X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ha! Czytasz w moich myślach :-) właśnie miałam Ci napisać że jesteś kolejną kandydatką na czerwcówki! Słuchaj - to się MUSI udać!

Roma, z dumą odbieram nominację;) zrobię wszystko, żeby nie zawieść Was, chyba jeszcze raz bzyknę małża, takie poprawiny...
    kurde, a myślicie, że jest szansa, żeby i drugi pęcherzyk pękł? czy jak był pik LH i dziabnął 1 jajco, a drugie się oparło, to już raczej nie ma szans?

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to mogą pęknąć najwyżej w odstępie kilku godzin od siebie wiec pewnie nie pęknie ale to oczywiście nie powód do zmartwień bo to właściwe pękło i właśnie jest atakowane przez stado kijanek. Bierz małża i wyśijcie tam drugą armię :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za super przyjęcie :)

Roma, fajnie byłoby na czerwcówkach :) Liczę na to i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie starające się :) Niech wrzesień
    i październik będą dla Nas szczęśliwe :)

Mamakejti, ciężko powiedzieć. Mi pękły dwa ale nie wiem w jakim odstępie. Wczoraj na wizycie były jeszcze pęcherzyki,a dziś już nie :) A u Ciebie pierwszy kiedy pękł ?

w4sqpc0z3is213tz.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:

Mamakejti, ciężko powiedzieć. Mi pękły dwa ale nie wiem w jakim odstępie. Wczoraj na wizycie były jeszcze pęcherzyki,a dziś już nie :) A u Ciebie pierwszy kiedy pękł ?

hmmm, tego nie wiem, kiedy pękł pierwszy, bo miałam usg w 13 dc i były dwa, potem byłam na wyjeździe i dzisiaj w 17 dc już ostał się tylko 1...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Roma, z dumą odbieram nominację;) zrobię wszystko, żeby nie zawieść Was, chyba jeszcze raz bzyknę małża, takie poprawiny...
    kurde, a myślicie, że jest szansa, żeby i drugi pęcherzyk pękł? czy jak był pik LH i dziabnął 1 jajco, a drugie się oparło, to już raczej nie ma szans?
    Niby jest szansa na podwójną owulke w ciągu 24h,dopóki progesteron nie wzrośnie i nie zablokuje kolejnej owulacji.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, ok. Nie byłam pewna jak to jest. No to mamakejti może, może... Wiesz - czerwiec to Bliźnięta ;-)

mamakejti lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Super,bardzo dobry wynik.Masz zastrzyk czy same pękajà?

To mój pierwszy cykl z tymi lekami bez zastrzyku jak narazie.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    A, ok. Nie byłam pewna jak to jest. No to mamakejti może, może... Wiesz - czerwiec to Bliźnięta ;-)

w sumie brzuch mam gotowy na bliźnięta, hahaha;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykam się tej histeroskopii, poczytam nieco na ile się idzie do tego szpitala. Ale kupię sobie nową ładną koszulę nocną :)

Roma ja już nawet mam skierowanie do poradni genetycznej w spraie tego kariotypu, ale zabrałam sie do tego od zlej strony. POszlam do rodzinnego i myslalam ze bedzie wiedział co i jak. A on znalazl jakas poradnie, wpisal w skierowaniu przyczyna skierowania : poronienia. A powinien dać od razu skierowanie do laboratorium na kariotyp? Nie bardzo wiem. I mam skierowanie tylko dla siebie. Teraz podzwonie do tych poradni o terminy popytam i uderze do rodzinnego po dwa skierowanka.

A teraz czekam sobie na @ żeby te anty na torbiela brać.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Basia30 Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za podniesienie na duchu. WIem, że są kobiety, które starają się 7 lat i więcej, a ja już po 16 miesiącach nie daję rady :(
    Łykam zatem dalej CLO i staram się nie myśleć, że tym razem się uda - postaram się nie nastawiać, bo wówczas porażkę przeżywam jeszcze bardziej.
    Dobrej nocy

3 lata starań
    1 wczesne poronienie
    Ciąża pozamaciczna
    usunięcie jajowodu
    zrosty i płyn w macicy
    marzec 2018 - udało się ;)
    listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia30 wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim za podniesienie na duchu. WIem, że są kobiety, które starają się 7 lat i więcej, a ja już po 16 miesiącach nie daję rady :(
    Łykam zatem dalej CLO i staram się nie myśleć, że tym razem się uda - postaram się nie nastawiać, bo wówczas porażkę przeżywam jeszcze bardziej.
    Dobrej nocy

Basia30 - zerknij na historię kobiety, która starała się o dziecko znacznie dłużej niż 7 lat.. z happy endem;) chyba.... http://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/co-musisz-wiedziec,62-latka-urodzila-syna--to-nie-bylo-in-vitro--macierzynstwo-po-menopauzie,artykul,1722330.html

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti dobre wiesci,super ze naturalna ovulka byla,oby jakis rycerz wygral bitwe.Trzymsm kciuki..

Tak,5 dni i wciąz mam pietra..teraz dodatkowo sie obawiam czy faktycznie wprowadzà te ustawe o in vitro,tyle szumu sie narobilo w okól tego.Jesli podpiszą to koniec IVF w Polsce,pozostanie jechac za granice..cholera,akurat teraz kiedy ja podchodze,zawsze coś.Cokolwiek by nie bylo dopne swego w Polsce albo za granicą

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja się boję, że jak nie daj Boże znowu poronię to do pierdla pójdę :/

uwo99n73lnbybmmo.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mamakejti dobre wiesci,super ze naturalna ovulka byla,oby jakis rycerz wygral bitwe.Trzymsm kciuki..

Tak,5 dni i wciąz mam pietra..teraz dodatkowo sie obawiam czy faktycznie wprowadzà te ustawe o in vitro,tyle szumu sie narobilo w okól tego.Jesli podpiszą to koniec IVF w Polsce,pozostanie jechac za granice..cholera,akurat teraz kiedy ja podchodze,zawsze coś.Cokolwiek by nie bylo dopne swego w Polsce albo za granicą
    A to nie jest tak ze po prostu nie będzie dofinansowania???a prywatnie będzie można? ??
    Jutro o 12 mam usg I trymestru,trzymajcie kciuki!!
    Dobranoc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Jagna ja się boję, że jak nie daj Boże znowu poronię to do pierdla pójdę :/
    Ciekawe gdzie nas tyle pomieszczą..wàtpie by to przeszlo,za duze halo sie wokól tego zrobilo juz,dlatego chcà ograniczen przy in vitro,jedli nie jedno to uderzą w drugie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A to nie jest tak ze po prostu nie będzie dofinansowania???a prywatnie będzie można? ??
    Jutro o 12 mam usg I trymestru,trzymajcie kciuki!!
    Dobranoc
    Nie,to nie chodzi o dofinansowania
    https://oko.press/cichutku-chca-zamrozic-in-vitro/

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ciotki wątkowe bedą trzymac kciuki za nasze dzieciątko.Moze plec uda sie poznac..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Wstajemy!!!!;) żartuje oczywiście, ja już w pracy przy kompie, melduję się i życzę dobrego dnia!

Aniu - oczywiście, że trzymamy kciuki! a proponowane zmiany do ivf dotyczą mniejszej ilości zapładnianych komórek jajowych, teraz jest max 6 a chcą pozwolić na tylko 1;( no i zamrażać będzie wolno tylko w wyjątkowych przypadkach, gdy transfer świeżego zarodka będzie niemożliwy ze względów medycznych, ech...skuteczność spadnie do naturalsa, o kosztach nie wspomnę.....
    a to, że do pierdla MonaLiza - to na bank nie przejdzie (tu chodzi z kolei o propozycję ustawy tzw. antyaborcyjnej, że każdy przypadek poronienia będzie zgłaszany do prokuratury), bo by się wymiar sprawiedliwości i tak zatkany zablokował po prostu....

Olciaaa lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :-) miłego dnia.
    To przerażające co zamierza zrobić partia rządząca w naszym kraju. 0 zrozumienia dla ludzkich tragedii, a taką tragedią dla wielu par jest niepłodność. Az wierzyć się nie chce ze takie rzeczy chcą wprowadzac w XXI wieku. Smutne:-( mam nadzieje ze do tego nie dojdzie.

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio nie oglądam wiadomości i chyba coś mnie ominęło. Nie wiem, czy da się zrobić in vitro bez zamrażania komórek. Jak to oni sobie to wyobrażają, że kobieta siedzi na fotelu, czeka aż w laboratorium zapłodnią komórkę i jej wszczepią ? Do tego tylko jedna komórka i to wszystko za 20.000 zł. Oszaleli chyba. Ale co się dziwić, skoro "osoba decyzyjna" nie ma żony, dzieci to nie jest w stanie pewnych rzeczy zrozumieć.

w4sqpc0z3is213tz.png
‹‹ 2028 2029 2030 2031 2032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ