X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    W ciąży nie jestem :) a ogólnie niewiem co mam robić muszę wybrać się do lekarza na NFZ na monitoring + badanie bo niewiem czy jestem po owu
    A może jednak to ciąża?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan zlituj się dziewczyno! Ja nie wiem czy to jakaś prowokacja czy ty serio piszesz? No bo jak można być tak nieporadnym, co? Idziesz do lekarza, dostajesz receptę której nie wykupujesz, bierzesz inny lek na własną rękę i piszesz że znów musisz iść do lekarza na NFZ... Po co pytam się? Przecież ty wiesz lepiej co sobie zaaplikować, i tak zrobisz po swojemu. Nie słuchasz lekarza a potem piszesz że nie wiesz co masz robić. Trzeba było wykupić receptę i wziąć leki jak.Ci kazał. A jak mu nie ufasz to to na prawdę nie jest problem znaleźć dobrego lekarza i dostać się do niego prywatnie - sama szukałam w piątek a w poniedziałek miałam wizytę. Ile ty masz lat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 08:07

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podziwiam - skąd Wy czerpiecie tyle pokładów spokoju i cierpliwości do Panan?!
    czytam jej posty i czytam i ani kupy ani dupy się to nie trzyma.

Pełnoletnia jest w ogóle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 08:21

Lago, CzterolistnaKoniczyna, Asia87 lubią tę wiadomość

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rześkiego Dolnego Śląska.

Jagienko piękne torty, też bardzo lubię piec, a jeszcze bardziej je jeść. Ze mnie też taki ciasteczkowy potwór. Tylko niestety dupa rośnie :P.

Jestem z Wami, podczytuje i trzymam kciuki.

Co do Panan myślę , że to jakaś fake postać, bo to co pisze nie trzyma się kupy.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mało sie udzielam ale czytam was non stop, powiem wam ze lubię ty wchodzić i tak sobie was poczytać. Moze dlatego ze w domu każdy ma juz dosyć mojego biadolenia o ciazy wiec staram sie nie rozpoczynać tego tematu i chociaż tu sobie poczytam i mi jakos tak lepiej :) u mnie 19dc i lekko bolące sutki tak jak zawsze po owulacji wiec nie wiadomo co tam sie dzieje, ale nadzieja zawsze jest. Wczoraj w nocy wyobrażałam sobie ze ten cykl jest szczęśliwy i w jaki sposób oświadczam mężowi ze zostanie tatusiem :D chyba jakaś psychiczna sie robię :D w weekend sesja a pózniej cały tydzień na Sycylii wiec myśle ze oderwę sie na chwile myślami od tematu dzidziusia. Miłego dnia wszystkim :) i życzę betującym dzisiaj wysokiego wyniku ! ;)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochane,dzien jak codzien tyle ze witam was w 1 dniu ciàzy :-)
    Wreszcie przylazła,ale te bóle krzyzowe są okropne,juz od rana na ketonalu bo inaczej osiwieje.
    ciaza-ruchomy-obrazek-0054.gif

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Jaguś... Dlaczego znów nie zaskoczyło? Czy to problemy z implantcają? Są jajca, są plemniki a ciąży brak...
    Ale głowa do góry kochana! Ten cykl jest nasz! Powiedziałam jakiś czas temu, że we wrześniu będę w ciąży, a ja nie rzucam słów na wiatr ;-) Także wiesz - widzimy się na czerwcówkach :-D

Jagna 75 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna kazda z nas wyobraza sobie ten dzien kiedy wysika te dwie kreski,jak bedzie wyglądala chwila kiedy podzielimy sie tą wiadomoscià z bliskimi,jak pierwsze usg bedà wyglądac no i jak to bedzie z tym rosnàcym brzuszkiem w którym fikac bedzie nasze male szczęscie.To wszystko normalne,jesli czegos sie pragnie to zawsze czlowiek sobie to wyobraza jakos.Udanego wypoczynku,Sycylia to od razu kojarzy mi sie z mafią i gangsterami hi hi ale miejsce piękne.Nie bylam ale ktora z nas nie podrózowala myslami po róznych krajach w necie..przedtem palcem po mapie,teraz po necie hi hi czasy sie zmieniajà

Mój màz znów atak kamicy nerkowej,biedny ale moze to go zmobilizuje wreszcie ustalic wizyte u lekarza i zacząc brac leki ktore sobie lezą po ostatnim ataku.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Oj Jaguś... Dlaczego znów nie zaskoczyło? Czy to problemy z implantcają? Są jajca, są plemniki a ciąży brak...
    Ale głowa do góry kochana! Ten cykl jest nasz! Powiedziałam jakiś czas temu, że we wrześniu będę w ciąży, a ja nie rzucam słów na wiatr ;-) Także wiesz - widzimy się na czerwcówkach :-D
    Tak na czerwcówkach bo lato chce przespacerowac z wózeczkiem :-)
    Wizyte mam we czwartek na 10:45 wiec pogadam z Kubusiem(moim lekarzem) na temat tych plamien.Z pewnoscią zrobimy badanie nasienia,czy nasze komórki da sie jakos zbadac?Bo moze one juz za stare są i jakis defekt mają?Zastanawia mnie to..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 sierpnia Panam była u ginekologa
    "byłam u ginekologa dał mi jakiś lek na plamienia żeby ustały i wtedy mam się pokazać i będziemy powtarzać glukozę i prolaktynę, da mi skierowanie na lh i fsh. Będę miała jakiś obraz żeby iść do lekarza z wynikami do tego na koniec września."
    "tak będę brała ale jeszcze go nie wykupiłam...napiszę wam jak będę znała nazwę i mam brać 3 dni 3x1, później 3 dni 2x1, i kolejne 3 dni 1x1 i mam przyjść robić badania"

5 września (!)
    "Ja już przestałam plamic bo zazylam wczoraj luteine bo już nie miałam sil do tego . Temperatura się podniosła i gorzej się czuje"

I dziś 6 września
    "a ogólnie niewiem co mam robić muszę wybrać się do lekarza na NFZ na monitoring + badanie bo niewiem czy jestem po owu",

Czy ja mam omamy? 7 dni temu była u lekarza i miała brać jakiś lek lek na plamienia i po nim przyjść na badania, mało że go nie wykupiła, plamiła przez 6 dni - to teraz idzie znów do innego lekarza i nie wie co ma robić?
    Dziewczyny albo mój mózg jest tak mały i tego nie pojmuje albo ona ma problemy ze sobą... przestaję w ogóle reagować na jej wypowiedzi bo to bez sensu, ona albo jest tak głupiutka albo próbuje z nas takie zrobić, sprawdzając czy się zorientujemy w co ona gra czy nie...

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia30 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Piszę w związku z dzisiejszym porannym USG. Tak, jak wspominałam wcześniej - w tym cyklu po raz pierwszy wzięłam CLO. Od 3 dnia przez 5 dni po 2 tabletki. W ostatni piątek byłam na USG i pojawiły sie 2 pęcherzyki - jeden duży i naprawdę rokujący, drugi malutki. Lekarz zalecił dwa miłe wieczory przy winie i kontrolną wizytę dziś. Tak też się stało. Na USG wyszło, że jeden pęcherzyk pękł, drugi nie. Problem w tym, że pękł ten malutki - a duży został. Błona śluzowa macicy podobbno jest idealna. Nie wiem co o tym wszystkim sądzić. Wedłu kalendarzyka owulację miałam wczoraj, jednak dziś odczuwam lekkie kłucie w podbrzuszu. Czy to możliwe by ten drugi duży pęcherzyk jeszcze pękł? czy już raczej jest stracony? (lekarz nie udzielil mi jednoznacznej odpowiedzi, powiedział abyśmy jeszcze teraz próbowali), i druga sprawa - czy jeśli pękł malutki pęcherzyk - w ogóle mam brać go pod uwagę, jako szansę na ciążę w tym cyklu?
    Ten maly mógl pęknàc ale mógl byc pusty albo poprostu sie wchlonąl,mysle ze z tego duzego ovu bedzie dopiero..a ile sobie teraz mierzył?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:22

Bianka4 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Justyna kazda z nas wyobraza sobie ten dzien kiedy wysika te dwie kreski,jak bedzie wyglądala chwila kiedy podzielimy sie tą wiadomoscià z bliskimi,jak pierwsze usg bedà wyglądac no i jak to bedzie z tym rosnàcym brzuszkiem w którym fikac bedzie nasze male szczęscie.To wszystko normalne,jesli czegos sie pragnie to zawsze czlowiek sobie to wyobraza jakos.Udanego wypoczynku,Sycylia to od razu kojarzy mi sie z mafią i gangsterami hi hi ale miejsce piękne.Nie bylam ale ktora z nas nie podrózowala myslami po róznych krajach w necie..przedtem palcem po mapie,teraz po necie hi hi czasy sie zmieniajà

Mój màz znów atak kamicy nerkowej,biedny ale moze to go zmobilizuje wreszcie ustalic wizyte u lekarza i zacząc brac leki ktore sobie lezą po ostatnim ataku.

Dobrze wiedzieć ze nie jestem sama w swoich wyobrażeniach :) Sycylia tez mi sie kojarzy z gangsterami i z ojcem chrzestnym hehe ale jade z mężusiem wiec czuje sie bezpieczna :D mam zamiar sie relaksować i jeść duuuuzo włoskiego jedzonka :P
    Życzę zdrówka dla męża i oby ten cykl był tym upragnionym! :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tak na czerwcówkach bo lato chce przespacerowac z wózeczkiem :-)
    Wizyte mam we czwartek na 10:45 wiec pogadam z Kubusiem(moim lekarzem) na temat tych plamien.Z pewnoscią zrobimy badanie nasienia,czy nasze komórki da sie jakos zbadac?Bo moze one juz za stare są i jakis defekt mają?Zastanawia mnie to..
    Chyba na Twoim miejscu zapytałbaym jakie mogą być przyczyny że mimo owu nie udaje się (jakość komórki, plemnika, problemy z zagnieżdżeniem, może coś jeszcze?) i jakie badania zrobić.
    Ja jestem z czerwca i zamierzam sobie zafundować na urodziny takiego słodkiego, zdrowego bobasa :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• roma Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, chyba po prostu faktycznie pora przestać reagować na te wpisy. Brak słów...

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Chyba na Twoim miejscu zapytałbaym jakie mogą być przyczyny że mimo owu nie udaje się (jakość komórki, plemnika, problemy z zagnieżdżeniem, może coś jeszcze?) i jakie badania zrobić.
    Ja jestem z czerwca i zamierzam sobie zafundować na urodziny takiego słodkiego, zdrowego bobasa :-)
    Mój màz tez jest z czerwca dokladnie w Dzien Dziecka urodzony :-) musze sie skoncentrowac na tym cyklu by sie udało,bedzie prezent dla niego.
    Chyba o jskosc jajek nie musze pytac po mają tyle lat co ja wiec z pewnoscią one jakosciowo sà jakie są,wielr o nich mi nie powie tyle ile ssma wiem i zdaje sobie sprawe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:33

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ten maly mógl pęknàc ale mógl byc pusty albo poprostu sie wchlonąl,mysle ze z tego duzego ovu bedzie dopiero..a ile sobie teraz mierzył?
    JAGNA a robiliście w klinice ten test hba czyli test wiązania plemników z kwasem hialuronowym czyli ze ścianka komórki jajowej??on dużo mowi

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZin dobry Dziewczyny, dzostał ostatni dzień w Chorwacji,ciesze się ze było tak fajnie i pięknie!jutro ruszamy,na czwartek będziemy. A tymczasem w nocy śnią mi się tak dziwne sny,ale to ponoć normalne,no takie historie ze głowa mała,nie wiem skąd :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mój màz tez jest z czerwca dokladnie w Dzien Dziecka urodzony :-) musze sie skoncentrowac na tym cyklu by sie udało,bedzie prezent dla niego.
    Chyba o jskosc jajek nie musze pytac po mają tyle lat co ja wiec z pewnoscią one jakosciowo sà jakie są,wielr o nich mi nie powie tyle ile ssma wiem i zdaje sobie sprawe
    Jagienko, a więc szable w dłoń i do boju!

Jagna 75 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko o nieeee! Przykro mi, ale Ty jak zwykle pełna energi i nastawiona pozytywnie na kolejny cykl. I tak trzymaj.

Ja to się dziwie,że Wy w ogóle jeszcze prowadzicie dyskusje z Panan :p hehe ja to nie moge się opanować po tym jak coś napisze, normalnie śmieje się jak głupi do sera.

Aniu trzymam kciuki za dzisiejszą bete.

Dziewczyny,a powiedzcie mi jaki poziom progesteronu może świadczyć,że owu była?

ania1985 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Miłego dnia kochane,dzien jak codzien tyle ze witam was w 1 dniu ciàzy :-)
    Wreszcie przylazła,ale te bóle krzyzowe są okropne,juz od rana na ketonalu bo inaczej osiwieje.
    ciaza-ruchomy-obrazek-0054.gif

Solidaryzuję się z Tobą Jagna
    Mój test dzisiaj negatywny. Czekam na @.

oar83e3ku4iy5lvz.png
‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ