SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Fajnie Dziewczyny, że jest ten wątek i można się podzielić obawami, bez nakręcania się, ale to jest uspokajające, że nie jestem jakaś nienormalna. Natomiast magia fioletu póki co na mnie nie działa...i tamtego klimatu totalnie nie czuję.
    Dokładnie,nie ma to jak róź :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    COOKIE ja robiłam gorsze rzeczy- ponieważ mnie piersi bolały w specyficzny sposob-tylko jak np biegłam czy schodziłam po schodach wiec jak nikt nie widział to se nimi trzeslam na boki żeby latały i sprawdzałam i odrazu Wam mowie ze zdarzały się takie dni kiedy mniej bolaly-nie ma się co stresowac:)

cookiemonster lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Olcia, myślę, że żadna z nas nie zakładała, że tyle może zająć zajście w ciażę - no kurde skąd te wpadki się pytam?!
    Ostatnia schiza na dziś - wiecie co robię jak nikt nie widzi?... macam sobie piersi;p w sensie sprawdzam czy dalej są obolałe i takie hm nabrzmiałe. I teraz chyba oficjalnie zostanę najbardziej pokręconym przypadkiem na tym wątku;p
    Ha ha witaj w klubie,moje cycki nie byly macane tyle razy na dzien co teraz,nawet se je ogladam w lustrze czy brodawki wieksze niz zwykle(bo sà)no i czy nadal cyce takie baloniaste jak dnia poprzedniego.Poza tym skóra robi sie na nich taka delikatna błyszcząca...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Jagna ja tez tak mam ze raz boli brzuszek i ciągnie a raz nie czyli myśle ze to normalne :)

A co do tego stresu w ciazy to racja ze jest meeega większy niż podczas starań... ale to taki pozytywny stres :)
    Dla mnie to juz nie jest taki przyjemny stres,dobrze pamietam moje poronienie i co sie przed działo wiec zanim nie skoncze pierwszego trymestru to spokoju nie zaznam takiego pozytywnego

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff! od razu mi lepiej:)
    Mamakejti, no faktycznie baby brain mi się włączył :) ale to dobrze. A z ciekawości jaką macie temp w ciagu dnia? Bo mnie dziś zmuliło chyba przez ten kaszel, odwołałam zajęcia popołudniowe i leżałam (w towarzystwie panów malujących na piętrze domu ściany...no ale cóż;) i wstałam i czułam się "rozpalona" (bez podtekstów zboki;p) i temp była 37,23 i nie wiem czy to jest taka właściwa czy za wysoka trochę?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dla mnie to juz nie jest taki przyjemny stres,dobrze pamietam moje poronienie i co sie przed działo wiec zanim nie skoncze pierwszego trymestru to spokoju nie zaznam takiego pozytywnego
    Miałam tez tak,ze tyle się nasłuchałam różnych historii ze czekałam do 13 tygodnia myśląc że już nic nie może się złego wydarzyc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Uff! od razu mi lepiej:)
    Mamakejti, no faktycznie baby brain mi się włączył :) ale to dobrze. A z ciekawości jaką macie temp w ciagu dnia? Bo mnie dziś zmuliło chyba przez ten kaszel, odwołałam zajęcia popołudniowe i leżałam (w towarzystwie panów malujących na piętrze domu ściany...no ale cóż;) i wstałam i czułam się "rozpalona" (bez podtekstów zboki;p) i temp była 37,23 i nie wiem czy to jest taka właściwa czy za wysoka trochę?

Panowie malarze powiadasz...no coż...co nas kręci, co nas podnieca...

a tak serio to ja w tym momencie mam 37, ale miewałam popołudnia 37,2, więc nie sądzę, żeby było to zbyt dużo...mam nadzieję

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj panów ja mam już dosyć! Od 4-5 tygodni są z nami - najpierw tynk na zewnątrz, potem kafelki w garażu, a teraz odświeżają ściany w środku, poprawiają niedoróbki itd. Mam nadzieję, że w końcu parę niewypałów zniknie, ale zanim to się stanie muszę ze względu na specyfikę pracy i godziny pracy sporo z nimi mieć do czynienia i zwyczajnie tęsknie za prywatnością we własnym domu:))

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dla Was moje kochane ciężarówki :-)

https://m.youtube.com/watch?v=nDReZB8-NRU
    Ha ha,ja nie chce boczku z wlosami jesc!

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ha ha,ja nie chce boczku z wlosami jesc!

Mus jest, zagryziesz czekoladą, nawet nie poczujesz.....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Mus jest, zagryziesz czekoladą, nawet nie poczujesz.....
    Na slodkie mnie nie bierze,nawey mniej slodze :-) dwa dni temu sloik sledzi zjadlam :-) dzis kupilam nastepny na zas,gdyby mi sie znów chcialo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 22:28

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Ojej w takim razie to faktycznie.... a moge zapytać jeśli nie masz nic przeciwko, w którym tygodniu było poronienie u ciebie i czym było spowodowane? Przepraszam ze pytam i nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jagna, musze Cię zmartwić, ale stres nie przechodzi wraz z zakończeniem 1 trymestru :)
    ja mam wrażenie że u mnie przejdzie stres ciazowy dopiero po porodzie ale wówczas zacznie się ten matczyny trwający juz na zawsze :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Jagna, musze Cię zmartwić, ale stres nie przechodzi wraz z zakończeniem 1 trymestru :)
    ja mam wrażenie że u mnie przejdzie stres ciazowy dopiero po porodzie ale wówczas zacznie się ten matczyny trwający juz na zawsze :)
    Tak,bede sie martwic o wszystkie pierdoły ale nie chce kojarzyc 7tyg z poronieniem.Wole martwic sie czyms czego nie wiem,czyms nowym bo te wspomnienia nie są mi w tej chwili potrzebne

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Moja kolezanka szyje,szyje rózne kompleciki,moze któras chętna?Dzis tylko jedna focia ale jesli któras zainteresowana to moge podac link,bo szyje fajne rzeczy do łozeczka,wózka i nie tylko

http://static.pokazywarka.pl/i/7064689/738459/fb-img-1478669181992.jpg

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Jaguś, podaj link, na pewno zajrzymy;) i może się skusimy;)
    Czy Ty dzisiaj betujesz dla spokojności? Trzymam kciuki, my z Cookie robimy nalot na lab jutro!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie o losie jak się boję spać nie mogłam! Za godzinę się dowiem co ze mną będzie i moimi jajeczkami.Błagam o kciuki! !!!

ojejku, cookiemonster lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    O losie o losie jak się boję spać nie mogłam! Za godzinę się dowiem co ze mną będzie i moimi jajeczkami.Błagam o kciuki! !!!
    trzymam !

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tak,bede sie martwic o wszystkie pierdoły ale nie chce kojarzyc 7tyg z poronieniem.Wole martwic sie czyms czego nie wiem,czyms nowym bo te wspomnienia nie są mi w tej chwili potrzebne
    Jagna, każda ciąża to całkiem nowe życie
    ja mam za sobą trzy straty, ale każda z nich była inna, indywidulanie podejdź, teraz juz będzie dobrze przecież, nawet nie myśl negatywnie, ja Ci to mówię ! :) Trzymam kiuki oczywiście ;)

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku a możesz napisac co Ci dolega, ze mialas 3 straty ? I co pomoglo na zajscie w ciaze obecnie?

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 2150 2151 2152 2153 2154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ