X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokumenty to odpis zupełny aktu małżeństwa
    zaświadczenie o niekaralności w formie wypisu z rejestru skazanych
    zaświadczenie o braku zdrowotnych przeciwwskazań do adopcji wydane przez lekarza pierwszego kontaktu dla obojga kandydatów osobno
    zaświadczenie o braku zdrowotnych przeciwwskazań do adopcji wydane przez lekarza psychiatrę dla każdego z kandydatów osobno; może to być zaświadczenie od lekarza prowadzącego gabinet prywatny
    zaświadczenie o zatrudnieniu i o zarobkach; jak wyżej; w przypadku osób prowadzących działalność gospodarczą wypis z rejestru oraz PIT za ostatni rok
    opinia z zakładu pracy
    rekomendacje przyjaciół i znajomych pisane odręcznie z podanym adresem

Niektóre z Ośrodków wymagają również zaświadczeń o bezpłodności czy, jak w przypadku Ośrodków katolickich, zaświadczeń od proboszcza parafii, na terenie, której mieszkają kandydaci.
    Podczas pierwszej rozmowy najczęściej ustala się też termin wywiadu środowiskowego w miejscu zamieszkania rodziny, w celu sprawdzenia warunków mieszkaniowych kandydatów. Rodzina, która chce przysposobić dziecko powinna być świadoma, że zanim dziecko trafi do ich domu muszą poddać się procedurze przygotowawczej i ocenie ich kwalifikacji przez osoby reprezentujące najlepszy interes dziecka. Po przeprowadzeniu wywiadu środowiskowego rodzina jest informowana o formie procesu przygotowawczego. Najczęściej jest to szkolenie metodą grupową jednym z zatwierdzonych przez Ministerstwo Polityki Socjalnej programem, wśród których jednym z najpopularniejszych i najczęściej stosowanych jest PRIDE. Zdarza się, że z uwagi na szczególne wskazania dotyczące dziecka i dla jego dobra kandydaci przygotowywani są indywidualnie. Podczas procesu przygotowania do przejęcia opieki nad dzieckiem kandydaci przechodzą też badania psychologiczne, których wyniki ujęte są w opinii pisanej przez psychologa Ośrodka.
    Po ukończeniu szkolenia i otrzymaniu kwalifikacji z Ośrodka kandydaci mogą rozpocząć właściwe starania o dziecko. W tym procesie mogą liczyć na dalszą pomoc pracowników Ośrodka lub poszukiwać dziecka samodzielnie w placówkach zajmujących się opieką nad dziećmi, których rodzice zostali pozbawieni władzy rodzicielskiej na terenie całego kraju. Po znalezieniu odpowiedniego dziecka rodzina składa wniosek o jego przysposobienie wraz z wszystkimi zgromadzonymi zaświadczeniami do Sądu odpowiedniego

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dostalam na e mail kilka miesiecy temu...chyba jest tez na kazdej stronie osrodka....

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na @. Susza u mnie a to znak że się zbliża. Pierwszy cykl z clo był trudny i inny niż wszystkie: ból piersi i ból jajników. Normalnie tak nie mam. A i śluzu plodnego jak na lekarstwo.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy obie...chodz zycze ci zeby nie przyszla....bo moj bez ovu wiec...

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara to bardzo długa i szczegółowa weryfikacja, życzę Ci żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piątkowy poranek :)
    Wczoraj byłam u endokrynologa, w końcu dostałam coś konkretnego na prolaktynę. Dostinex, kto brał to wie ile kosztuje.. No ale jakoś się zaciśnie pasa i będzie :)

Madzia wręcz ci zazdroszczę, że już się coś zaczyna u ciebie dziać pozytywnego :) Oczywiście życzę żeby wszystko się pomyślnie układało :) Jejku jak fajnie iść i zobaczyć takiego małego bobasa, jest o co walczyć :) Chociaż pewnie teraz trudno będzie z myślą, że ty tu a ona tam.. No ale niestety u nas procedury są takie sformalizowane i ciągnął się w nieskończoność, z drugiej str. mają służyć dobru dziecka, więc może to słuszne. Nie wiem..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z samego rana złe wieści. Moja intuicja mnie nie zawiodła. @ przyszła :( we wtorek wizyta w innej klinice będziemy rozmawiać o IUI.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro Sysiaaa ale nowy cykl nowe nadzieje....Bedzie dobrze,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj sysia:( przykro mi

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę. Powiedziałam dziś mężowi ze za jakis czas jeżeli sie nie uda będziemy musieli zrobic przerwę, ponieważ moja psychika wysiada

olka30 lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że jak ten cykl się nie powiedzie to robię przerwę, bo już nie mam siły tego co miesiąc przeżywać, martwić się że mogę czymś zaszkodzić fasolce, która się może we mnie rozwijać, a potem kolejnego rozczarowania, że jednak nic, a życie przepływa obok, bo wszystkiego sobie odmawiam.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Święta racja. Teraz na narty planujemy wyjazd żeby odpocząć psychicznie przed prawdopodobną IUI. Życie może też być piękne we dwoje!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie trzeba sie cieszyc z tego co mamy...

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak trzeba sie cieszyc z tego co jest zyc chwilą w końcu zły los sie odwróci od nas

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje laseczki mam pytanko co sądzicie o tym- jestem pierwszy cykl na clo i mam 16 dc . Na prawym jajniku jajeczko na 11 mm a na lewym 10 w poniedziałek idę prywatnie na usg bo nie wiem kiedy mam luteinę wziąć. I muszę wiedzieć czy podrosną czy lipa z nich będzie. Jak myślicie ile przez dobę rośnie pęcherzyk? Czy mam jeszcze jakie szanse endo mam na 11 mm :) choć to mnie cieszy :)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wszystko zalezy od tego ilodniowe masz cykle, ale wydaje mi się że małe te jajeczka masz....
    ja w 10dc miałam już jaja 25mm

dziewczynki jestem po przedostatniej Clo i czuję jajcor:) prawy;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajeczko rośnie prawidłowo 2 mm na dobę. Fakt małe te jajeczka :(

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to chyba bede miała kolejną dolegliwość- pozna owulacja alw cóz dobrze, że wodule moja płodność wróciła:-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za mała dawka CLO. Jaką masz?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna nie martw się, ja przy pierwszej stymulacji miałam trzy pęcherzyki i w 11 dc miały od 13-15 mm, a już w 16 dniu cyklu były piękne, w sam raz do pęknięcia, więc dostałam pregnyl i było ok. A bywało tak, że naturalną owulkę miałam w 10-11 dc., a stymulacja wydłużyła mi cykl z 25-26 dni na 32. Każda z nas nieco inaczej na nią reaguje, ale jak już wyszły to na pewno już pięknie dojrzeją :D

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ