CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
roma wrote:Ha! Czytasz w moich myślach
właśnie miałam Ci napisać że jesteś kolejną kandydatką na czerwcówki! Słuchaj - to się MUSI udać!
Roma, z dumą odbieram nominacjęzrobię wszystko, żeby nie zawieść Was, chyba jeszcze raz bzyknę małża, takie poprawiny...
kurde, a myślicie, że jest szansa, żeby i drugi pęcherzyk pękł? czy jak był pik LH i dziabnął 1 jajco, a drugie się oparło, to już raczej nie ma szans?"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Z tego co wiem to mogą pęknąć najwyżej w odstępie kilku godzin od siebie wiec pewnie nie pęknie ale to oczywiście nie powód do zmartwień bo to właściwe pękło i właśnie jest atakowane przez stado kijanek. Bierz małża i wyśijcie tam drugą armię25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dzięki Dziewczyny za super przyjęcie
Roma, fajnie byłoby na czerwcówkachLiczę na to i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie starające się
Niech wrzesień
i październik będą dla Nas szczęśliwe
Mamakejti, ciężko powiedzieć. Mi pękły dwa ale nie wiem w jakim odstępie. Wczoraj na wizycie były jeszcze pęcherzyki,a dziś już nieA u Ciebie pierwszy kiedy pękł ?
-
Mamuśka2017 wrote:
Mamakejti, ciężko powiedzieć. Mi pękły dwa ale nie wiem w jakim odstępie. Wczoraj na wizycie były jeszcze pęcherzyki,a dziś już nieA u Ciebie pierwszy kiedy pękł ?
hmmm, tego nie wiem, kiedy pękł pierwszy, bo miałam usg w 13 dc i były dwa, potem byłam na wyjeździe i dzisiaj w 17 dc już ostał się tylko 1..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Roma, z dumą odbieram nominację
zrobię wszystko, żeby nie zawieść Was, chyba jeszcze raz bzyknę małża, takie poprawiny...
kurde, a myślicie, że jest szansa, żeby i drugi pęcherzyk pękł? czy jak był pik LH i dziabnął 1 jajco, a drugie się oparło, to już raczej nie ma szans?
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
A, ok. Nie byłam pewna jak to jest. No to mamakejti może, może... Wiesz - czerwiec to Bliźnięta
mamakejti lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualny
-
Cykam się tej histeroskopii, poczytam nieco na ile się idzie do tego szpitala. Ale kupię sobie nową ładną koszulę nocną
Roma ja już nawet mam skierowanie do poradni genetycznej w spraie tego kariotypu, ale zabrałam sie do tego od zlej strony. POszlam do rodzinnego i myslalam ze bedzie wiedział co i jak. A on znalazl jakas poradnie, wpisal w skierowaniu przyczyna skierowania : poronienia. A powinien dać od razu skierowanie do laboratorium na kariotyp? Nie bardzo wiem. I mam skierowanie tylko dla siebie. Teraz podzwonie do tych poradni o terminy popytam i uderze do rodzinnego po dwa skierowanka.
A teraz czekam sobie na @ żeby te anty na torbiela brać. -
Dziękuję Wam wszystkim za podniesienie na duchu. WIem, że są kobiety, które starają się 7 lat i więcej, a ja już po 16 miesiącach nie daję rady
Łykam zatem dalej CLO i staram się nie myśleć, że tym razem się uda - postaram się nie nastawiać, bo wówczas porażkę przeżywam jeszcze bardziej.
Dobrej nocy3 lata starań
1 wczesne poronienie
Ciąża pozamaciczna
usunięcie jajowodu
zrosty i płyn w macicy
marzec 2018 - udało się
listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
-
Basia30 wrote:Dziękuję Wam wszystkim za podniesienie na duchu. WIem, że są kobiety, które starają się 7 lat i więcej, a ja już po 16 miesiącach nie daję rady
Łykam zatem dalej CLO i staram się nie myśleć, że tym razem się uda - postaram się nie nastawiać, bo wówczas porażkę przeżywam jeszcze bardziej.
Dobrej nocy
Basia30 - zerknij na historię kobiety, która starała się o dziecko znacznie dłużej niż 7 lat.. z happy endem;) chyba.... http://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/co-musisz-wiedziec,62-latka-urodzila-syna--to-nie-bylo-in-vitro--macierzynstwo-po-menopauzie,artykul,1722330.html"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Mamakejti dobre wiesci,super ze naturalna ovulka byla,oby jakis rycerz wygral bitwe.Trzymsm kciuki..
Tak,5 dni i wciąz mam pietra..teraz dodatkowo sie obawiam czy faktycznie wprowadzà te ustawe o in vitro,tyle szumu sie narobilo w okól tego.Jesli podpiszą to koniec IVF w Polsce,pozostanie jechac za granice..cholera,akurat teraz kiedy ja podchodze,zawsze coś.Cokolwiek by nie bylo dopne swego w Polsce albo za granicąAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Mamakejti dobre wiesci,super ze naturalna ovulka byla,oby jakis rycerz wygral bitwe.Trzymsm kciuki..
Tak,5 dni i wciąz mam pietra..teraz dodatkowo sie obawiam czy faktycznie wprowadzà te ustawe o in vitro,tyle szumu sie narobilo w okól tego.Jesli podpiszą to koniec IVF w Polsce,pozostanie jechac za granice..cholera,akurat teraz kiedy ja podchodze,zawsze coś.Cokolwiek by nie bylo dopne swego w Polsce albo za granicą
Jutro o 12 mam usg I trymestru,trzymajcie kciuki!!
Dobranoc -
MonaLiza wrote:Jagna ja się boję, że jak nie daj Boże znowu poronię to do pierdla pójdęAntoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:A to nie jest tak ze po prostu nie będzie dofinansowania???a prywatnie będzie można? ??
Jutro o 12 mam usg I trymestru,trzymajcie kciuki!!
Dobranoc
https://oko.press/cichutku-chca-zamrozic-in-vitro/Antoś IVF,Julisia natural
-
Dzien dobry! Wstajemy!!!!
żartuje oczywiście, ja już w pracy przy kompie, melduję się i życzę dobrego dnia!
Aniu - oczywiście, że trzymamy kciuki! a proponowane zmiany do ivf dotyczą mniejszej ilości zapładnianych komórek jajowych, teraz jest max 6 a chcą pozwolić na tylko 1;( no i zamrażać będzie wolno tylko w wyjątkowych przypadkach, gdy transfer świeżego zarodka będzie niemożliwy ze względów medycznych, ech...skuteczność spadnie do naturalsa, o kosztach nie wspomnę.....
a to, że do pierdla MonaLiza - to na bank nie przejdzie (tu chodzi z kolei o propozycję ustawy tzw. antyaborcyjnej, że każdy przypadek poronienia będzie zgłaszany do prokuratury), bo by się wymiar sprawiedliwości i tak zatkany zablokował po prostu....Olciaaa lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny
miłego dnia.
To przerażające co zamierza zrobić partia rządząca w naszym kraju. 0 zrozumienia dla ludzkich tragedii, a taką tragedią dla wielu par jest niepłodność. Az wierzyć się nie chce ze takie rzeczy chcą wprowadzac w XXI wieku. Smutne:-( mam nadzieje ze do tego nie dojdzie. -
Dziewczyny, ostatnio nie oglądam wiadomości i chyba coś mnie ominęło. Nie wiem, czy da się zrobić in vitro bez zamrażania komórek. Jak to oni sobie to wyobrażają, że kobieta siedzi na fotelu, czeka aż w laboratorium zapłodnią komórkę i jej wszczepią ? Do tego tylko jedna komórka i to wszystko za 20.000 zł. Oszaleli chyba. Ale co się dziwić, skoro "osoba decyzyjna" nie ma żony, dzieci to nie jest w stanie pewnych rzeczy zrozumieć.