SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo 14 albo 13sty, nie wiem dokładnie kiedy była owulacja. Tej krwi po całym dniu wczoraj było "na wkładkę". Dziś przy podcieraniu żywoczerwona krew i trochę na wkładce.. (Sorki za opisy :/) Okresowo to mnie bolało w poniedziałek a teraz nic... Pierwszy raz tak mam...Zawsze brunatne plamienia z dnia na dzień coraz intensywniejsze aż w końcu okres a tu jakaś żywoczerwona krew ale skąpo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ten test O którym piszecie nazywa sie pct i to jest po stosunku. Kliniki niepłodności sprawdzają Tak czy śluz partnerki Nie zabija żołnierzykow
    a to nie jest test na wrogość śluzu?
    Generalnie tak czy inaczej, jak śluz wrogi to i krócej żyją
    a ja się zastanawiałam nad testem który powie, ile plemniki przeżyją w dobrym niewrogim śluzie ;)

ed. ten test robi sie kilka godzin po stosunku, a nas interesuje, czy one tam żyją 2 czy 4 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:14

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz 13 czy 14 dpo to razej @ chyba , że miałaś przesuniętą owu ale za dużo tej krwi chyba na implantacje. Możesz mieć słabszą @ bo clo zżera endo jeśli nie miałaś monitoringu to tym bardziej nie wiesz jak to tam wyglądało

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    a to nie jest test na wrogość śluzu?
    Generalnie tak czy inaczej, jak śluz wrogi to i krócej żyją
    a ja się zastanawiałam nad testem który powie, ile plemniki przeżyją w dobrym niewrogim śluzie ;)

ed. ten test robi sie kilka godzin po stosunku, a nas interesuje, czy one tam żyją 2 czy 4 dni :)
    Własnie mnie też interesuje ile żyją te plemniczki tak naprawdę na konkretnym przypadku :)

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean Ty juz po wizycie?

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę wykluczam niestety, miałam jeden monitoring w 11 dniu cyklu piękne pęcherzyki + endo piękne chyba ponad 10mm. Dziś mam 28 dzień cyklu. Poczekam do jutra, tylko kurde jeśli np @ jest od wczoraj tylko skąpa to jutro powinnam wziąć pierwszą tabletkę CLO..No nic - jak to mawiała Scarlet O' Hara "Pomyślę o tym jutro" ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    SusannaDean Ty juz po wizycie?
    o 16:30 mam

A ile miałaś tych pęcherzyków? Dlaczego wykluczasz ciążę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dużo.. już nie pamiętam ile, ale jeden z nich był dominujący i miał 20,5 mm i miał pęknąc lada dzień.. to był poniedziałek 2 tygodnie temu a bóle owulacyjne czyłam od wtorku wieczora, przez środę i trochę czwartku (2 tyg temu) czyli 12,13,14 dzień cyklu. A ciążę wykluczam iż gdyż robiłam test w niedzielę - 25 dzien cyklu i biel vizira.. a już powinien wyjść jakiś cień cienia chociaż... w zeszłych ciążach już wychodziło ponadto objawów też brak..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 25dc wcale nie musi wyjść :O W takim razie nie wiesz dokładnie kiedy, moze zatestuj jutro z rana?
    Aha w takim razie jeden pęcherzyk dominujący myslałam, że więcej dominujących

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaMiśka wrote:
    Ciążę wykluczam niestety, miałam jeden monitoring w 11 dniu cyklu piękne pęcherzyki + endo piękne chyba ponad 10mm. Dziś mam 28 dzień cyklu. Poczekam do jutra, tylko kurde jeśli np @ jest od wczoraj tylko skąpa to jutro powinnam wziąć pierwszą tabletkę CLO..No nic - jak to mawiała Scarlet O' Hara "Pomyślę o tym jutro" ;)
    zawsze możesz zbadac progesteron i będziesz wiedziała, czy jesteś w 1 czy 2 fazie cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety już tak znam swój organizm (albo tak mi się wydaje ;)), że na ciążę to mi naprawdę nie wygląda :/ Jedynie ta żywoczerwona krew jest zastanawiająca dla mnie...No ale po tym CLO to się mogło coś pozmieniać - pierwszy cykl brałam. Ale jak do jutra @ się nie rozkręci to już nie wiem o co chodzi.. bo licząć że np owulacje miałam w środę 2 tyg temu a byłam pewna na 100% że ją mam bo bóle były takie, że chodziłam zgięta w pół to okres powinien być dziś. Jeszcze trochę mnie w czwartek bolało ale już do przeżycia więc ewentualnie daje @ czas do jutra! ;)

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaMiśka wrote:
    Oj dużo.. już nie pamiętam ile, ale jeden z nich był dominujący i miał 20,5 mm i miał pęknąc lada dzień.. to był poniedziałek 2 tygodnie temu a bóle owulacyjne czyłam od wtorku wieczora, przez środę i trochę czwartku (2 tyg temu) czyli 12,13,14 dzień cyklu. A ciążę wykluczam iż gdyż robiłam test w niedzielę - 25 dzien cyklu i biel vizira.. a już powinien wyjść jakiś cień cienia chociaż... w zeszłych ciążach już wychodziło ponadto objawów też brak..
    Mi po Clo @przyszła 4dni wcześniej i była dużo mniej obfita niż zazwyczaj. Zrób jeszcze raz test albo betę , jak będzie negatywny to ja na Twoim miejscu wzięła bym Clo. Każdy organizm reaguje na leki inaczej.

• CarPer Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy dzien miesiączki to jest krwawienie. Jesli masz plamienie to nie liczy sie jeszcze jako miesiączka.
    jesli musisz użyć wkładki czy podpaski to juz jest krwawienie...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti medal za dobre wyniki,u mnie tsh 3 wiec juz zwiekszona dawka bo przed punkcjà bylo 1,3...jutro ide upuscic krew na glukoze i inne,mam nadzieje ze w normie bedzie bo u mnie glukoza wariuje.Mnie zgaga przeszla,nawet te bóle brzucha przeszly ale od czasu do czasu mdli ale to znów nie codziennie,cisnienie bardzo wariuje przez te pogode,poza tym do przodu :-)
    Masz juz ustalony termin prenatalnych?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    zawsze możesz zbadac progesteron i będziesz wiedziała, czy jesteś w 1 czy 2 fazie cyklu
    MOzesz napisac cos wiecej o tym ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moim usg dwa pęcherzyki (po jednym na każdym jajniku) wielkości 22 mm :O Endometrium 13 mm! Powiedział, ze dobre i że ok też są pęcherzyki do ovitrelle, które mi osobiście wstrzyknął <3 Mamy codziennie <3

CarPer, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Po moim usg dwa pęcherzyki (po jednym na każdym jajniku) wielkości 22 mm :O Endometrium 13 mm! Powiedział, ze dobre i że ok też są pęcherzyki do ovitrelle, które mi osobiście wstrzyknął <3 Mamy codziennie <3
    Najpierw starania, a potem wielkie oczekiwania :) ogólnie miałaś tylko 2 pecherzyki? Czy chodzi Ci o same dominujące?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Najpierw starania, a potem wielkie oczekiwania :) ogólnie miałaś tylko 2 pecherzyki? Czy chodzi Ci o same dominujące?
    2 dominujące po 22 mm i dziś podany ovitrelle :) Reszta (było ich 7) wykruszyła sie po drodze osiągając po 12 mm ale ich nie liczył bo u niego liczą się "poważne" pęherzyki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 18:08

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:

Powodzenia, bedziemy prawie razem testowac :D

SusannaDean lubi tę wiadomość

f2w39jcgync8jov1.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mega mdli po pregnylu. Jak bede w ciazy to bede wymiotowac jak kot :p

SusannaDean lubi tę wiadomość

f2w39jcgync8jov1.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ