Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Break wrote:
    Dziewczyny, ja wczoraj dostałam od swojego ginekologa Clo na 2 cykle. Od 3 do 5 dnia ale zadnych usg kontrolnych ani nic... mam się u niego zjawić za 2 miesiące... Nie rozumiem czemu nie zalecił mi monitorowania cyklu, a tego co widzę wszystkie przy Clo go mialyscie :/
    Poprostu zapisz sie na wizyte do niego w 10-11dc i juz,bez monitoringu to jak rzucanie slepej kurze ziarno

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia30,głowa do góry. To że się nie udało w pierwszym cyklu z Clo, nie oznacza to że się nie uda wogole. Trzeba próbować. Mi się nie udało w 4 cyklach z Clo mimo podwójnych owulacji, zaszłam w następnym cyklu bez Clo. Tak więc nie poddawaj się.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia 30 mi też nie udało się przy pierwszym cyklu z clo... W drugim miałam ciążę biochemiczna, później miesiąc przerwy... Trzeci cykl z clo okazał się szczesliwy... nie poddawaj się tak łatwo trzeba walczyć do skutku. Powodzenia

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa polecam Ci podzwonić po poradniach genetycznych w Twojej bliższej i trochę dalszej okolicy. Lekarz rodzinny po dwóch poronieniach powinien dać Wam bez gadania skierowanie, a istnieją poradnie z bardzo szybkimi terminami. No chociażby ta w Kielcach w której wczoraj byłam :-)

MonaLiza lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ? To nasz 3 cs o pierwsze dziecko. 2 z clo i pregnylem. Za pierwszym razem była Owulacja, ale ciąży niestety brak. Dzisiaj byłam na monitoring i pękły dwa pęcherzyki :) Zobaczymy, co z tego będzie. Jak teraz się nie uda, to musimy zrobić badanie nasienia :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia nie załamuj się! Wiem.co czujesz,ja po pierwszym cyklu z clo nieudanym wpadłam w cżadną rozpacz,zwłaszcza ze wszyscy naokoło mi opowiadali ze zaszli po jednym cyklu. No i tak minęło 7 cykli stymulowanych i się nie udalo,no może poza IUI z której była ciąża pozamaciczna. W obecna ciążę zaszłam bez leków na totalnej nieswiadomce.
    Uszy do góry! Będzie dobrze,ale musisz uzbroić się w cierpliwość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza fajnie ze lekarz zrobił na Tobie dobre wrażenie,po takiej wizycie człowiek dostaje powera!:)oby był skuteczny

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, potrzebuję rady :(

Byłam dzisiaj u gina ( 16 dc) i nic się nie zmieniło. Pęcherzyki od ostatniej wizyty ( 12dc) nie nie urosły, dalej jest 13 i 11. Endometrium z 7,6 podrosło do zaledwie 8.

Dostałam duphaston na wywolanie okresu i zwiększoną dawkę clo od następnego cyklu ( 2-1-2-1-2)

I teraz moje pytanie.. czy naprawdę nie ma już żadnych szans na owu i brać duphaston?Cykle mam zazwyczaj około 30-38 dni. W tamtym cyklu program wyznaczył mi owulację w 23dc ( 7 dni po sprawdzałam progesteron i był 17)

Co ronbić? Bo już sama nie wiem .. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 20:10

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Hey dziewczyny, potrzebuję rady :(

Byłam dzisiaj u gina ( 16 dc) i nic się nie zmieniło. Pęcherzyki od ostatniej wizyty ( 12dc) nie nie urosły, dalej jest 13 i 11. Endometrium z 7,6 podrosło do zaledwie 8.

Dostałam duphaston na wywolanie okresu i zwiększoną dawkę clo od następnego cyklu ( 2-1-2-1-2)

I teraz moje pytanie.. czy naprawdę nie ma już żadnych szans na owu i brać duphaston?Cykle mam zazwyczaj około 30-38 dni. W tamtym cyklu program wyznaczył mi owulację w 23dc ( 7 dni po sprawdzałam progesteron i był 17)

Co ronbić? Bo już sama nie wiem .. :(

Ja bym brała duphaston tak jak lekarz kazał... Powiem ci ze ja ostatnio zaczęłam brać duphaston 16dc a owu miałam w 18 także nie jest powiedziane ze jak bedziesz brała duphaston to juz owulacji nie bedzie. Podobno to progesteron syntetyczny który nie blokuje owu :) także wszystko jeszcze możliwe moim zdaniem :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia30 wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Melduję, że niestety nie udało nam się zajśc w 1 cyklu z Clo. Pęcherzyki urosły i pękły (duży i malutki) - jednak ciąży brak. Dostałam miesiączkę dokładnie w dniu, w którym powinna się pojawić. Załamanie kolejne :(
    Pojawiłam się 2 dni cyklu u mojego ginekologa na usg - by sprawdził, czy na pewno wszystko pękło i tak też było. W międzyczasie mój mąż miał wykonane badanie ogólne nasienia - wyniki są w miarę ok - ale niestety jest zastrzeżenie co do objętości.
    2 tabletki Clo przyjmuję od 3 dnia cyklu przez 5 dni - dziś jest drugi dzień przyjmowania tabletek. Mam doła, stany depresyjne, wczoraj np. płakałam bez powodu i wszystko wydawało mi się beznadziejne. :( Czy też Wam się tak zdarzało po Clo?
    Lekarz powiedział, że jesli w tym cyklu nie zajdę - zrobimy badanie drożności jajowodów - bez znieczulenia. Słyszałam,że jest bardzo bolesne... jakie macie w tej kwestii doświadczenia? Czy Waszm zdaniem, jeśli Clo nie zadziało za 1 razem (w sensie pęcherzyki były dwa , ale ciąży brak) mam szansę zajść w kolejnym? Czy raczej się nie łudzić?
    cześć Basia, z tym clo jest różnie, są dziewczyny którym pomógł i takie jak np ja - że po 6 cyklach brania ciąży nadal nie ma. ale u mnie był problem z owulacją, a po clo i pregnylu chociaż miałam owulację :-)Co do badania drożności jajowodów miałam pod koniec sierpnia, na nfz w szpitalu w Łodzi, podano mi ketonal i nic a nic mnie nie bolało. trzymam kciuki, żeby szybko Ci się udało :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ? To nasz 3 cs o pierwsze dziecko. 2 z clo i pregnylem. Za pierwszym razem była Owulacja, ale ciąży niestety brak. Dzisiaj byłam na monitoring i pękły dwa pęcherzyki :) Zobaczymy, co z tego będzie. Jak teraz się nie uda, to musimy zrobić badanie nasienia :)
    Witamy :-) i życzymy powodzenia!!! fajnie, że jest nas coraz więcej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziwczyny byłam na Bridget Jones 3 i polecam :-) dawno się tak nie uśmiałam! normalnie humor mi się poprawił w końcu ;-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki, dawno mnie nie było, gdyż jak wiecie bawiłam w stolicy Tatr;) właśnie wróciłam i pobiegłam na monitoring, bo w 13 dc miałam dwa jajka po 16 mm, a dzisiaj, w 17 dc jedno jajo już pęknięte, jest ciałko żółte i płyn w zatoce, drugie jajo ma 18 mm, więc już chyba nie pęknie, tylko się wchłonie, jak myślicie? Endometrium 10,3, mąż uwiedziony wczoraj w nocy...zrobiłam all co się dało, teraz wszystko w rękach Najwyższego...

Kinia - przykro mi, ze przeszłaś przez takie męczarnie, ale to już za Tobą i teraz laparo i kupowanie becika;)

Jagienko - już tylko 5 dni.....napięcie rośnie! Jak Twój brzuch na Gwiazdkę;)

Angie, przy pcos niestety AMH wychodzi wysokie...

MonaLiza - najważniejsze, że nie stoicie w miejscu, jest plan, więc teraz masz go wykonać;) to najważniejsze, że nikt nie odebrał Ci szansy, ale pokazał nowe ścieżki

Najmłodsza - poczekałabym jeszcze ten tydzień, skoro i tak czekasz na @, to póki co daj szansę jajkom, najwyżej przedłużysz cykl (jak byś nie brała nic na wywołanie, tez będzie wydłużony), a może właśnie będzie ta owulacja w 22-23 dc...

Break - uciekaj od hochsztaplera!!!!!

Basia30 - uszy do góry, cierpliwości, jeszcze kilka cykli przed tobą, a hsg można w wersji hssg zrobić, tylko niestety najlepiej prywatnie - ok 500 zł, ale trwa chwilkę i nic nie boli, no prawie nic, jak na @

nick nieaktualny, MonaLiza lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka witaj, rozgość się. To najfajniejszy wątek na którym toczą się różne rozmowy, nie tylko o clo. Można tu liczyć na wsparcie, zrozumienie i wypłakiwać się w wirtualne rękawy. No, ogólnie to fajne jesteśmy ;-) zaciskam kciuki za Twoje jajca. Ja tez czekam na wyniki tego cyklu, więc może razem na czerwcówki trafimy? :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza super, że jesteś zadowolona z wizyty :-) bardzo podoba mi się plan, żeby na święta być już w 2paku ;-) powodzonka!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Mamuśka witaj, rozgość się. To najfajniejszy wątek na którym toczą się różne rozmowy, nie tylko o clo. Można tu liczyć na wsparcie, zrozumienie i wypłakiwać się w wirtualne rękawy. No, ogólnie to fajne jesteśmy ;-) zaciskam kciuki za Twoje jajca. Ja tez czekam na wyniki tego cyklu, więc może razem na czerwcówki trafimy? :-)
    zgadza się w 100% najfajniejsze forum i najfajniejsze dziewczyny :-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    zgadza się w 100% najfajniejsze forum i najfajniejsze dziewczyny :-)

a do tego skromne;) witaj Mamuśka2017;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma - ja też chcę na czerwcówki!!!!!!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza, ja właśnie miałam napisać Ci to, co mamakejti. Jeśli masz w miarę regularne cykle to w sumie ryzykujesz jedynie obsówę @ o tydzień. Ja bym nie brała dupka. A nóż widelec...

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• roma Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Roma - ja też chcę na czerwcówki!!!!!!
    Ha! Czytasz w moich myślach :-) właśnie miałam Ci napisać że jesteś kolejną kandydatką na czerwcówki! Słuchaj - to się MUSI udać!

mamakejti lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ