X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jagna! Gdzieś Ty jest?! Tutaj takie rzeczy się dzieją!
    Rany, mamakejti nawet nie wiesz jak się cieszę. Wiecie jak jest - chciałabym żeby każda z Was zaszła jak najszybciej i każdy sukces cieszy, ale jak udaje się którejś weterance to dopiero serducho promienieje :-D
    Na razie wieczorami jestem,sporo spraw taty trzeba pozamykac,opróznic mieszkanie bo brat tam ma mieszkac,trzeba wszystkie dokumenty przepatrzec,rzeczy taty,meble no i gdzies to dac.Na cmentarz tez trzeba...Wykorzystuje kilka dni urlopu na to wszystko ale przynajmniej dni szybciej mijają.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dobra Laseczki, mam pytanie niemalże już ciążowe, do tych, które biorą metforminę, czy po pozytywnym teście odstawiłyście? mi chyba lekarz kazał odstawić, ale wariant ciąży był dla mnie tak nieprawdopodobny, że jakoś nie słuchałam zbyt dokładnie
    z tym to akurat są dwie teorie,jedni lekarze mówią odstawic drudzy brac nadal,nie wiem do której ty nalezysz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    dziewczyny w którym dpo najszybciej można zrobić test lub betę?
    na naturalnym cyklu juz 10 dni po mozna betowac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti gratulacje. Super że ci się W końcu udało. Jagna trzymam kciuki za twoje maleństwa. Mam nadzieję że niedługo do was dołączę

mamakejti lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jagna teraz przez następne 9 miesięcy będziesz się czuć ciazowo :) no nie może być inaczej !!!
    no jak i mnie sie uda to faktycznie czas przyszedł na weteranki wiec Cookie,Biedronka,Roma i Angie bedziecie rzygac niebawem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 22:52

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Kochana ja jak na razie trzymam kciuki za Twoje dzieciaki ...i coś mi podpowiada że uda się...a ja cóż muszę jakoś się ogarnąć :)))
    moze skupiając sie na innym leczeniu zaznasz cudu,ostatnio sporo ich tu na wątku.Niezbadane wyroki..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Michasia a ciebie nic nie bierze?Chyba czas na ciebie?Trzymam kciuki za szczesliwy poród.Cesarka czy naturalny?
    Chcialabym sn, ale jak bedzie to sie okaze. Malej dobrze w brzuchu i wyjsc nie chce.
    Trzymam kciuki za Ciebie Jagna!

Jagna 75 lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Chcialabym sn, ale jak bedzie to sie okaze. Malej dobrze w brzuchu i wyjsc nie chce.
    Trzymam kciuki za Ciebie Jagna!

Ja się w sumie Córci nie dziwię, nie ma się do czego spieszyć;) do oczywiscie poza rodzicami...;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, bardzo Wam dziękuję za wsparcie i dobre słowa, ale nie zamierzam opuszczać wątku, dopóki najstarsza starowinka wątkowa;) nie zajdzie w ciążę, tak czy inaczej;)

Tymczasem ślę Wam poranną porcję wirusów &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, mam tylko nadzieję, że są pełnowartościowe....i że reklamacji nie będzie;)

Do przytłoczonych staraniami; a może sobie odpuścicie jako i ja sobie odpuściłam?

Napiszę Wam co biorę:
    euthyrox,
    4000-5000 VitD (przy takiej dawce mam poziom 32, także bez szału)
    inofem - to już tak z pół roku, jak nie więcej
    selen - 200 jdn - to na zapalenie tarczycy - hashimotki bierzecie to?, ja od 16.08.
    formetic - od 16 09 - jeszcze nie doszłam do pełnej dawki, teraz 500 i 850
    oczywiście folian - Solgara
    magnez 200 - cytrynian magnezu był Swansona, teraz PipingRock

i małża pilnuję, żeby brał codziennie Profertil, też od kilku mcy

przypuszczam, że to selen osłabił reakcję autoimmunologiczną i do tego formetic....no ale jak jest to się chyba nie dowiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 06:57

Olciaaa lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti ja biorę selen, cynk, probiotyki, letrox, Wit c, q10 i czekam jeszcze na zamówiony niepokalanek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 10:28

• Break Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dziewczęta, bardzo Wam dziękuję za wsparcie i dobre słowa, ale nie zamierzam opuszczać wątku, dopóki najstarsza starowinka wątkowa;) nie zajdzie w ciążę, tak czy inaczej;)

Tymczasem ślę Wam poranną porcję wirusów &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, mam tylko nadzieję, że są pełnowartościowe....i że reklamacji nie będzie;)

Do przytłoczonych staraniami; a może sobie odpuścicie jako i ja sobie odpuściłam?

Napiszę Wam co biorę:
    euthyrox,
    4000-5000 VitD (przy takiej dawce mam poziom 32, także bez szału)
    inofem - to już tak z pół roku, jak nie więcej
    selen - 200 jdn - to na zapalenie tarczycy - hashimotki bierzecie to?, ja od 16.08.
    formetic - od 16 09 - jeszcze nie doszłam do pełnej dawki, teraz 500 i 850
    oczywiście folian - Solgara
    magnez 200 - cytrynian magnezu był Swansona, teraz PipingRock

i małża pilnuję, żeby brał codziennie Profertil, też od kilku mcy

przypuszczam, że to selen osłabił reakcję autoimmunologiczną i do tego formetic....no ale jak jest to się chyba nie dowiem

Masz hashimoto? Ja też. Biore 100 eutyroxu i tyle... a Ty i selen itp... kurde moze i ja powinnam ;( Jakie masz tsh? Ja ostattnio badalam sie okolo miesiąc temu i miałam 0,787 a FT3 3,23.

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
    Kocham Was moje Dzieciaczki całym sercem :*
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja metformine odstawiałam w 12 tyg ciąży. Mamakejti lepiej skonsultuj z lekarzem, na własną ręke bym nie odstawiała.

Dziewczyny, czy Wy też cierpicie na zanik śluzu przy clo? U mnie taka posucha,że masakra. jak te plemniki dadzą rade to ja nie wiem. Dziś miałam skok i chyba juz po owulce, dziś bardzo ciągnie mnie podbrzusze :/

Jaguś trzymam mocno kciuki za Twoje dzieciaczki, niech się goszczą w maciczce

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• panan12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    panan12, wykresów nie robiłam nigdy, to nie na moje nerwy, w tym cyklu to ja nawet na monitoring nie poszłam

Może to jest jakiś sposób. Poprostu odpuścić bo przez te nerwy może nie zachodzimy...

f2w3k0s3plke7odf.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Break wrote:
    Masz hashimoto? Ja też. Biore 100 eutyroxu i tyle... a Ty i selen itp... kurde moze i ja powinnam ;( Jakie masz tsh? Ja ostattnio badalam sie okolo miesiąc temu i miałam 0,787 a FT3 3,23.

Break, ja biore 112 euthyroxu, a selen włączył mi nowy endokrynolog jak usłyszał że mam hashimoto, a moje dotychczasowe panie profesor nic mi na zapalenie nie dawały....wczorajsze wyniki tsh to 0,95 więc ciut mało i zwiększę euthyrox.

Twoje tsh ciut małe do zajścia w ciążę, może zmień endokrynologa, ja tak zrobiłam...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Ja metformine odstawiałam w 12 tyg ciąży. Mamakejti lepiej skonsultuj z lekarzem, na własną ręke bym nie odstawiała.

Dziewczyny, czy Wy też cierpicie na zanik śluzu przy clo? U mnie taka posucha,że masakra. jak te plemniki dadzą rade to ja nie wiem. Dziś miałam skok i chyba juz po owulce, dziś bardzo ciągnie mnie podbrzusze :/

Jaguś trzymam mocno kciuki za Twoje dzieciaczki, niech się goszczą w maciczce

Asia87, dzięki za odpowiedź co do mety,
    na suchość prochu nie wymyślę - wiesiołek, opearol, len mielony

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis a masz jakieś objawy ciążowe już?)))

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Sis a masz jakieś objawy ciążowe już?)))

Generalnie pobolewa mnie brzuch cały czas, do tego cycuchy, ale to moje normalne objawy przed @

to co zabserwowałam "innego" to odrzucenie od kawy, absolutne (zazwyczaj pijałam z lubością kilka dziennie, od czwartku bleeeee)

żadnych rzygów

Wedmoczka lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dobra Laseczki, mam pytanie niemalże już ciążowe, do tych, które biorą metforminę, czy po pozytywnym teście odstawiłyście? mi chyba lekarz kazał odstawić, ale wariant ciąży był dla mnie tak nieprawdopodobny, że jakoś nie słuchałam zbyt dokładnie

Mamakejti gratulacje :) trzymam kciuki za ladny przyrost :)
    Co do leków to mi lekarz powiedział że biore je tak długo że nagle odstawienie mogłoby zaburzyć procesy hormonalne organizmu i zaszkodzić tak małej ciazy... Od 12 tc miałam zmiejszane dawki. Skonsultuj koniecznie z lekarzem zanim podejmiesz decyzje. Powodzenia

mamakejti lubi tę wiadomość

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Mamakejti gratulacje :) trzymam kciuki za ladny przyrost :)
    Co do leków to mi lekarz powiedział że biore je tak długo że nagle odstawienie mogłoby zaburzyć procesy hormonalne organizmu i zaszkodzić tak małej ciazy... Od 12 tc miałam zmiejszane dawki. Skonsultuj koniecznie z lekarzem zanim podejmiesz decyzje. Powodzenia

merci Goja!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Break Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Break, ja biore 112 euthyroxu, a selen włączył mi nowy endokrynolog jak usłyszał że mam hashimoto, a moje dotychczasowe panie profesor nic mi na zapalenie nie dawały....wczorajsze wyniki tsh to 0,95 więc ciut mało i zwiększę euthyrox.

Twoje tsh ciut małe do zajścia w ciążę, może zmień endokrynologa, ja tak zrobiłam...

Teraz mnie oswiecilo ze selen bralam jakis czas temu faktycznie. Odnosnie tego mojego tsh to właśnie lipa:/ Na ciaze to za niskie:(masakra. Ja to już mam takiego dola, ze szok.

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
    Kocham Was moje Dzieciaczki całym sercem :*
‹‹ 2099 2100 2101 2102 2103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ