X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro tez idę do lekarza bo od kilku dni boli mnie głowa ale tak non stop :( tabletka pomaga tylko na chwile a pózniej znowu wiec wole to skonsultować .

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Dziewczyny ja mam dzisiaj znowu pozytywny test owulacyjny tak jak wczoraj tylko tym razem kreska jeszcze ciemniejsza. Wczoraj było przytulanko i tak sie zastanawiam czy dzisiaj tez sie poprzytulać czy lepiej zaczekać do jutra? Bo moja gin mówiła mi ze najlepiej co dwa dni sie kochać wtedy sperma jest lepszej jakości...
    Jesli nir macie ptoblemu z nasienirm to zalecam dzis i jutro jeszcze

Justyna911 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • viline Debiutantka

Wysłany: 27 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Vilis czy ja dobrze rozumiem ? Dali ci cło i kazali nie starać się WTF ? To ja się pytam po co te jajka hodować ? Ja dostałam cło był monitoring i ostre starania a ze nie wyszło no to trudno ale po to ten lek jest :/
    No wyobraź sobie że mam brać clo od 5-9 dc i wielkimi literami napisane kein sex( żadnego sexu) i dopiero jak skończę w 9 dc clo to od 10 dc biorac niby ten nieszczęsny progesteron mam codziennie się kochać :P Takie zalecenia dostałam :P

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dziewczyny, mogę prosić o pomoc, wsparcie...
    Pierwszy cykl na Lamette i w ogóle żadnej reakcji ze strony jajników.
    Prawy jak był pusty od kilku cykli tak jest. A lewy - drobnica.
    Endo: 10mm.

Czuję się chujowo, rozżalona, robiłam sobie nadzieję...
    Nie ukrywam, że dobiło mnie to.

Wizja lekarza: kolejny cykl po dwie tabletki Lametty. Jak nie ruszy to Gonal.
    Spytałam się go czy mam szanse na naturalne owulki: NIE. No zajebiście!!!
    Ale na ciążę szansa jest przy AMH = 1,7.

A ja tego wszystkiego nie ogarniam: 5 razy byłam w ciąży, ostatnia w zeszłym roku we wrześniu. I teraz nie ma owulki... jak to możliwe... i to nie pierwszy cykl taki... Nie rozumiem co się stało, że nie mam naturalnych owulacji ?!

Odechciewa mi się Dziewczyny starań, czuję się jak maszyna, rzygać mi się chce. Wszystko brzydnie, a seks to już w ogóle... Najchętniej bym wypierdoliła wszystkie Clexany, Acardy i inne leki które biorę. Po co to?!!!

I co, będę tak sobie testować leki na stymulkę co cykl?! A co jak na żadnym nic nie ruszy?...
    Czyli na to wychodzi ze jeden jajnik masz nieczynny.Co do gonalu..trzeba próbowac na który lek zareagujesz,zdarzajà sie dziewczyny ze brak reakcji na clo,na letrozole..czasem jest tak ze w pierwszym cyklu stymulacji atom nie rusza a kolejne cykle juz reakcja ład a.Bądz cierpliwa

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viline, ale ta lekarka to niemra?

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jagna napisz czym się różni długi protokół od krótkiego i co determinuje który się stosuje ?
    Dlugi protokól przewaznie stosuje sie kiedy u pary jest niby wszystko ok ale ciàzy brak.Krótki protokól zaleca sie kiedy problem jest po stronie męskiej np.slabe nasienie lub zenskiej np.niedroznosc,ogólnie kiedy po którejs ze stron lezy problem.
    Dlugi to zaczyna sie antykoncepcją,potem wprowadza sie na 2-3tyg.w menopauze i w trakcie niej zaczyna sie stymulacje,potem punkcja i transfer.Krótka zaczyna sie od razu od stymulacji.
    Ja ide dlugim sle skróconym wariantem,antykoncepcja byla ale wprowadzenie do menopauzy jest tylko kilkudniowe,szybciej o dwa tygodnie zaczynam stymulacje.Mozliwe źe ze wzgledu na mój wiek i to ze nie bylo problemów podczas stymulacji,dobrze akceptowalam leki i ładnie na nie reagowałam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. U mnie nastrojowo nieco lepiej. Dzis mam 2dc i biore anty, zeby pozbyc sie torbieli. Szkoda mi tego cyklu przez to, nie ma innej opcji na torbiele niz anty? Po tym mam jechac do szpitala do Szczecina na histeroskopie diagnostyczna. Dzis poszlam porobic kolejne badnia w kierunku zespolu antyfosfolipidowego. No i sie z mezem wybieramy na kariotyp chyba w nastepnym miesiacu. Nie mam juz sil na szukanie po nfz, dopasosywanie sie, zaplace za swiety spokoj. Trudno. To juz jedno mam nadzieje z ostatnich badan, moje biedne zylki. Takze taki plan. Jeszcze sie zastanawiam czy nie chodzic moze kontrolnie sobie do gina u mnie w miescie. Bo ja wiem jak to bedzie z kolejkami w tej klinice? Jak Wy dziewczyny robicie, skupiacie sie wylacznie na klinice, czy jakis dorazny "podreczny" gin sie przyda?
    Pozdrowionka

uwo99n73lnbybmmo.png
  • viline Debiutantka

Wysłany: 27 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    viline, ale ta lekarka to niemra?
    Nie typowa niemka nie jest. To żydówka podobno polskiego pochodzenia ale ile w tym prawdy nie wiem. Z polskimi ginekologami jest tu kiepsko. Jest dwoch starszych panów. Ale opinie maja takie że strach iść. No nic jak nic z tego nie wyjdzie trzeba bedzie szukac dalej

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viline wrote:
    Nie typowa niemka nie jest. To żydówka podobno polskiego pochodzenia ale ile w tym prawdy nie wiem. Z polskimi ginekologami jest tu kiepsko. Jest dwoch starszych panów. Ale opinie maja takie że strach iść. No nic jak nic z tego nie wyjdzie trzeba bedzie szukac dalej

viline, ja bym tak w ciemno z clo nie zaczynała, po cholerę faszerować się chemią, clo ma skutki uboczne, hiperstymulacja to jeden chyba z łagodniejszych
    skąd będziesz wiedziała, że jajka Ci roną, ile ich jest? czy Ci pękają?
    przy stymulacji monitoring to podstawa, każda z nas Ci to powie, Kopf hoch! i szukaj innego lekarza

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viline, a nie możesz sobie sama takich monitoringów załatwić? tzn pójść na cos co nazywa sie ocena owulacji....tak ze 2-3 razy w cyklu, żebyś wiedziała, czy nic niepokojącego się nie dzieje, ja bym pewnie tak zrobiła

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kinia ale trafiłas na cymbała,mając wynik z hsg on cie kolejny raz na hsg chce?Parodia!
    Mam nadzieje ze w innym szpitslu sie uda trafic na bardziej kompetentnych lekarzy
    No niestety kompletny cymbał. Poszłam tam tylko dlatego że krótki termin był. No nic troszkę poczekam, a może stanie się cud i obejdzie się bez tego :)

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jesli nir macie ptoblemu z nasienirm to zalecam dzis i jutro jeszcze

Zatem zastosuje sie do zaleceń :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak wizyta,jak polip??

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Wczoraj padłam bo po lekarzu poszliśmy jeszcze na kebaba bo zamarzyl mi się w konkretnym miejscu wiec późno wróciliśmy.

Wszystko jest ok z dzieckiem,a polip będzie dawał w dupe bo jest duży i nawet pokazał mi go na monitorze to rzeczywiście ma prawo plamic,badał mnie i powiedział: " no jest sk.... przepraszam":)))
    Także musze go polubic,nie stresować sie nim i jeszcze być świadoma ze może odpaść nie tyle przy porodzie ale i podczas ciąży. ..
    Także jestem spokojna a z polipem spróbuję się zaprzyjaźnić:)najważniejsze że nie ma go w macicy tylko na szyjce.

Miłego dnia Dziunie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.fotosik.pl/zdjecie/9dbf1aa93355745c

A oto.... noga:)))

agnes87 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, to znowu ja.

Pisałam ostatnio w sprawie tego, że w 16 dc lekarz stwierdził, że cykl stracony i pytałam, czy brać duphaston..

Lek ostatatecznie nie wzięłam. Wczoraj byłam u innego lekarza na usg - pęcherzyk 23/24 mm i endometrim 9 mm. Lekarz stwierdził, że z tego pęchrzyka już nic nie będzie.. Przepisał sterydy na obniżenie androgenów ( mam pcos ) zmienił sposób brania clo ( 2-6 dc) a nie ( 3-7) i kazał przyjść w 12 dc następnego cyklu..

I teraz moje pytanie ( wiem, że powinnam pytać lekarza, ale byłam tak zdenerwowana, smutna, że 3/4 rzeczy mi uleciało) .. na jakiej podstawie lekarz może stwierdzić, że z pęcherzyka nic nie będzie? :( Za duży ?
    Od wczoraj zalewa mnie morze śluzu płodnego.. ja już nic nie rozumiem :(

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś testy owulacyjne wyszły tak " ten niemiecki z Rossmann facelle czy jakoś tak dziś i wczoraj wieczorem pozytywny a domowe laboratorium dziś jeszcze Kresach lekko jaśniejsze czyli negatywny :/ nie wiem co o tym myśleć bo ktoś pisał że te testy facelle są gorsze od domowego laboratorium....dziś napięcie w podbrzuszu mniejsze niż wczoraj ale temp nadal niska :/ chyba te moje pęcherzyki są niepełnowartosciowe :/ śluzu owulacyjnego nie widać w prawdzie wczoraj wilgotno na majtkach ale nie można nawet było sprawdzić jaki to śluz...wiem że powinno się kochać co drugi dzień ale ja w obawie że bez śluzu plemniki nie przeżyją chciałam byśmy kochali się dwa dni zarządu no i wczoraj chyba popełniłam błąd bo wytrysk był mały pewnie nie zdarzyło się naprodukowac...teraz boję się że wszystko zmarnował jeśli oczywiście owulacja będzie...jest mi smutno bo gdy mówiłam mojemu W że są trzy pęcherzyki itp to on taki ucieszony że może tym razem .. sam mówił że nie może się doczekać co z tego wyjdzie...a tu kolejna klapa....

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Hey dziewczyny, to znowu ja.

Pisałam ostatnio w sprawie tego, że w 16 dc lekarz stwierdził, że cykl stracony i pytałam, czy brać duphaston..

Lek ostatatecznie nie wzięłam. Wczoraj byłam u innego lekarza na usg - pęcherzyk 23/24 mm i endometrim 9 mm. Lekarz stwierdził, że z tego pęchrzyka już nic nie będzie.. Przepisał sterydy na obniżenie androgenów ( mam pcos ) zmienił sposób brania clo ( 2-6 dc) a nie ( 3-7) i kazał przyjść w 12 dc następnego cyklu..

I teraz moje pytanie ( wiem, że powinnam pytać lekarza, ale byłam tak zdenerwowana, smutna, że 3/4 rzeczy mi uleciało) .. na jakiej podstawie lekarz może stwierdzić, że z pęcherzyka nic nie będzie? :( Za duży ?
    Od wczoraj zalewa mnie morze śluzu płodnego.. ja już nic nie rozumiem :(
    A wczoraj który dzien cyklu mialas?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    A wczoraj który dzien cyklu mialas?

22 dc.
    Cykle zazwyczaj mam ok 35 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 08:57

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    http://m.fotosik.pl/zdjecie/9dbf1aa93355745c

A oto.... noga:)))
    Ha ha,nogi tez wazne :-) :-)
    Ciesze sie ze wizyta udana,mam nadzieje ze ten polip niedlugo odpadnie i pozbędziesz sie tego dziwnego klopotu,bo musi troche denerwowac jego istnienie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ