X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w tym tyg. byłam u endo i na prolaktynę dał mi Dostinex, tylko nie wiem który bank mam obrabować, żeby od razu 10 tabl. wykupić. A z produktów mlecznych to ja się już parę mies. temu przerzuciłam na kozie i nie jest tak źle. Jak człowiek odstawia jogurty, serki, sery to strasznie brakuje, ale po paru tyg. się przyzwyczaiłam i teraz nie czuję żadnej potrzeby, a jak się skuszę to od razu się po tym źle czuję, więc tym bardziej mnie nie ciągnie.

kapturnica lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie....mam nadzieje ze uda mi sie odzwyczaic tak latwo jak tobie..Rany czemu te Twoje tabletki sa takie drogie//wiem ze dziewczyny biora na prolaktyne bromka i jest duuuzo tanszy , masz jakies wskazania akurat na ten lek>??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Madziara witaj w klubie zlych wiesci ja wrocilam dzis od endo oprocz PCOS mam jeszcze HASHIMOTO jakby bylo malo problemow z jednym cholerstwem.....

wspolczuje ... Bardzo bardzo...my to nie mozemy normalnie zyc ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 17:17

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica po bromku niektore dziewczyny fatalnie sie czuja, a dostinex ponoc nie daje zadnych objawow i jest mniej toksyczny, no i plus taki, ze nie trzeba lykac go codziennie, a tylko raz w tygodniu, pewnie z tego powodu tyle kosztuje.

kapturnica lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nie odzywałam się ostatnio ale pracy w pracy mnóstwo... jeździłam służbowo i tempke przez to źle mierzyłam :/ Powiedzcie mi czy przy PCO powinno się stosować jakąś dietę?

relganli06k8eu81.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kochana niesiety my przy PCOS musimy....a przede wszystkim dieta o niskim indeksie glikemicznym a zwlaszcza w pierwszej fazie cyklu..Cukry zle dzialaja na owulacje niestety.. , Sprobuj odstawic slodycze ,biale pieczywo i wszystko z maki jasnej, a przerzuc sie na wieloziarniste i duzo bialka(chude mieso i sery) no i owoce i warzywa ale unikajac owocow wysokoweglowodanowych takich jak np banan./....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę brać Bromka, już próbowałam i nic dobrego z tego nie wyszło..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety przy CLO to owszem taka jest. Mi ułożył dietetyk dość fajna ale ona ułożona była dla mnie i męża żeby składniki te same kupować. Przede wszystkim powinno sie jeść w małych ilościach nabiał, jajka tylko od rolnika, broń Boże ze sklepu pieczywo tylko ciemne, wedlina z przewagą drobiowej.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam chciałam napisać diety przy PCO :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Katarzynka1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dostinex i było ok. Bardzo byłam zadowolona z poprawy cery :). Może trochę bardziej się denerwowałam ale miałam wytłumaczenie.
    Cena leku jest kosmiczna :(

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki moze mi podpowiecie, bo nieco dzisiaj zdurnialam.
    Tempka mi dzisiaj spadla i do poludnia nic sie nie dzialo, po seksie kolo poludnia zobaczylam zarozowiony sluz, a z pol godziny temu juz czerwona krew. Wydaje mi sie ze za wczesnie na @, bo dzisiaj 10-11 dpo, bardziej 11- wydaje mi sie, ze program nieco zle ja wyznaczyl.
    Kurcze ciezko mi uwierzyc, ze to moze byc implantacja... Co o tym myslicie? No i jeszcze w tym misiacu byly mega fatalne parametry nasienia, 99% wymarlo, wiec tym bardziej trudno, ale nadzieja jest.
    Zobaczcie na moj wykres, moze cos wydumacie ♡

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak kochana niesiety my przy PCOS musimy....a przede wszystkim dieta o niskim indeksie glikemicznym a zwlaszcza w pierwszej fazie cyklu..Cukry zle dzialaja na owulacje niestety.. , Sprobuj odstawic slodycze ,biale pieczywo i wszystko z maki jasnej, a przerzuc sie na wieloziarniste i duzo bialka(chude mieso i sery) no i owoce i warzywa ale unikajac owocow wysokoweglowodanowych takich jak np banan./....

Kurcze :( czyli nie mogę jeść tego co najbardziej lubię :( Jak nie uda się w tym cyklu to będę musiała na poważni zabrać się za racjonalną dietę.

relganli06k8eu81.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Tempka mi dzisiaj spadla i do poludnia nic sie nie dzialo, po seksie kolo poludnia zobaczylam zarozowiony sluz, a z pol godziny temu juz czerwona krew. Wydaje mi sie ze za wczesnie na @, bo dzisiaj 10-11 dpo, bardziej 11- wydaje mi sie, ze program nieco zle ja wyznaczyl.
    Kurcze ciezko mi uwierzyc, ze to moze byc implantacja... Co o tym myslicie? No i jeszcze w tym misiacu byly mega fatalne parametry nasienia, 99% wymarlo, wiec tym bardziej trudno, ale nadzieja jest.

Do póki @ nie przyjdzie jest szansa ale myślę, że skro nasienie ma słabe wyniki to może być ta cholerna @ ale jak pisałam - wszystko się może zdarzyć!! Trzeba wierzyć!

relganli06k8eu81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    kochana a nie mialas czasem owulki w 12dc?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Kochana moze nie bedzie to to co chcialabys zeby ci napisac ale wg moich obserwacji i podgladu twojego wykresu to niestety ale temp ci dosc nisko spadla dzis i raczej to plamienie i krew to zapowiedz miesiaczki....obawiam sie ze masz problem z progesteronem i bedzie to zbyt krotka faza lutealna , ktora minimum musi trwac10dni by utrzymac zarodek.......jesli tempka jutro spadnie tez to raczej to okres a nie plamienie implantacyjne niestety..Lepiej zebym sie jednak mylila i bylo to to co oczekujesz....Faza lutealna trwa miedzy10 a 16dni ponizej 10ciu jest to brak progesteronu w org....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 17:09

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    Kurcze :( czyli nie mogę jeść tego co najbardziej lubię :( Jak nie uda się w tym cyklu to będę musiała na poważni zabrać się za racjonalną dietę.

No my PCOSki wlasnie to uwielbiamy weglowodany i biale pieczywko..Niestety to wplywa u nas na brak owulacji...

weronika86 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

zobacz moj wykres teraz dostalam okres w 24 dc niestety to bylo 8 dni po niby ovulce wg ovufriend ...ale tobie zycze implantacji...

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki, no niestety myślę tak jak wy, że to nie implantacja tylko ta @ przylazła za wczasu ech, no trudno
    Ania1986, no na pewno owulki nie było w 12 dniu, tego dnia byłam na monitoringu jajeczka były jeszcze całe, dostałam pregnyl i na drugi dzień miałam mieć IUI, ale niestety do niej nie doszło. Sprawdzaliśmy stan i w 13 dniu były jeszcze całe, według moich obserwacji i samopoczucia jestem prawie pewna, że owulacja była 14-tego, a system wyznaczył mi na 15-tego.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaznaczam jeszcze krwawienia, zaczekam do jutra, jeszcze mam jakieś szczątki złudzeń, ale już bardzo niewielkie.
    Madziara przykro mi, no i nie zdążyłam podejrzeć Twojego wykresu, bo masz już nowy, a ja za głupia chyba jestem i wcześniejszych nie widzę :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiedzialam ze tak bedzie Bo gin mi pow ze cykl bezowulacyjny...i Nic z tego nie bedzie...wiec nie mialam zludzen Tu...

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ