CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Basiu. Jagienka podała Ci kilka wskazówek, musisz przetestować na sobie bo zawsze jednej kobiecie dany specyfik pomoże a drugiej nie. Ja używam wiesiołka, nie w tabletkach tylko w butelce kupuję w sklepie ze zdrową żywnością i piję łyżeczkę dziennie. Na mnie działa - leje się ze mnie porządnie w dniach płodnych25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Roma, mam nadzieję, że w takim raziewszystko wraca do normy. Kciuki
Basiu, witaj!
Tak jak dziewczyny radzą, najlepiej wrócić do normalnego codziennego życia...ja na początkowy czas starań oraz wcześniejsza kilkumiesięczna diagnostyka zaprzestałam treningów.
Ten czas niby zleciał...ale nie ukrywam łatwo nie było, skupiałam się na problemach, na sygnałach ciała.
Teraz wracam (w końcu!)do treningów, chce się skupić na sobie,nie chcę ropaczać przy każdej ujemnej bęcie, zamierzam szukać sukcesów i z nadzieją podchodzę do tego, iż w końcu będzie to też pozytywna beta
Tuśka baw się dobrze -
Laseczki, czytałam gdzieś, ale nie pamiętam czy tu u nas na wątku, że czasem chodzi się na usg w pierwszych dniach cyklu z clo, jeszcze przed pierwszą tabletką. Czy Wy wiecie coś na ten temat, co takie usg na lekarzowi powiedzieć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 10:14
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Basia30 wrote:Cześć Dziewczyny,
CHciałabym się Was zapytać, jak sobie radzicie z porażkami w staraniach? Co Was umacnia? i na koniec - miło mi Was będzie poznać, bo jestem tu pierwszy raz. Basia
u mnie troszke podobnie, bo tez 15 miesiecy stuknelo w sierpniu, tylko nie mialam po drodze takich zawirowan. Wlasciwie to sama sobie zdiagnozowalam Hashimoto i szlam do lekarza tylko potwierdzic, a u malza tragedi tez nie ma, bo morfologia wyszla 12%, a mimo to ciazy nie ma. U mnie po tylu miesiacach to juz chyba rutyna, ze test co miesiac negatywny. Nie jest mi latwo wyluzowac, bo dodatkowym aspektem jest wiek. Gdybym miala te 20 kilka lat, to pewnie latwiej boloby zajac sie zyciem, a tak prawda jest taka, ze na razie moje zycie stoi bo czekam na dziecko. Nie poddawaj sie trzeba wykorzystywac wszystkie metody jakie sa dostepne. U mnie to IUI i nadzieje z nia zwiazane. -
roma wrote:Laseczki, czytałam gdzieś, ale nie pamiętam czy tu u nas na wątku, że czasem chodzi się na usg w pierwszych dniach cyklu z clo, jeszcze przed pierwszą tabletką. Czy Wy wiecie coś na ten temat, co takie usg na lekarzowi powiedzieć?Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Laseczki, czytałam gdzieś, ale nie pamiętam czy tu u nas na wątku, że czasem chodzi się na usg w pierwszych dniach cyklu z clo, jeszcze przed pierwszą tabletką. Czy Wy wiecie coś na ten temat, co takie usg na lekarzowi powiedzieć?
-
Czyli jak pójdę w poniedziałek to lekarz będzie mógł stwierdzić, że to faktycznie początek cyklu i jak będzie ok włączyć clo? To będzie 4 dc. Od wczoraj leje się ze mnie strasznie. Chociaż, może nie będzie chciał dać clo ze względu na te długie krwawienia przed @.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Niestety przyjdzie mi tylko piec torta mojej przyjaciólce na urodziny,dla was niestety w innym terminie.Coraz mocniej plamie wiece czekam juz na 1dc i kolejny start.Milego weekendu,u mnie troche pracowity w ogrodzie,az przykro ze lato sie konczyAntoś IVF,Julisia natural
-
Ja po wizycie. Zarodek odpowiada wiekowi ciąży, początek siódmego tygodnia. Pulsował na ekranie, lekarz mówi że wydaje mu się ze wszystko ok,kazał przyjść za dwa tygodnie.
cookiemonster, panan12, roma, Malowanka, mamakejti, doty22, Asia87, Goja88 lubią tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
roma wrote:Laseczki, czytałam gdzieś, ale nie pamiętam czy tu u nas na wątku, że czasem chodzi się na usg w pierwszych dniach cyklu z clo, jeszcze przed pierwszą tabletką. Czy Wy wiecie coś na ten temat, co takie usg na lekarzowi powiedzieć?
Mój pierwszy gin konowal kazał mi przychodzić tylko między 12-14 dc,całe szeście ze podczas chodzenia do niego nie zrobiła się nigdy cysta bo nawet tego nie sprawdzał -
Katka80 wrote:Ja po wizycie. Zarodek odpowiada wiekowi ciąży, początek siódmego tygodnia. Pulsował na ekranie, lekarz mówi że wydaje mu się ze wszystko ok,kazał przyjść za dwa tygodnie.
-
Dzięki dziewczyny za info. Pewnie nie ma się co nastawiać ale zapytam go o clo w tym cyklu.
Katka, cieszę się
Jagienko, przykro mi że znów nie wyszło. Czy lekarz ma jakiś pomysł w czym może tkwić problem? Skoro jest owu i plemniki ok to czemu nie może zaskoczyć?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Mamakejti a u Ciebie jaka strategia na przyszłość? Rozmawialiśmy kiedyś o opcji rozpoczęcia u Ciebie diagnostyki, byłaś potem u genetyka ale w sumie nie wiem jakie następne kroki u Ciebie? Planujesz jakieś badania? Przepraszam jeśli pisałaś i przegapiłam.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Dzięki dziewczyny.
Roma trzymam kciuki, abyś mogła znowu zacząć walkę z cło.
Jagna kurde strasznie mi przykro że znowu nie wyszło. Ale wierzę bardzo że wkrótce zostaniesz mamusią.
Mi lekarz juz wspominał o badaniach prenatalnych, bo mam skończone 35 lat, koleiny stres.
Aniu na kiedy masz termin?VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
Katka80 wrote:Dzięki dziewczyny.
Roma trzymam kciuki, abyś mogła znowu zacząć walkę z cło.
Jagna kurde strasznie mi przykro że znowu nie wyszło. Ale wierzę bardzo że wkrótce zostaniesz mamusią.
Mi lekarz juz wspominał o badaniach prenatalnych, bo mam skończone 35 lat, koleiny stres.
Aniu na kiedy masz termin?
A Ty wiesz już coś więcej? -
Jagna szkoda ze moje sny z Tobą nie okazały się jednak prorocze...Mam nadzieje ze następnym razem się uda,wiem ze jesteś super pozytywna babka i łatwo się nie poddajesz a jeszcze pocieszać potrafisz innych
szacun Kochana,w przyszły czwartek znów kichne w stronę Chrzanowa jak będę wracać, obiecuje ze to będzie porządne kichniecie:)))
Alisa lubi tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Nie wiem jeszcze, może to dlatego że nie można obliczyć z daty ostatniej miesiączki, wg moich oblicze to jakoś marzec kwiecień,wiesz dopiero jak wrócę będę mieć założona na spokoknie kartę ciąży ,dostałam wykaz badan do zrobienia po powrocie itp.a robiłam usg u 2 lekarzy i u każdego wiek się różnił o kilka dni,nie wiem czy to kwestia sprzętu czy jak;))
A Ty wiesz już coś więcej?
Co do wieku malucha to pewnie w zależności jak lekarz zmierzy. Ja mam trzy zdjęcia i każde ma 1-2 dni różnicy. W zależności jak gin złapał.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc