SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Chociaż śnieg sypał przez całą noc,
    na wątku "CLO" idzie Wielkanoc
    Ana i Angie zbierają dziś jaja
    a wszystkie staraczki kciuki trzymają
    Jagna była taka miła,
    że Siostę podwiozła i krew spuściła
    będzie dziś wieeeelka jej kolejna beta
    Bo Jagna to jest Anioł kobieta
    Niki zamartwia się swoją ciążą,
    Piękna - nam też te problemy ciążą;)
    Precz z wszystkimi złymi myślami
    Tu pomoże tylko słonina z włosami!

Dobrego dnia Laski!
    Zajebiaszcze he he,sie usmialam :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Punkcja w piątek ale transfer odroczony.
    Angie nie od razu Kraków zbudowano,wazne ze jaja są i teraz bardzo wazne by sie ladnie zaplodnily.Na Swieta bedzie prezent :-) Po tylu jajach to sama bym wolała podchodzic w nastepnym cyklu,wierz mi.Organizm odpocznie po stymulacji a mrozaczki ponoc lepsze niz swieze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Zajebiaszcze he he,sie usmialam :-)

Buziaki Mamuśko!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Buziaki Mamuśko!
    He he to tez fajne,az mi sie oczy zaszkliły :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z wizyty u laryngologa (ze względu na długotrwały kaszel w obecnym stanie dostałam skierowanie w trybie pilnym i udało mi się dziś dostać) na NFZ. Ostatni raz. Naprawdę ostatni raz poszłam do specjalisty na NFZ. Wizyta trwała może 3 minuty, tłumaczę swoją sytuację, dlaczego lekarz dał to skierowanie i dlaczego się boję tego kaszlu... dostałam napadu kaszlu plus jakieś mdłości jak akurat wkładał mi do buzi jakieś podpalone lusterko i próbowałam go powstrzymać, bo raz myślałam, że zwymiotuję a dwa dusiłam się. Nie przestał i mało tego, opieprzył mnie, że małe dzieci sobie radzą z tym badaniem. Jego rada? No cóż, jak nie przejdzie to niech sobie pani pójdzie do pulmonologa. Mam takie napady kaszlu, że uczniowie mnie pytają czy mam gruźlicę...
    Skąd ci lekarze się biorą?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie dokladnie tak samo odbieram lekarzy na nfz,dlatego bardziej zdrowsza jestem kiedy prywatnie ide,przynajmniej nikogo nie zabije.Niestety nasze pieniadze idą w bloto,oplaca sie takich lekarzy którzy po pierwsze nie umieją leczyc i nie chce im sie,jest tylko garstka lekarzy którzy moim zdaniem zasluguje na miano lekarza ale to naprawde garstka.Jestesmy poprostu okradani,płacimy skladki a nic wzamian nie otrzymujemy.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Właśnie wróciłam z wizyty u laryngologa (ze względu na długotrwały kaszel w obecnym stanie dostałam skierowanie w trybie pilnym i udało mi się dziś dostać) na NFZ. Ostatni raz. Naprawdę ostatni raz poszłam do specjalisty na NFZ. Wizyta trwała może 3 minuty, tłumaczę swoją sytuację, dlaczego lekarz dał to skierowanie i dlaczego się boję tego kaszlu... dostałam napadu kaszlu plus jakieś mdłości jak akurat wkładał mi do buzi jakieś podpalone lusterko i próbowałam go powstrzymać, bo raz myślałam, że zwymiotuję a dwa dusiłam się. Nie przestał i mało tego, opieprzył mnie, że małe dzieci sobie radzą z tym badaniem. Jego rada? No cóż, jak nie przejdzie to niech sobie pani pójdzie do pulmonologa. Mam takie napady kaszlu, że uczniowie mnie pytają czy mam gruźlicę...

Co za matoł! Ja bym go opieprzyła za jego chamstwo! Nie przejmuj sie dupkiem!
    Tylko szkoda, że Ty zostałaś nadal bez pomocy...a moze inhalacje takim nebulizatorem? że wchodzą ci mikrodrobinki pary z lekami np. mukosolvanem (trzeba sprawdzić, czy można w ciąży)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ujawniam się bo poczytuję Was sobie od jakiegoś czasu :)
    Top jest nasz drugi cykl z CLO, drugi i na razie ostatni bo choćbym bardzo chciała wziąć jeszcze raz nie mam z kim serduszkować :/ małż mi wyjechał do pracy za granicę. Wiec przyznaję ze stres w tym miesiącu jednak jest, ze jeżeli w tym cyklu się nie uda to nie wiem co dalej. Przyznaję ze jeszcze na początku, kiedy zaczynaliśmy nasze starania (ok półtora roku temu) byłam pełna nadziei i determinacji jednak teraz powoli ja tracę i zastanawiam sie czy w ogóle kiedykolwiek się nam jeszcze uda.

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Dziękuję za rady chyba dzisiaj rzeczywiście się z nim skontaktuję Niech sobie myśli co chce że jestem panikara ale tak naprawdę dla swojego spokoju wolałabym mu o tym powiedzieć... możliwość szybszej wizyty na pewno będzie więc jeśli tak on zdecyduje to napewno się do niego wybiorę...buziaki dla Was za zainteresowanie :*

Niki na pewno dużo zależy od podejścia lekarza ale ja na Twoim miejscu w ogóle nie zastanawiałabym się nad tym co o mnie pomyśli. Mój lekarz powiedział mi tak "Jeżeli będzie coś co Panią zaniepokoi, cokolwiek zaboli od razu proszę do mnie dzwonić. Proszę nie szukać odpowiedzi w internecie bo to może sprawić że będzie się Pani jeszcze bardziej denerwować a to ja jestem od tego żeby Pani w takiej sytuacji odpowiedzieć i pomoc. Po to ma Pani mój numer żeby dzwonić i być spokojną w ciazy bo stres dziecku tylko szkodzi". I tak też robię, coś mnie zaboli, zakluje, czymś się zaczynam martwić to dzwonie. I w ogóle się nie przejmuję czy to są bzdury czy nie.
    Takze jak Cie coś niepokoi to skontaktuj się z lekarzem, czasami lepiej dmuchać na zimno ❤

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:

Dwa razy w życiu miałam takie okresy kaszlu. Raz okazało się że mam gronkowca w zatokach, wydzielina cały czas spływa do gardła i powoduje kaszel. Drugi raz nikt nie wiedział co jest bo zatoki były czyste, po kilku miesiącach wyczerpana trafiłam do świetnej lekarki która stwierdziła ksztusiec i już powikłania przy nim czyli astmę oskrzelową.
    Oczywiście lekarze na NFZ twierdzili że nic mi nie jest bo wyniki krwi i moczu były ok.
    Absolutnie nie chce Cie straszyć, pisze to po to zeby pokazac jak lekarze olewajaco podchodza do pacjenta i jakie nieoczywiste moga byc przyczyny. Poszukaj dobrego lekarza bo taki kaszel nie jest bez przyczyny.
    Życzę zdrówka! ❤

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Angie - jajeczka podrosną do piątku, stworzę dla Ciebie nowy poemat;) a transferek będzie miała, kiedy Ci się ciało po tej szalonej hodowli uspokoi, endometrium musi byc piękne, żeby Twoje dzieciątko miało wygodnie! Uszy do góry!
    Endometrium mam 12 już ale zrobiło się 30 jajek w tym kilka już po 23 mm dziś już zastrzyk ale nie ovitrelle jakiś inny. No nic tak jak Jagienka pisze nie od razu Kraków zbudowano☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Bunny wrote:
    Hej, ujawniam się bo poczytuję Was sobie od jakiegoś czasu :)
    Top jest nasz drugi cykl z CLO, drugi i na razie ostatni bo choćbym bardzo chciała wziąć jeszcze raz nie mam z kim serduszkować :/ małż mi wyjechał do pracy za granicę. Wiec przyznaję ze stres w tym miesiącu jednak jest, ze jeżeli w tym cyklu się nie uda to nie wiem co dalej. Przyznaję ze jeszcze na początku, kiedy zaczynaliśmy nasze starania (ok półtora roku temu) byłam pełna nadziei i determinacji jednak teraz powoli ja tracę i zastanawiam sie czy w ogóle kiedykolwiek się nam jeszcze uda.
    Musze cie zresetowac,uda sie uda trzeba w to wierzyc i miec nadzieje

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Endometrium mam 12 już ale zrobiło się 30 jajek w tym kilka już po 23 mm dziś już zastrzyk ale nie ovitrelle jakiś inny. No nic tak jak Jagienka pisze nie od razu Kraków zbudowano☺
    ..ale go zbudowano Angie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś? a kiedy betowe wyniki? włażę co chwila, żeby sprawdzić, czy coś wiadomo, zapewne nie tylko ja;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jaguś? a kiedy betowe wyniki? włażę co chwila, żeby sprawdzić, czy coś wiadomo, zapewne nie tylko ja;)
    Jeden w-f i bedà :-)

cookiemonster lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana1122 co tam,doszlas juz do siebir po narkozie?Jakie wiesci z frontu?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pięć minut w tvn style będzie "in vitro-szczęście z probówki";)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3896 beta,kurcze jaka wysoka,spodziewalam sie powyzej 1500

Misia 69, moniaaa_1988, mamakejti, ojejku, cookiemonster, Katka80, marzusiax, KaskaKaśka, Wedmoczka, ana1122, syringe, agnes87, Justyna911, Amc lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Czyli może jednak bliźniaki :)
    W każdym razie na tym etapie może tak rosnąć nawet przy ciąży pojedynczej.
    Ja miałam 108 i powtarzałam po 4 dniach więc spodziewałam się tak koło 1000 a było prawie 3000. A Dzidzia sama w brzuszku jest :)
    Gratuluję!❤

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Będą bliźniaki, hura

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ