SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sess Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Kochana ja w trakcie starań tez miałam. Dużo leków począwszy od clo,czasem estrofem lub progynova na poprawę endo,zastrzyk na pękniecie a potem progesteron. Zakupiłam nawet lecytyne w sklepie zielarski bo ponoć wspomaga produkcję estrogenu którego miałam niedobory,brałam tez jakiś czas ziołowy castagnus na regulację hormonów wiec nie stresuj sie:)

Dzięki :)) wczoraj zrobiłam badania krwi. czekam teraz na wyniki, 17 ide do gine na monitoring cyklu zobaczymy co nam powie ;)

• Sess Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Ja od roku biorę Ovarin. Zajść mi nie pomógł ale w miarę uregulował mi cykle i wierzę, że jakość potencjalnego jajeczka będzie dzięki niemu lepsza. Dodatkowo biorę jedną saszetkę inofemu, czyli dziennie przyjmuję podwójną porcję kwasu foliowego i inozytolu, słyszałam, że wiele dziewczyn tak robiło i to z polecenia lekarza więc nie powinien zaszkodzić.

bierzesz i Ovarin i inofem to nie trochę to samo ? mi lekarz powiedział, żeby brać 2 saszetki inofolicu dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie nie ma pcos tez mozna brac?

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Jak sie nie ma pcos tez mozna brac?

można, ja przy staraniach miałam zalecone przez gina 2 saszetki inofemu i tak piłam;)
    on polepsza jakość jajeczek

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    bierzesz i Ovarin i inofem to nie trochę to samo ? mi lekarz powiedział, żeby brać 2 saszetki inofolicu dziennie.
    Te dwa suplementy są bardzo podobne jednak trochę się różnią. Ovarin prócz mio-inotyzolu zawiera też D-chiro-inozytol który niby jest skuteczniejszy od mio-inotyzolu. Ovarin zawiera też w sobie witaminy B6, B12, D i kwas pantotenowy. Inofem biorę tylko aby zwiększyć spożycie mio-inotyzolu, czyli osiagnąć, taj ajk ty, dwie dawki mio-inotyzolu. Ovarin jest dosyć drogi więc zamiast brać podwójną dawkę wolę go uzupełniać Inofemem.

izabelkamodo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    Inofolic i Inofem to dokładnie to samo tylko różnica w cenie jest znaczna.

• Sess Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Inofolic i Inofem to dokładnie to samo tylko różnica w cenie jest znaczna.

u mnie w aptece gemini jest różnica chyba 3 zł na opakowaniu 60 szt wiec nie tak źle :) poczytam o tym Ovarinie. Dzięki:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    u mnie w aptece gemini jest różnica chyba 3 zł na opakowaniu 60 szt wiec nie tak źle :) poczytam o tym Ovarinie. Dzięki:*
    U mnie w aptece 30 saszetek Inofolicu to 59zł a na necie Inofem 60 szaszetek kupiłam za 56zł więc automatycznie zakodowałam że różnica pewnie duża. Nie orientowałam się po ile Inofolic w necie chodzi.

Na ovu jest gdzieś wątek o Ovarinie. I wiem że z USA mozna sprowadzić czysty Di-chiro-inotyzol ale to spory wydatek.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:

wiecie co wkurzam sie już, bo czekam na tę @ już kilka dni a ona jak na złość nie przychodzi!! szkoda, ze wtedy kiedy nie chce to jest jak w zegarku! wiem na 100% że ma być, bo doktorek powiedział że w tym cyklu nic z tego przy torbieli, poza tym brałam na nią leki.

czy któraś tak miała że kiedy pojawiła się torbiel to cykl znacznie się wydłużył?

mam cykle 24-25 dniowe zazwyczaj a przy clo pierwszy cykl 29 dni a drugi 31 i jeszcze się nie skończył!! buuu

sorki że cytuję sama siebie, ale zaczynam się martwić. podbijam pytanie. u mnie nadal nic :/ możecie mi powiedzieć czy przy clo komuś się tak działo?

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze na wiosne lo przerwie jesli teraz nie wyjdzie sprobuje z ktoryms z tych suplementow ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    sorki że cytuję sama siebie, ale zaczynam się martwić. podbijam pytanie. u mnie nadal nic :/ możecie mi powiedzieć czy przy clo komuś się tak działo?
    Przypomnij czy bierzesz nadal dupka lub luteine. Jesli nie to rzeczywiscie dziwne nalezalo by zaczekac do terminu @w najdluzszym z twoich cyklow i zrobic test

• Sess Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    U mnie w aptece 30 saszetek Inofolicu to 59zł a na necie Inofem 60 szaszetek kupiłam za 56zł więc automatycznie zakodowałam że różnica pewnie duża. Nie orientowałam się po ile Inofolic w necie chodzi.

Na ovu jest gdzieś wątek o Ovarinie. I wiem że z USA mozna sprowadzić czysty Di-chiro-inotyzol ale to spory wydatek.

napisałam, bo może bedziesz chciała zmienić, żebyś się nie zniechęcała :)

wiem, że ovarin to suple ale myślicie, że można to bez konsultacji z gine przyjmować ??

do wątku zajrzę na pewno :) Dzięki

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Przypomnij czy bierzesz nadal dupka lub luteine. Jesli nie to rzeczywiscie dziwne nalezalo by zaczekac do terminu @w najdluzszym z twoich cyklow i zrobic test

nie biorę ani dupka ani luteiny, po ostatnim cyklu z clo zrobila mi się torbiel, lekarz powiedzial ze po okresie w polowie cyklu przyjść i będziemy dalej dizałać, narazie z clo przerwa.

tylko że już 34 dzien cyklu i okresu brak. mój normalny najdłuższy cykl to 27 dni, pierwszy cykl z clo 29, a ten jest drugim cyklem z clo i nie mam pojęcia kiedy ta @ przyjdzie:/ może to ta torbiel jeszcze tam jest i to dlatego

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet z czystej ciekawości i dla świętego spokoju zrobiłam dziś test i nic. negatywny.

lekarz dopiero w czwartek przyjmuje. zadzwonić mogę w poniedziałek ale raczej nie odbierze bo ma ciągle pacjętki.

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    napisałam, bo może bedziesz chciała zmienić, żebyś się nie zniechęcała :)

wiem, że ovarin to suple ale myślicie, że można to bez konsultacji z gine przyjmować ??

do wątku zajrzę na pewno :) Dzięki
    Myślę że można :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    nie biorę ani dupka ani luteiny, po ostatnim cyklu z clo zrobila mi się torbiel, lekarz powiedzial ze po okresie w polowie cyklu przyjść i będziemy dalej dizałać, narazie z clo przerwa.

tylko że już 34 dzien cyklu i okresu brak. mój normalny najdłuższy cykl to 27 dni, pierwszy cykl z clo 29, a ten jest drugim cyklem z clo i nie mam pojęcia kiedy ta @ przyjdzie:/ może to ta torbiel jeszcze tam jest i to dlatego

Myślę że ryzyko pojawienia się torbieli i przez to wydłużenia cyklu jest możliwe. Miałaś monitoring potwierdzający pęknięcie pęcherzyka?

• CarPer Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:

U mnie tak samo. Wydaje mi sie ze clo zupełnie na mnie nie działa. O wiele bardziej skomplikował mi cykle.... wczesniej były jak w zegarku a teraz nie wiem nawet w jakiej fazie cyklu jestem :(. Testy owu negatywne. Temperatura ciała na tych samych wahaniach. A juz 16 dc. Nigdy nie miałam tak długiej fazy przedowulacyjnej.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Myślę że ryzyko pojawienia się torbieli i przez to wydłużenia cyklu jest możliwe. Miałaś monitoring potwierdzający pęknięcie pęcherzyka?

na wizycie kontrolnej wyszło, że pecherzyk nie pękł tlyko zrobiła się torbiel na 7 cm :/ brałam na nią przez 12 dni distreptaze. czekam teraz na okres bo w polowie cyklu mam przyjść i będziemy cos działac dalej.

Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    U mnie tak samo. Wydaje mi sie ze clo zupełnie na mnie nie działa. O wiele bardziej skomplikował mi cykle.... wczesniej były jak w zegarku a teraz nie wiem nawet w jakiej fazie cyklu jestem :(. Testy owu negatywne. Temperatura ciała na tych samych wahaniach. A juz 16 dc. Nigdy nie miałam tak długiej fazy przedowulacyjnej.

no właśnie ja też nie wiem, mam wrażenie że nawet w ogóle się nie zbliża ta @. gdzieś czytałam w internetach, że ta torbiel może wydzielać juz nie pamiętam co, co spowalnia cykl, ale nie jestem pewna czy aż tak.

Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego to się tak wszystko komplikuje :/

Co dalej???
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ