X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    Mój gin mówił o stosunku co 2 dni. Przecież plemniki utrzymują sie w cele kobiety nawet 4 dni, więc po co kilka razy dziennie? I plemniki z takiego 3 razu to chyba słabej jakości.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    cześć,
    Mój gin mówił o stosunku co 2 dni. Przecież plemniki utrzymują sie w cele kobiety nawet 4 dni, więc po co kilka razy dziennie? I plemniki z takiego 3 razu to chyba słabej jakości.
    wszystko zależy od jakości nasienia, my z małą ilością plemników i małą ilością ruchliwych też robiliśmy dzieciaka 1-2 razy dziennie w okresie okołoowulacyjnym.
    Do 4 dni przeżywają plemniki, którym pod kątem medycznym nie ma nic do zarzucenia, u nas zadziałały częstsze próby.

btw szkoda, że nie robi sie badań na przeżywalność nasienia, ile nasienie konkretnego faceta jest w stanie przeżyć, może tego typu dane pomogłyby w podjeciu decyzji jak często próbować :)

agniesia0491 lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Gratuluję:) który to dpo?
    11Dpt

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku napisz do towarzystwa ginekologicznego , moze opatentujesz nowe badania ;)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Bo jednak faceci, z tego co zauważyłam, wolą raz a porządnie, niż kilka razy na dzień, w końcu też są zmęczeni praca itp :) Wydaje mi się że nic nie tracicie raz dziennie chociażby

Hehe Klara a co u Ciebie?
    U mnie jak widać kiepsko, ale w tym miesiącu wyhodowałam aż dwa pęcherzyki ładne po clo

Dokładnie. Poza tym pierwszy raz <3 to dla przyjemności, trzeci <3 <3 <3 już bardziej z przymusu ;)

U mnie w tym miesiącu też dwa pęcherzyki, więc nadzieje jak zawsze są, ale pierwszy raz od dawna w ogóle się nie przejmuje cyklem. Zaczęłam chodzić na siłownię, na basen, zajęłam się dietą, odpuściłam sobie i Małżowi i całkiem dobrze się czuję :) Nie płakałam w ogóle w tym miesiącu i nie miałam stanów depresyjnych - chyba powoli staję na nogi.
    Mam nadzieję, że Ty się dobrze czujesz i że w pracy tez wszystko zmierza ku lepszemu, bo pamiętam, że miałaś jakiś trudniejszy okres.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    wszystko zależy od jakości nasienia, my z małą ilością plemników i małą ilością ruchliwych też robiliśmy dzieciaka 1-2 razy dziennie w okresie okołoowulacyjnym.
    Do 4 dni przeżywają plemniki, którym pod kątem medycznym nie ma nic do zarzucenia, u nas zadziałały częstsze próby.

btw szkoda, że nie robi sie badań na przeżywalność nasienia, ile nasienie konkretnego faceta jest w stanie przeżyć, może tego typu dane pomogłyby w podjeciu decyzji jak często próbować :)

Dokładnie tak jak piszesz.
    Co do opatentowania badania - good idea! Byłabyś milionerką :D

mam Córeczkę <3
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ Dziewczynki-witam Was z rana,dziś idę na 12 dopiero do pracy wiec się bycze z samego rana:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do częstotliwości przytulania to mój poprzedni gin mówił ze co 2-3 dni bo częściej powoduje że plemniki są słabsze, a ze jak ruchliwość jest osłabiona czy obniżone któreś parametry to ze to jest za czesto

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Dokładnie tak jak piszesz.
    Co do opatentowania badania - good idea! Byłabyś milionerką :D
    Ten test O którym piszecie nazywa sie pct i to jest po stosunku. Kliniki niepłodności sprawdzają Tak czy śluz partnerki Nie zabija żołnierzykow

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Dokładnie. Poza tym pierwszy raz <3 to dla przyjemności, trzeci <3 <3 <3 już bardziej z przymusu ;)

U mnie w tym miesiącu też dwa pęcherzyki, więc nadzieje jak zawsze są, ale pierwszy raz od dawna w ogóle się nie przejmuje cyklem. Zaczęłam chodzić na siłownię, na basen, zajęłam się dietą, odpuściłam sobie i Małżowi i całkiem dobrze się czuję :) Nie płakałam w ogóle w tym miesiącu i nie miałam stanów depresyjnych - chyba powoli staję na nogi.
    Mam nadzieję, że Ty się dobrze czujesz i że w pracy tez wszystko zmierza ku lepszemu, bo pamiętam, że miałaś jakiś trudniejszy okres.
    Ja z powodu depresji przebywam na zwolnieniu. Presja i naciski w pracy, śmierć bardzo bliskiej osoby rozchwialy mnie emocjonalnie. Na szczęście to było parę miesięcy temu, dziś mogę powiedzieć że wróciłam w 99%do formy. Na szczęście pragnie i potrzeba zostania mamą daje dużą siłę do walki. Co nie zmienia faktu że po 8 latach w tej pracy człowieka zrownali z ziemią, ale nie wrócę tam już na pewno. Wolę złożyć wypowiedzenie.

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ten test O którym piszecie nazywa sie pct i to jest po stosunku. Kliniki niepłodności sprawdzają Tak czy śluz partnerki Nie zabija żołnierzykow

O, popatrz, człowiek cały czas się czegoś nowego dowiaduje. Nie miałam pojęcia o takim badaniu.

A co do częstotliwości stosunku, nie ma co się przekonywać który sposób jest lepszy, bardziej skuteczny, bo, jak widać, lekarze różnie zalecają w oparciu o stan zdrowia pary. Najważniejsze, by zaskoczyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:28

mam Córeczkę <3

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Ja z powodu depresji przebywam na zwolnieniu. Presja i naciski w pracy, śmierć bardzo bliskiej osoby rozchwialy mnie emocjonalnie. Na szczęście to było parę miesięcy temu, dziś mogę powiedzieć że wróciłam w 99%do formy. Na szczęście pragnie i potrzeba zostania mamą daje dużą siłę do walki. Co nie zmienia faktu że po 8 latach w tej pracy człowieka zrownali z ziemią, ale nie wrócę tam już na pewno. Wolę złożyć wypowiedzenie.

Niestety często tak jest, że jak się coś wali, to wszystko naraz.
    Bardzo współczuję straty bliskiej osoby - akurat rozumiem co czujesz, bo pamiętam swój stan sprzed kilku lat.
    Co do pracy, jeżeli masz ten komfort i możesz złożyć wypowiedzenie, to nie ma tego złego - zdrowie i Twoje samopoczucie są najważniejsze, bez tego nie można prawidłowo funkcjonować, nie mówić już o poczęciu dziecka.
    Wiem, że potrzeba czasu, by sobie poukładać życie na nowo, po różnych zawiłościach, ale pamiętaj, że prędzej czy później wszystko się ułoży. Banalne, ale tego Tobie życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:32

mam Córeczkę <3
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Niestety często tak jest, że jak się coś wali, to wszystko naraz.
    Bardzo współczuję straty bliskiej osoby - akurat rozumiem co czujesz, bo pamiętam swój stan sprzed kilku lat.
    Co do pracy, jeżeli masz ten komfort i możesz złożyć wypowiedzenie, to nie ma tego złego - zdrowie i Twoje samopoczucie są najważniejsze, bez tego nie można prawidłowo funkcjonować, nie mówić już o poczęciu dziecka.
    Wiem, że potrzeba czasu, by sobie poukładać życie na nowo, po różnych zawiłościach, ale pamiętaj, że prędzej czy później wszystko się ułoży. Banalne, ale tego Tobie życzę.
    Dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z zaniżoną ruhliwością wydaje mi się , że nalezy częściej wtedy są świeższe plemniki...u nas się sprawdziło :)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczęta, ja znów nie mogłam wejść na OF przez kilka dni, to chyba dlatego, że nie zamykam lapka przez kilka dni i potem cos mi się blokuje....

Panan - spóźnione życzenia urodzinowe! Spełnienia marzeń!

Ana1122 - megagratulacje!!!! supeprezent świąteczny dla całej Rodziny;) zdrowia!

Co do intensywności bzykanek, to my przy obniżonej ruchliwości i słabych wynikach testu pct (postkoitalny) w szczęśliwym cyklu działalśmy codziennie przez około 6 dni, a wcześniej przerabialiśmy różne schematy, o których pisałyście;) u nas sprawdził się akurat ten;)

Raportuję: jestem na L4, wczoraj byłam u endo, piękna glukoza (staram się pilnować diety, jak mi powtarza mój guru, u kobiet w ciąży powinna być poniżej 90), tsh 0,6 jade więc dalej na euthyrox125, nie wiedziałam, że tarczyca u młodego zaczyna działać w 18 tc i do tego czasu trzeba kontrolować co 3-4 tyg poziom tsh i FT4

niestety od kilku dni dręczy mnie stan, że czuję, jakby mi jedzenie utkwiło na poziomie przełyku, czy to jest ta słynna zgaga? cały czas mam nieprzyjemny posmak, macie jakieś rady na to?

buziaki! i dobrego dnia!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    niestety od kilku dni dręczy mnie stan, że czuję, jakby mi jedzenie utkwiło na poziomie przełyku, czy to jest ta słynna zgaga? cały czas mam nieprzyjemny posmak, macie jakieś rady na to?

Ponoć migdały zapijane mlekiem, ale to ze słyszenia ;)

mamakejti lubi tę wiadomość

mam Córeczkę <3
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomagają tabletki sól vischy. Takie musujące tabletki do wody.Jest to taniucha, a działa cuda. Jak mnie męczy to popijam po 2 łyki i przechodzi. Wczas z tą zgagą zaczynasz. Na niesmak w ustach to gumy miętowe dobre.

Ana gratulacje!!!

izabelkamodo lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha No trzy razy dziennie to ja nie dałabym rady zreszta Tz tez nie. Poza tym trzeba miec na to czas... nie pracowac. Ja Wole raz ale jakościowo dobrze :). Chociaz jesli faktycznie ruchliwosc jest mala to przychylam sie do stwierdzenia ze im cześciej tym lepiej dlatego ze nowe nasienie na pewno zmobilizuje to ktore tam juz czeka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie. Jak wyglądały wasze miesiączki po Clo? Jestem po pierwszym cyklu z clo. Okres powinnam mieć dziś najpóźniej jutro. Przed Clo ZAWSZE miałam plamienia brunatne przed okresem przez kilka dni a teraz nic. Wczoraj miałam tak ilościowo na wkładkę żywoczerwoną krew (sorki za szczegóły)dziś chyba będzie podobnie. Nic mnie okresowo nie boli. Śluz jest taki różowy i po całym dniu zabrudzona wkładka.. I nie wiem czy od wczoraj mam okres czy co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który to dzień fl ? Dużo tej krwi było ?

‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ