X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Hej dziewczynki. Byłam wczoraj u lekarza i mam złe wieści :(
    Hej. A co Ci powiedział lekarz?

• Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Justyna, który masz dc ? Ja taki ból jak opisujesz czułam dwa dni przed owulacją i w dniu owulki :) Aż się zaczęłam zastanawiać, czy wszystko jest ok. Pytałam ginekolog i mówiła, że taki ból na środku, ból podczas śniadania, załatwiania może być właśnie bólem owulacyjnym :)

Ja mam 10dc wiec u mnie to nie owu bo zazwyczaj przychodzi po 15dc :) a tym razem nie wiem czy w ogóle przyjdzie bo cykl niestymulowany. U mnie to pewnie szykowanie sie do ewentualnej owu :) ale u Ciebie takie bóle mogą właśnie oznaczać owu nigdy nie wiadomo każda z nas jest inna :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Ale masz tak np w okolicach zbliżającej się owulacji czy np na początku cyklu...??? U mnie dopiero 8dc ale brałam teraz clo 3-7dc bo jak brałam poprzednie cykle od 5-9dc to owulacja była późno około 24dc. Dlatego zalecił mi lekarz brać szybciej z nadzieją że owulacja będzie szybciej...ale wątpię by ówyłącza miała być aż tak wcześnie i zastanawia mnie ten dziwny rwący bół podbrzusza a od czasu do czasu kucie jajnika bardziej z lewej strony ale prawy czasem też

Ja mam 10dc a właśnie od 7-8 dnia zaczęły mi sie takie bóle. Ja myśle ze to organizm przygotowuje sie do ewentualnej owu, wszytko tam pracuje i stad te bóle. Ale jeśli jesteś zaniepokojona to moze lepiej idź do lekarza i to sprawdź :) ja sie nie martwię bo mam tak w każdym cyklu z clo i nic poważnego z tego nie wynika.
    Ja brałam dwa cykle od 3 do 7 dnia clo i wtedy owu była 15dc a jak brałam od 5 do 9 to owu była 19dc wiec myśle ze to ma znaczenie w których dniach bierzesz clo :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak się zastanawiam czy jest sens żebym zrobiła dziś po pracy ten progesteron. Jeśli owu była w niedzielę, tak jak myślę że była, to dopiero mam 5 dpo a wiem że powinno się robić 7-8 dpo. No ale z drugiej strony od wczoraj mam taki ból w podbrzuszu, taki rozlany, nasilający się właśnie podczas siadania, toalety, że o wczorajszym seksie nie wspomnę. Na pierwszym cyklu z clo tak mnie bolało jeszcze podczas brania tabletek. Ale w innym cylku dokładnie taki sam ból miałam kilka dni przed @ więc wiem że może on u mnie oznaczać wszystko. Ponadto mam taki dziwny śluz - niby rozciągliwy ale nie przezroczysty. Z tego wszystkiego zrobiłam wczoraj test owu - negatywny. W zeszłą sobotę był pozytywny ale mam pco więc wiem, że mnie testy mogą robić w bambuko. Podsumowując - chciałabym się dowiedzieć czy faktycznie jestem juz po owu. Czy jeśli była 5 dni temu to progesteron już mi to pokaże?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Tak ide jutro :-)
    No i prawidlowo.Czasem zdarza sie wczesniej ovu,clo skraca cykle czesto i z tego tez poeodu ovu jest szybciej

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Hej dziewczynki. Byłam wczoraj u lekarza i mam złe wieści :(
    No to nawijaj kobieto..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gdzie ta fotka?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma jak byłam u lekarza to powiedziala, zeby najwcześniej po 7 dniach badać progesteron

• roma Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam... Ale po 5 już powinien wyjść podwyższony. Co prawda max osiąga w 7-8 ale może już wyjdzie wyższy niż przed owu?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Tak myślałam... Ale po 5 już powinien wyjść podwyższony. Co prawda max osiąga w 7-8 ale może już wyjdzie wyższy niż przed owu?
    Tez mi się wydaje, ze będzie podwyższony. Ja robiłam wtedy 7 dnia cyklu, ale u mnie potwierdzilo, ze cykl byl bezowulacyjny.

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dziś 8dpo i potworne bóle w lewym jajniku.
    Nie lubię tego. Przychodzą tak nagle. Dobrze, że trwają tylko chwilę.

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykuje się nam chyba złota polska jesień. Wspaniała pogoda. Ja jeszcze osłabiona po przeziębieniu. Ale zmusiłam się i zrobiłam pierogi ruskie, tak bardzo miałam na nie ochotę.
    Agnes Ty w tym cyklu brałaś clo?

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No to nawijaj kobieto..

diagnoza jest taka że mam podejrzenie PCO bo jest dużo małych pęcherzyków które nie rosną, brak dominującego, mam podwyższone LH i to jest powodem pozytywnych testów owulacyjnych. Druga sprawa mam podwyższony cukier max 99 a wyszło mi 103 i kazała mi przejść na dietę i ćwiczyć bo organizm jest uśpiony i nie działa jak powinien bo jest ociężały i przepisała mi Glucophage 500 i OVARIN że też pomoże...ogólnie się nie przejmuje tylko wziełam się za siebie :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    diagnoza jest taka że mam podejrzenie PCO bo jest dużo małych pęcherzyków które nie rosną, brak dominującego, mam podwyższone LH i to jest powodem pozytywnych testów owulacyjnych. Druga sprawa mam podwyższony cukier max 99 a wyszło mi 103 i kazała mi przejść na dietę i ćwiczyć bo organizm jest uśpiony i nie działa jak powinien bo jest ociężały i przepisała mi Glucophage 500 i OVARIN że też pomoże...ogólnie się nie przejmuje tylko wziełam się za siebie :)
    hej, w całej tej sytuacji chociaż jest ten plus, że już wiesz w czym problem. Teraz możesz podjąć odpowiednie leczenie i wszystko będzie dobrze :-) A teraz jeszcze będziesz miała motywację do ćwiczeń :-) Powodzenia!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    to jeszcze nie koniec swiata,z pcos tez zachodzi sie w ciąze.Dobrze ze wiesz z czym masz walczyc no i jest motywacja.Kiedy kolejna wizyta?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam metlik w głowie,sledziłam wczoraj i dzis projekty ustaw aborcyjny i in vitro,masakra jakas..jestem wsciekła jak mozna takie projekty akceptowac skoro wiekszosc spoleczenstwa mówi nie.
    Na razie trafiły do komisji,ale jesli podpiszą to ja zmieniam religie i wynosze sie z tego kraju zmieniając narodowosc bo wstyd mi ze jestem Polką

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mam metlik w głowie,sledziłam wczoraj i dzis projekty ustaw aborcyjny i in vitro,masakra jakas..jestem wsciekła jak mozna takie projekty akceptowac skoro wiekszosc spoleczenstwa mówi nie.
    Na razie trafiły do komisji,ale jesli podpiszą to ja zmieniam religie i wynosze sie z tego kraju zmieniając narodowosc bo wstyd mi ze jestem Polką
    Ja też nie jestem w stanie pojąć jak Ci debile w sejmie (sorry ale takie mam o nich zdanie) uwazają, że mają prawo dyktować ludziom jak mają żyć. Normalne kobiety będą bały się zajść w ciążę. O invitro nawet nie wspomnę... te ich chore pomysły pozbawią szansy na dziecko wiele par :-( płakać się chce, nie wierzę, że coś takiego dzieje się w Europie w XXI wieku.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja Hania
    26tc
    c34a473d36f458aemed.jpg
    30 tc
    1cc0aa5ed223b431med.jpg

Nowych zdjęć brak bo mała ma już ciasno. I zdjęcie z usg byłoby niewyraźne. Waga już prawie 2200g :) ślemy Wam wiruski :*

Jagienko pamiętasz Pabelke? Powodzenia od niej!

agnes87, cookiemonster, roma, moniaaa_1988, ana1122, MonaLiza lubią tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia :-) śliczna Hania :-)

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Szykuje się nam chyba złota polska jesień. Wspaniała pogoda. Ja jeszcze osłabiona po przeziębieniu. Ale zmusiłam się i zrobiłam pierogi ruskie, tak bardzo miałam na nie ochotę.
    Agnes Ty w tym cyklu brałaś clo?
    Od czerwca mam przerwę w clo

‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ