CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja w tym tyg. byłam u endo i na prolaktynę dał mi Dostinex, tylko nie wiem który bank mam obrabować, żeby od razu 10 tabl. wykupić. A z produktów mlecznych to ja się już parę mies. temu przerzuciłam na kozie i nie jest tak źle. Jak człowiek odstawia jogurty, serki, sery to strasznie brakuje, ale po paru tyg. się przyzwyczaiłam i teraz nie czuję żadnej potrzeby, a jak się skuszę to od razu się po tym źle czuję, więc tym bardziej mnie nie ciągnie.
kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Madziara witaj w klubie zlych wiesci ja wrocilam dzis od endo oprocz PCOS mam jeszcze HASHIMOTO jakby bylo malo problemow z jednym cholerstwem.....
wspolczuje ... Bardzo bardzo...my to nie mozemy normalnie zyc ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 17:17
-
Kapturnica po bromku niektore dziewczyny fatalnie sie czuja, a dostinex ponoc nie daje zadnych objawow i jest mniej toksyczny, no i plus taki, ze nie trzeba lykac go codziennie, a tylko raz w tygodniu, pewnie z tego powodu tyle kosztuje.
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Tak kochana niesiety my przy PCOS musimy....a przede wszystkim dieta o niskim indeksie glikemicznym a zwlaszcza w pierwszej fazie cyklu..Cukry zle dzialaja na owulacje niestety.. , Sprobuj odstawic slodycze ,biale pieczywo i wszystko z maki jasnej, a przerzuc sie na wieloziarniste i duzo bialka(chude mieso i sery) no i owoce i warzywa ale unikajac owocow wysokoweglowodanowych takich jak np banan./....
-
Co do diety przy CLO to owszem taka jest. Mi ułożył dietetyk dość fajna ale ona ułożona była dla mnie i męża żeby składniki te same kupować. Przede wszystkim powinno sie jeść w małych ilościach nabiał, jajka tylko od rolnika, broń Boże ze sklepu pieczywo tylko ciemne, wedlina z przewagą drobiowej.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Hej dziewczynki moze mi podpowiecie, bo nieco dzisiaj zdurnialam.
Tempka mi dzisiaj spadla i do poludnia nic sie nie dzialo, po seksie kolo poludnia zobaczylam zarozowiony sluz, a z pol godziny temu juz czerwona krew. Wydaje mi sie ze za wczesnie na @, bo dzisiaj 10-11 dpo, bardziej 11- wydaje mi sie, ze program nieco zle ja wyznaczyl.
Kurcze ciezko mi uwierzyc, ze to moze byc implantacja... Co o tym myslicie? No i jeszcze w tym misiacu byly mega fatalne parametry nasienia, 99% wymarlo, wiec tym bardziej trudno, ale nadzieja jest.
Zobaczcie na moj wykres, moze cos wydumacie ♡ -
kapturnica wrote:Tak kochana niesiety my przy PCOS musimy....a przede wszystkim dieta o niskim indeksie glikemicznym a zwlaszcza w pierwszej fazie cyklu..Cukry zle dzialaja na owulacje niestety.. , Sprobuj odstawic slodycze ,biale pieczywo i wszystko z maki jasnej, a przerzuc sie na wieloziarniste i duzo bialka(chude mieso i sery) no i owoce i warzywa ale unikajac owocow wysokoweglowodanowych takich jak np banan./....
Kurcze czyli nie mogę jeść tego co najbardziej lubię Jak nie uda się w tym cyklu to będę musiała na poważni zabrać się za racjonalną dietę. -
Griszanka wrote:Hej dziewczynki moze mi podpowiecie, bo nieco dzisiaj zdurnialam.
Tempka mi dzisiaj spadla i do poludnia nic sie nie dzialo, po seksie kolo poludnia zobaczylam zarozowiony sluz, a z pol godziny temu juz czerwona krew. Wydaje mi sie ze za wczesnie na @, bo dzisiaj 10-11 dpo, bardziej 11- wydaje mi sie, ze program nieco zle ja wyznaczyl.
Kurcze ciezko mi uwierzyc, ze to moze byc implantacja... Co o tym myslicie? No i jeszcze w tym misiacu byly mega fatalne parametry nasienia, 99% wymarlo, wiec tym bardziej trudno, ale nadzieja jest.
Zobaczcie na moj wykres, moze cos wydumacie ♡
Do póki @ nie przyjdzie jest szansa ale myślę, że skro nasienie ma słabe wyniki to może być ta cholerna @ ale jak pisałam - wszystko się może zdarzyć!! Trzeba wierzyć! -
nick nieaktualnyGriszanka wrote:Hej dziewczynki moze mi podpowiecie, bo nieco dzisiaj zdurnialam.
Zobaczcie na moj wykres, moze cos wydumacie ♡ -
Griszanka wrote:Hej dziewczynki moze mi podpowiecie, bo nieco dzisiaj zdurnialam.
Zobaczcie na moj wykres, moze cos wydumacie ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 17:09
-
Ingebjorg wrote:Kurcze czyli nie mogę jeść tego co najbardziej lubię Jak nie uda się w tym cyklu to będę musiała na poważni zabrać się za racjonalną dietę.
No my PCOSki wlasnie to uwielbiamy weglowodany i biale pieczywko..Niestety to wplywa u nas na brak owulacji...weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGriszanka wrote:Hej dziewczynki moze mi podpowiecie, bo nieco dzisiaj zdurnialam.
Zobaczcie na moj wykres, moze cos wydumacie ♡
zobacz moj wykres teraz dostalam okres w 24 dc niestety to bylo 8 dni po niby ovulce wg ovufriend ...ale tobie zycze implantacji... -
Dzięki dziewczynki, no niestety myślę tak jak wy, że to nie implantacja tylko ta @ przylazła za wczasu ech, no trudno
Ania1986, no na pewno owulki nie było w 12 dniu, tego dnia byłam na monitoringu jajeczka były jeszcze całe, dostałam pregnyl i na drugi dzień miałam mieć IUI, ale niestety do niej nie doszło. Sprawdzaliśmy stan i w 13 dniu były jeszcze całe, według moich obserwacji i samopoczucia jestem prawie pewna, że owulacja była 14-tego, a system wyznaczył mi na 15-tego. -
Nie zaznaczam jeszcze krwawienia, zaczekam do jutra, jeszcze mam jakieś szczątki złudzeń, ale już bardzo niewielkie.
Madziara przykro mi, no i nie zdążyłam podejrzeć Twojego wykresu, bo masz już nowy, a ja za głupia chyba jestem i wcześniejszych nie widzę :p -
nick nieaktualny