CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Break wrote:Dziewczyny, ja wczoraj dostałam od swojego ginekologa Clo na 2 cykle. Od 3 do 5 dnia ale zadnych usg kontrolnych ani nic... mam się u niego zjawić za 2 miesiące... Nie rozumiem czemu nie zalecił mi monitorowania cyklu, a tego co widzę wszystkie przy Clo go mialyscieAntoś IVF,Julisia natural
-
Basia30,głowa do góry. To że się nie udało w pierwszym cyklu z Clo, nie oznacza to że się nie uda wogole. Trzeba próbować. Mi się nie udało w 4 cyklach z Clo mimo podwójnych owulacji, zaszłam w następnym cyklu bez Clo. Tak więc nie poddawaj się.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Basia 30 mi też nie udało się przy pierwszym cyklu z clo... W drugim miałam ciążę biochemiczna, później miesiąc przerwy... Trzeci cykl z clo okazał się szczesliwy... nie poddawaj się tak łatwo trzeba walczyć do skutku. PowodzeniaMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
MonaLisa polecam Ci podzwonić po poradniach genetycznych w Twojej bliższej i trochę dalszej okolicy. Lekarz rodzinny po dwóch poronieniach powinien dać Wam bez gadania skierowanie, a istnieją poradnie z bardzo szybkimi terminami. No chociażby ta w Kielcach w której wczoraj byłam
MonaLiza lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ? To nasz 3 cs o pierwsze dziecko. 2 z clo i pregnylem. Za pierwszym razem była Owulacja, ale ciąży niestety brak. Dzisiaj byłam na monitoring i pękły dwa pęcherzyki
Zobaczymy, co z tego będzie. Jak teraz się nie uda, to musimy zrobić badanie nasienia
-
Basia nie załamuj się! Wiem.co czujesz,ja po pierwszym cyklu z clo nieudanym wpadłam w cżadną rozpacz,zwłaszcza ze wszyscy naokoło mi opowiadali ze zaszli po jednym cyklu. No i tak minęło 7 cykli stymulowanych i się nie udalo,no może poza IUI z której była ciąża pozamaciczna. W obecna ciążę zaszłam bez leków na totalnej nieswiadomce.
Uszy do góry! Będzie dobrze,ale musisz uzbroić się w cierpliwość -
MonaLiza fajnie ze lekarz zrobił na Tobie dobre wrażenie,po takiej wizycie człowiek dostaje powera!:)oby był skuteczny
MonaLiza lubi tę wiadomość
-
Hey dziewczyny, potrzebuję rady
Byłam dzisiaj u gina ( 16 dc) i nic się nie zmieniło. Pęcherzyki od ostatniej wizyty ( 12dc) nie nie urosły, dalej jest 13 i 11. Endometrium z 7,6 podrosło do zaledwie 8.
Dostałam duphaston na wywolanie okresu i zwiększoną dawkę clo od następnego cyklu ( 2-1-2-1-2)
I teraz moje pytanie.. czy naprawdę nie ma już żadnych szans na owu i brać duphaston?Cykle mam zazwyczaj około 30-38 dni. W tamtym cyklu program wyznaczył mi owulację w 23dc ( 7 dni po sprawdzałam progesteron i był 17)
Co ronbić? Bo już sama nie wiem ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 20:10
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Hey dziewczyny, potrzebuję rady
Byłam dzisiaj u gina ( 16 dc) i nic się nie zmieniło. Pęcherzyki od ostatniej wizyty ( 12dc) nie nie urosły, dalej jest 13 i 11. Endometrium z 7,6 podrosło do zaledwie 8.
Dostałam duphaston na wywolanie okresu i zwiększoną dawkę clo od następnego cyklu ( 2-1-2-1-2)
I teraz moje pytanie.. czy naprawdę nie ma już żadnych szans na owu i brać duphaston?Cykle mam zazwyczaj około 30-38 dni. W tamtym cyklu program wyznaczył mi owulację w 23dc ( 7 dni po sprawdzałam progesteron i był 17)
Co ronbić? Bo już sama nie wiem ..
Ja bym brała duphaston tak jak lekarz kazał... Powiem ci ze ja ostatnio zaczęłam brać duphaston 16dc a owu miałam w 18 także nie jest powiedziane ze jak bedziesz brała duphaston to juz owulacji nie bedzie. Podobno to progesteron syntetyczny który nie blokuje owutakże wszystko jeszcze możliwe moim zdaniem
-
nick nieaktualnyBasia30 wrote:Witajcie dziewczyny,
Melduję, że niestety nie udało nam się zajśc w 1 cyklu z Clo. Pęcherzyki urosły i pękły (duży i malutki) - jednak ciąży brak. Dostałam miesiączkę dokładnie w dniu, w którym powinna się pojawić. Załamanie kolejne
Pojawiłam się 2 dni cyklu u mojego ginekologa na usg - by sprawdził, czy na pewno wszystko pękło i tak też było. W międzyczasie mój mąż miał wykonane badanie ogólne nasienia - wyniki są w miarę ok - ale niestety jest zastrzeżenie co do objętości.
2 tabletki Clo przyjmuję od 3 dnia cyklu przez 5 dni - dziś jest drugi dzień przyjmowania tabletek. Mam doła, stany depresyjne, wczoraj np. płakałam bez powodu i wszystko wydawało mi się beznadziejne.Czy też Wam się tak zdarzało po Clo?
Lekarz powiedział, że jesli w tym cyklu nie zajdę - zrobimy badanie drożności jajowodów - bez znieczulenia. Słyszałam,że jest bardzo bolesne... jakie macie w tej kwestii doświadczenia? Czy Waszm zdaniem, jeśli Clo nie zadziało za 1 razem (w sensie pęcherzyki były dwa , ale ciąży brak) mam szansę zajść w kolejnym? Czy raczej się nie łudzić? -
nick nieaktualnyMamuśka2017 wrote:Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ? To nasz 3 cs o pierwsze dziecko. 2 z clo i pregnylem. Za pierwszym razem była Owulacja, ale ciąży niestety brak. Dzisiaj byłam na monitoring i pękły dwa pęcherzyki
Zobaczymy, co z tego będzie. Jak teraz się nie uda, to musimy zrobić badanie nasienia
i życzymy powodzenia!!! fajnie, że jest nas coraz więcej
-
nick nieaktualny
-
Cześć Laseczki, dawno mnie nie było, gdyż jak wiecie bawiłam w stolicy Tatr;) właśnie wróciłam i pobiegłam na monitoring, bo w 13 dc miałam dwa jajka po 16 mm, a dzisiaj, w 17 dc jedno jajo już pęknięte, jest ciałko żółte i płyn w zatoce, drugie jajo ma 18 mm, więc już chyba nie pęknie, tylko się wchłonie, jak myślicie? Endometrium 10,3, mąż uwiedziony wczoraj w nocy...zrobiłam all co się dało, teraz wszystko w rękach Najwyższego...
Kinia - przykro mi, ze przeszłaś przez takie męczarnie, ale to już za Tobą i teraz laparo i kupowanie becika;)
Jagienko - już tylko 5 dni.....napięcie rośnie! Jak Twój brzuch na Gwiazdkę
Angie, przy pcos niestety AMH wychodzi wysokie...
MonaLiza - najważniejsze, że nie stoicie w miejscu, jest plan, więc teraz masz go wykonaćto najważniejsze, że nikt nie odebrał Ci szansy, ale pokazał nowe ścieżki
Najmłodsza - poczekałabym jeszcze ten tydzień, skoro i tak czekasz na @, to póki co daj szansę jajkom, najwyżej przedłużysz cykl (jak byś nie brała nic na wywołanie, tez będzie wydłużony), a może właśnie będzie ta owulacja w 22-23 dc...
Break - uciekaj od hochsztaplera!!!!!
Basia30 - uszy do góry, cierpliwości, jeszcze kilka cykli przed tobą, a hsg można w wersji hssg zrobić, tylko niestety najlepiej prywatnie - ok 500 zł, ale trwa chwilkę i nic nie boli, no prawie nic, jak na @Olciaaa, MonaLiza lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Mamuśka witaj, rozgość się. To najfajniejszy wątek na którym toczą się różne rozmowy, nie tylko o clo. Można tu liczyć na wsparcie, zrozumienie i wypłakiwać się w wirtualne rękawy. No, ogólnie to fajne jesteśmy
zaciskam kciuki za Twoje jajca. Ja tez czekam na wyniki tego cyklu, więc może razem na czerwcówki trafimy?
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyroma wrote:Mamuśka witaj, rozgość się. To najfajniejszy wątek na którym toczą się różne rozmowy, nie tylko o clo. Można tu liczyć na wsparcie, zrozumienie i wypłakiwać się w wirtualne rękawy. No, ogólnie to fajne jesteśmy
zaciskam kciuki za Twoje jajca. Ja tez czekam na wyniki tego cyklu, więc może razem na czerwcówki trafimy?
-
Najmłodsza, ja właśnie miałam napisać Ci to, co mamakejti. Jeśli masz w miarę regularne cykle to w sumie ryzykujesz jedynie obsówę @ o tydzień. Ja bym nie brała dupka. A nóż widelec...25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
mamakejti wrote:Roma - ja też chcę na czerwcówki!!!!!!
właśnie miałam Ci napisać że jesteś kolejną kandydatką na czerwcówki! Słuchaj - to się MUSI udać!
mamakejti lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy