X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    15dpo w pt 160
    18 dpo dziś 427!!!!!!!!!!!!!
    jeeeee
    cały weekend kibicowałam !!:D
    Kciuki mogą odpocząć :) <3 :) Ale zajebiście !!!!!!!!1

cookiemonster lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    po 10 dniach!!! nie po to przecież biorę dupka by rozregulował mi cykl, gdzie od lat @ jest w terminie.

to ja w takim razie podziękuję za dupka po kolejnej owu...
    Dupek wspomaga tez endometrium po ovulacji

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    15dpo w pt 160
    Gratulacje Cookie!! <3

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    no tak, koło 5 dziewczyn pisało Ci żeby krzywą zrobić dla glukozy i insuliny RAZEM

tyle w temacie

Wiem ale kosztuje to 108 zl a wizytę u lekarza mam 21 listopada więc nic nie poradzę a chce mieć refundowane

f2w3k0s3plke7odf.png
  • ka.ak89 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, @ się rozkręciła na całego, więc nie było potrzeby betowania :) Ale za to kontrolnie sprawdzilam tsh i cukier i wszystko jest pięknie, gdzieś w połowie przedziału wartości referencyjnych :)

Cookie, cudownie! Piękny przyrost bety!

Alisa, tak się czasem zdarza, że coś się przesunie. Posłuchaj Jagny, zrób bete. Jak nie będzie ciąży, czekaj na @, jak nie będzie @ idź do gina.
    Też tak miałam parę cykli wstecz. Już myślałam, że wszystko uregulowane (zaczęłam mieć piękne cykle 28 dni bez dnia obsuwy), a tu nagle bach - 35 dnia przylazla @.

Najważniejsza w życiu jest rodzina.
    Najpierw ta, w której się urodziłeś,
    później ta którą sam stworzyłeś.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka.ak89 wrote:
    Alisa, tak się czasem zdarza, że coś się przesunie. Posłuchaj Jagny, zrób bete. Jak nie będzie ciąży, czekaj na @, jak nie będzie @ idź do gina.
    Też tak miałam parę cykli wstecz. Już myślałam, że wszystko uregulowane (zaczęłam mieć piękne cykle 28 dni bez dnia obsuwy), a tu nagle bach - 35 dnia przylazla @.

Ka.ak - zaczekam jeszcze do jutro, to będzie 28dc. Jak @ nie będzie, idę na betę. dziękuję :-)

• ka.ak89 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Hej kochane,
    Ehh.. no u mnie niestety kiepścizna.. Torbiele krwotoczne po jednej na lewym jak i na prawym jajniku. Tej na lewym się spodziewałam, bo boli, ale na prawy mnie zaskoczył.. No jednym słowem - jak zwykle. Nie może być zbyt prosto i pięknie. Gin powiedział, że te torbiele są z pęcherzyków, które pękły ale płyn wylał się do środka i wypełniły się krwią (czy coś w tym stylu). Niby szansa na ciążę jest, ale zdecydowanie mniejsza bo komórki mogły zostać w środku. Mimo to, nie robię sobie nadziei. Jak na tą chwilę to mam serdecznie dość tego wszystkiego. Staramy się od sierpnia zeszłego roku a w ciągu tego czasu nie miałam ani razu dwóch (tak, tak - nawet dwóch) cykli pod rząd, które byłyby owulacyjne i dawały nam choć cień szansy. Non stop badania, leki, kłucia w dupę, w brzuch, HSG i to wszystko na nic bo zawsze coś idzie nie tak :/ Przepraszam Was, za wpis pełen goryczy, ale po prostu ryczeć mi się już chce z bezsilności ..

Czterolistna głowa do góry! I nie, nie jest mi łatwo tak mówić, bo Cię dobrze rozumiem... Sama walczyłam najpierw z uregulowaniem cyklu, teraz walka o owulacje, i choć wszystko jest u mnie 'pięknie'to ciąży nie ma. A tez już ponad rok działamy...
    Ale... Może to nie nasza kolej? Może za bardzo chcemy. Psychika bardzo dużo robi, smutek i frustracja nie pomagają.
    Jedynie nadzieja i wiara, że w końcu będzie ten szczęśliwy cykl! Jestem z Tobą i wierzę, że w końcu musi się udać, musi!

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    15dpo w pt 160
    Super!!!!! No to ustawiaj suwaczek!! :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie I <3 you

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie mamy 1 dzien róznicy :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    15dpo w pt 160

Zajedwabiście!!!!!!! Będzie lipcówka jak nic;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    15dpo w pt 160
    Cookie super beta. Teraz już się nie martw, wszystko będzie dobrze ❤. GRATULUJĘ ❤

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Cookie mamy 1 dzien róznicy :-)

A ja z Cookie równo tydzień;)

tak czy inaczej laseczki razem będziemy w bólach rodzić w lipcu;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    A ja z Cookie równo tydzień;)

tak czy inaczej laseczki razem będziemy w bólach rodzić w lipcu;)
    Trzymsm kciukasy za to &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka.ak89 wrote:
    Czterolistna głowa do góry! I nie, nie jest mi łatwo tak mówić, bo Cię dobrze rozumiem... Sama walczyłam najpierw z uregulowaniem cyklu, teraz walka o owulacje, i choć wszystko jest u mnie 'pięknie'to ciąży nie ma. A tez już ponad rok działamy...
    Ale... Może to nie nasza kolej? Może za bardzo chcemy. Psychika bardzo dużo robi, smutek i frustracja nie pomagają.
    Jedynie nadzieja i wiara, że w końcu będzie ten szczęśliwy cykl! Jestem z Tobą i wierzę, że w końcu musi się udać, musi!
    Dziękuję Ci bardzo, że odpisałaś na mój smętny post. Dziękuję za Twoje słowa, za ustawienie do pionu :) czasem tego bardzo potrzeba.. no cóż, walka trwa.

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo, że odpisałaś na mój smętny post. Dziękuję za Twoje słowa, za ustawienie do pionu :) czasem tego bardzo potrzeba.. no cóż, walka trwa.

Czterolistna, płatki do góry! Ja już tez położyłam lache na prokreację, w sierpniu cysta i cykl 20-dniowy, we wrześniu cykl 24 dniowy, i w październiku się kurka udało;)
    nie stresuj sie niepotrzebnie, zacznij planować życie, nie żyj tylko staraniami, bo to Cię wykończy!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    ...zacznij planować życie...
    Zaplanowanie dalszej wycieczki, albo kredyt potrafią pomóc :) Paru osobom pomogło. Wiem co to znaczy "żyć staraniami". To męczarnia większa od porodu!!!

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tu sie brac w garsc i nie stresowac sie jak i w zyciu prywatnym do kitu i w pracy jeszcze gorzej. Ja to na takim zyciowym zakrecie jestem, ze nie wiem co ze soba w ogole dalej robic.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • ka.ak89 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jeśli choć troszkę podniosłam Cię na duchu, to cieszę się przeogromnie :)
    I po to tu jesteśmy, oprócz tego, by się dzielić swoimi doświadczeniami i wiedzą, to także po to by się wspierać :)

Teraz dużo lipcowek, kto wie, może my będziemy sierpniowki :))))

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za wsparcie, nawet nie wiecie ile ono znaczy dla mnie!

Do wszystkich staraczek - spójrzcie na Mamakejti, Jagnę i na mnie - wszystkie trzy mamy za sobą długie i ciężkie boje, a jednak - coś zaskoczyło. Co to znaczy? Że naprawdę WSZYSTKIM może się udać! Mnie pomaga przygotowywanie planów B, C i D i działanie: robienie badań, przekopywanie artykułów naukowych po pol i po angielsku, poczucie, że coś robię, a nie czekam biernie. Komuś innemu pomoże znalezienie nowej pasji, zaplanowanie podróży albo... mierzenie temperatur ;) a co! Każdy lubi coś innego.
    I na zachętę przesyłam &&&&&&&&& od osoby, której własna mama powiedziała jakiś czas temu, że ma się pogodzić z tym, że nie może mieć dzieci, a lekarz orzekł cykl bezowulacyjny.

agnes87, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 2144 2145 2146 2147 2148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ