CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaaa wrote:Ja bralam clo 6 cykli i teraz mam nie brać, a moja gin powiedziala, ze efekt brania leku trwa 2-3 cykle.
nutek86 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Po kilku cyklach z rzędu tsk pewnie to dziala ale wydaje mi sie ze juz takiego efektu nie ma kiedy sie go bierze co drugi cykl.Lekarz raczej tym sposobem chce wyregulowac wszystko,sprawic zeby organizm zacząl dzialac sam tak jsk to robi po clo
-
nick nieaktualnypowiedzcie mi jeszcze prosze przy jakiej wielkości pęcherzyka podawany jest zastrzyk na pękniecie? i co w sytuacji gdzie np w jednym jajniku mam pęcherzyk krwotoczny a w drugim jest właściwy pęcherzyk gotowy do pękniecia? czy wtedy też zastrzyk można podać?
wogole zastanawia mnie to czy te pecherzyki nie powinny rosnąc w jednym i drugim jajniku w miarę równo? -
nick nieaktualny
-
nutek, u mnie rosną nierówno, jeden juz pękł, a drugi jeszcze nie (dane z wczoraj)
co do wielkości na pewno powyżej 20 mm, z pewnym zapasem, bo pregnyl czy ovitrelle działają po ok 36 godz (średnio)
pojęci anie mam czy lekarz zdecyduje się podac pregnyl jak masz jeden z pęcherzyków krwotocznynutek86 lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Nutek, mój ginekolog mówi, że aby podać pregnyl, pęcherzyk musi mieć minimum 18 mm
Przy owulacji zawsze któryś pęcherzyk jest dominujący. U mnie pękły dwa ale ten drugi był mniejszy, wiec też nie były równe. Co do krwotocznego to nie wiem. On chyba powinien się wchłonąć podczas @. A czy wtedy można podać pregnyl to niestety już Ci nie powiem:)
Olcia, ja od początku miałam clo połączone z pregnylem. Ale jeśli masz naturalnie owulację, w sensie, że pęcherzyki dojrzewają, a problem jest z pękaniem, to myślę, że lekarz wtedy wspomaga kobietę pregnylem lub ovitrelle. Tak mi się wydaje, ale z góry mówię, że to nie jest sprawdzona informacjanutek86 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Chyba tak, chce zobaczyc co i jak. Tylko ze mi po samym clo i tak nie pekaly pecherzyki, dopiero po pregnylu. A brałyscie zastrzyk bez clo?
Olcia ja raz tak brałam, na samym początku starań, więc taka praktyka jest;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Olciaaa wrote:Chyba tak, chce zobaczyc co i jak. Tylko ze mi po samym clo i tak nie pekaly pecherzyki, dopiero po pregnylu. A brałyscie zastrzyk bez clo?
nutek86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymamakejti wrote:Olcia ja raz tak brałam, na samym początku starań, więc taka praktyka jest;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:52
-
moniaaa_1988 wrote:Aniu trzymam kciuki!
Jak będziecie mieli możliwość to koniecznie nagrajcie sobie płytę bo na następnych badaniach Dzidziuś już będzie duży i nie będzie go widać w całości na monitorze, teraz to ostatnia okazja żeby oglądać małego Człowieczka w całości na filmiku, fajna pamiątkaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:20
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Malowanka wrote:Moniaaa ale jak dzidziuś większy i doktorek przelaczy na 4d to dopiero frajda. Widziałam wczoraj buzke mojej malej
Też racjau nas akurat na polowkowych Mała tak była ułożona że buźki nie dało się zobaczyć w 3d a też bardzo chciałam
w ogóle jest nieśmiała bo w ogóle twarzy nie pokazuje, za każdym razem na usg liczę że lekarz cyknie zdjęcie w 3d ale niestety pleckami się do nas odwraca Uparciuch
A zdjęcie Twojej Córeczki widziałam bo czytam Was na FacebookuŚliczna ❤ super takie zdjęcia są
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:34
Malowanka lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Dziewczyny wróciłam, ufff wszystko jest w porządku,bączek ma 6,5 cm,termin pani doktor wyznaczyła na 7 kwietnia.płci nie dało się dziś zobaczyć,ale dla nas i tak najważniejsze jest ze wszystko jest super.w jajowodzie jest tylko jakąś struktura ale to najprawdopodobniej po laparoskopii, jadaś blizna cży coś.
Zjadłam akurat Kindle bueno prEd badaniem to dzidziuś tak się ruszał, tak podskakiwal,dziękuję Wam za wszystkie kciuki.
JAgna tak na przyszlosc-usg robiła mi lekarka która także w Twojej klinice pracuje,polecam bo superowa jest i ma jakieś akredytacje jeśli chodzi o usg prenatalneOlciaaa, cookiemonster, mamakejti, agnes87, Justyna911 lubią tę wiadomość
-
AniaStaraczka też czekam na wieści od Ciebie a zaraz muszę iść na swoje... Daj znać czy wszystko dobrze i jak się ma maluszek
Ja na swoje USG genetyczne Idę na 17:50 przerażona bo odebrałam wczoraj wyniki pappa i odbiegają trochę od normy mam nadzieję że razem z wynikami USG nie będą tak odbiegac i że z maluszkiem będzie wszystko dobrze a to zamieszanie z pappa to będzie przez luteine bo wyczytalam że ma ona wpływ na wyniki tego testu.Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Super Aniu cieszę się że u maluszka wszystko dobrze
teraz mogę się spokojnie szykować... Aniu a robiłaś ten test pappa?
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
moniaaa_1988 wrote:Też racja
u nas akurat na polowkowych Mała tak była ułożona że buźki nie dało się zobaczyć w 3d a też bardzo chciałam
w ogóle jest nieśmiała bo w ogóle twarzy nie pokazuje, za każdym razem na usg liczę że lekarz cyknie zdjęcie w 3d ale niestety pleckami się do nas odwraca Uparciuch
A zdjęcie Twojej Córeczki widziałam bo czytam Was na FacebookuŚliczna ❤ super takie zdjęcia są
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Malowanka wrote:To czemu sie nie odzywasz nic ??? Napisz cos czasem...imię juz ma wasza księżniczka???
A bo Wy już się tam tak dobrze znacie i jakoś mi tak głupio dołączać tak późnoale dużo ciekawych rzeczy się od Was dowiaduje bo ja to zielona jestem całkowicie.. ale trochę mnie przekonalas, przedstawię się na Facebooku zamiast tylko Was czytać
Jeśli chodzi o imię to jak dowiedzieliśmy się że będzie Dziewczynka to padło imię Kaja i chyba tak już zostanie chociaż po imieniu jeszcze do brzuszka nie mówimymężowi się podoba, mi też a nic innego do głowy mi nie przychodzi
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
moniaaa_1988 wrote:Też racja
u nas akurat na polowkowych Mała tak była ułożona że buźki nie dało się zobaczyć w 3d a też bardzo chciałam
-
Goja88 wrote:Super Aniu cieszę się że u maluszka wszystko dobrze
teraz mogę się spokojnie szykować... Aniu a robiłaś ten test pappa?