X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ha! Czytasz w moich myślach :-) właśnie miałam Ci napisać że jesteś kolejną kandydatką na czerwcówki! Słuchaj - to się MUSI udać!

Roma, z dumą odbieram nominację;) zrobię wszystko, żeby nie zawieść Was, chyba jeszcze raz bzyknę małża, takie poprawiny...
    kurde, a myślicie, że jest szansa, żeby i drugi pęcherzyk pękł? czy jak był pik LH i dziabnął 1 jajco, a drugie się oparło, to już raczej nie ma szans?

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to mogą pęknąć najwyżej w odstępie kilku godzin od siebie wiec pewnie nie pęknie ale to oczywiście nie powód do zmartwień bo to właściwe pękło i właśnie jest atakowane przez stado kijanek. Bierz małża i wyśijcie tam drugą armię :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za super przyjęcie :)

Roma, fajnie byłoby na czerwcówkach :) Liczę na to i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie starające się :) Niech wrzesień
    i październik będą dla Nas szczęśliwe :)

Mamakejti, ciężko powiedzieć. Mi pękły dwa ale nie wiem w jakim odstępie. Wczoraj na wizycie były jeszcze pęcherzyki,a dziś już nie :) A u Ciebie pierwszy kiedy pękł ?

w4sqpc0z3is213tz.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:

Mamakejti, ciężko powiedzieć. Mi pękły dwa ale nie wiem w jakim odstępie. Wczoraj na wizycie były jeszcze pęcherzyki,a dziś już nie :) A u Ciebie pierwszy kiedy pękł ?

hmmm, tego nie wiem, kiedy pękł pierwszy, bo miałam usg w 13 dc i były dwa, potem byłam na wyjeździe i dzisiaj w 17 dc już ostał się tylko 1...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Roma, z dumą odbieram nominację;) zrobię wszystko, żeby nie zawieść Was, chyba jeszcze raz bzyknę małża, takie poprawiny...
    kurde, a myślicie, że jest szansa, żeby i drugi pęcherzyk pękł? czy jak był pik LH i dziabnął 1 jajco, a drugie się oparło, to już raczej nie ma szans?
    Niby jest szansa na podwójną owulke w ciągu 24h,dopóki progesteron nie wzrośnie i nie zablokuje kolejnej owulacji.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, ok. Nie byłam pewna jak to jest. No to mamakejti może, może... Wiesz - czerwiec to Bliźnięta ;-)

mamakejti lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Super,bardzo dobry wynik.Masz zastrzyk czy same pękajà?

To mój pierwszy cykl z tymi lekami bez zastrzyku jak narazie.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    A, ok. Nie byłam pewna jak to jest. No to mamakejti może, może... Wiesz - czerwiec to Bliźnięta ;-)

w sumie brzuch mam gotowy na bliźnięta, hahaha;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykam się tej histeroskopii, poczytam nieco na ile się idzie do tego szpitala. Ale kupię sobie nową ładną koszulę nocną :)

Roma ja już nawet mam skierowanie do poradni genetycznej w spraie tego kariotypu, ale zabrałam sie do tego od zlej strony. POszlam do rodzinnego i myslalam ze bedzie wiedział co i jak. A on znalazl jakas poradnie, wpisal w skierowaniu przyczyna skierowania : poronienia. A powinien dać od razu skierowanie do laboratorium na kariotyp? Nie bardzo wiem. I mam skierowanie tylko dla siebie. Teraz podzwonie do tych poradni o terminy popytam i uderze do rodzinnego po dwa skierowanka.

A teraz czekam sobie na @ żeby te anty na torbiela brać.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Basia30 Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za podniesienie na duchu. WIem, że są kobiety, które starają się 7 lat i więcej, a ja już po 16 miesiącach nie daję rady :(
    Łykam zatem dalej CLO i staram się nie myśleć, że tym razem się uda - postaram się nie nastawiać, bo wówczas porażkę przeżywam jeszcze bardziej.
    Dobrej nocy

3 lata starań
    1 wczesne poronienie
    Ciąża pozamaciczna
    usunięcie jajowodu
    zrosty i płyn w macicy
    marzec 2018 - udało się ;)
    listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia30 wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim za podniesienie na duchu. WIem, że są kobiety, które starają się 7 lat i więcej, a ja już po 16 miesiącach nie daję rady :(
    Łykam zatem dalej CLO i staram się nie myśleć, że tym razem się uda - postaram się nie nastawiać, bo wówczas porażkę przeżywam jeszcze bardziej.
    Dobrej nocy

Basia30 - zerknij na historię kobiety, która starała się o dziecko znacznie dłużej niż 7 lat.. z happy endem;) chyba.... http://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/co-musisz-wiedziec,62-latka-urodzila-syna--to-nie-bylo-in-vitro--macierzynstwo-po-menopauzie,artykul,1722330.html

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti dobre wiesci,super ze naturalna ovulka byla,oby jakis rycerz wygral bitwe.Trzymsm kciuki..

Tak,5 dni i wciąz mam pietra..teraz dodatkowo sie obawiam czy faktycznie wprowadzà te ustawe o in vitro,tyle szumu sie narobilo w okól tego.Jesli podpiszą to koniec IVF w Polsce,pozostanie jechac za granice..cholera,akurat teraz kiedy ja podchodze,zawsze coś.Cokolwiek by nie bylo dopne swego w Polsce albo za granicą

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja się boję, że jak nie daj Boże znowu poronię to do pierdla pójdę :/

uwo99n73lnbybmmo.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mamakejti dobre wiesci,super ze naturalna ovulka byla,oby jakis rycerz wygral bitwe.Trzymsm kciuki..

Tak,5 dni i wciąz mam pietra..teraz dodatkowo sie obawiam czy faktycznie wprowadzà te ustawe o in vitro,tyle szumu sie narobilo w okól tego.Jesli podpiszą to koniec IVF w Polsce,pozostanie jechac za granice..cholera,akurat teraz kiedy ja podchodze,zawsze coś.Cokolwiek by nie bylo dopne swego w Polsce albo za granicą
    A to nie jest tak ze po prostu nie będzie dofinansowania???a prywatnie będzie można? ??
    Jutro o 12 mam usg I trymestru,trzymajcie kciuki!!
    Dobranoc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Jagna ja się boję, że jak nie daj Boże znowu poronię to do pierdla pójdę :/
    Ciekawe gdzie nas tyle pomieszczą..wàtpie by to przeszlo,za duze halo sie wokól tego zrobilo juz,dlatego chcà ograniczen przy in vitro,jedli nie jedno to uderzą w drugie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A to nie jest tak ze po prostu nie będzie dofinansowania???a prywatnie będzie można? ??
    Jutro o 12 mam usg I trymestru,trzymajcie kciuki!!
    Dobranoc
    Nie,to nie chodzi o dofinansowania
    https://oko.press/cichutku-chca-zamrozic-in-vitro/

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ciotki wątkowe bedą trzymac kciuki za nasze dzieciątko.Moze plec uda sie poznac..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Wstajemy!!!!;) żartuje oczywiście, ja już w pracy przy kompie, melduję się i życzę dobrego dnia!

Aniu - oczywiście, że trzymamy kciuki! a proponowane zmiany do ivf dotyczą mniejszej ilości zapładnianych komórek jajowych, teraz jest max 6 a chcą pozwolić na tylko 1;( no i zamrażać będzie wolno tylko w wyjątkowych przypadkach, gdy transfer świeżego zarodka będzie niemożliwy ze względów medycznych, ech...skuteczność spadnie do naturalsa, o kosztach nie wspomnę.....
    a to, że do pierdla MonaLiza - to na bank nie przejdzie (tu chodzi z kolei o propozycję ustawy tzw. antyaborcyjnej, że każdy przypadek poronienia będzie zgłaszany do prokuratury), bo by się wymiar sprawiedliwości i tak zatkany zablokował po prostu....

Olciaaa lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :-) miłego dnia.
    To przerażające co zamierza zrobić partia rządząca w naszym kraju. 0 zrozumienia dla ludzkich tragedii, a taką tragedią dla wielu par jest niepłodność. Az wierzyć się nie chce ze takie rzeczy chcą wprowadzac w XXI wieku. Smutne:-( mam nadzieje ze do tego nie dojdzie.

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio nie oglądam wiadomości i chyba coś mnie ominęło. Nie wiem, czy da się zrobić in vitro bez zamrażania komórek. Jak to oni sobie to wyobrażają, że kobieta siedzi na fotelu, czeka aż w laboratorium zapłodnią komórkę i jej wszczepią ? Do tego tylko jedna komórka i to wszystko za 20.000 zł. Oszaleli chyba. Ale co się dziwić, skoro "osoba decyzyjna" nie ma żony, dzieci to nie jest w stanie pewnych rzeczy zrozumieć.

w4sqpc0z3is213tz.png
‹‹ 2028 2029 2030 2031 2032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ