X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w tym tyg. byłam u endo i na prolaktynę dał mi Dostinex, tylko nie wiem który bank mam obrabować, żeby od razu 10 tabl. wykupić. A z produktów mlecznych to ja się już parę mies. temu przerzuciłam na kozie i nie jest tak źle. Jak człowiek odstawia jogurty, serki, sery to strasznie brakuje, ale po paru tyg. się przyzwyczaiłam i teraz nie czuję żadnej potrzeby, a jak się skuszę to od razu się po tym źle czuję, więc tym bardziej mnie nie ciągnie.

kapturnica lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie....mam nadzieje ze uda mi sie odzwyczaic tak latwo jak tobie..Rany czemu te Twoje tabletki sa takie drogie//wiem ze dziewczyny biora na prolaktyne bromka i jest duuuzo tanszy , masz jakies wskazania akurat na ten lek>??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Madziara witaj w klubie zlych wiesci ja wrocilam dzis od endo oprocz PCOS mam jeszcze HASHIMOTO jakby bylo malo problemow z jednym cholerstwem.....

wspolczuje ... Bardzo bardzo...my to nie mozemy normalnie zyc ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 17:17

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica po bromku niektore dziewczyny fatalnie sie czuja, a dostinex ponoc nie daje zadnych objawow i jest mniej toksyczny, no i plus taki, ze nie trzeba lykac go codziennie, a tylko raz w tygodniu, pewnie z tego powodu tyle kosztuje.

kapturnica lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nie odzywałam się ostatnio ale pracy w pracy mnóstwo... jeździłam służbowo i tempke przez to źle mierzyłam :/ Powiedzcie mi czy przy PCO powinno się stosować jakąś dietę?

relganli06k8eu81.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kochana niesiety my przy PCOS musimy....a przede wszystkim dieta o niskim indeksie glikemicznym a zwlaszcza w pierwszej fazie cyklu..Cukry zle dzialaja na owulacje niestety.. , Sprobuj odstawic slodycze ,biale pieczywo i wszystko z maki jasnej, a przerzuc sie na wieloziarniste i duzo bialka(chude mieso i sery) no i owoce i warzywa ale unikajac owocow wysokoweglowodanowych takich jak np banan./....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę brać Bromka, już próbowałam i nic dobrego z tego nie wyszło..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety przy CLO to owszem taka jest. Mi ułożył dietetyk dość fajna ale ona ułożona była dla mnie i męża żeby składniki te same kupować. Przede wszystkim powinno sie jeść w małych ilościach nabiał, jajka tylko od rolnika, broń Boże ze sklepu pieczywo tylko ciemne, wedlina z przewagą drobiowej.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam chciałam napisać diety przy PCO :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Katarzynka1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dostinex i było ok. Bardzo byłam zadowolona z poprawy cery :). Może trochę bardziej się denerwowałam ale miałam wytłumaczenie.
    Cena leku jest kosmiczna :(

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki moze mi podpowiecie, bo nieco dzisiaj zdurnialam.
    Tempka mi dzisiaj spadla i do poludnia nic sie nie dzialo, po seksie kolo poludnia zobaczylam zarozowiony sluz, a z pol godziny temu juz czerwona krew. Wydaje mi sie ze za wczesnie na @, bo dzisiaj 10-11 dpo, bardziej 11- wydaje mi sie, ze program nieco zle ja wyznaczyl.
    Kurcze ciezko mi uwierzyc, ze to moze byc implantacja... Co o tym myslicie? No i jeszcze w tym misiacu byly mega fatalne parametry nasienia, 99% wymarlo, wiec tym bardziej trudno, ale nadzieja jest.
    Zobaczcie na moj wykres, moze cos wydumacie ♡

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak kochana niesiety my przy PCOS musimy....a przede wszystkim dieta o niskim indeksie glikemicznym a zwlaszcza w pierwszej fazie cyklu..Cukry zle dzialaja na owulacje niestety.. , Sprobuj odstawic slodycze ,biale pieczywo i wszystko z maki jasnej, a przerzuc sie na wieloziarniste i duzo bialka(chude mieso i sery) no i owoce i warzywa ale unikajac owocow wysokoweglowodanowych takich jak np banan./....

Kurcze :( czyli nie mogę jeść tego co najbardziej lubię :( Jak nie uda się w tym cyklu to będę musiała na poważni zabrać się za racjonalną dietę.

relganli06k8eu81.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Tempka mi dzisiaj spadla i do poludnia nic sie nie dzialo, po seksie kolo poludnia zobaczylam zarozowiony sluz, a z pol godziny temu juz czerwona krew. Wydaje mi sie ze za wczesnie na @, bo dzisiaj 10-11 dpo, bardziej 11- wydaje mi sie, ze program nieco zle ja wyznaczyl.
    Kurcze ciezko mi uwierzyc, ze to moze byc implantacja... Co o tym myslicie? No i jeszcze w tym misiacu byly mega fatalne parametry nasienia, 99% wymarlo, wiec tym bardziej trudno, ale nadzieja jest.

Do póki @ nie przyjdzie jest szansa ale myślę, że skro nasienie ma słabe wyniki to może być ta cholerna @ ale jak pisałam - wszystko się może zdarzyć!! Trzeba wierzyć!

relganli06k8eu81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    kochana a nie mialas czasem owulki w 12dc?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Kochana moze nie bedzie to to co chcialabys zeby ci napisac ale wg moich obserwacji i podgladu twojego wykresu to niestety ale temp ci dosc nisko spadla dzis i raczej to plamienie i krew to zapowiedz miesiaczki....obawiam sie ze masz problem z progesteronem i bedzie to zbyt krotka faza lutealna , ktora minimum musi trwac10dni by utrzymac zarodek.......jesli tempka jutro spadnie tez to raczej to okres a nie plamienie implantacyjne niestety..Lepiej zebym sie jednak mylila i bylo to to co oczekujesz....Faza lutealna trwa miedzy10 a 16dni ponizej 10ciu jest to brak progesteronu w org....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 17:09

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    Kurcze :( czyli nie mogę jeść tego co najbardziej lubię :( Jak nie uda się w tym cyklu to będę musiała na poważni zabrać się za racjonalną dietę.

No my PCOSki wlasnie to uwielbiamy weglowodany i biale pieczywko..Niestety to wplywa u nas na brak owulacji...

weronika86 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

zobacz moj wykres teraz dostalam okres w 24 dc niestety to bylo 8 dni po niby ovulce wg ovufriend ...ale tobie zycze implantacji...

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki, no niestety myślę tak jak wy, że to nie implantacja tylko ta @ przylazła za wczasu ech, no trudno
    Ania1986, no na pewno owulki nie było w 12 dniu, tego dnia byłam na monitoringu jajeczka były jeszcze całe, dostałam pregnyl i na drugi dzień miałam mieć IUI, ale niestety do niej nie doszło. Sprawdzaliśmy stan i w 13 dniu były jeszcze całe, według moich obserwacji i samopoczucia jestem prawie pewna, że owulacja była 14-tego, a system wyznaczył mi na 15-tego.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaznaczam jeszcze krwawienia, zaczekam do jutra, jeszcze mam jakieś szczątki złudzeń, ale już bardzo niewielkie.
    Madziara przykro mi, no i nie zdążyłam podejrzeć Twojego wykresu, bo masz już nowy, a ja za głupia chyba jestem i wcześniejszych nie widzę :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiedzialam ze tak bedzie Bo gin mi pow ze cykl bezowulacyjny...i Nic z tego nie bedzie...wiec nie mialam zludzen Tu...

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ