SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie ja biorę witaminy dla kobiet w ciąży vita-min plus mama i tam też jest żurawinka ;-)

Skarbenieq zuch bobasek! Oby tak dalej!

Judi22 ja w cyklach z clo też miałam plamienia przed @ i w szczęśliwym cyklu również kilka dni przed spodziewana @ przy podcieraniu zauważyłam śluz z krwią, także nic straconego. Dopóki nie ma @ trzeba wierzyć ;-)

skarbenieq lubi tę wiadomość

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Aj nie wiem co z tymi testami. Wczoraj w 17dc rano dwie ciemne kreski, wieczorem jedna blada. Dziś znowu dwie ciemne. No nic.

Skarbienq jestem z Tobą myślami.
    A masz PCOS?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Angie mam nadzieje ze bedziesz miec sporo dojrzalych jajek bo niestety nie wszystkie bedà sie nadawały i ze bedzisz miec wiecej niz ja zaplodnionych.W ktorej dobie bedziesz miec podawane?Czy to bedzie zalezalo jak sie bedą rozwijac czy z góry mają zalozone ze np.w 5 dobie jak u mnie?Są kliniki gdzie podają w 2,3 dobie u mnie jednak stawiają na najsilniejsze choc wiem ze to troche takie ryzyko,nie jest potwierdzone ze 5 doba jest najlepsza bo mlodsze zarodki tez sie przyjmujà

Wszystko zależy od tego jak się będą rozwijać u mnie wprowadzają w 2 3 i 5 dobie, czas pokaże❤
    Jestem świadoma że na pewno nie wszystkie jej przecież jest ich aż 25![/QUOTE]
    A ile bedą zapladniac?Ile mozesz w razie czego zamrozic?Ile ci podadzà jeden czy dwa?Jesli dwa to zwiększa sie szansa ze ktorys sie przyjmie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania co tam slychac,daj znac bo sie troche martwie,troche niecierpliwie..Co lekarz mówił

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    A ile bedą zapladniac?Ile mozesz w razie czego zamrozic?Ile ci podadzà jeden czy dwa?Jesli dwa to zwiększa sie szansa ze ktorys sie przyjmie

Na pewno tylko jeden mi wprowadza bo dopiero od 35 roku życia jest możliwość dwóch.Nie wiem nic kochana ile.Znajoma miała też tutaj ale w innej klinice in vitro i z 13 pęcherzyków zaplodnilo się 3.transfer w 3 dobie jednegocjacji zarodka a dwa pozostałe nawet nie wie czy zamrozili bo nawet jej nie powiadomili.
    Nie wiem jak to będzie ale w tym tygodniu wszystko się wyjaśni bo już powoli ciężko mi chodzić przez te jajca na szczęście jutro wizyta

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze dziewczyny, to polip się odzywa,u dzidziusia wszystko ok.Lekarz który mnie badał pow.ze pierwszy raz spotyka się z tak wielkim polipem.raczej w ciąży się go nie usuwa,sam odpada przy porodzie lub wcześniej i regularnie daje plamienia w przeróżnych kolorach, to dzisiejsze mnie przeraziło bo było takie trochę jak początek miesiączki.

Ale żeby nie było jeszcze tak idealnie to dostałam zapalenia ścięgien w prawej ręce...:))) wiec moja jutrzejsza praca jest pod znakiem zapytania,ręce to.moje narzędzia pracy ech,ale wiadomo zdrowie waNiejsze,szkoda tylko że nic nie można wziąć
    . .

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    A masz PCOS?
    Wiesz co Jagna kazdy lekarz mi mowil co innego. Jedni, ze mam, inni ze nie. Wiec ja juz sama nie wiem.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wiesz zdecydowalam sie walczyc do konca z tymi trzema jajkami,ale na ostatniej wizycie przed punkcjà porozmaeialam sobie z lekarzem co zrobimy jesli sie nie uda,co dalej..Chcialam miec jakąs nadzieje,czegos sie trzymac w razie nieudanej procedury.Powiedzial ze kolejny raz nie bedziemy na tak silnych lekach ze bedziemy uzyskiwac jajka z pomocą CLO a ze jeszcze ma cos w zanadrzu jesli sie z clo nie uda.Nie uslyszalam ze nie ma juz pomyslu,ze to ostatnia mozliwa opcja,to dodalo mi wiary i nowych sił ze jesli nie teraz to moze w kolejnych podejsciach sie uda.Bylam spokojna,ufalam mojemu lekarzowi,to czlowiek z powołania do tego zawodu
    Jagna a jaki miałaś progesteron przed punkcja?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka.ak89 wrote:
    Mi raczej clo skrócił cykl, a właściwie unormowal. A jak bardzo się wydłużyl?

Panan no i dobrze, bierz się w garść, zacznij się zdrowo odżywiać, dbać o siebie i starajcie się o dzidziusia. Jeżeli lekarka Ci nie odpowiada to ja po prostu zmień... Ale nie myśl od razu o in vitro, spójrz na nasze bardziej doświadczone koleżanki, których droga do in vitro była bardzo długa...

Skarbenieq, kciuki mocno zaciśnięte, czekamy na wieści!

U mnie niestety przyszła @, więc czwarty cykl z clo nieudany :/

Kupiłam dziś wagę , Morwe Biała . Zjadłam dziś na śniadanie jajko chleb z szynką i kawa zbożowa. Na drugie śniadanie Danio a na obiad pomidorową . Przed chwilą sam kawałek szybki sama ja gotowałam . Byłam na spacerze dziś z psem jakieś postępy sa:)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Kupiłam dziś wagę , Morwe Biała . Zjadłam dziś na śniadanie jajko chleb z szynką i kawa zbożowa. Na drugie śniadanie Danio a na obiad pomidorową . Przed chwilą sam kawałek szybki sama ja gotowałam . Byłam na spacerze dziś z psem jakieś postępy sa:)

Kobieto litości kupy sie nie trzymają Twoje opowieści bo o 8:12 dziś pisałaś o śniadaniu jajkiem na miękko, kawie zbożowej i kanapce z wędliną a już o 17 jajko gdzieś znika...

ręce mi opadają kogo chcesz okłamać...piszesz że nie masz kasy na badania a dopytujesz o to czy załapiesz na in vitro...

poczytać też to co piszesz na innych watkach to wszystko potwierdza mnie w przekonaniu że jesteś trollem i po prostu czerpiesz satysfakcję z tego że każdy czytając Twoi posty denerwuje się, bo nie da się tego czytać na spokojnie...

roma, KaskaKaśka lubią tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Dzień dobry dziewuszki z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać :)

heloł Sis;) ja idąc za Twoim nakazem, nie reaguję juz na sama wiesz co/kogo;) ale nawet Ciebie ruszyło i się nie dziwię;) jak się czujesz przy tych wahaniach ciśnienia? bo mi łeb pęka;( a tu niewiele wrzucić można...

Paulina_90 lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    heloł Sis;) ja idąc za Twoim nakazem, nie reaguję juz na sama wiesz co/kogo;) ale nawet Ciebie ruszyło i się nie dziwię;) jak się czujesz przy tych wahaniach ciśnienia? bo mi łeb pęka;( a tu niewiele wrzucić można...

Heloł Sis, ja chyba mam PMS-a więc naprawdę już nie wytrzymałam :)

mi też łeb pęka od tygodnia no i chyba @ sie rozkręca a to zawsze idzie w parze..a ciśnienie dalej żyje własnym życiem wartości mam tak zmienne że sama już nie wiem jak i co brać

apropos czytałam dziś o dobrym wpływie pyłku kwiatowego na serce i ciśnienie a także, że jest zalecany kobietom w ciąży i w okresie starań - muszę się zaopatrzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 17:15

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Heloł Sis, ja chyba mam PMS-a więc naprawdę już nie wytrzymałam :)

mi też łeb pęka od tygodnia no i chyba @ sie rozkręca a to zawsze idzie w parze..a ciśnienie dalej żyje własnym życiem wartości mam tak zmienne że sama już nie wiem jak i co brać

apropos czytałam dziś o dobrym wpływie pyłku kwiatowego na serce i ciśnienie a także, że jest zalecany kobietom w ciąży i w okresie starań - muszę się zaopatrzyć :)

pyłku kwiatowego czy pszczelego? sprawdzałam ceny pszczelego, zabójcze, ok 200 za kilogram, ale w sumie kilo będzie na długo wystarczało, skoro bierze się łyżeczkę dziennie...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    pyłku kwiatowego czy pszczelego? sprawdzałam ceny pszczelego, zabójcze, ok 200 za kilogram, ale w sumie kilo będzie na długo wystarczało, skoro bierze się łyżeczkę dziennie...
    Kwiatowy polecany ok 45 zł/kg

P.S Witam w 1dc :(

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba to samo stosowane są 2 nazwy:

Pyłek kwiatowy (pszczeli) jest jedną z niewielu substancji, która zawiera ponad 200 cennych związków dla zdrowia. Pyłek jest uważany za cenniejszy od miodu. Uważa się go za najwartościowszy produkt roślinny. Pyłek pszczeli to męskie komórki rozrodcze produkowane przez roślinny nasienne. Pszczoły zbierają go i przenoszą do ula. Pyłek kwiatowy oprócz miodu stanowi pokarm pszczół, jest on wysokoenergetyczny. - See more at: http://karodos.pl/pylek-kwiatowy-najwartosciowszym-produktem-roslinnym/#sthash.G9hVaoUv.dpuf

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    To chyba to samo stosowane są 2 nazwy:

Pyłek kwiatowy (pszczeli) jest jedną z niewielu substancji, która zawiera ponad 200 cennych związków dla zdrowia. Pyłek jest uważany za cenniejszy od miodu. Uważa się go za najwartościowszy produkt roślinny. Pyłek pszczeli to męskie komórki rozrodcze produkowane przez roślinny nasienne. Pszczoły zbierają go i przenoszą do ula. Pyłek kwiatowy oprócz miodu stanowi pokarm pszczół, jest on wysokoenergetyczny. - See more at: http://karodos.pl/pylek-kwiatowy-najwartosciowszym-produktem-roslinnym/#sthash.G9hVaoUv.dpuf

to na pewno to;) zawiera nawet hormon wzrostu, więc dla dzieci niewielkie dawki są polecane

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pyłek kwiatowy. Mój wujek sprzedaje za 12 zł (albo 15??) za 100 gram. Ale jeszcze nie przekonałam się do użycia bo ja wgl dziwna jestem jeżeli o smaki chodzi :-D Mój mąż za to dodaje do herbaty i jemu smakuje.

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie niedawno oglądałam reportaż, że trzeba łyżeczkę pyłku zalać na wieczór wodą przegotowaną o temp pokojowej i rano pić i tak 60 dni kuracji

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie bo inaczej tak jak miód traci właściwości zdrowotne...nie wolno wrzątkiem bo to nic nie daje

‹‹ 2141 2142 2143 2144 2145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ