CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie ma załamki,cóz nic nie zrobie ze ta @ chce juz przyjsc,nastepnym razem poszczuje moim kotem i nie odwazy sie.
Póki wiem ze są szanse spie spokojnie od cyklu do cyklu,na wizycie pogadam z ginem czy odpuszczamy ostatni cykl stymulacji i bierzemy sie ostrzej do walki.W sumie jestem naladowana optymizmem i energią do dzialania,tsk szczerze to nie wiem skąd mi sie to bierze chyba poprostu jestem świrnięta ha ha bo większosc to dola łapie kiedy wredziocha sie zjawia.Cóz,moze z wiekiem wiecej pokory czlowiek ma w sobie albo to moja góralska uparta natura sie odzywa.Ide dalej pracowac do ogrodu,pogoda super.Niedlugo rozpalimy ogien i kiełbe z patyka zrobimy,grill mi juz bokiem wychodzi wiec z ognia pyszotka bedzie
Lago lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural

-
Dziękuję bardzo za wszystkie budujące słowa. W grupie faktycznie raźniej i planuję zastosować się do Waszych rad. Jak wyjdzie? TO się okaże, ale wierzę, że przyjdzie taki dzień, gdy ujrzę dwie kreski i zostanę mamą. Czy pierwszy cykl z CLO zaskoczy? Dam znać na pewno. W poniedziałek jadę znó na USG, by sprawdzić czy pęcherzyki pękły - jak nie, to w kolejnym cyklu będę stosować też zastrzyki z pregnylu. Rozważałam ostatnio inseminację, ale mój gin powiedział, ze na razie nie ma sensu - mamy zaczekać na CLO i ewentualne efekty. Mam też wyeliminować stres z życia na tyle, na ile to mozliwe - więc podjęłam decyzję, którą powinnam była podjąć 4 lata temu - odchodzę z pracy. I bardzo dobrze mi z tą myślą
3 lata starań
1 wczesne poronienie
Ciąża pozamaciczna
usunięcie jajowodu
zrosty i płyn w macicy
marzec 2018 - udało się
listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
-
Jagna 75 wrote:Niestety przyjdzie mi tylko piec torta mojej przyjaciólce na urodziny,dla was niestety w innym terminie.Coraz mocniej plamie wiece czekam juz na 1dc i kolejny start.Milego weekendu,u mnie troche pracowity w ogrodzie,az przykro ze lato sie konczy
-
panan12 wrote:A ja nadal plamie kurczę straszna lipa niewiem czy już nowy cykl czy nie. Muszę iść znów na wizytę
Bierzesz te leki które Ci lekarz przepisał? Jak one się w końcu nazywają?03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Tak jak progesteron prawdziwy tak i progesteron w tabletce podnosi temperaturę ciała, dlutego mierzenie temperatury w cyklach stymulowanych uważam za bez sensu,kilka razy narobiłam sobie nadzieje właśnieNiki69 wrote:Kochane jak to jest z tym duphastonem? Podnosi temperaturę ciała czy nie ??
-
Tak też myślałam bo dziwne by było że miałam niską temperaturę a nagle jeden dzień wzięłam duphaston a dzisiaj rano już temperatura wyższa wpiszę ją na wykres ale będę pamiętała aby się nie nakręcać nie wiem czy to normalne ale już od dobrych kilku dni ciągle mam tam pełno śluzu niestety takiego białego kremowego niepłodnego Pierwszy raz mam takie coś i nie wiem czy to normalne czy może codzienne picie wiesiołka i siemienia tak podziałało oczywiście jest to lepsze niż dotąd jak byłam sucha jak pustyniaAniaStaraczka85 wrote:Tak jak progesteron prawdziwy tak i progesteron w tabletce podnosi temperaturę ciała, dlutego mierzenie temperatury w cyklach stymulowanych uważam za bez sensu,kilka razy narobiłam sobie nadzieje właśnie
-
To widać różnie, bo mi dupek nie zaburzał temperatury.Niki69 wrote:Kochane jak to jest z tym duphastonem? Podnosi temperaturę ciała czy nie ??
Witajcie laski z rana. Szykuje się piękny dzień.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017

-
Hej:)
Mam do Was pytanie - czy miałyście przepisane CLO po wcześniejszym monitoringu owulacji? Po miesiącu czy więcej?
Mi gin poleciła 3 miesiące monitoringu (11-13-15dzień) przy czym przy PCOs, którego jestem niechlubną posiadaczką, wydaje mi się to bez sensu, gdyż w cyklach bez duphastonu miałam cykle 70 parę dni i tak kończyło się to wspomaganiem.
Staramy się 9 miesiąc, wyniki męża w normie - wręcz chwalone, że takie super.
Oprócz PCOs mam chroniczny niedobór progesteronu (21 dc mam w dolnej granicy, co chyba już wskazuje, że nie miałam owulacji w tym cyklu).
Myślicie, że czekać te 3 miesiące, czy iść już do kliniki niepłodności gruntownie się przebadać?
Co do duphastonu - mi podnosi temperaturę o 2-3 kreski.
Jagna 75 lubi tę wiadomość
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Mój gin obserwował 2 cykle zanim mi przepisał clo, ale ja nie miałam pco. W Twoim przypadku może jeden cykl wystarczy, żeby zobaczyć co tam się dzieje. Niech może dziewczyny z pco się wypowiedzą.monkle wrote:Hej:)
Mam do Was pytanie - czy miałyście przepisane CLO po wcześniejszym monitoringu owulacji? Po miesiącu czy więcej?
Mi gin poleciła 3 miesiące monitoringu (11-13-15dzień) przy czym przy PCOs, którego jestem niechlubną posiadaczką, wydaje mi się to bez sensu, gdyż w cyklach bez duphastonu miałam cykle 70 parę dni i tak kończyło się to wspomaganiem.
Oprócz PCOs mam chroniczny niedobór progesteronu (21 dc mam w dolnej granicy, co chyba już wskazuje, że nie miałam owulacji w tym cyklu).
Myślicie, że czekać te 3 miesiące, czy iść już do kliniki niepłodności gruntownie się przebadać?
Mierzylas temperaturę w cyklach bez dupka?
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017

-
Hej,miałam 4 cykle monitorowane zanim lekarz przapisał clo,nie mam pcos, zaczynalam od połowy tabletki raz dzieniemonkle wrote:Hej:)
Co do duphastonu - mi podnosi temperaturę o 2-3 kreski. -
Powiem tak-ja akurat zalowalam ze późno poszłam do kliniki bo jak się okazało mój pierwszy gin stosował stymulacje bez kompletnego monitoringu,kazał chodzić tylko między 12-14 dc a powinno się chodzić na początku cyklu, w środku i po owu żeby cokolwiek widzieć. Wiec miałam poczucie trochę straconych miesięcy ze stymulacja,ze nie miała ona tak naprawdę sensu do końca bo jak się okazało tez nie wszystkie kwestie były przebadanemonkle wrote:Hej:)
Co do duphastonu - mi podnosi temperaturę o 2-3 kreski. -
Hej dziewczyny, wrocilam z wakacji i nie wytrzymalam, poszlismy prywatnie na USG, a tam... dwa serduszka
dwa szczescia, 7 tydzien, wszystko w porzadku
)) te dwie male pikawy.. to jest niezapomniany widok i nie do opisania uczucie!
we srode pierwsze spotkanie z polozna, juz sie nie doczekam!!!!
moniaaa_1988, MonaLiza, cookiemonster, mamakejti, Malowanka, Katka80, doty22, Parsleyek, Amc, Asia87, Goja88 lubią tę wiadomość
-
mrik wrote:Hej dziewczyny, wrocilam z wakacji i nie wytrzymalam, poszlismy prywatnie na USG, a tam... dwa serduszka
dwa szczescia, 7 tydzien, wszystko w porzadku
)) te dwie male pikawy.. to jest niezapomniany widok i nie do opisania uczucie!
we srode pierwsze spotkanie z polozna, juz sie nie doczekam!!!!
Serdecznie gratuluje!! -
Hej! Jeżeli masz cykle 70dniowe to sprawdzanie progesteronu 21dc mija się z celem. Proga trzeba sprawdzić 7 dni po owulce. Na Twoim miejscu zrobiłabym badania podstawowe, robiła jeden cykl testy owu i pełny monitoring - najlepiej wg testów owu - wychodzi Ci test pozytywny, idziesz do gina, on sprawdza czy faktycznie czy coś jest czy nie, a potem idziesz sprawdzić czy pękł.monkle wrote:Hej:)