X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też trzymam kciuki,

i lepiej się juz czuję po tych czopach, chyba mi troche znika ta torbiel. juz mnie nie boli przynajmniej,

a ja tak sobie myslę, bo wiele z Was pisało, że czasem udaje się zajść w cyklu bez clo, że to niby działa jeszcze przez jakiś czas, a ja przyszły cykl ze wzgledu na tę torbiel mam niestymulowany. no niby mamy sobie odpocząć ale nie chcę dawac za wygraną, może warto popracowac nad dzidziusiem, mimo tej torbieli, której na dobra sprawę moze juz niebyć.

co byście zrobiły na moim miejscu? nie chcę marnować kolejnego cyklu

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    ja też trzymam kciuki,

i lepiej się juz czuję po tych czopach, chyba mi troche znika ta torbiel. juz mnie nie boli przynajmniej,

a ja tak sobie myslę, bo wiele z Was pisało, że czasem udaje się zajść w cyklu bez clo, że to niby działa jeszcze przez jakiś czas, a ja przyszły cykl ze wzgledu na tę torbiel mam niestymulowany. no niby mamy sobie odpocząć ale nie chcę dawac za wygraną, może warto popracowac nad dzidziusiem, mimo tej torbieli, której na dobra sprawę moze juz niebyć.

Nie wiem czy jest sens ryzykować, ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem i wiem że im bardziej się chce tym bardziej nie wychodzi. Jak ja miałam torbiel na jajniku to nic mi gin nie mówił żeby się nie starać, tylko wtedy nie brałam Clo

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    ja też trzymam kciuki,

Odpuściły. Po co chodzisz do lekarza, skoro chcesz wiedzieć lepiej? Chyba ten jeden cykl Cię nie zbawi, a oszczedzisz sobie nerwów. Pomyślałaś, że jak Ci się akurat uda to przez torbiel możesz stracić maluszka? Ryzykujesz nie tylko swoje zdrowie, ale i jego. Masz mądrego lekarza to lepiej się go słuchaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:29

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Nana80 Nowa

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    nigdy nie udzielam sie na forach- ale postanowiłam się podzielić moją historią z CLO-ku pokrzepieniu serc.
    starania od stycznia 2016. Styczeń, luty, marzec- na luzie. Kwiecień monitoring- brak owulacji.
    Zakup termometru- mierzenie temperatury- brak skoków.
    Maj, czerwiec CLO od 3 do 7 dnia.Nie udało się. Lipiec przerwa. Sierpień znowu CLO. Ciąży nadal brak. Ciągłe monitoringi, jest owulacja, jest sex- tylko ciąży brak.
    Koniec sierpnia zmiana lekarza. Zalecenia pełnych badań hormonalnych + krzywa cukrowa i insulinowa.
    Wizyta we wrześniu w 15 dniu cyklu bez CLO. Pęcherzyk tylko 10mm...słabe endometrium. ;-(
    Okazuje się że cos jest nie tak z insuliną (mimo że jestem szczupła).To ona mi blokuje owulację.
    Zalecenia metformina w końskiej dawce- wizyta za 3 miesiące. Załamanie, płacz, chowam termometr, jestem obrażona na cały świat.
    A to właśnie w tym cyklu okazuje się że w 20 dniu była owulacja, że cykl który miał być do "dupy" okazał się szczęśliwy.
    jestem w ciąży! Tak więc dziewczyny nie załamujcie się, walczcie, zróbcie wszystkie badania, znajdźcie dobrego lekarza który wam pomoże.
    Cuda się zdarzają;-)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Nie było mnie tu z 2 miesiące, chciałam odpocząć...ale trochę Was podczytywałam :)

Pytanko mam do Was :)
    We wrześniu ginekolog przepisał mojemu mężowi profertil na poprawę nasienia, za 3 miesiące mamy zrobić poprawę. WYpada to w połowie grudnia, ale... akurat mojemu mężowi nie pasują zmiany w pracy, czy może to wykonać po 2,5 miesiącach? Czy to za mały okres czasu?
    2,5 miesiàca powinno byc ok ale juz nie mniej

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczyny:))
    Jagna a kiedy na zwolnienie idziesz??;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    W klinice tak pozno wizyta, bo do Kolobrzegu doktor przyjezdza tylko 2 razy w miesiacu. Nie wiem co to za blizna, czy to blizna, czy polip czy co. Ja jestem miesiąc po histeroskopii.

Zadzwonilam do mojego doktorka z kliniki, wszystko opowiedzialam i mnie uspokoil:) To badanie mialam zrobione w czasie miesiaczki i zapewne byl to jakkis skrzep. Szkoda, ze moj zwykly gin tego nie wie, ze takie rzeczy moga sie dziac. Na telefon ustalilam, ze mam brac w tym cyklu CLO ( wczesniej bralam letrozol ) i przelozyl mi wizyte z 27 grudnia na 6 grudnia :) Czyli tuz po genetyku w Szczecinie bede pedzic na wizyte w Kolobrzegu na monitoring :) Dziewczyny oby to byl ten zakrecony sądny cykl:) Na pierwszy raz mam brac po dwie tabsy clo.
    No to jesli jestes miesiac po takim zabiegu to o bliznach teraz nie ma mowy,z pewnoscią takie rzeczy bylyby wyłapane.
    Mamy wiec wizyte w tym samym dniu,bedzie razniej :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dobranoc Dziewczyny:))
    Jagna a kiedy na zwolnienie idziesz??;)
    No pewnie za dwa tygodnie jak pojade na wizyte...na L4 bedzie mi sie czasem nudzic wiec bede robic sobie wycieczki do Krakowa i pic kawe w towarzystwie kolezanek z forum,miedzy innymi z tobà zamierzam sie spotkac :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 22:27

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) ostatni kęs sniadania i lece do pracy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana1122 kciuki za wysoką bete &&

ana1122 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dziś biore CLO, dwie tabsy od 3-7 dc. Brac je naraz czy jedna rano a druga wieczorem?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    2,5 miesiàca powinno byc ok ale juz nie mniej
    Wychodzi na 74 dzień od brania profertilu więc chyba jest ok?
    Tylko przez pierwsze dwa tygodnie brał do tego antybiotyk, ale myślę że to nie ma wpływu. Co wyjdzie to wyjdzie :(

we wrześniu było tylko 10% ruchliwych plemników, aż 70% bez ruchu :(
    27% prawidłowej budowy...

Co jeśli nasienie się nie poprawi? CO wtedy?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Wychodzi na 74 dzień od brania profertilu więc chyba jest ok?
    Tylko przez pierwsze dwa tygodnie brał do tego antybiotyk, ale myślę że to nie ma wpływu. Co wyjdzie to wyjdzie :(

we wrześniu było tylko 10% ruchliwych plemników, aż 70% bez ruchu :(
    27% prawidłowej budowy...

Co jeśli nasienie się nie poprawi? CO wtedy?
    Lonia nic, u nas było dokładnie 7% ruchliwych, i zaledwie 6mln/ml (norma od 15mln) + moje bardzo słabe amh...
    Nawet nie wiem jak to jest z antybiotykiem, mąż koleżanki ostatnio robił po 3 tygodniach antybiotyku i badania wyszły wręcz rewelacyjne... cholera wie o co chodzi z tym nasieniem, co na nie wpływa i jakie tak naprawdę jest niezbędne do naturalnego poczęcia.
    Wg mnie te normy nasienia mają się nijak do rzeczywistości, próbujcie, naprawdę z wynikami o wiele gorszymi pary doczekjują sie dziecka, moze nie nasienie jest tutaj problemem.
    My też na profertilu lecieliśmy na poprawę nasienia, ale diametralnej różnycy w wynikach jednak nie było.

Ostatnio oglądałam jakiś program na TLC, coś w typie "ciaża 35+" i babka chciała znaleźć dawcę nasienia, okazało sie ze kliniki mają normy takie, ze facet z ilością 115mln plemników w ejakulacie, pozostałe parametry też ok, nie nadawał się na dawcę. Jej AMH wynosiło 3 (ona w wieku około 35lat) i lekarz też jej powiedział, że jest na najbliższej drodze do menopauzy... paranoja jakaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:10

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziewczyny od dziś biore CLO, dwie tabsy od 3-7 dc. Brac je naraz czy jedna rano a druga wieczorem?
    Od razu dwie.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Lonia nic, u nas było dokładnie 7% ruchliwych, i zaledwie 6mln/ml (norma od 15mln) + moje bardzo słabe amh...
    Nawet nie wiem jak to jest z antybiotykiem, mąż koleżanki ostatnio robił po 3 tygodniach antybiotyku i badania wyszły wręcz rewelacyjne... cholera wie o co chodzi z tym nasieniem, co na nie wpływa i jakie tak naprawdę jest niezbędne do naturalnego poczęcia.
    Wg mnie te normy nasienia mają się nijak do rzeczywistości, próbujcie, naprawdę z wynikami o wiele gorszymi pary doczekjują sie dziecka, moze nie nasienie jest tutaj problemem.
    My też na profertilu lecieliśmy na poprawę nasienia, ale diametralnej różnycy w wynikach jednak nie było.

Ostatnio oglądałam jakiś program na TLC, coś w typie "ciaża 35+" i babka chciała znaleźć dawcę nasienia, okazało sie ze kliniki mają normy takie, ze facet z ilością 115mln plemników w ejakulacie, pozostałe parametry też ok, nie nadawał się na dawcę. Jej AMH wynosiło 3 (ona w wieku około 35lat) i lekarz też jej powiedział, że jest na najbliższej drodze do menopauzy... paranoja jakaś

Idę za 3 tyg do ginekologa i chcę wykonać wszystkie badania potrzebne by zrobić sonoHSG, które chcę zrobić w styczniu, bo może tutaj jest przyczyna braku ciąży.
    A jeśli nasienie się nie poprawi to nawet nie ma mowy o inseminacji?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dziekuje za kciuki <3
    MonaLiza wrote:

Ja bralam 1.5 tabl razem, rano przed sniadaniem.

f2w39jcgync8jov1.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No pewnie za dwa tygodnie jak pojade na wizyte...na L4 bedzie mi sie czasem nudzic wiec bede robic sobie wycieczki do Krakowa i pic kawe w towarzystwie kolezanek z forum,miedzy innymi z tobà zamierzam sie spotkac :-)
    Super!!! Bardzo się ciesze :)))to dawaj znać!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku wpływ antybiotyku moze nie byc widoczny w morfologi,ale moze juz np.wyjsc w DNA nieprawidlowosc ale to juz odrebne badanie "Chromatyny"

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy jakiej wielkosci pęcherzyków (miałam wczoraj dwa po 16 mm już) dawano wam zastrzyk? Ja mam być jutro (pewnie koło 20 mm będą)...Jak to u was było?

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziewczyny przy jakiej wielkosci pęcherzyków (miałam wczoraj dwa po 16 mm już) dawano wam zastrzyk? Ja mam być jutro (pewnie koło 20 mm będą)...Jak to u was było?

Ja dostalam wczoraj przy 20mm. Jak Twoje endometrium?

f2w39jcgync8jov1.png
‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ