CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:Kochana ja w trakcie starań tez miałam. Dużo leków począwszy od clo,czasem estrofem lub progynova na poprawę endo,zastrzyk na pękniecie a potem progesteron. Zakupiłam nawet lecytyne w sklepie zielarski bo ponoć wspomaga produkcję estrogenu którego miałam niedobory,brałam tez jakiś czas ziołowy castagnus na regulację hormonów wiec nie stresuj sie:)
Dzięki) wczoraj zrobiłam badania krwi. czekam teraz na wyniki, 17 ide do gine na monitoring cyklu zobaczymy co nam powie
-
Gosia1989 wrote:Ja od roku biorę Ovarin. Zajść mi nie pomógł ale w miarę uregulował mi cykle i wierzę, że jakość potencjalnego jajeczka będzie dzięki niemu lepsza. Dodatkowo biorę jedną saszetkę inofemu, czyli dziennie przyjmuję podwójną porcję kwasu foliowego i inozytolu, słyszałam, że wiele dziewczyn tak robiło i to z polecenia lekarza więc nie powinien zaszkodzić.
bierzesz i Ovarin i inofem to nie trochę to samo ? mi lekarz powiedział, żeby brać 2 saszetki inofolicu dziennie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySess wrote:bierzesz i Ovarin i inofem to nie trochę to samo ? mi lekarz powiedział, żeby brać 2 saszetki inofolicu dziennie.
izabelkamodo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySess wrote:u mnie w aptece gemini jest różnica chyba 3 zł na opakowaniu 60 szt wiec nie tak źle
poczytam o tym Ovarinie. Dzięki:*
Na ovu jest gdzieś wątek o Ovarinie. I wiem że z USA mozna sprowadzić czysty Di-chiro-inotyzol ale to spory wydatek. -
Marlena88 wrote:
wiecie co wkurzam sie już, bo czekam na tę @ już kilka dni a ona jak na złość nie przychodzi!! szkoda, ze wtedy kiedy nie chce to jest jak w zegarku! wiem na 100% że ma być, bo doktorek powiedział że w tym cyklu nic z tego przy torbieli, poza tym brałam na nią leki.
czy któraś tak miała że kiedy pojawiła się torbiel to cykl znacznie się wydłużył?
mam cykle 24-25 dniowe zazwyczaj a przy clo pierwszy cykl 29 dni a drugi 31 i jeszcze się nie skończył!! buuu
sorki że cytuję sama siebie, ale zaczynam się martwić. podbijam pytanie. u mnie nadal nicmożecie mi powiedzieć czy przy clo komuś się tak działo?
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:sorki że cytuję sama siebie, ale zaczynam się martwić. podbijam pytanie. u mnie nadal nic
możecie mi powiedzieć czy przy clo komuś się tak działo?
-
Gosia1989 wrote:U mnie w aptece 30 saszetek Inofolicu to 59zł a na necie Inofem 60 szaszetek kupiłam za 56zł więc automatycznie zakodowałam że różnica pewnie duża. Nie orientowałam się po ile Inofolic w necie chodzi.
Na ovu jest gdzieś wątek o Ovarinie. I wiem że z USA mozna sprowadzić czysty Di-chiro-inotyzol ale to spory wydatek.
napisałam, bo może bedziesz chciała zmienić, żebyś się nie zniechęcała
wiem, że ovarin to suple ale myślicie, że można to bez konsultacji z gine przyjmować ??
do wątku zajrzę na pewnoDzięki
-
SusannaDean wrote:Przypomnij czy bierzesz nadal dupka lub luteine. Jesli nie to rzeczywiscie dziwne nalezalo by zaczekac do terminu @w najdluzszym z twoich cyklow i zrobic test
nie biorę ani dupka ani luteiny, po ostatnim cyklu z clo zrobila mi się torbiel, lekarz powiedzial ze po okresie w polowie cyklu przyjść i będziemy dalej dizałać, narazie z clo przerwa.
tylko że już 34 dzien cyklu i okresu brak. mój normalny najdłuższy cykl to 27 dni, pierwszy cykl z clo 29, a ten jest drugim cyklem z clo i nie mam pojęcia kiedy ta @ przyjdzie:/ może to ta torbiel jeszcze tam jest i to dlategopoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
nawet z czystej ciekawości i dla świętego spokoju zrobiłam dziś test i nic. negatywny.
lekarz dopiero w czwartek przyjmuje. zadzwonić mogę w poniedziałek ale raczej nie odbierze bo ma ciągle pacjętki.
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:nie biorę ani dupka ani luteiny, po ostatnim cyklu z clo zrobila mi się torbiel, lekarz powiedzial ze po okresie w polowie cyklu przyjść i będziemy dalej dizałać, narazie z clo przerwa.
tylko że już 34 dzien cyklu i okresu brak. mój normalny najdłuższy cykl to 27 dni, pierwszy cykl z clo 29, a ten jest drugim cyklem z clo i nie mam pojęcia kiedy ta @ przyjdzie:/ może to ta torbiel jeszcze tam jest i to dlatego
Myślę że ryzyko pojawienia się torbieli i przez to wydłużenia cyklu jest możliwe. Miałaś monitoring potwierdzający pęknięcie pęcherzyka? -
Marlena88 wrote:nie biorę ani dupka ani luteiny, po ostatnim cyklu z clo zrobila mi się torbiel, lekarz powiedzial ze po okresie w polowie cyklu przyjść i będziemy dalej dizałać, narazie z clo przerwa.
tylko że już 34 dzien cyklu i okresu brak. mój normalny najdłuższy cykl to 27 dni, pierwszy cykl z clo 29, a ten jest drugim cyklem z clo i nie mam pojęcia kiedy ta @ przyjdzie:/ może to ta torbiel jeszcze tam jest i to dlatego
U mnie tak samo. Wydaje mi sie ze clo zupełnie na mnie nie działa. O wiele bardziej skomplikował mi cykle.... wczesniej były jak w zegarku a teraz nie wiem nawet w jakiej fazie cyklu jestem. Testy owu negatywne. Temperatura ciała na tych samych wahaniach. A juz 16 dc. Nigdy nie miałam tak długiej fazy przedowulacyjnej.
-
Gosia1989 wrote:Myślę że ryzyko pojawienia się torbieli i przez to wydłużenia cyklu jest możliwe. Miałaś monitoring potwierdzający pęknięcie pęcherzyka?
na wizycie kontrolnej wyszło, że pecherzyk nie pękł tlyko zrobiła się torbiel na 7 cmbrałam na nią przez 12 dni distreptaze. czekam teraz na okres bo w polowie cyklu mam przyjść i będziemy cos działac dalej.
Co dalej???
-
CarPer wrote:U mnie tak samo. Wydaje mi sie ze clo zupełnie na mnie nie działa. O wiele bardziej skomplikował mi cykle.... wczesniej były jak w zegarku a teraz nie wiem nawet w jakiej fazie cyklu jestem
. Testy owu negatywne. Temperatura ciała na tych samych wahaniach. A juz 16 dc. Nigdy nie miałam tak długiej fazy przedowulacyjnej.
no właśnie ja też nie wiem, mam wrażenie że nawet w ogóle się nie zbliża ta @. gdzieś czytałam w internetach, że ta torbiel może wydzielać juz nie pamiętam co, co spowalnia cykl, ale nie jestem pewna czy aż tak.początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
dlaczego to się tak wszystko komplikujepoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???