X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie kiedy iść do ginekologa żeby było juz cokolwiek widać? Do zapłodnienia doszło mniej więcej 28 września. Spróbuje zrobić betę najpierw żeby potwierdzić wszystko tyle ze tutaj w uk to bedzie trudne...

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jestem po histeroskopi czekam na wyniki. Ale wszystko na usg wygląda ok. W tym cyklu od 15 dc mam brać estrofem. I na koniec października zaczynam stymulacje. Także mam nadzieję że ty pierwsza napiszesz dobra wiadomośc a potem ja. Powiedz mi jak się czujesz I czy Nie boisz się hiperki?? Pijesz dużo wody I Te nutri drinki
    Ana, jakue badania miałaś przed histeroskopia i z jakim wyprzedzeniem - posiew tylko czy cos jeszcze?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Dziewczyny jak myślicie kiedy iść do ginekologa żeby było juz cokolwiek widać? Do zapłodnienia doszło mniej więcej 28 września. Spróbuje zrobić betę najpierw żeby potwierdzić wszystko tyle ze tutaj w uk to bedzie trudne...
    Ja radze iść po becie żeby potwierdzić ze pęcherzyk jest w macicy a potem kolo 7-8 tygodnia żeby zobaczyć czy serce bije.
    Ja byłam odrazu po becie i wyszło ze ciąża jest umiejscowiona prawidłowo, ald potem poszłam za kolejny tydzień i było podejrzenie pustego jaja płodowego bo to za wcześnie było, a w poprzedniej ciąży nikt mi po becie nie zrobił usg i okazało się dopiero w 7 tc ze to c.pozamaciczna. ..także zaraz idź a potem odczekaj ze 3 tygodnie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • roma Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Zrób betę i przelicz sobie kiedy mniej więcej osiągnie 1000. Dopiero wtedy widać na usg pęcherzyk.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czyli możliwa była owulacja? Ja dopiero we wtorek na monitoring jutro trochę podziwiamy
    Ale u ciebie na pewno jeszcze ovu nie bylo skoro we wtorek mialy 10mm,mysle ze jestes przed

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    aha Jagna! jeśli masz kablówkę lub satelitę to w środę o 20:30 znów puszczają ten polski program in vitro czekając na dziecko, na kanale TLC
    No wlasnie nie mam :-( bo ostatnimi czasy placilismy abonament a w ogóle nie oglądalismy tv,filmy z neta wiec stwierdzilismy ze naziemna wystarczy.
    Tesciowa ma i tak mysle czy nie podjechac tylko nie chce mi sie z nià siedziec..
    Ale TLC nie ma ze zwyklej satelitarnej chyba tylko z cyfrowej

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za rady dziewczyny :) w takim razie szukam polskiej przychodni i lecę na betę. Mam nadzieje ze uda mi sie jutro po pracy :)

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie ze jeśli zrobię za tydzień test ten elektroniczny i wykarze on 2-3 tydzień (teraz pokazał 1-2tydzien) to znaczy ze beta rośnie ? Sprawdzałam ceny tutaj w Londynie te badanie kosztuje 50£... co przeliczając na złotówki to 250 zł wiec nie wiem czy nie poczekam po prostu tygodnia i wtedy zrobię drugi test jak wyjdzie 2-3 tydzień to sie zapisze do lekarza..

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jestem po histeroskopi czekam na wyniki. Ale wszystko na usg wygląda ok. W tym cyklu od 15 dc mam brać estrofem. I na koniec października zaczynam stymulacje. Także mam nadzieję że ty pierwsza napiszesz dobra wiadomośc a potem ja. Powiedz mi jak się czujesz I czy Nie boisz się hiperki?? Pijesz dużo wody I Te nutri drinki
    Czuje sie ok choc powoli brzuch mam nie swój,obawiam sie hiperki bo to dosc czeste ale mam nadzieje ze stymulacja nie bedzie dluzej niz 10dni wiec powinno byc ok.Pije bardzo duzo wody non stop szklanka przy mnie stoi pelna i szybko ją oprózniam przez co latam ciagle do wc.Nie pije nutridrinków bo sprawdzalam ilosc bialka i majà tyle samo co jogurty wysokobialkowe z bakomy Pro Men(buteleczki),są w biedronce i wychodzą mnie dwa w cenie 1 nutri.Jem tez na sniadanie i na kolacje serki wiejskie,one mają tez duzo bialka.Pije tez jeden izotonik dziennie 0,7L,polowe przed poludniem polowe popoludniu,poverade tylko bo ma najbogatszy sklad niz te tansze.
    Boje sie tylko ze znów nabiore kilogramów bo ja po nabiale nabieram wagi.

Fajnie ze juz tak blisko,trzy tygodnie szybko miną..trzymam kciuki kochana

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Ja bylam 21dni po ovu to bylo widac pècherzyk w macicy,18dni po ovu badalam bete byla 560.Potem juz najlepiej na serduszkowà blizej 7 tygodnia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Czuje sie ok choc powoli brzuch mam nie swój,obawiam sie hiperki bo to dosc czeste ale mam nadzieje ze stymulacja nie bedzie dluzej niz 10dni wiec powinno byc ok.Pije bardzo duzo wody non stop szklanka przy mnie stoi pelna i szybko ją oprózniam przez co latam ciagle do wc.Nie pije nutridrinków bo sprawdzalam ilosc bialka i majà tyle samo co jogurty wysokobialkowe z bakomy Pro Men(buteleczki),są w biedronce i wychodzą mnie dwa w cenie 1 nutri.Jem tez na sniadanie i na kolacje serki wiejskie,one mają tez duzo bialka.Pije tez jeden izotonik dziennie 0,7L,polowe przed poludniem polowe popoludniu,poverade tylko bo ma najbogatszy sklad niz te tansze.
    Boje sie tylko ze znów nabiore kilogramów bo ja po nabiale nabieram wagi.

Fajnie ze juz tak blisko,trzy tygodnie szybko miną..trzymam kciuki kochana
    Trzymam kciuki za ciebie Z Całych sił

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    A myślicie ze jeśli zrobię za tydzień test ten elektroniczny i wykarze on 2-3 tydzień (teraz pokazał 1-2tydzien) to znaczy ze beta rośnie ? Sprawdzałam ceny tutaj w Londynie te badanie kosztuje 50£... co przeliczając na złotówki to 250 zł wiec nie wiem czy nie poczekam po prostu tygodnia i wtedy zrobię drugi test jak wyjdzie 2-3 tydzień to sie zapisze do lekarza..
    Mysle ze lepiej zrobic bete i reszte sie nie martwic.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna A masz jakieś zalecenia przed punkcja i transferem? Bo dziewczyn coś pisały żeby relanium brać przed transferem A po acard

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna u moich rodziców jest satelita i jest TLC

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny otóż mam problem . W 27dc dostałam plamień leciutko rózówych ktore na drugi dzień zamieniły się w beżowe i takie do teraz zostałya raczej jest to słuz co wygląda jak zólty leciutko podchodzi pod beż. temperatura spadła mi o 2 kreski z 37 na 36.8 co o tym sądzicie dzisiaj 29dc. zazwyczaj cykle miałam ostatnio co 27dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 12:47

• Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi ja bym robiła test na Twoim miejscu :)

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jagna A masz jakieś zalecenia przed punkcja i transferem? Bo dziewczyn coś pisały żeby relanium brać przed transferem A po acard
    Jeszcze nie mówil ale z pewnoscià bedą przeciwzakrzepowe ze wzgl.na mutacje.W niektórych klinikach praktykujà ogólnie wszystkim pacjentkom przeciwzakrzepowe po IVF,w sumie co do relanium to moze poprosze choc sama nie wiem bo raczej spokojnie i z dystansem podchodze do tego wszystkiego.Nawet mam pobieraną krew w zwiazku ze stymulacjà na pomiar stresu,ostatni raz przy punkcji,ale ja chyba nie jestem dobrym przykladem bo wyniki bedą inne niz wiekszosci,poprostu lightowo podchodze,im wiecej wiem i jestem blizej jestem spokojniejsza

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna u moich rodziców jest satelita i jest TLC
    To dzis poszukam,dzieki.
    Szukslam wszedzie na necie ale nie ma w ogóle dostepu do tych odcinków,kiedys oglądalam ale nie wszystkie odcinki.Dzięki Aniu <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    hej dziewczyny otóż mam problem . W 27dc dostałam plamień leciutko rózówych ktore na drugi dzień zamieniły się w beżowe i takie do teraz zostałya raczej jest to słuz co wygląda jak zólty leciutko podchodzi pod beż. temperatura spadła mi o 2 kreski z 37 na 36.8 co o tym sądzicie dzisiaj 29dc. zazwyczaj cykle miałam ostatnio co 27dni
    Mozna by gdybac,pozostaje czekac na rozwój sytuacji.Plsmienia mogą byc zwiastunem @ ale i równiez w ciązy na początku wystepują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 13:55

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Basia30 Znajoma

Wysłany: 9 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny,

Jestem w trakcie 2 cyklu z CLO. Dziś jest 22 dzień cyklu. W ubiegłym cyklu udało się wyhodować jeden duży pęcherzyk i dwa maleńkie, niestety pękły tylkko te dwa, z których nic się nie udało... w tym cyklu przy pierwszym monitoringu okazało sie że znów jest dominujący pęcherzyk 20 mm , endometrium 14 mm i 2 maleńkie pęcherzyki. Podczas drugiej wizyty okazało się, że wszystkie pękły. Po rozmowie z moim ginekologiem i doświadczeniach oraz badaniach z ostatnich 16 miesiecy starań o dziecko - ustaliliśmy, że jeśli w tym cyklu się nie uda zajść, jadę do Łodzi na badanie HSG. Clo i wszystkie inne leki (m.in bromergon) które przyjmuję - bardzo źle na mnie działają, mam stany depresyjne, płaczę, wypadają mi włosy garściami. Lekarz powiedział, że nie może patrzeć jak bardzo mnie ta cała sytuacja i stres związany z brakiem efektów starań - niszczą, i powiedział, ze jesli wreszcie znajdziemy przyczynę niepłodności i będą to właśnie niedrożne jajowody - od raz rozpoczynamy przygotowania do IN Vitro. Jeśli zaś będą drożne - próbujemy inseminację max 2 razy i jeśli się nie uda - też juz przechodzimy do in vitro.
    Bardzo , ale to bardzo chciałabym być już w ciąży. Chciałabym Was zapytać, czy skoro jutro jest 23 dzień mojego cyklu (okres ma przyjść za 5 dni), będzie to 10 dni po owulacji - to czy badanie beta z krwi wykryje ciążę lub jej brak? Nie czuję objawów ani ciąży, ani nadchodzącego okresu - czy to zły znak? Czy powinnam mieć juz jakieś symptomy? Nie chce robić zwykłych tesów ciążowych, bo im nie ufam... a już nie mogę wytrzymać i chcę wiedzieć, czy mam już myśleć o kolejnych działaniach i nie nastawiać się na ciążę... Pozdrawiam Was ciepło Basia

3 lata starań
    1 wczesne poronienie
    Ciąża pozamaciczna
    usunięcie jajowodu
    zrosty i płyn w macicy
    marzec 2018 - udało się ;)
    listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ