CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mamuśka2017 wrote:Justyna, który masz dc ? Ja taki ból jak opisujesz czułam dwa dni przed owulacją i w dniu owulki
Aż się zaczęłam zastanawiać, czy wszystko jest ok. Pytałam ginekolog i mówiła, że taki ból na środku, ból podczas śniadania, załatwiania może być właśnie bólem owulacyjnym
Ja mam 10dc wiec u mnie to nie owu bo zazwyczaj przychodzi po 15dca tym razem nie wiem czy w ogóle przyjdzie bo cykl niestymulowany. U mnie to pewnie szykowanie sie do ewentualnej owu
ale u Ciebie takie bóle mogą właśnie oznaczać owu nigdy nie wiadomo każda z nas jest inna
-
Niki69 wrote:Ale masz tak np w okolicach zbliżającej się owulacji czy np na początku cyklu...??? U mnie dopiero 8dc ale brałam teraz clo 3-7dc bo jak brałam poprzednie cykle od 5-9dc to owulacja była późno około 24dc. Dlatego zalecił mi lekarz brać szybciej z nadzieją że owulacja będzie szybciej...ale wątpię by ówyłącza miała być aż tak wcześnie i zastanawia mnie ten dziwny rwący bół podbrzusza a od czasu do czasu kucie jajnika bardziej z lewej strony ale prawy czasem też
Ja mam 10dc a właśnie od 7-8 dnia zaczęły mi sie takie bóle. Ja myśle ze to organizm przygotowuje sie do ewentualnej owu, wszytko tam pracuje i stad te bóle. Ale jeśli jesteś zaniepokojona to moze lepiej idź do lekarza i to sprawdźja sie nie martwię bo mam tak w każdym cyklu z clo i nic poważnego z tego nie wynika.
Ja brałam dwa cykle od 3 do 7 dnia clo i wtedy owu była 15dc a jak brałam od 5 do 9 to owu była 19dc wiec myśle ze to ma znaczenie w których dniach bierzesz clo -
Kurcze, tak się zastanawiam czy jest sens żebym zrobiła dziś po pracy ten progesteron. Jeśli owu była w niedzielę, tak jak myślę że była, to dopiero mam 5 dpo a wiem że powinno się robić 7-8 dpo. No ale z drugiej strony od wczoraj mam taki ból w podbrzuszu, taki rozlany, nasilający się właśnie podczas siadania, toalety, że o wczorajszym seksie nie wspomnę. Na pierwszym cyklu z clo tak mnie bolało jeszcze podczas brania tabletek. Ale w innym cylku dokładnie taki sam ból miałam kilka dni przed @ więc wiem że może on u mnie oznaczać wszystko. Ponadto mam taki dziwny śluz - niby rozciągliwy ale nie przezroczysty. Z tego wszystkiego zrobiłam wczoraj test owu - negatywny. W zeszłą sobotę był pozytywny ale mam pco więc wiem, że mnie testy mogą robić w bambuko. Podsumowując - chciałabym się dowiedzieć czy faktycznie jestem juz po owu. Czy jeśli była 5 dni temu to progesteron już mi to pokaże?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualny
-
Tak myślałam... Ale po 5 już powinien wyjść podwyższony. Co prawda max osiąga w 7-8 ale może już wyjdzie wyższy niż przed owu?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyroma wrote:Tak myślałam... Ale po 5 już powinien wyjść podwyższony. Co prawda max osiąga w 7-8 ale może już wyjdzie wyższy niż przed owu?
-
Szykuje się nam chyba złota polska jesień. Wspaniała pogoda. Ja jeszcze osłabiona po przeziębieniu. Ale zmusiłam się i zrobiłam pierogi ruskie, tak bardzo miałam na nie ochotę.
Agnes Ty w tym cyklu brałaś clo?
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Jagna 75 wrote:No to nawijaj kobieto..
diagnoza jest taka że mam podejrzenie PCO bo jest dużo małych pęcherzyków które nie rosną, brak dominującego, mam podwyższone LH i to jest powodem pozytywnych testów owulacyjnych. Druga sprawa mam podwyższony cukier max 99 a wyszło mi 103 i kazała mi przejść na dietę i ćwiczyć bo organizm jest uśpiony i nie działa jak powinien bo jest ociężały i przepisała mi Glucophage 500 i OVARIN że też pomoże...ogólnie się nie przejmuje tylko wziełam się za siebie -
nick nieaktualnypanan12 wrote:diagnoza jest taka że mam podejrzenie PCO bo jest dużo małych pęcherzyków które nie rosną, brak dominującego, mam podwyższone LH i to jest powodem pozytywnych testów owulacyjnych. Druga sprawa mam podwyższony cukier max 99 a wyszło mi 103 i kazała mi przejść na dietę i ćwiczyć bo organizm jest uśpiony i nie działa jak powinien bo jest ociężały i przepisała mi Glucophage 500 i OVARIN że też pomoże...ogólnie się nie przejmuje tylko wziełam się za siebie
A teraz jeszcze będziesz miała motywację do ćwiczeń
Powodzenia!
-
panan12 wrote:diagnoza jest taka że mam podejrzenie PCO bo jest dużo małych pęcherzyków które nie rosną, brak dominującego, mam podwyższone LH i to jest powodem pozytywnych testów owulacyjnych. Druga sprawa mam podwyższony cukier max 99 a wyszło mi 103 i kazała mi przejść na dietę i ćwiczyć bo organizm jest uśpiony i nie działa jak powinien bo jest ociężały i przepisała mi Glucophage 500 i OVARIN że też pomoże...ogólnie się nie przejmuje tylko wziełam się za siebieAntoś IVF,Julisia natural
-
Mam metlik w głowie,sledziłam wczoraj i dzis projekty ustaw aborcyjny i in vitro,masakra jakas..jestem wsciekła jak mozna takie projekty akceptowac skoro wiekszosc spoleczenstwa mówi nie.
Na razie trafiły do komisji,ale jesli podpiszą to ja zmieniam religie i wynosze sie z tego kraju zmieniając narodowosc bo wstyd mi ze jestem PolkąAntoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Mam metlik w głowie,sledziłam wczoraj i dzis projekty ustaw aborcyjny i in vitro,masakra jakas..jestem wsciekła jak mozna takie projekty akceptowac skoro wiekszosc spoleczenstwa mówi nie.
Na razie trafiły do komisji,ale jesli podpiszą to ja zmieniam religie i wynosze sie z tego kraju zmieniając narodowosc bo wstyd mi ze jestem Polkąpłakać się chce, nie wierzę, że coś takiego dzieje się w Europie w XXI wieku.
-
nick nieaktualny
-
Katka80 wrote:Szykuje się nam chyba złota polska jesień. Wspaniała pogoda. Ja jeszcze osłabiona po przeziębieniu. Ale zmusiłam się i zrobiłam pierogi ruskie, tak bardzo miałam na nie ochotę.
Agnes Ty w tym cyklu brałaś clo?