X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny a ja ciagle bez @...33dc 6 dzien od odstawienia luteiny. Test negatywny. Co dalej? Isc jutro na bete? Robic testy dalej?
    Lonia1990 idź na bete. I będziesz miała pewność.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny a ja ciagle bez @...33dc 6 dzien od odstawienia luteiny. Test negatywny. Co dalej? Isc jutro na bete? Robic testy dalej?
    Isc na bete,rozwieje wątpliwosci

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:

Lonia, idź na betę, koniecznie, ale dlaczego jutro? idź dziś po pracy (jesli możesz), przeciez nie musisz byc na czczo, wynik będzie dzisiaj wieczorem, będziesz spkojniejsza;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wysłałam Ci pw :P

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22- witaj, rozgość się! szczęście w nieszczęściu, że o dziecko starasz się już teraz, a nie za 10 lat i że już jesteś diagnozowana! Podstawa to lekarz który Cię nie zbywa i który sie angazuje, jak nie masz zaufania to uciekaj do kogoś innego, żeby czasu nie stracić, napisz skąd jesteś, na pewno Dziewczyny jakies adresy podsuną;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Uwaga, uwaga, podbijam pytanie Jagny:
    Kinga 40, Biedronka - odezwijcie się! Do raportu!!!!
    Dorzucam od siebie jeszcze: Wedmoczka, Sis, wiem, że nas podczytujesz, napisz co u Ciebie!

A Angie jak napisała, tak zrobiła, osierociła nas;( chlip, chlip, Angie daj znać, że u Ciebie ok!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny, jestem już po wizycie u mojego ginekologa. Obejrzał wyniki histeroskopi i powiedział ze jest ok. Zaczynam znowu stymulacje. Okresu powinnam dostać wczoraj ale tylko miałam jakieś lekkie plamienie mam, dziś boli brzuch ale jeszcze bardzo nie widać żeby się rozkręciła. Lekarz zmienił mi dni dawkowania cle wcześniej brałam od 5-9 dc a teraz mam brać od 3-7 dc. Nie za bardzo wiem dlaczego to zmienił i czy ma to jakieś wiesze znaczenie. Mam nadzieje, że okres świąteczny będzie spokojniejszy i się uda.
    Mi pierwszy gin tez zmieniał co cykl dni przyjmowalam clo,u mnie słabe było endometrium i tłumaczył ze zmienia dni ze endo miało czas urosnąć

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, Cookiemonster - czy Was bolą jeszcze biusty? U mnie powoli przestaje...ale za to zgaga na całego, spać nie mogę po nocach bo myślę o prenatalnych, amnipunkcji...uffff najpierw stres czy będzie owulacja, potem czy żołnierze dadzą radę, czy się zaimplantuje? czy jest w macicy? czy jest serducho? a teraz kurna ciąg dalszy....chyba na jakąś terapię się zapiszę, bo się wykończę psychicznie.... mam nadzieję, że Wy łagodniej sobie z tym radzicie;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wszystkim:)

Skoro zostałam wywołana do tablicy to napiszę że u mnie bez zmian jeśli chodzi o starania..dalej walczę z nadciśnieniem...

poczytuję Was i mocno trzymam za wszystkich kciuki...zimowa aura mi nie sprzyja...jakoś smutno mi ostatnio...

za to zostałam poproszona na matkę chrzestną znajomych " moja córka" jest jeszcze w brzuszku mamy i zawita pod koniec roku...a chrzest w czerwcu...z jednej strony sie cieszę a drugiej chcę mi się ryczeć :((

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinito Ty masz 22 lata dopiero???
    To nie słuchaj takich tekstów ze nie wyjdzie, że z każdym cyklem coraz trudniej.ja zaczęłam starania mając skończone 29 lat i tez na początku nie szło, czasami były cykle w których wogole nie było owulacji,wieczny problem ze słabo rosnącym endometrium i jakoś nikt mi nigdy nie powiedział ze będzie trudne,ze się uda,no masakra jak tak można komuś powiedzieć.Owszem w klinice niepłodności jak trafiliśmy okazało się ze mogłabym w swoim.wieku mieć lepsza rezerwę jajnikowa a wyniki męża powodują że utrudnione będzie naturalne poczęcie ale nawet wtedy lekarz powiedział "utrudnione ale nie niemożliwe". ..
    A na monitoringi musisz chodzić jak bierzesz clo,żeby była kontrola czy nie ma.przestymulowania jajników, czy nie robią się torbiele...to Ci powinni powiedzieć a nie dołowac dziewczynę 22 letnia ze się jie uda i ze będzie coraz trudniej no proszę Cię! Głowa do gory

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naściera się rozkręciła @ więc od piątku na clo i zobaczymy.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Lonia, idź na betę, koniecznie, ale dlaczego jutro? idź dziś po pracy (jesli możesz), przeciez nie musisz byc na czczo, wynik będzie dzisiaj wieczorem, będziesz spkojniejsza;)
    Mogę iść o 15.00 do szpitala, laboratorium jest do 17.00 więc pewnie nie będzie dziś wyniku. Tym bardziej, że nie mają ich w systemie internetowym jak diagnostyka.
    ALe chyba fakt pójdę, mimo wszystko...

Póki co gdy tylko coś zaboli, to lecę do toalety by sprawdzać czy już @ przyszła czy nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 10:40

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Mogę iść o 15.00 do szpitala, laboratorium jest do 17.00 więc pewnie nie będzie dziś wyniku. Tym bardziej, że nie mają ich w systemie internetowym jak diagnostyka.
    ALe chyba fakt pójdę, mimo wszystko...

Lonia, do 17 to oni próbki pobierają:) jak to jest lab szpitalne to oni tam 24h na dobę pracują;) poproś o nr tel bo potrzebujesz wyniku na cito, bo od tego zależy czy weźmiesz silny antybiotyk;) cel uświęca środki, małe kłamstewko nie zaszkodzi;)

Lonia1990 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Długo sie nie odzywałam ale to na prośbę męża bo uważa ze zabardzo sie spinam siedząc na forum ale nie wytrzymałam wiec pisze jak nie widzi ;)
    Kobitki kochane widzę ze u was suwaczki sie posuwają do przodu wiec cieszę sie bardzo !!!!!
    Angie a jak twoje ivf?
    A ja najprawdopodobniej jutro bede miec iui, dzis maja dzwonić popołudniu i juz mam stresa bo nie wiem jak ten pregnyl sobie wstrzykne !
    Powiem wam szczerze ze tyle zachodu przy tym iui ze juz mi sie nie chce :( wogole nie wierze w powodzenie i moze dlatego.

Ściskam i zajrzę jeszcze!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Długo sie nie odzywałam ale to na prośbę męża bo uważa ze zabardzo sie spinam siedząc na forum ale nie wytrzymałam wiec pisze jak nie widzi ;)
    Kobitki kochane widzę ze u was suwaczki sie posuwają do przodu wiec cieszę sie bardzo !!!!!
    Angie a jak twoje ivf?
    A ja najprawdopodobniej jutro bede miec iui, dzis maja dzwonić popołudniu i juz mam stresa bo nie wiem jak ten pregnyl sobie wstrzykne !
    Powiem wam szczerze ze tyle zachodu przy tym iui ze juz mi sie nie chce :( wogole nie wierze w powodzenie i moze dlatego.

Ściskam i zajrzę jeszcze!
    Biedronka ja sobie wstrzykiwalam do lustra,mąż prawie nie odjechał bo stał kolo mnie:)musisz poglądem podzielić na 4 równe kwadranty i celować mniej więcej w środek górnego zewnętrznego kwadrantu-tam jest bezpiecznie:)idź do apteki i poproś o strzykawki i igły do pregnylu to dadzą Ci igłę do podania i druga do zamieszania 2 ampułek,powodzenia!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, melduj czy krew spuszczona?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Biedronka ja sobie wstrzykiwalam do lustra,mąż prawie nie odjechał bo stał kolo mnie:)musisz poglądem podzielić na 4 równe kwadranty i celować mniej więcej w środek górnego zewnętrznego kwadrantu-tam jest bezpiecznie:)idź do apteki i poproś o strzykawki i igły do pregnylu to dadzą Ci igłę do podania i druga do zamieszania 2 ampułek,powodzenia!
    Z ciekawości zajrzałam na youtube zobaczyć jak wygląda taki zastrzyk i rozumiem dlaczego się stresujesz Biedronko! Nie wyobrażam zrobienia zastrzyku samej sobie. Ale czego się nie robi dla fasolki ;)

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Lonia, melduj czy krew spuszczona?
    Taa :) ok 18 mam dzwonic po wynik :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mierzyc temp. W pochwie? Gleboko wkladac termometr? Wlozylam na ok 3 cm. Temp. 37,6
    Temp. Z pod pachy 37,12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 16:27

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Jak mierzyc temp. W pochwie? Gleboko wkladac termometr? Wlozylam na ok 3 cm. Temp. 37,6
    Temp. Z pod pachy 37,12
    Nie mam pojęcia, ale zapowiada się obiecująco ;)

‹‹ 2220 2221 2222 2223 2224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ