CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:A ja z kolei korzystam teraz i robie remanent w szafach,wcześniej się obijalismy w tym temacie ale doszło do mnie ze w lutym czy marcu mogę nie być tak sprawna jak jestem teraz. Wiec codziennie obrabiam jakaś szafeczke,worek na śmieci i jadę z koksem i naprawdę jak się wywalić jakieś niepotrzebne graty czy ciuchy w których się nie chodzi to robi się kupa miejsca,a my w bloku w mieszkaniu mieszkamy wiec każde miejsce się liczy w szafie:)))
Przrjrzalam tez listu wyprawkowe od moich 2 koleżanek i stworzyłam swoją własną i tez odrazu umysł świeższy jak wszystko elegancko wypunktowane to nie przeraża aż tak jak wcześniej:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 17:44
Antoś IVF,Julisia natural
-
mamakejti wrote:Lonia, a czy Ty metforminę na IO i PCOS bierzesz?
i co bierzesz na niedoczynność? masz zapalenie tarczycy przy tym? hashimoto?jak do piatku nie bedzie to pojde na bete
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Lonia1990 wrote:Tak biore siofor, na tarczyce euthyrox N50. Nie mam zapalenia ani hashimoto -wyniki byly dobre. Nadwagi tez nie mam 62kg 164cm. Ale ten cykl jest jakis inny, juz prxy luteinie pojawiał mi sie sluz przezroczysty, teraz mam taki bialy. Maz zauwazyl ze piersi jakies twardsze. Jakos sie nastawiam, ze mam niedrozne jajowody i tu moze byc przyczyna niepowodzen. Niech juz ten okres przyjdzie jak ma przyjsc
jak do piatku nie bedzie to pojde na bete
wiesz metformina by się przydała na poprawę jakości jajeczek przy pcos, niekoniecznie bierze się ją ze względu na nadwagę"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Dlatego dostalam tez clo na 3 miesiace ale z racji nasienia byla przerwa. Moze w styczniu znow wroce tylko przy sonohsg jest wskazane?Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Witam kobietki
Mozna do was dołączyć?
Jestem Iwona mam 22 lata
O fasolkę staramy sie juz 13 cykl. Pierwsze 7 miesiecy bez wspomagania, następne 4 z duphastonem a teraz jestem w połowie drugiego cyklu z clo+estrofem+duphaston.
Stwierdzili u mnie niepękający pęcherzyk oraz niska rezerwę jajnikową. Bez wspomagania lekami nie przechodzę owulacji oraz nie mam @
SusannaDean, Gosia1989 lubią tę wiadomość
14 cykli starań
-
nick nieaktualnyInffinito22 wrote:Witam kobietki
Mozna do was dołączyć?
Jestem Iwona mam 22 lata
O fasolkę staramy sie juz 13 cykl. Pierwsze 7 miesiecy bez wspomagania, następne 4 z duphastonem a teraz jestem w połowie drugiego cyklu z clo+estrofem+duphaston.
Stwierdzili u mnie niepękający pęcherzyk oraz niska rezerwę jajnikową. Bez wspomagania lekami nie przechodzę owulacji oraz nie mam @
jaka ta rezerwa? który dzis dzien cyklu? bedzie zastrzyk na pekanie czy juz był? -
SusannaDean wrote:witaj
jaka ta rezerwa? który dzis dzien cyklu? bedzie zastrzyk na pekanie czy juz był?
Juz nie pamietam wyników bo to był kompletny szok, ale z tego co wiem to od 9 do 12 mlU - czyli obniżona rezerwa jajnikowa.
Dzisiaj mam 12 dc, monitorowania cyklu ani zastrzyku nie mam, niestety lekarz nie zlecił.
14 cykli starań
-
nick nieaktualnyInffinito22 wrote:Juz nie pamietam wyników bo to był kompletny szok, ale z tego co wiem to od 9 do 12 mlU - czyli obniżona rezerwa jajnikowa.
Dzisiaj mam 12 dc, monitorowania cyklu ani zastrzyku nie mam, niestety lekarz nie zlecił.
dziwne bez zastrzyku skoro stwierdzili niepękający pęcherzyk -
SusannaDean wrote:amh badane czy fsh?
dziwne bez zastrzyku skoro stwierdzili niepękający pęcherzyk
FSH,LH,progesteron,estrogeny, T3, prolaltyna - miałam cały komplet badań hormonalnych.
Niepekajacy pęcherzyk stwierdził ginekolog u którego leczyłam sie od 17 roku życia. To on mnie popchnął do decyzji o starania teraz, bo powiedział ze z każdym cyklem mam coraz słabsze jajniki. Ale gdy mieliśmy zacząć jakas stymulację to szedł na urlop i przepisał mnie do swojej koleżanki i ona mnie teraz prowadzi. Natomiast jak widac nie ma żadnej poprawy póki co14 cykli starań
-
Inffinito22 wrote:FSH,LH,progesteron,estrogeny, T3, prolaltyna - miałam cały komplet badań hormonalnych.
Niepekajacy pęcherzyk stwierdził ginekolog u którego leczyłam sie od 17 roku życia. To on mnie popchnął do decyzji o starania teraz, bo powiedział ze z każdym cyklem mam coraz słabsze jajniki. Ale gdy mieliśmy zacząć jakas stymulację to szedł na urlop i przepisał mnie do swojej koleżanki i ona mnie teraz prowadzi. Natomiast jak widac nie ma żadnej poprawy póki coGosia1989 lubi tę wiadomość
-
izabelkamodo wrote:Nie czekaj aż lekarz sam coś zaproponuje, musisz pytać i domagać się tego co Ci się należy. To nie Pani doktor się stara o dziecko tylko Ty i musisz o to walczyć. Widzisz jesteś jeszcze młoda i lekarz może nie traktować Cię zbyt poważnie - znam takie przypadki. A jeżeli nie to po prostu zmień lekarza na takiego, któremu również będzie zależało na Twojej ciąży.
Pytałam o dodatkowe badania to stwierdziła ze na razie wystarczy to co mamy i ze mam zacząć cykle z clo a po 3 jesli sie nie uda to przyjść do niej znowu.
Przez poprzedniego lekarza zostałam pinformowana, ze " pózniej moze byc za późno na dziecko". Gdy mu powiedziałam ze nic nie wychodzi to powiedział szczerze - " i nie wyjdzie".
Także kilka miesiecy przepłakanych ze taka diagnoza ale w końcu sie zdecydowaliśmy na staraniabo oboje nie umiemy wyobrazić sobie życia bez dzieci.
Kupiliśmy mieszkanie po to zeby stworzyć warunki, także jeżeli ktos ma nie traktować mnie powaznie, to chyba czas zmienić lekarza..
to niby dopiero 2 cykl z clo, ale 13 starań a ja juz jestem sfrustrowana tym wszystkim
Ci co chcą to nie mogą, a ci którzy nie chcą to mają. Ot taki paradoks14 cykli starań
-
Cześć Dziewczyny, jestem już po wizycie u mojego ginekologa. Obejrzał wyniki histeroskopi i powiedział ze jest ok. Zaczynam znowu stymulacje. Okresu powinnam dostać wczoraj ale tylko miałam jakieś lekkie plamienie mam, dziś boli brzuch ale jeszcze bardzo nie widać żeby się rozkręciła. Lekarz zmienił mi dni dawkowania cle wcześniej brałam od 5-9 dc a teraz mam brać od 3-7 dc. Nie za bardzo wiem dlaczego to zmienił i czy ma to jakieś wiesze znaczenie. Mam nadzieje, że okres świąteczny będzie spokojniejszy i się uda.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Inffinito22 wrote:Pytałam o dodatkowe badania to stwierdziła ze na razie wystarczy to co mamy i ze mam zacząć cykle z clo a po 3 jesli sie nie uda to przyjść do niej znowu.
Przez poprzedniego lekarza zostałam pinformowana, ze " pózniej moze byc za późno na dziecko". Gdy mu powiedziałam ze nic nie wychodzi to powiedział szczerze - " i nie wyjdzie".
Także kilka miesiecy przepłakanych ze taka diagnoza ale w końcu sie zdecydowaliśmy na staraniabo oboje nie umiemy wyobrazić sobie życia bez dzieci.
Kupiliśmy mieszkanie po to zeby stworzyć warunki, także jeżeli ktos ma nie traktować mnie powaznie, to chyba czas zmienić lekarza..
to niby dopiero 2 cykl z clo, ale 13 starań a ja juz jestem sfrustrowana tym wszystkim
Ci co chcą to nie mogą, a ci którzy nie chcą to mają. Ot taki paradoks -
ania1985 wrote:Cześć Dziewczyny, jestem już po wizycie u mojego ginekologa. Obejrzał wyniki histeroskopi i powiedział ze jest ok. Zaczynam znowu stymulacje. Okresu powinnam dostać wczoraj ale tylko miałam jakieś lekkie plamienie mam, dziś boli brzuch ale jeszcze bardzo nie widać żeby się rozkręciła. Lekarz zmienił mi dni dawkowania cle wcześniej brałam od 5-9 dc a teraz mam brać od 3-7 dc. Nie za bardzo wiem dlaczego to zmienił i czy ma to jakieś wiesze znaczenie. Mam nadzieje, że okres świąteczny będzie spokojniejszy i się uda.
-
izabelkamodo wrote:To super że badania wyszły ok. Ja od początku mam Clo 3-7dc. Może chodź o to żeby szybciej rosły pecherzyki, ja już w 11-12 dc map pragnyl więc ogólnie cykl mi się fajnie skrócił z 36-38dni do 31. Ja czekam na testowanie, ale na szczęście mam remont w domu i wogóle nie myślę o ciąży:) obym co miesiąc nie musiała robić jakiś rewolucji w domu. Wiem jedno, że to naprawdę skutecznie odwraca uwagę.34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
ania1985 wrote:No właśnie nie podpytałam lekarza. Ja miałam cykle 30-31 dniowe jak brałma od 5 dc. No mam sie na monitoringu wcześniej pojawić bo juz 10 dc a zawsze szłam 12 dc. A kiedy testujesz? No najlepiej nie myśleć. Ja w czerwcu zrobiłam test był negatywny przestałam myśleć czekałam na miesiączkę i okazało sie że ciąża.
-
izabelkamodo wrote:W przyszły wtorek minie, 14dni po podaniu pragnylu, ale nie będę odrazu robiła testu zaczekam kilka dni dla pewności
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian