X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo 14 albo 13sty, nie wiem dokładnie kiedy była owulacja. Tej krwi po całym dniu wczoraj było "na wkładkę". Dziś przy podcieraniu żywoczerwona krew i trochę na wkładce.. (Sorki za opisy :/) Okresowo to mnie bolało w poniedziałek a teraz nic... Pierwszy raz tak mam...Zawsze brunatne plamienia z dnia na dzień coraz intensywniejsze aż w końcu okres a tu jakaś żywoczerwona krew ale skąpo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ten test O którym piszecie nazywa sie pct i to jest po stosunku. Kliniki niepłodności sprawdzają Tak czy śluz partnerki Nie zabija żołnierzykow
    a to nie jest test na wrogość śluzu?
    Generalnie tak czy inaczej, jak śluz wrogi to i krócej żyją
    a ja się zastanawiałam nad testem który powie, ile plemniki przeżyją w dobrym niewrogim śluzie ;)

ed. ten test robi sie kilka godzin po stosunku, a nas interesuje, czy one tam żyją 2 czy 4 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:14

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz 13 czy 14 dpo to razej @ chyba , że miałaś przesuniętą owu ale za dużo tej krwi chyba na implantacje. Możesz mieć słabszą @ bo clo zżera endo jeśli nie miałaś monitoringu to tym bardziej nie wiesz jak to tam wyglądało

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    a to nie jest test na wrogość śluzu?
    Generalnie tak czy inaczej, jak śluz wrogi to i krócej żyją
    a ja się zastanawiałam nad testem który powie, ile plemniki przeżyją w dobrym niewrogim śluzie ;)

ed. ten test robi sie kilka godzin po stosunku, a nas interesuje, czy one tam żyją 2 czy 4 dni :)
    Własnie mnie też interesuje ile żyją te plemniczki tak naprawdę na konkretnym przypadku :)

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean Ty juz po wizycie?

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę wykluczam niestety, miałam jeden monitoring w 11 dniu cyklu piękne pęcherzyki + endo piękne chyba ponad 10mm. Dziś mam 28 dzień cyklu. Poczekam do jutra, tylko kurde jeśli np @ jest od wczoraj tylko skąpa to jutro powinnam wziąć pierwszą tabletkę CLO..No nic - jak to mawiała Scarlet O' Hara "Pomyślę o tym jutro" ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    SusannaDean Ty juz po wizycie?
    o 16:30 mam

A ile miałaś tych pęcherzyków? Dlaczego wykluczasz ciążę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dużo.. już nie pamiętam ile, ale jeden z nich był dominujący i miał 20,5 mm i miał pęknąc lada dzień.. to był poniedziałek 2 tygodnie temu a bóle owulacyjne czyłam od wtorku wieczora, przez środę i trochę czwartku (2 tyg temu) czyli 12,13,14 dzień cyklu. A ciążę wykluczam iż gdyż robiłam test w niedzielę - 25 dzien cyklu i biel vizira.. a już powinien wyjść jakiś cień cienia chociaż... w zeszłych ciążach już wychodziło ponadto objawów też brak..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 25dc wcale nie musi wyjść :O W takim razie nie wiesz dokładnie kiedy, moze zatestuj jutro z rana?
    Aha w takim razie jeden pęcherzyk dominujący myslałam, że więcej dominujących

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaMiśka wrote:
    Ciążę wykluczam niestety, miałam jeden monitoring w 11 dniu cyklu piękne pęcherzyki + endo piękne chyba ponad 10mm. Dziś mam 28 dzień cyklu. Poczekam do jutra, tylko kurde jeśli np @ jest od wczoraj tylko skąpa to jutro powinnam wziąć pierwszą tabletkę CLO..No nic - jak to mawiała Scarlet O' Hara "Pomyślę o tym jutro" ;)
    zawsze możesz zbadac progesteron i będziesz wiedziała, czy jesteś w 1 czy 2 fazie cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety już tak znam swój organizm (albo tak mi się wydaje ;)), że na ciążę to mi naprawdę nie wygląda :/ Jedynie ta żywoczerwona krew jest zastanawiająca dla mnie...No ale po tym CLO to się mogło coś pozmieniać - pierwszy cykl brałam. Ale jak do jutra @ się nie rozkręci to już nie wiem o co chodzi.. bo licząć że np owulacje miałam w środę 2 tyg temu a byłam pewna na 100% że ją mam bo bóle były takie, że chodziłam zgięta w pół to okres powinien być dziś. Jeszcze trochę mnie w czwartek bolało ale już do przeżycia więc ewentualnie daje @ czas do jutra! ;)

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaMiśka wrote:
    Oj dużo.. już nie pamiętam ile, ale jeden z nich był dominujący i miał 20,5 mm i miał pęknąc lada dzień.. to był poniedziałek 2 tygodnie temu a bóle owulacyjne czyłam od wtorku wieczora, przez środę i trochę czwartku (2 tyg temu) czyli 12,13,14 dzień cyklu. A ciążę wykluczam iż gdyż robiłam test w niedzielę - 25 dzien cyklu i biel vizira.. a już powinien wyjść jakiś cień cienia chociaż... w zeszłych ciążach już wychodziło ponadto objawów też brak..
    Mi po Clo @przyszła 4dni wcześniej i była dużo mniej obfita niż zazwyczaj. Zrób jeszcze raz test albo betę , jak będzie negatywny to ja na Twoim miejscu wzięła bym Clo. Każdy organizm reaguje na leki inaczej.

• CarPer Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy dzien miesiączki to jest krwawienie. Jesli masz plamienie to nie liczy sie jeszcze jako miesiączka.
    jesli musisz użyć wkładki czy podpaski to juz jest krwawienie...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti medal za dobre wyniki,u mnie tsh 3 wiec juz zwiekszona dawka bo przed punkcjà bylo 1,3...jutro ide upuscic krew na glukoze i inne,mam nadzieje ze w normie bedzie bo u mnie glukoza wariuje.Mnie zgaga przeszla,nawet te bóle brzucha przeszly ale od czasu do czasu mdli ale to znów nie codziennie,cisnienie bardzo wariuje przez te pogode,poza tym do przodu :-)
    Masz juz ustalony termin prenatalnych?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    zawsze możesz zbadac progesteron i będziesz wiedziała, czy jesteś w 1 czy 2 fazie cyklu
    MOzesz napisac cos wiecej o tym ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moim usg dwa pęcherzyki (po jednym na każdym jajniku) wielkości 22 mm :O Endometrium 13 mm! Powiedział, ze dobre i że ok też są pęcherzyki do ovitrelle, które mi osobiście wstrzyknął <3 Mamy codziennie <3

CarPer, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Po moim usg dwa pęcherzyki (po jednym na każdym jajniku) wielkości 22 mm :O Endometrium 13 mm! Powiedział, ze dobre i że ok też są pęcherzyki do ovitrelle, które mi osobiście wstrzyknął <3 Mamy codziennie <3
    Najpierw starania, a potem wielkie oczekiwania :) ogólnie miałaś tylko 2 pecherzyki? Czy chodzi Ci o same dominujące?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Najpierw starania, a potem wielkie oczekiwania :) ogólnie miałaś tylko 2 pecherzyki? Czy chodzi Ci o same dominujące?
    2 dominujące po 22 mm i dziś podany ovitrelle :) Reszta (było ich 7) wykruszyła sie po drodze osiągając po 12 mm ale ich nie liczył bo u niego liczą się "poważne" pęherzyki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 18:08

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:

Powodzenia, bedziemy prawie razem testowac :D

SusannaDean lubi tę wiadomość

f2w39jcgync8jov1.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mega mdli po pregnylu. Jak bede w ciazy to bede wymiotowac jak kot :p

SusannaDean lubi tę wiadomość

f2w39jcgync8jov1.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ