CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna911 wrote:Uspokoiłas mnie tym ze tez miałaś sucho bo juz myślałam ze coś jest nie tak. Jutro wizyta na 17.30 u giną i zobaczymy co powie i czy zrobi betę czy moze juz na usg by sie udało potwierdzić
stresuje sie...
Justyna911 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki. Aktualnie jestem na drugim cyklu z Clo 5-9 dc oraz duphaston 16-25 dc. Moze pomozecie mi. Czy Clo zmienia temperature i dlugosc cyklu?
Mam cylke 28 dniowe a w tym miesiacu 33 dnia mialam temperature 37,10. Juz podejrzewam ciaze ale testy negatywne w dniu spdziewanej miesiaczki i nagle okres 34 dniu cylku (temp. 36,52). Nie pokoi mnie taka podwyzszona temperatura. A wspomne ze owulacja piekna w 14 dc dwa pecherzyki 1-22cm, 2-24 cm oczywiscie potwierdzona usg. ( temp powyzej 36,90 od 14 dc).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:20
-
Hej laseczki
Ania, powodzenia na wizyciedaj znać jak tam Bączek
Mi też dziś wypada wizyta. Sprawdzam dziś czy moje uparte jajko pękło w końcu. Mam nadzieję, że dawka 10000 jednostek pregnylu je ostatecznie przekonała
Miłego dnia! -
AniaStaraczka85 wrote:Ja mam do tej pory dużo śluzu ale też miewam kilka dni pod rząd z susza i tez juz schizowalam nieraz
No u mnie to tylko susza nawet dnia nie ma żeby coś poleciało... dzisiaj znowu test zrobiłam i krecha jest wyraźna nie tak ciemna jak testowa ale mało jej brakujedzisiaj wizyta u gina wiec wszystkiego sie dowiem czy ta susza to normalne i co z tym moim pieczeniem...
-
Justyna911 wrote:No u mnie to tylko susza nawet dnia nie ma żeby coś poleciało... dzisiaj znowu test zrobiłam i krecha jest wyraźna nie tak ciemna jak testowa ale mało jej brakuje
dzisiaj wizyta u gina wiec wszystkiego sie dowiem czy ta susza to normalne i co z tym moim pieczeniem...
Justyna911 lubi tę wiadomość
-
Hey !
Przybywam z krótkim pytaniem i mam nadzieję, że któraś z was będzie może znała odpowiedź..
W tym cyklu brałam clo od 3 do 7 dnia cyklu 1x1.
Reakcja była taka, że w 12 dc były dwa pęcherzyki dominujące ( 11 i 13 mm) , w 16 było to samo i dopiero w 23 dniu cyklu cokolwiek urosło ( pęcherzyk 23 mm, który ostatecznie do owulacji się nie nadawał)
Lekarz zmienił dawkę leku na 2x1 co drugi dzień, czyli ( 2,1,2,1,2) od 3 do 7 dnia cyklu.
W międzyczasie wylądowałam u innego lekarza, który stwierdził, że dawki leku mam nie zwiększać i brać od 2 do 6 dnia cyklu.. ( zmiana lekarza to dłuższa historia, ale u tego teraz zostanę..)
I teraz moje pytanie - czy jeżeli za pierwszym razem nie było reakcji organizmu istnieje możliwość, że za drugim razem coś zaskoczy ?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmlodsza_staraczka - moim zdaniem jest możliwość, że za drugim razem będzie inaczej. Z resztą dziewczyny tu już nieraz pisały o takich sytuacjach. Ja niestety nie potwierdzę tego na swoim przypadku bo za każdym razem miałam inne dawkowanie a teraz inny lek. Ale pamiętam, że niektóre z dziewczyn to opisywaly:) jak się mylę to niech mnie ekspertki poprawią
-
Witajcie dziewczyny,
jestem tu nowa. Od kilku miesięcy czytam tutejsze forum,a teraz postanowiłam włączyć się do dyskusji. Napiszę krótko o sobie:
Staramy się z mężem od 18 miesięcy o dzidziusia, mam 25 lat,wyniki krwi - super i pełna drożność jajowodów. W 8 miesiącu naszych starań postanowiliśmy udać się do polecanego ginekologa (z kliniki leczenia niepłodności) żeby zlecił nam badania. Chcieliśmy być pewni, że jesteśmy zdrowi i nie ma żadnych przeszkód. Niestety ginekolog stwierdził, że na lewym jajniku mamy endometriozę.
W tym miesiącu zapisał nam CLO + pregnyl 10.000. Dzisiaj jedziemy na kontrolę czy jajeczka pękły prawidłowo.
Dodam tylko, że wyniki badania nasienia partnera też w najlepszym porządku.
Leczymy się w Warszawie w Novum.
Naszym głównym powodem braku ciąży jest prawdopodobnie moja psychika.. która wszystko blokuje.Niestety póki co jestem osobą niepracującą, ale szukającą pracy.
Całe dnie siedzenia w domu, brak zajęć i pasji.. ciągłe myślenie, że bardzo chcemy i ciągłe niepowodzenia.
Czas chyba ruszyć dupsko z domu i zawalczyć o nasze marzenia..
baby is coming -
Najmłodsza_staraczka wrote:Hey !
Przybywam z krótkim pytaniem i mam nadzieję, że któraś z was będzie może znała odpowiedź..
W tym cyklu brałam clo od 3 do 7 dnia cyklu 1x1.
Reakcja była taka, że w 12 dc były dwa pęcherzyki dominujące ( 11 i 13 mm) , w 16 było to samo i dopiero w 23 dniu cyklu cokolwiek urosło ( pęcherzyk 23 mm, który ostatecznie do owulacji się nie nadawał)
Lekarz zmienił dawkę leku na 2x1 co drugi dzień, czyli ( 2,1,2,1,2) od 3 do 7 dnia cyklu.
W międzyczasie wylądowałam u innego lekarza, który stwierdził, że dawki leku mam nie zwiększać i brać od 2 do 6 dnia cyklu.. ( zmiana lekarza to dłuższa historia, ale u tego teraz zostanę..)
I teraz moje pytanie - czy jeżeli za pierwszym razem nie było reakcji organizmu istnieje możliwość, że za drugim razem coś zaskoczy ? -
Dziewczyny tak mi jest przykro ze łzy same lecą
. Byłam na usg i powiem ze kiepsko 31 dc jeden pecherzyk ma 8 mm a drugi 10,5 porażka totalna . Mialyscie tak ze lekarz mówił cykl bezowulacyjny a jednak coś było ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:41
-
Ja już po monitoringu. Jajo pękło!
cookiemonster, panan12, Paulina_90, roma lubią tę wiadomość
-
Panan, a co lekarz na to? Teraz już chyba chodzisz do lekarza, którego poleciła Ci któraś z dziewczyn, tak? Macie jakiś plan (badania, stymulacja)?
-
Ja właśnie po wizycie... pani ginekolog na usg nic nie zobaczyła jeszcze... mówi ze pewnie za wczesnie i żebym przyszła za dwa tygodnie... ale ja juz mnóstwo myśli ze moze jednak w tej ciazy nie jestem...
-
nevergiveup wrote:Hej dziewczynki
Mam pytanko czy pomoże mi któraś z Was określić czy podane niżej wyniki krzywej cukrowej/insulinowej są okay? Na pewno któraś z Was robiła kiedyś takie badanie i wie co nieco w tym temacie
O ile z glukozą jest raczej oki bo obok podane są normy i się mieszczę o tyle w przypadku insuliny po obciążeniu nie bardzo ogarniam co może być punktem odniesienia:p
insulina przed obciążeniem 7,5 ulU/ml (norma 2,6-24,9)
insulina po obciążeniu pkt1 83,8 ulU/ml
insulina po obciążeniu pkt2 61,7 ulU/ml
glukoza na czczo 4,82 mmol/l (norma do 5,5)
po 1h 5,35 mmol/l
po 2h 4,89 mmol/l
Będę wdzięczna za każdą opinięWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 19:11
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
panan12 wrote:Chce mnie lekarz stymulować ale mi to nic nie dałoVI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017