CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmłodsza_staraczka wrote:22 dc.
Cykle zazwyczaj mam ok 35 dni.
Nie chce ci mówic czy faktycznie nic z tego nie bedzie czy moze bedzie bo brak mi wiedzy jak tskie nagle zatrzymanie wzrostu pecherzyków a potem ponowne rosnięcie wplywa na calą ich struktureAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Trudno mi powiedziec czy cos bedzie,dziwnie rosly twoje jaja bo miedzy 12 a 16dc nic nie podrosly a miedzy 16 a 22dc podrosly.Nie wiem,nie mam pojècia czy takie zatrzymanie podczas rozwoju jajek ma potem jakis skutek ze mogą byc złej jakosci czy za malo dojrzale mimo obecnej wielkosci.Musialyby sie wypowiedziec dziewczyny które mialy podobnà historie a skonczylo sie ciàzą albo przynsjmniej lekarz byl odmiennego zdania niz twój.
Nie chce ci mówic czy faktycznie nic z tego nie bedzie czy moze bedzie bo brak mi wiedzy jak tskie nagle zatrzymanie wzrostu pecherzyków a potem ponowne rosnięcie wplywa na calą ich strukture
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozostaje mi więc jedynie cierpliwe czekanie02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Niki69 wrote:Dziewczyny dziś testy owulacyjne wyszły tak " ten niemiecki z Rossmann facelle czy jakoś tak dziś i wczoraj wieczorem pozytywny a domowe laboratorium dziś jeszcze Kresach lekko jaśniejsze czyli negatywny
nie wiem co o tym myśleć bo ktoś pisał że te testy facelle są gorsze od domowego laboratorium....dziś napięcie w podbrzuszu mniejsze niż wczoraj ale temp nadal niska
chyba te moje pęcherzyki są niepełnowartosciowe
śluzu owulacyjnego nie widać w prawdzie wczoraj wilgotno na majtkach ale nie można nawet było sprawdzić jaki to śluz...wiem że powinno się kochać co drugi dzień ale ja w obawie że bez śluzu plemniki nie przeżyją chciałam byśmy kochali się dwa dni zarządu no i wczoraj chyba popełniłam błąd bo wytrysk był mały pewnie nie zdarzyło się naprodukowac...teraz boję się że wszystko zmarnował jeśli oczywiście owulacja będzie...jest mi smutno bo gdy mówiłam mojemu W że są trzy pęcherzyki itp to on taki ucieszony że może tym razem .. sam mówił że nie może się doczekać co z tego wyjdzie...a tu kolejna klapa....
Co do testów nie moge zbytnio pomóc bo robilam raz facelle i wyszedl pozytyw a za pare godzin juz byl jasniejszy,jednsk za dwa dni bylam na monitoringu i ovu byla wiec sprawdzil sie u mnie.Wiecej testów nie robilam bo w innych cyklach mialam zastrzyk wiec nie byly potrzebneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:39
Antoś IVF,Julisia natural
-
Niki69 wrote:Dziewczyny dziś testy owulacyjne wyszły tak " ten niemiecki z Rossmann facelle czy jakoś tak dziś i wczoraj wieczorem pozytywny a domowe laboratorium dziś jeszcze Kresach lekko jaśniejsze czyli negatywny
nie wiem co o tym myśleć bo ktoś pisał że te testy facelle są gorsze od domowego laboratorium....dziś napięcie w podbrzuszu mniejsze niż wczoraj ale temp nadal niska
chyba te moje pęcherzyki są niepełnowartosciowe
śluzu owulacyjnego nie widać w prawdzie wczoraj wilgotno na majtkach ale nie można nawet było sprawdzić jaki to śluz...wiem że powinno się kochać co drugi dzień ale ja w obawie że bez śluzu plemniki nie przeżyją chciałam byśmy kochali się dwa dni zarządu no i wczoraj chyba popełniłam błąd bo wytrysk był mały pewnie nie zdarzyło się naprodukowac...teraz boję się że wszystko zmarnował jeśli oczywiście owulacja będzie...jest mi smutno bo gdy mówiłam mojemu W że są trzy pęcherzyki itp to on taki ucieszony że może tym razem .. sam mówił że nie może się doczekać co z tego wyjdzie...a tu kolejna klapa....
Aniu śliczna nóżka!VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Niki69 jesli masz problem ze sluzem choc wàtpie bo lekarz by ci powiedział to mozesz kupic zel conceive plus,moze jest drogi ale bezpieczny i spelnia role zastępczo sluzu.U mnie ze sluzem jest tak ze ja go w poblizu ovulacji nie odczuwam,jednsk na wizytach lekarz byl zachwycony pièknym sluzem który jest wysoko i nie odczuwam go s raczej suchosc.Zapytalam go o ten zel i potwierdzil ze nie zaszkodzi a poprawi komfort.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:48
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozostaje mi więc jedynie cierpliwe czekanieAntoś IVF,Julisia natural
-
mamakejti wrote:viline, ja bym tak w ciemno z clo nie zaczynała, po cholerę faszerować się chemią, clo ma skutki uboczne, hiperstymulacja to jeden chyba z łagodniejszych
skąd będziesz wiedziała, że jajka Ci roną, ile ich jest? czy Ci pękają?
przy stymulacji monitoring to podstawa, każda z nas Ci to powie, Kopf hoch! i szukaj innego lekarzaWięc co odstawić teraz czy wybrać ? Powiem Wam, że już sama nie wiem. Jesteśmy krótko w Wiedniu z pierdołami jeździłam zawsze do Polski ale przy monitorowaniu cyklu się przecież tak nie da
Pół roku szukałam kogoś tutaj i mi się "rodzynek" trafił
Mamakejti spróbuje poszukać czegoś takiego tutaj zobaczymy czy coś znajdę. Zwłaszcza że nie dogadam się po niemiecku w tak ważnych kwestiach
-
Villine, przy clo obowiązkowo monitoring. Nie ma innej opcji. Musisz być pod kontrolą lekarza.
Co do śluzu to ja przy clo też go nie mam. Muszę pomyśleć o tym żelu. Co dziwne, w tym cyklu śluzu płodnego wcale nie widziałam, za to śluzu teraz w II fazie mam aż za dużoDzisiaj zrobiłam też badanie prolaktyny, tsh i progesteronu. Zobaczymy, co z tego wyjdzie
-
Jagna 75 wrote:Nic sie nie martw,czasem to tak wygląda ze jest tego nasienia mniej jednsk plemników w nim jest duzo.Codziennie wznawia sie produkcja nasienia których okres dojrzewania trawa 3 miesiące.To nie jest tak ze jesli bedziesz sie bzyksc z męzem codziennie to wam tego nasienia braknie.Moze ejakulatu jest mniej ale plemników z pewnoscià macie odpowiednią ilosc..chybs ze macie słabe nasienie.Mąz niech pije duzo wody to i uplynnienie bedzie większe.
Co do testów nie moge zbytnio pomóc bo robilam raz facelle i wyszedl pozytyw a za pare godzin juz byl jasniejszy,jednsk za dwa dni bylam na monitoringu i ovu byla wiec sprawdzil sie u mnie.Wiecej testów nie robilam bo w innych cyklach mialam zastrzyk wiec nie byly potrzebne -
Katka80 wrote:Pisałam już , testy robione rano mogą dac fałszywie wynik pozytywny. Nie powinno się ich rano robić. Pod drugie nic nie jest stracone. Jeśli nasienie jest dobre możecie serduszkować codziennie. Zrób jeszcze dzisiaj wieczorem test owu i mierz dalej temperaturę. Nie ma co panikować.
Aniu śliczna nóżka!No i wczoraj wieczorem ten facelle pozytywny a domowe raczej negatyw...dziś rano facelle pozytyw a domowe laboratorium są kreska lepsza ale dalej słabsza niż ta pierwsza...co do nasienie jak już wyżej pisałam wszystkie parametry dobre a ilość nasienia aż zdziwiła doktora jedyny negatyw to tylko 4% prawidłowej budowy to takie minimum ale mówił że Przy takiej ilości to te 4% i tak daję sporą liczbę...także sama już nie wiem jak ocenić to nasienie
-
Mamuśka2017 wrote:Villine, przy clo obowiązkowo monitoring. Nie ma innej opcji. Musisz być pod kontrolą lekarza.
Co do śluzu to ja przy clo też go nie mam. Muszę pomyśleć o tym żelu. Co dziwne, w tym cyklu śluzu płodnego wcale nie widziałam, za to śluzu teraz w II fazie mam aż za dużoDzisiaj zrobiłam też badanie prolaktyny, tsh i progesteronu. Zobaczymy, co z tego wyjdzie
-
Jagna 75 wrote:Ha ha,nogi tez wazne
Ciesze sie ze wizyta udana,mam nadzieje ze ten polip niedlugo odpadnie i pozbędziesz sie tego dziwnego klopotu,bo musi troche denerwowac jego istnienie -
Niki juz pisalam ze ja odczuwalam suchosc a jak poszlam na monitoring i lekarz najpierw sprawdzał szyjke to juz pare razy zachwycal sie moim pięknym przedovulacyjnym sluzem wiec sama bylsm zdziwiona.Poprostu mówil ze jest wysoko i dlatego moge miec dyskomfort podczas tych dni.
Jesli masz ten zel to nic innego nie uzywaj on jest bardzo przyjazny plemnikom i one bardzo dobrze sie w nim czują.
A tak ogólnie to proponuje wiekszosci dziewczynom sprawdzic sobie wrogosc sluzu bo czesto ostatnio slysze ze jest on powodem braku ciàzy.Przynsjmniej raz w roku takie badanie trzeba zrobic bo ono czesto sie zmienia z dobrego na zle.Badanie robi sie kilka godzin po stosunku i josztuje ok.100zl i robi sie je pare dni przed ovuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 12:06
-
viline wrote:No niestety już wczoraj wzięłam pierwsze 2 tabletki dzisiaj trzecią z rana zanim przeczytałam Twojego posta
Więc co odstawić teraz czy wybrać ? Powiem Wam, że już sama nie wiem. Jesteśmy krótko w Wiedniu z pierdołami jeździłam zawsze do Polski ale przy monitorowaniu cyklu się przecież tak nie da
Pół roku szukałam kogoś tutaj i mi się "rodzynek" trafił
Mamakejti spróbuje poszukać czegoś takiego tutaj zobaczymy czy coś znajdę. Zwłaszcza że nie dogadam się po niemiecku w tak ważnych kwestiachAntoś IVF,Julisia natural
-
Od następnego cyklu mam przerwę w clo na jakieś 3 miesiące. Poprawiamy nasienie męża.
Czy w pierwszym cyklu bez clo śluz wraca do normy? przy clo prawie w ogóle go nie widziałam na papierze, jak będzie po przerwaniu clo?Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Jagna 75 wrote:Niki juz pisalam ze ja odczuwalam suchosc a jak poszlam na monitoring i lekarz najpierw sprawdzał szyjke to juz pare razy zachwycal sie moim pięknym przedovulacyjnym sluzem wiec sama bylsm zdziwiona.Poprostu mówil ze jest wysoko i dlatego moge miec dyskomfort podczas tych dni.
Jesli masz ten zel to nic innego nie uzywaj on jest bardzo przyjazny plemnikom i one bardzo dobrze sie w nim czują.
A tak ogólnie to proponuje wiekszosci dziewczynom sprawdzic sobie wrogosc sluzu bo czesto ostatnio slysze ze jest on powodem braku ciàzy.Przynsjmniej raz w roku takie badanie trzeba zrobic bo ono czesto sie zmienia z dobrego na zle.Badanie robi sie kilka godzin po stosunku i josztuje ok.100zl i robi sie je pare dni przed ovuale może tak być jak u Ciebie
ja oczywiście zamiast siedzieć spokojnie do jutra do usg to milion wizji w głowie mam...co ma być to będzie jak w tym miesiącu nici to działamy dalej. Jest w tym pozytyw że tym razem cykl nie będzie taki długi jak ostatnie
dobrze że wspominasz o tym badaniu na wrogość śluzu muszę je zrobić podowiaduję się gdzie to u nas można. Jesteś tak mega pomocny i zainteresowana innymi zd powinno się Ciebie za to ozłocić :*
-
Przybywam z z jeszcze jednym krótkim pytaniem. Podobno badając poziom estradiolu można stwierdzić,czy komórka jajowa jest dojrzała.
Czy w moim przypadku takie badanie miałoby sens, żeby sprawdzić, czy z tego pęcherzyka jeszcze "cos" będzie? Dodam, że mam pcos i nie wiem, czy wynik nie będzie przeklamany w zwiazku z dużą ilością pęcherzyków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:08
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Jagna 75 wrote:Niki juz pisalam ze ja odczuwalam suchosc a jak poszlam na monitoring i lekarz najpierw sprawdzał szyjke to juz pare razy zachwycal sie moim pięknym przedovulacyjnym sluzem wiec sama bylsm zdziwiona.Poprostu mówil ze jest wysoko i dlatego moge miec dyskomfort podczas tych dni.
A tak ogólnie to proponuje wiekszosci dziewczynom sprawdzic sobie wrogosc sluzu bo czesto ostatnio slysze ze jest on powodem braku ciàzy.Przynsjmniej raz w roku takie badanie trzeba zrobic bo ono czesto sie zmienia z dobrego na zle.Badanie robi sie kilka godzin po stosunku i josztuje ok.100zl i robi sie je pare dni przed ovu
-
Niki69 wrote:Miałam lekarz robi tylko usg nie badał szyjki
ale może tak być jak u Ciebie
ja oczywiście zamiast siedzieć spokojnie do jutra do usg to milion wizji w głowie mam...co ma być to będzie jak w tym miesiącu nici to działamy dalej. Jest w tym pozytyw że tym razem cykl nie będzie taki długi jak ostatnie
dobrze że wspominasz o tym badaniu na wrogość śluzu muszę je zrobić podowiaduję się gdzie to u nas można. Jesteś tak mega pomocny i zainteresowana innymi zd powinno się Ciebie za to ozłocić :*