SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też pod kątem wypadania włosów robię te badania.

Ja dziś ide do mojego starego gina, z ktorym kiedys zachodziłam w ciaze mimowolnie, ze tak powiem:) Może mi znowu sie poszczesci. On mi kiedys chcial dac CLO, tak wiec pewnie to zaproponuje, a moze cos innego z moim zestawem wynikow. Dziś niestety 1dc :/ Ale jeszcze mam szansę byc na Boże NArodzenie w ciazy:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienka brawo brawo brawo :) :) :) ogromnie się cieszę z tego kropka

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna masz wiadomośc na prv

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko inaczej nie mogło być :) Gratuluję

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dzień Misia???hmmm nie wiedziałam że taki jest:) Dziś była u nas nasza 4letnia chrzesnica wiec mieliśmy przedsmak tego co będzie za kilka lat-napier... tableta z grami,w tv jakiś kanał abc z bajkami,tańce na parkiecie i w kolko jedna i ta sama melodyjka:))) " coś tam coś tam where are you,here i am here i am i love you":))) może mamakejti kojarzy:)
    Hehe skąd ja to znam :P jakbym o moim Filipie czytała ;)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też byłam dziś podglądać i zagadka nie została rozwiązana. Pęcherzyka nie ma, ale endo jak po owulacji, nie ma płynu ani ciałka żółtego, czyli jakby owy nie było, ale raczej już jej nie będzie. za 5 dni mam zrobić progesteron, może zagadka się rozwiąże? Ostatni mój potwierdzony brak owulacji śpi w łóżeczku, oby historia się powtórzyła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 17:16

201602111680.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

nie było mnie tu bardzo długo. Po poronieniu nie mogłam dojść do Siebie. Gratulacje dla wszystkich którym się udało! W piątek miałam histeroskopie - usunięcie polipa. Wyniki hist-pad za dwa tygodnie. Powiedźcie mi kiedy po zabiegu będę mogła się znowu starać- oczywiście na CLO bo bez tego nie da rady.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

nie było mnie tu bardzo długo. Po poronieniu nie mogłam dojść do Siebie. Gratulacje dla wszystkich którym się udało! W piątek miałam histeroskopie - usunięcie polipa. Wyniki hist-pad za dwa tygodnie. Powiedźcie mi kiedy po zabiegu będę mogła się znowu starać- oczywiście na CLO bo bez tego nie da rady.
    Hej!!!! Dawno Cię nie bylo!!! Pamiętam Cie:)ja też miałam chwile przerwy po czerwcu ale tylko 1,5 mSC.
    Co do tego kiedy można się starać po histero to myślę że najlepiej zapytać lekarza...ja po laparo tej diagnostycznej połączonej z histeroskopia mogłam od następnego cyklu ale Ty miałaś konkretny zabieg leczniczy wiec lepiej zapytaj gina

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Aniu, witamy znowu:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Trochę mnie tu nie było, ale ostatnio ciągle w biegu.
    Jagna - cudowne wieści! Gratuluję!
    MonaLiza - ja zawsze badam prolaktynę w 21dc

Ania1985- witaj kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Cześć kochane. Muszę Wam przyznać, że niesamowicie tesknię za rozmowami na forum. Praktycznie wszystkie że starego składu już w ciąży. Olcia, to mi naposz co i jak po laparo. Ja idę 12 grudnia. Może powiedzą, czemu wciąż nie mamy dziecka. Przesyłam pozdrowionka i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę Jagny. :*
    Hej :-) Jasne dam znać jak po, wszystko Ci opiszę :-) Ja już mam praktycznie wszystko gotowe, poza wynikami na grupę krwi, robiłam w sobotę i okazało się, że czeka się na nie ok 5 dni. Nie wiem czy Twój lekarz kazał Ci mieć te badania, zrób je trochę wcześniej (np 2 tyg przed laparo). Mam ogromną nadzieję, że ta operacja cos pomoże bo to mój 12 cykl :-) Wam też tak zleciał szybko ten czas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    OlcIa to będę trzymać kciuki za laparo,hmm przeszłam w sumie 2 w tym roku...;) Życzę abyś za niedługo doczekała się dzidziusia jak ja:))będzie dobrze! !
    Dzięki Kochana, czyli laparo może pomóc ;-) U mnie jest podejrzenie endometriozy. Dlaczego musiałaś mieć aż 2 laparoskopie? I w jakim odstępie czasu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jest i prawidlowo bije
    serce-z-twarza-ruchomy-obrazek-0050.gif
    Super wieści!!! tak trzymać :-)

Justyna911 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dzięki Kochana, czyli laparo może pomóc ;-) U mnie jest podejrzenie endometriozy. Dlaczego musiałaś mieć aż 2 laparoskopie? I w jakim odstępie czasu?
    Pierwsza miałam diagnostyczna w lutym a potem w czerwcu zaszłam w ciążę pozamaciczna i niestety trzeba było ja usunąć laparoskopia,nie było w tym przypadku innej możliwości. .. w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę z zaskoczenia pomimo że zalecal i 3 mSC bez starań ale źle wszystko poobliczalam. ..

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co konkretnie pomogło? Pewnie wszystko po trochu- wyłączenie głowy, miesiac wcześniej ciąża która ponoć jest taka rewolucja hormonalna ze dużo łatwiej jest zajść po niż kiedykolwiek no i pewnie te laparoskopie po czesci także:)zwłaszcza ta pierwsza bo wtedy przedmuxhali jajowody,usunęli małe ogniska endometriozy i jakieś zrosciki

Sylvi83:) lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A co konkretnie pomogło? Pewnie wszystko po trochu- wyłączenie głowy, miesiac wcześniej ciąża która ponoć jest taka rewolucja hormonalna ze dużo łatwiej jest zajść po niż kiedykolwiek no i pewnie te laparoskopie po czesci także:)zwłaszcza ta pierwsza bo wtedy przedmuxhali jajowody,usunęli małe ogniska endometriozy i jakieś zrosciki
    U mnie ta laparo też jest diagnostyczna.Jestem ciekawa, czy lekarz pozwoli nam działać jeszcze w tym cyklu czy będzie przymusowa przerwa ;-) U nas poza tym wszystko ok, moje hormony się ustabilizowały (nadal biorę bromergon i euthyrox) Męża wyniki też ok. Staram się też wrzucać na luz, zająć czymś głowę, żeby się nie nakręcać :-P poza naszym forum nic innego nie czytam :-)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, ja Cię tu porządku przywołuję - proszę ładnie wizytę opisać, a nie, że ludzie za Tobą muszą po innych wątkach gonić, żeby dowiedzieć się więcej :*

Malowanka lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche sie martwie bo bylam dzis u zwyklego gina, ktory sprawdzal mi macicde po histeroskopii i powiedzial ze cos jest nie tak, ze jest jakby polip czy blizna. Zapytalam czy jakos to sie leczy, powiedzial, ze nie ma czasu i przepisal mi CLO na stymulacje. Byla na monitorze taka czarna kropka, boje sie ze cos mi uszkodzili :(

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziewczyny troche sie martwie bo bylam dzis u zwyklego gina, ktory sprawdzal mi macicde po histeroskopii i powiedzial ze cos jest nie tak, ze jest jakby polip czy blizna. Zapytalam czy jakos to sie leczy, powiedzial, ze nie ma czasu i przepisal mi CLO na stymulacje. Byla na monitorze taka czarna kropka, boje sie ze cos mi uszkodzili :(
    MonaLiza może warto jeszcze to skonsultować z jakimś innym lekarzem. Im czasem coś się tylko wydaje, my się stresujemy a potem okazuje się, że to nic złego. Ja obecnie trzymam się jednej pani dr, ale zaliczyłam też "skok w bok" z innym lekarzem ;-) ale u mnie obydwoje zaproponowali podobne metody leczenia. 3mam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko dobrze :-)

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wizyte w klinice mam dopiero 27 grudnia wiec chcialam w miedzy czasie sprawdzic, zadzialac. Ale w moim miescie trudno o gina od trudnych przypadkow. Ale wiecie co jeszcze sie nakrecilam, ze w ciazy jestem. Jak pokazal mi ta plamke to wyglada jak pecherzyk ciazowy. Pomyslalam, ze skoro dzis mam 1 dc to moze to plamienie implantacyjne.. Juz mialam lecic po test ciazowy jak jednak resztki rozsadku kazaly mi zostac w domu. Tylko teraz boje sie wziac CLO jak jest tam niby jakas blizna.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ