X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dzioluszki a ja dzis dzwonilam do ginekologa i wyniki nasienia sa na tyle dobre, ze w styczniu robimy sonohsg:) 16.01.2017 oby to byl przelom :)
    A jednak ! :D

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dzioluszki a ja dzis dzwonilam do ginekologa i wyniki nasienia sa na tyle dobre, ze w styczniu robimy sonohsg:) 16.01.2017 oby to byl przelom :)
    Juz jakies swiatełko w tunelu :-) i jak tu nie miec nadzieji,wiara czyni cuda

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No miałam takie same w cyklu gdzie się udało.... ale nie wiem co myśleć o tym, przy duphastonie nie powinno być plamienia
    Ja biorąc dupka ns 5 cykli w dwóch mialam plamienia ok.7 dnia po ovu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Sess Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Jestem tu nowa :) od dziś zaczynam branie Clostilbegytu niestety nie dopytałam lekarza o porę w której najlepiej przyjmować ten lek. czy któraś z Was może mi podpowiedzieć ?? na ulotce jest jedynie napisane, że przed posiłkiem.

z góry dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja biorąc dupka ns 5 cykli w dwóch mialam plamienia ok.7 dnia po ovu
    Ja też biorę dupka jakiś czas i oprócz cyklu, w którym się udało nie miałam plamień, byłam monitorowana torbieli nie ma ani innych zmian. Także trzeba czekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    hej,

Jestem tu nowa :) od dziś zaczynam branie Clostilbegytu niestety nie dopytałam lekarza o porę w której najlepiej przyjmować ten lek. czy któraś z Was może mi podpowiedzieć ?? na ulotce jest jedynie napisane, że przed posiłkiem.

z góry dziękuję

Witaj Sess:)
    Słyszałam, że ze względu na skutki uboczne po CLO, lepiej je brać przed spaniem i przespać to co niemiłe. Ja tak robiłam i żadnych ubocznych nie odczuwałam. Ale oczywiście możesz sama ustalić porę, nie ma w tym kierunku wytycznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 14:47

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No miałam takie same w cyklu gdzie się udało.... ale nie wiem co myśleć o tym, przy duphastonie nie powinno być plamienia
    No jak nie?jeśli plamienie jest implantacyjne to co ma progesteron do tego?:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No jak nie?jeśli plamienie jest implantacyjne to co ma progesteron do tego?:)
    No jedynie w tym wypadku chyba mogłoby być plamienie. Pożyjemy zobaczymy..jeszcze 5 dni i zatestuje sobie, będzie wtedy 13 dpo

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    hej,

z góry dziękuję
    Przewaznie bierze sie rano

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Sess Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Witaj Sess:)
    Słyszałam, że ze względu na skutki uboczne po CLO, lepiej je brać przed spaniem i przespać to co niemiłe. Ja tak robiłam i żadnych ubocznych nie odczuwałam. Ale oczywiście możesz sama ustalić porę, nie ma w tym kierunku wytycznych.

dzisiaj już za późno żeby brać rano :) dzisiaj wzięłam kolo 15 jutro po prostu spróbuję rano. mam nadzieję, że nie będzie skutków ubocznych :)

Dzięki Dziewczyny za pomoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sess wrote:
    dzisiaj już za późno żeby brać rano :) dzisiaj wzięłam kolo 15 jutro po prostu spróbuję rano. mam nadzieję, że nie będzie skutków ubocznych :)

Dzięki Dziewczyny za pomoc
    Wydaje mi się że nie ma znaczenia kiedy się bierze Clo, ważne żeby w takich samych odstępach czasu, ja brałam na noc :)

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po clo nie miałam żadnych efektów ubocznych,brałam rano przed posiłkiem ale pamiętam ze lekarz kazał bromergon na zbicie prolaktyny brać na noc ze względu na objawy uboczne i miał rację, rano jak wstalam to ledwo się do pracy mogłam ogarnąć ale to tylko tej jeden raz tak miałam

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clo po obiedzie, tak kolo 17-ej. Myślę że pora dnia nieistotna, byle mniej więcej o podobnej godzinie.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Wydaje mi się że nie ma znaczenia kiedy się bierze Clo, ważne żeby w takich samych odstępach czasu, ja brałam na noc :)
    Mi lekarz mowil by brac rano przed posilkiem

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, byłam dziś na usg. Pęcherzyk był już pekniety i gin zalecił branie dupka przez kolejne 10dni.

SusannaDean, Gosia1989 lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Cześć, byłam dziś na usg. Pęcherzyk był już pekniety i gin zalecił branie dupka przez kolejne 10dni.
    Czyli odliczanie..powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja mialam plamienie implantacyjne przy 3x100 luteiny :D akurat na to plamienie progesteron nie ma wpływu :) czekam - może jak test w Barbórkaę albo w Mikołajki ?

SusannaDean, Najmłodsza_staraczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja mialam plamienie implantacyjne przy 3x100 luteiny :D akurat na to plamienie progesteron nie ma wpływu :) czekam - może jak test w Barbórkaę albo w Mikołajki ?
    No tak bo dzis nic nie ma plamien, procz takich boli ciagnacych przy wstawaniu, chodzeniu. Jak leze przychodzi....az soe zamartwilam o torbiel ale nie bylo nic na rzeczy 6 dni temu na usg....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No tak bo dzis nic nie ma plamien, procz takich boli ciagnacych przy wstawaniu, chodzeniu. Jak leze przychodzi....az soe zamartwilam o torbiel ale nie bylo nic na rzeczy 6 dni temu na usg....
    takie bóle zostały mi d końca 6 tygodnia, potem wszystko przeszło :)
    Poza tym łaziłam z ogromnym wzdęciem od kilku dni po zastrzyku, przeszło tez po jakichś 2 tyg od zastrzyku, jak już się wyjaśniło, ze w ciąży jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    takie bóle zostały mi d końca 6 tygodnia, potem wszystko przeszło :)
    Poza tym łaziłam z ogromnym wzdęciem od kilku dni po zastrzyku, przeszło tez po jakichś 2 tyg od zastrzyku, jak już się wyjaśniło, ze w ciąży jestem :)
    a przed terminem @ były? i ciągłe czy co jakiś czas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 10:45

‹‹ 2213 2214 2215 2216 2217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ