CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
MonaLiza wrote:Kurde kupiłam to : http://allegro.pl/solgar-kwas-foliowy-400-mcg-100-tabletek-vege-i5369956586.html
To to, czy złe?
http://www.solgar.pl/produkty/witaminy/folianAntoś IVF,Julisia natural
-
Tak, firmę wybrałaś bardzo dobrą, ale chodzi o ten co Jagienka napisała.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
No właśnie. Gdzie sie człowiek spieszy..
Już napisałam do sprzedawcy, żeby to jakoś zamienić na folian.
Martwi mnie, że biore już dupka trzeci dzień i @ nie przychodzi,a mam torbiela na zbyciuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:03
-
MonaLiza wrote:No właśnie. Gdzie sie człowiek spieszy..
Martwi mnie, że biore już dupka trzeci dzień i @ nie przychodzi,a mam torbiela na zbyciu
Ja brałam ten folian z solgara, do tego femibion bo tam też jest postać metalowa, kwas foliowy 5mg a w ciazy mi lekarka zwiększyła do 15mg. I miałam clexane włączone od pozytywnego testu ale tylko do 12 tygodnia ciąży
Mała rośnie dobrze, badania prenatalne wykluczyły trisomie i inne wady, dziecko jest zdrowe.
Takze głowa do góryMonaLiza lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Justyna911 wrote:Ja tez odczuwam taki ból zawsze w podbrzuszu jak napinam właśnie podnoszę ciężkie rzeczy lub czasem po prostu bez powodu tak zakuje. Ale myśle ze to normalne bo mam tak zawsze a ginekolog nigdy nie mówiła ze jest coś nie tak na monitoringu
-
MonaLiza wrote:No właśnie. Gdzie sie człowiek spieszy..
Martwi mnie, że biore już dupka trzeci dzień i @ nie przychodzi,a mam torbiela na zbyciuAntoś IVF,Julisia natural
-
[QUOTE=Katka80
Goja a Tobie jak wyszedł test Pappa,że mówisz że nie do końca ok? Ja mam iść na ten test za dwa tygodnie i juz trzęsę portkami. Mnie lekarz uprzedził, żeby samym tym testem się nie przejmować, dopiero usg daje pełniejszy obraz. No i mi już ze względu ma wiek może wyjść juz nieciekawie.[/QUOTE]
Wolna beta hcg wyszła mi 117 IU/L jeszcze w normie bo jest do 120, a pappa wyszedł mi 4,38 IU\L przy normie do 3,5 ... Więc z tego pappa wyszło mi że coś jest nie tak ale na USG z kolei wszystko wyszło dobrze i ryzyko skorygowane wyszło mi 1:16 000 więc jest dobrze a przez ten pappa test tylko się stresu najadlam... Nie do końca rozumiem o co z tym testem chodzi ale pani doktor olała ten test mówiąc że on różnie wychodzi a najważniejsze są pomiary na USG oczywiście wciągnęła je do programu ale raczej była zdania że ten test nie do końca ma sens z kolei mój lekarz bardzo mnie na niego namawiał ... Już nie wiem co o nim myśleć ale w kolejnej ciąży go raczej nie zrobięMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
MonaLiza wrote:Mam wyniki mutacji. Chyba nie najlepsze..
Czynnik V Leiden Prawidłowy
Czynnik V R2 prawidłowy
Protrombina/ Czynnik II prawidłowy
MTHFR 677 C prawidłowy
MTHFR 1298A - C układ heterozygotyczny - nieprawidłowy
PAI-1 4G układ heterozygotyczny- nieprawidłowy
I co Wy na to?
Jeszcze mężowi przreczytałam, że mutacja MTHFR zwiększa ryzyko downa i powiedział, że po co wtedy ryzykować. Załamka. On już chyba nie będzie chciał mieć ze mną dzieci ;(
Też posiadam te mutacje tylko MTHFR mam to gorsze 677C. Na pewno dostaniesz clexane po pozytywnym teście ciazowym. Chociaż mój doktorek dał mi clexane od owulacji bo twierdził że przy tych mutacjach jest głównie problem z zagniezdzeniem . Miałam spróbować clexane przez 3 cykle od owulacji na szczęście w pierwszym się udało i może to było po prostu szczęście i mój czas ale wydaje mi się że clexane pomogl mi utrzymać ciaze. Najważniejsze że poznałeś przyczyny już jesteś bardzo blisko! A informacje z neta trzeba brać przez pół pytałam genetyka i ta mutacja podobno nie zwiększa ryzyka zespołu Downa ewentualnie może powodować wady cewy nerwowej i poronienia ale to w przypadku braku suplementacji zmetylowanej kwasu foliowego... Na pewno musisz zbić homocysteine a później już pójdzie z górki ... Powodzeniagabryśka lubi tę wiadomość
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:A o co dokladnie chodzi?
Chodzi mi o to że ja mam pęcherzyk w wymiarach 25mm w 11dc i myślę teraz czy nie jest już za duży i czy może sobie jeszcze nie urósł. Brałam dopiero pierszy raz ten lek i nie wiem czy nie zadziałał on aż zabardzo.. taka rozkmina mnie naszla. -
Judi22 wrote:Chodzi mi o to że ja mam pęcherzyk w wymiarach 25mm w 11dc i myślę teraz czy nie jest już za duży i czy może sobie jeszcze nie urósł. Brałam dopiero pierszy raz ten lek i nie wiem czy nie zadziałał on aż zabardzo.. taka rozkmina mnie naszla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 23:13
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny