X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Dostałam dzisiaj od lekarza receptę na 8 ampułek mensinormu od następnego cyklu. Mam go zacząć brać w 4 dc. Czy po tych zastrzykach owulacja następuje samoczynnie czy pęknięcie pęcherzyka jest wywoływane jakimś dodatkowym zastrzykiem? Zazwyczaj w 13 dc mam owulację. Gin powiedział, że mam się u niego pojawić między 10 a 12 dc. Czy biorąc mensinorm mamy działać z mężem w dniach okołoowulacyjnych czy mamy czekać do wizyty u gina? Wyczytałam na necie, że po takiej stymulacji może nastąpić hiperstymulacja i wówczas współżycie nie jest wskazane, żeby nie doszło do zapłodnienia i dopiero monitoring wykazuje czy organizm prawidłowo zareagował na stymulację.

Z góry dzięki za wszelkie informacje dotyczące stymulacji mensinormem:)

Kasia

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Z tego co wiem to tą mutację ma bardzo duża część populacji i nawet o tym nie wie. Wskazania do heparyny są jak by któryś wynik z pakietu nad krzepliwości (białko c i s, v-leiden itp.) wyjdzie nieprawidłowo. A daleko masz do Krakowa?
    Oj jakieś 600 km :/ No ale ja bym chciała jakieś dodatkowe leki, żeby nie było znowu poronienia :/ Ja już wariuję normalnie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Milageros Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka.ak89, wlasnie ja tez sie boje rozczarowania i wydaje mi sie, ze twoje podjescie na przyszly tydzien jest chyba jednak lepsze :) Mnie wlasnie dzisiaj zaczal bolec brzuch tak w sumie jak na @ i mam strasznie wrazliwe piersi, ale biore Duphaston, wiec moze to tym byc spowodowane.

Milageros
  • ka.ak89 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milageros myślę, że warto poczekać i testować wtedy kiedy będzie już wiadomo, że test powinien w razie czego wyjść pozytywny :)

Choć ja coś czuję, że to @ się zbliża u mnie :/

Najważniejsza w życiu jest rodzina.
    Najpierw ta, w której się urodziłeś,
    później ta którą sam stworzyłeś.
  • Milageros Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze cykle 28-29 dni, zawsze. Teraz mam 24 dc wiec za wczesnie na @, ale sama nie wiem, czy po tym clo np cykl mi sie nie skroci. Ale z tego co widze na tym forum, wielu dziewczynom udalo sie po clo, takze jest nadzieja :)

Milageros
  • skarbenieq Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna -GRATULACJE !!!!! <3 oby dzieciaczki rosły zdrowo !!

My niestety w niedziele wylądowaliśmy w szpitalu. Miałam krwawienie i ciąża jest zagrożona. Na usg widać pęcherzyk ale nie widać jeszcze zarodka i bardzo sie o to martwię (6 tydz i 2 dni). Stwierdzili krwiaka i niejednorodne endometrium. Nakaz leżenia. Dostajemy duphaston. Narazie rokowania to 50/50 ;(

Wierzę, że nasza fasolka jest na tyle silna, że da radę przez to wszystko ze mną przejść.
    Proszę Was o modlitwę i kciuki ....

baby is coming <3
  • Milageros Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq wrote:

My niestety w niedziele wylądowaliśmy w szpitalu. Miałam krwawienie i ciąża jest zagrożona. Na usg widać pęcherzyk ale nie widać jeszcze zarodka i bardzo sie o to martwię (6 tydz i 2 dni). Stwierdzili krwiaka i niejednorodne endometrium. Nakaz leżenia. Dostajemy duphaston. Narazie rokowania to 50/50 ;(

Wierzę, że nasza fasolka jest na tyle silna, że da radę przez to wszystko ze mną przejść.
    Trzymam mocno kciukasy za wasza fasolke!!!!

skarbenieq lubi tę wiadomość

Milageros
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbenieq jestem z Tobą <3 musi być dobrze! <3

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Dostałam dzisiaj od lekarza receptę na 8 ampułek mensinormu od następnego cyklu. Mam go zacząć brać w 4 dc. Czy po tych zastrzykach owulacja następuje samoczynnie czy pęknięcie pęcherzyka jest wywoływane jakimś dodatkowym zastrzykiem? Zazwyczaj w 13 dc mam owulację. Gin powiedział, że mam się u niego pojawić między 10 a 12 dc. Czy biorąc mensinorm mamy działać z mężem w dniach okołoowulacyjnych czy mamy czekać do wizyty u gina? Wyczytałam na necie, że po takiej stymulacji może nastąpić hiperstymulacja i wówczas współżycie nie jest wskazane, żeby nie doszło do zapłodnienia i dopiero monitoring wykazuje czy organizm prawidłowo zareagował na stymulację.

Z góry dzięki za wszelkie informacje dotyczące stymulacji mensinormem:)

Kasia

Kasia, w 1 cyklu brałam mensinorm, ale on jest do stymulacji, więc na pęknięcie dostaniesz coś dodatkowego, chyba ze same pękają u ciebie
    jeśli nie planujesz IUI ani IVF, to ja bym bzykała się od ok 9 dc co drugi dzień
    przecież nie stymulujesz się zeby sprawdzić jak reagujesz tylko zeby zajść w ciążę, a bez współdziałania z mężęm ani rusz;) powodzenia!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ka.ak89 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbenieq będzie wszystko dobrze, przesyłam móc wsparcia i wiary. Dbaj o siebie, odpoczywaj i nie denerwuje się, bo stres na pewno dobrze nie wpłynie!
    Trzymam kciuki by wszystko było dobrze! :)

Najważniejsza w życiu jest rodzina.
    Najpierw ta, w której się urodziłeś,
    później ta którą sam stworzyłeś.
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje!!! Super ze wam sie udało!! Nudnej ciazy życzę buziaki :**

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq - ja w 10 tc miałam megakrwawienie i myślałam, że pozamiatane, ale moja córa się uparła i jest z nami;)
    tulę i trzymam kciuki!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • kathuz Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Udało mi się w pierwszym cyklu z clo w sumie to byl 11 cykl starań :) trzymam kciuki aby się udalo,bo za pierwszym tez się udaje !!!
    Byłabym wniebowzięta :) to byłby wielki cud :)

km5sf71x5qx0ypfi.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq to wyleguj się teraz. Trzymam również kciuki.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    mi wychodzą pozytywne testy owulacyjne a owulacji nigdy nie ma :) wiesz co Jagienko spojrzalabys na moja temperature? niewiem czy termomemtr mi sie zepsul dziwny spadek
    no nie wiem jak interpretowac twój wykres z dwóch temperatur,w dodatku co drugi dzien mierzona.Wrózką nie jestem,spadek przewaznie jest przed ovu..nie lubie wykresów bo mnie nigdy prawdy nie mówiły,odkąd nie mierze temperatury jestem wyspana i spokojniejsza.Panan ty masz PCOS wiec bedziesz miec problem z ovulacją,nie pros by któras nas wrózyła z twoich wykresów bo tylko monitoring moze wylapac pecherzyk dominujący i ewentualną ovulacje...Poza tym,czy nie opusciłas staran na rok?Nie rozumiem twojego toku myslenia.Daj sobie spokój z pomiarami,z testami,kochaj sie z mezem kiedy masz ochote wtedy ciąza przyjdzie niespodziewanie,szybciej niz wtedy gdy obserwujesz swój cykl.Zdaj sie na spontan

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq wrote:

Trzymam mocno!!!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Oj jakieś 600 km :/ No ale ja bym chciała jakieś dodatkowe leki, żeby nie było znowu poronienia :/ Ja już wariuję normalnie.
    Aaa to daleko. Dałabym ci namiar na świetnego genetyka, ale tak nie ma sensu. A robiłaś pakiet nadkrzepliwości? Bo jak masz ok to naprawde heparyna nic nie da. A sama mutacja nie jest wskazaniem. A kariotypy badałaś? Tam też może być przyczyna poronień. W tej kwesti roma ma duże doświadczenie

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Też bym chciała być w ciąży jak Wy.. Ja to od jakiegoś czasu prawie pracować nie jestem w stanie, bo wciąż myśle i myśle i szukam w necie i czytam. Dziś nawet pomyślałam o in vitro, patrząc jak Jagience się powiodło.
    Dobrze porozmawiac o takiej ewentualnosci z lekarzem,czy nie ma przeciwskazan,czy duze szanse są w waszej sytuacji.U nas były to szanse 50/50,gdzie niby wszystko ok a dziecka brak.Bardzo w pewnym momencie zwątpiłam kiedy pakowałam sobie w brzuch po trzy zastrzyki przez dwa tygodnie a na monitoringu tylko trzy jaja.Naprawde wtedy mój doktorek sam był nie pocieszony.Dobrze ze chociaz trzy były dojrzałe,dwa sie zapłodniły i rozwineły do blastki inaczej procedura do kosza,czas zmarnowany i pieniądze.Te dwa miesiące bardzo mnie stresowały,kazdy etap trzeba było pozytywnie zaliczyc by przechodzic dalej i nie odpasc w któryms miejscu...
    Ciesze sie ze lekarz wtedy mnie jakos nie pocieszał,poprostu szczerze orozmawialismy,mimo ze nie miałam nadzieji na udaną procedure walczyłam dalej bo opracowalismy plan B o którym opowiedział doktorek,mielismy podobne spostrzezenia wiec to dawało mi nadzieje ze kolejny raz bedzie lepszy.Stało sie jak sie stało,jest ciąza,to cud.Mam nadzieje ze te cuda pozostaną ze mną do dojrzałej ciązy.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbenieq trzymam za Was kciuki!!!
    Ja początek mojej ciazy tez miałam bardzo trudny,podejrzenie pustego jaja płodowego i w zasadzie miałam czekać na poronienie co było mega trudne bo nie wiedziałam kiedy,co planować,czego nie,jechać, nie jechać, beta wciąż rosła,objawy ciążowe się nasiliły, byam zalamana;((( ale mój gin nie pozwolił mi stracić nadziei i przez jeszcze kilka dni kazał dalej brać luteine i żyć normalnie,po tym tygodniu gehenny zarodek z bijacym sercem pojawił się na usg-teraz bije około 160/minute:)wierze ze u Ciebie tez będzie dobrzre!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti dzięki za informację

‹‹ 2124 2125 2126 2127 2128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ