X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sess Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Kochana ja w trakcie starań tez miałam. Dużo leków począwszy od clo,czasem estrofem lub progynova na poprawę endo,zastrzyk na pękniecie a potem progesteron. Zakupiłam nawet lecytyne w sklepie zielarski bo ponoć wspomaga produkcję estrogenu którego miałam niedobory,brałam tez jakiś czas ziołowy castagnus na regulację hormonów wiec nie stresuj sie:)

Dzięki :)) wczoraj zrobiłam badania krwi. czekam teraz na wyniki, 17 ide do gine na monitoring cyklu zobaczymy co nam powie ;)

• Sess Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Ja od roku biorę Ovarin. Zajść mi nie pomógł ale w miarę uregulował mi cykle i wierzę, że jakość potencjalnego jajeczka będzie dzięki niemu lepsza. Dodatkowo biorę jedną saszetkę inofemu, czyli dziennie przyjmuję podwójną porcję kwasu foliowego i inozytolu, słyszałam, że wiele dziewczyn tak robiło i to z polecenia lekarza więc nie powinien zaszkodzić.

bierzesz i Ovarin i inofem to nie trochę to samo ? mi lekarz powiedział, żeby brać 2 saszetki inofolicu dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie nie ma pcos tez mozna brac?

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Jak sie nie ma pcos tez mozna brac?

można, ja przy staraniach miałam zalecone przez gina 2 saszetki inofemu i tak piłam;)
    on polepsza jakość jajeczek

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    bierzesz i Ovarin i inofem to nie trochę to samo ? mi lekarz powiedział, żeby brać 2 saszetki inofolicu dziennie.
    Te dwa suplementy są bardzo podobne jednak trochę się różnią. Ovarin prócz mio-inotyzolu zawiera też D-chiro-inozytol który niby jest skuteczniejszy od mio-inotyzolu. Ovarin zawiera też w sobie witaminy B6, B12, D i kwas pantotenowy. Inofem biorę tylko aby zwiększyć spożycie mio-inotyzolu, czyli osiagnąć, taj ajk ty, dwie dawki mio-inotyzolu. Ovarin jest dosyć drogi więc zamiast brać podwójną dawkę wolę go uzupełniać Inofemem.

izabelkamodo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    Inofolic i Inofem to dokładnie to samo tylko różnica w cenie jest znaczna.

• Sess Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Inofolic i Inofem to dokładnie to samo tylko różnica w cenie jest znaczna.

u mnie w aptece gemini jest różnica chyba 3 zł na opakowaniu 60 szt wiec nie tak źle :) poczytam o tym Ovarinie. Dzięki:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    u mnie w aptece gemini jest różnica chyba 3 zł na opakowaniu 60 szt wiec nie tak źle :) poczytam o tym Ovarinie. Dzięki:*
    U mnie w aptece 30 saszetek Inofolicu to 59zł a na necie Inofem 60 szaszetek kupiłam za 56zł więc automatycznie zakodowałam że różnica pewnie duża. Nie orientowałam się po ile Inofolic w necie chodzi.

Na ovu jest gdzieś wątek o Ovarinie. I wiem że z USA mozna sprowadzić czysty Di-chiro-inotyzol ale to spory wydatek.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:

wiecie co wkurzam sie już, bo czekam na tę @ już kilka dni a ona jak na złość nie przychodzi!! szkoda, ze wtedy kiedy nie chce to jest jak w zegarku! wiem na 100% że ma być, bo doktorek powiedział że w tym cyklu nic z tego przy torbieli, poza tym brałam na nią leki.

czy któraś tak miała że kiedy pojawiła się torbiel to cykl znacznie się wydłużył?

mam cykle 24-25 dniowe zazwyczaj a przy clo pierwszy cykl 29 dni a drugi 31 i jeszcze się nie skończył!! buuu

sorki że cytuję sama siebie, ale zaczynam się martwić. podbijam pytanie. u mnie nadal nic :/ możecie mi powiedzieć czy przy clo komuś się tak działo?

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze na wiosne lo przerwie jesli teraz nie wyjdzie sprobuje z ktoryms z tych suplementow ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    sorki że cytuję sama siebie, ale zaczynam się martwić. podbijam pytanie. u mnie nadal nic :/ możecie mi powiedzieć czy przy clo komuś się tak działo?
    Przypomnij czy bierzesz nadal dupka lub luteine. Jesli nie to rzeczywiscie dziwne nalezalo by zaczekac do terminu @w najdluzszym z twoich cyklow i zrobic test

• Sess Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    U mnie w aptece 30 saszetek Inofolicu to 59zł a na necie Inofem 60 szaszetek kupiłam za 56zł więc automatycznie zakodowałam że różnica pewnie duża. Nie orientowałam się po ile Inofolic w necie chodzi.

Na ovu jest gdzieś wątek o Ovarinie. I wiem że z USA mozna sprowadzić czysty Di-chiro-inotyzol ale to spory wydatek.

napisałam, bo może bedziesz chciała zmienić, żebyś się nie zniechęcała :)

wiem, że ovarin to suple ale myślicie, że można to bez konsultacji z gine przyjmować ??

do wątku zajrzę na pewno :) Dzięki

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Przypomnij czy bierzesz nadal dupka lub luteine. Jesli nie to rzeczywiscie dziwne nalezalo by zaczekac do terminu @w najdluzszym z twoich cyklow i zrobic test

nie biorę ani dupka ani luteiny, po ostatnim cyklu z clo zrobila mi się torbiel, lekarz powiedzial ze po okresie w polowie cyklu przyjść i będziemy dalej dizałać, narazie z clo przerwa.

tylko że już 34 dzien cyklu i okresu brak. mój normalny najdłuższy cykl to 27 dni, pierwszy cykl z clo 29, a ten jest drugim cyklem z clo i nie mam pojęcia kiedy ta @ przyjdzie:/ może to ta torbiel jeszcze tam jest i to dlatego

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet z czystej ciekawości i dla świętego spokoju zrobiłam dziś test i nic. negatywny.

lekarz dopiero w czwartek przyjmuje. zadzwonić mogę w poniedziałek ale raczej nie odbierze bo ma ciągle pacjętki.

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    napisałam, bo może bedziesz chciała zmienić, żebyś się nie zniechęcała :)

wiem, że ovarin to suple ale myślicie, że można to bez konsultacji z gine przyjmować ??

do wątku zajrzę na pewno :) Dzięki
    Myślę że można :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    nie biorę ani dupka ani luteiny, po ostatnim cyklu z clo zrobila mi się torbiel, lekarz powiedzial ze po okresie w polowie cyklu przyjść i będziemy dalej dizałać, narazie z clo przerwa.

tylko że już 34 dzien cyklu i okresu brak. mój normalny najdłuższy cykl to 27 dni, pierwszy cykl z clo 29, a ten jest drugim cyklem z clo i nie mam pojęcia kiedy ta @ przyjdzie:/ może to ta torbiel jeszcze tam jest i to dlatego

Myślę że ryzyko pojawienia się torbieli i przez to wydłużenia cyklu jest możliwe. Miałaś monitoring potwierdzający pęknięcie pęcherzyka?

• CarPer Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:

U mnie tak samo. Wydaje mi sie ze clo zupełnie na mnie nie działa. O wiele bardziej skomplikował mi cykle.... wczesniej były jak w zegarku a teraz nie wiem nawet w jakiej fazie cyklu jestem :(. Testy owu negatywne. Temperatura ciała na tych samych wahaniach. A juz 16 dc. Nigdy nie miałam tak długiej fazy przedowulacyjnej.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Myślę że ryzyko pojawienia się torbieli i przez to wydłużenia cyklu jest możliwe. Miałaś monitoring potwierdzający pęknięcie pęcherzyka?

na wizycie kontrolnej wyszło, że pecherzyk nie pękł tlyko zrobiła się torbiel na 7 cm :/ brałam na nią przez 12 dni distreptaze. czekam teraz na okres bo w polowie cyklu mam przyjść i będziemy cos działac dalej.

Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    U mnie tak samo. Wydaje mi sie ze clo zupełnie na mnie nie działa. O wiele bardziej skomplikował mi cykle.... wczesniej były jak w zegarku a teraz nie wiem nawet w jakiej fazie cyklu jestem :(. Testy owu negatywne. Temperatura ciała na tych samych wahaniach. A juz 16 dc. Nigdy nie miałam tak długiej fazy przedowulacyjnej.

no właśnie ja też nie wiem, mam wrażenie że nawet w ogóle się nie zbliża ta @. gdzieś czytałam w internetach, że ta torbiel może wydzielać juz nie pamiętam co, co spowalnia cykl, ale nie jestem pewna czy aż tak.

Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego to się tak wszystko komplikuje :/

Co dalej???
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ