CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLonia1990 wrote:Idę za 3 tyg do ginekologa i chcę wykonać wszystkie badania potrzebne by zrobić sonoHSG, które chcę zrobić w styczniu, bo może tutaj jest przyczyna braku ciąży.
A jeśli nasienie się nie poprawi to nawet nie ma mowy o inseminacji?
Do hsg potrzebujesz wymazy z szyjki macicy, nie wszystkie kliniki wymagają, ale lepiej aby ewentualne bakterie nie dostały się do jajowodów wraz z wprowadzanym kontrastem, bo to grozi sporymi komplikacjami. Ja robiłam czystość pochwy, wymaz z kanału szyjki macicy pod kątem cytoplazmy met PCR, ureoplazmy i mykoplazmę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 14:57
-
nick nieaktualny
-
Beta 109.9:-)
ojejku, Malowanka, Meli92, moniaaa_1988, Kinga40, marzusiax, agnes87, Wedmoczka, cookiemonster, mamakejti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:ależ jest, nam proponowali, minimum to 5mln plemników ma 1 ml, nie wiem jak z tą ruchliwością, ale u nas było gorzej niż u Was i nie przeszkadzało.
Do hsg potrzebujesz wymazy z szyjki macicy, nie wszystkie kliniki wymagają, ale lepiej aby ewentualne bakterie nie dostały się do jajowodów wraz z wprowadzanym kontrastem, bo to grozi sporymi komplikacjami. Ja robiłam czystość pochwy, wymaz z kanału szyjki macicy pod kątem cytoplazmy met PCR, ureoplazmy i mykoplazmę.
Gdzies w marcu mysle isc do kliniki juz.
Akurat ilosc plemnikow maz ma dobra, tylko ta ruchliwość...Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
SusannaDean wrote:Kochana, aż 11,4 mm (w 10 dc)
Jestem ciekawa co Ci powie Twoj lekarz, kiedy sie przytulac po zastrzyku
ana1122 wrote:Beta 109.9:-)
Gratulujeto juz sierpniowka bedziesz
ana1122 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Meli92 wrote:Mi lekarz powiedzial, zeby codziennie sie kochac
Ale co lekarz to inna praktyka
A ja mysle ze to jest tak jak z badaniem nasienia, zeby mogło sie zregenerować potrzeba przynajmniej 48h. Wiec dla mnie logiczne jest serduszkowac co dwa dni w czasie dni płodnych.