X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też pod kątem wypadania włosów robię te badania.

Ja dziś ide do mojego starego gina, z ktorym kiedys zachodziłam w ciaze mimowolnie, ze tak powiem:) Może mi znowu sie poszczesci. On mi kiedys chcial dac CLO, tak wiec pewnie to zaproponuje, a moze cos innego z moim zestawem wynikow. Dziś niestety 1dc :/ Ale jeszcze mam szansę byc na Boże NArodzenie w ciazy:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienka brawo brawo brawo :) :) :) ogromnie się cieszę z tego kropka

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna masz wiadomośc na prv

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko inaczej nie mogło być :) Gratuluję

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dzień Misia???hmmm nie wiedziałam że taki jest:) Dziś była u nas nasza 4letnia chrzesnica wiec mieliśmy przedsmak tego co będzie za kilka lat-napier... tableta z grami,w tv jakiś kanał abc z bajkami,tańce na parkiecie i w kolko jedna i ta sama melodyjka:))) " coś tam coś tam where are you,here i am here i am i love you":))) może mamakejti kojarzy:)
    Hehe skąd ja to znam :P jakbym o moim Filipie czytała ;)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też byłam dziś podglądać i zagadka nie została rozwiązana. Pęcherzyka nie ma, ale endo jak po owulacji, nie ma płynu ani ciałka żółtego, czyli jakby owy nie było, ale raczej już jej nie będzie. za 5 dni mam zrobić progesteron, może zagadka się rozwiąże? Ostatni mój potwierdzony brak owulacji śpi w łóżeczku, oby historia się powtórzyła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 17:16

201602111680.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

nie było mnie tu bardzo długo. Po poronieniu nie mogłam dojść do Siebie. Gratulacje dla wszystkich którym się udało! W piątek miałam histeroskopie - usunięcie polipa. Wyniki hist-pad za dwa tygodnie. Powiedźcie mi kiedy po zabiegu będę mogła się znowu starać- oczywiście na CLO bo bez tego nie da rady.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

nie było mnie tu bardzo długo. Po poronieniu nie mogłam dojść do Siebie. Gratulacje dla wszystkich którym się udało! W piątek miałam histeroskopie - usunięcie polipa. Wyniki hist-pad za dwa tygodnie. Powiedźcie mi kiedy po zabiegu będę mogła się znowu starać- oczywiście na CLO bo bez tego nie da rady.
    Hej!!!! Dawno Cię nie bylo!!! Pamiętam Cie:)ja też miałam chwile przerwy po czerwcu ale tylko 1,5 mSC.
    Co do tego kiedy można się starać po histero to myślę że najlepiej zapytać lekarza...ja po laparo tej diagnostycznej połączonej z histeroskopia mogłam od następnego cyklu ale Ty miałaś konkretny zabieg leczniczy wiec lepiej zapytaj gina

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Aniu, witamy znowu:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Trochę mnie tu nie było, ale ostatnio ciągle w biegu.
    Jagna - cudowne wieści! Gratuluję!
    MonaLiza - ja zawsze badam prolaktynę w 21dc

Ania1985- witaj kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Cześć kochane. Muszę Wam przyznać, że niesamowicie tesknię za rozmowami na forum. Praktycznie wszystkie że starego składu już w ciąży. Olcia, to mi naposz co i jak po laparo. Ja idę 12 grudnia. Może powiedzą, czemu wciąż nie mamy dziecka. Przesyłam pozdrowionka i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę Jagny. :*
    Hej :-) Jasne dam znać jak po, wszystko Ci opiszę :-) Ja już mam praktycznie wszystko gotowe, poza wynikami na grupę krwi, robiłam w sobotę i okazało się, że czeka się na nie ok 5 dni. Nie wiem czy Twój lekarz kazał Ci mieć te badania, zrób je trochę wcześniej (np 2 tyg przed laparo). Mam ogromną nadzieję, że ta operacja cos pomoże bo to mój 12 cykl :-) Wam też tak zleciał szybko ten czas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    OlcIa to będę trzymać kciuki za laparo,hmm przeszłam w sumie 2 w tym roku...;) Życzę abyś za niedługo doczekała się dzidziusia jak ja:))będzie dobrze! !
    Dzięki Kochana, czyli laparo może pomóc ;-) U mnie jest podejrzenie endometriozy. Dlaczego musiałaś mieć aż 2 laparoskopie? I w jakim odstępie czasu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jest i prawidlowo bije
    serce-z-twarza-ruchomy-obrazek-0050.gif
    Super wieści!!! tak trzymać :-)

Justyna911 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dzięki Kochana, czyli laparo może pomóc ;-) U mnie jest podejrzenie endometriozy. Dlaczego musiałaś mieć aż 2 laparoskopie? I w jakim odstępie czasu?
    Pierwsza miałam diagnostyczna w lutym a potem w czerwcu zaszłam w ciążę pozamaciczna i niestety trzeba było ja usunąć laparoskopia,nie było w tym przypadku innej możliwości. .. w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę z zaskoczenia pomimo że zalecal i 3 mSC bez starań ale źle wszystko poobliczalam. ..

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co konkretnie pomogło? Pewnie wszystko po trochu- wyłączenie głowy, miesiac wcześniej ciąża która ponoć jest taka rewolucja hormonalna ze dużo łatwiej jest zajść po niż kiedykolwiek no i pewnie te laparoskopie po czesci także:)zwłaszcza ta pierwsza bo wtedy przedmuxhali jajowody,usunęli małe ogniska endometriozy i jakieś zrosciki

Sylvi83:) lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A co konkretnie pomogło? Pewnie wszystko po trochu- wyłączenie głowy, miesiac wcześniej ciąża która ponoć jest taka rewolucja hormonalna ze dużo łatwiej jest zajść po niż kiedykolwiek no i pewnie te laparoskopie po czesci także:)zwłaszcza ta pierwsza bo wtedy przedmuxhali jajowody,usunęli małe ogniska endometriozy i jakieś zrosciki
    U mnie ta laparo też jest diagnostyczna.Jestem ciekawa, czy lekarz pozwoli nam działać jeszcze w tym cyklu czy będzie przymusowa przerwa ;-) U nas poza tym wszystko ok, moje hormony się ustabilizowały (nadal biorę bromergon i euthyrox) Męża wyniki też ok. Staram się też wrzucać na luz, zająć czymś głowę, żeby się nie nakręcać :-P poza naszym forum nic innego nie czytam :-)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, ja Cię tu porządku przywołuję - proszę ładnie wizytę opisać, a nie, że ludzie za Tobą muszą po innych wątkach gonić, żeby dowiedzieć się więcej :*

Malowanka lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche sie martwie bo bylam dzis u zwyklego gina, ktory sprawdzal mi macicde po histeroskopii i powiedzial ze cos jest nie tak, ze jest jakby polip czy blizna. Zapytalam czy jakos to sie leczy, powiedzial, ze nie ma czasu i przepisal mi CLO na stymulacje. Byla na monitorze taka czarna kropka, boje sie ze cos mi uszkodzili :(

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziewczyny troche sie martwie bo bylam dzis u zwyklego gina, ktory sprawdzal mi macicde po histeroskopii i powiedzial ze cos jest nie tak, ze jest jakby polip czy blizna. Zapytalam czy jakos to sie leczy, powiedzial, ze nie ma czasu i przepisal mi CLO na stymulacje. Byla na monitorze taka czarna kropka, boje sie ze cos mi uszkodzili :(
    MonaLiza może warto jeszcze to skonsultować z jakimś innym lekarzem. Im czasem coś się tylko wydaje, my się stresujemy a potem okazuje się, że to nic złego. Ja obecnie trzymam się jednej pani dr, ale zaliczyłam też "skok w bok" z innym lekarzem ;-) ale u mnie obydwoje zaproponowali podobne metody leczenia. 3mam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko dobrze :-)

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wizyte w klinice mam dopiero 27 grudnia wiec chcialam w miedzy czasie sprawdzic, zadzialac. Ale w moim miescie trudno o gina od trudnych przypadkow. Ale wiecie co jeszcze sie nakrecilam, ze w ciazy jestem. Jak pokazal mi ta plamke to wyglada jak pecherzyk ciazowy. Pomyslalam, ze skoro dzis mam 1 dc to moze to plamienie implantacyjne.. Juz mialam lecic po test ciazowy jak jednak resztki rozsadku kazaly mi zostac w domu. Tylko teraz boje sie wziac CLO jak jest tam niby jakas blizna.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ