X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    A teraz po moim wywodzie czas na pytanie odnośnie CLO ;)

Czy po CLO, zawłaszcza jeśli wychodowalyscie wiecej pęcherzyków i miałyście podwójna owu miałyście wzmożone objawy Ala ciążowe po owulacji mimo braku ciazy? Powiem Wam ze ten cykl jest dla mnie brutalny bo od 1dpo strasznie bolą mnie sutki czego jeszcze nigdy wcześniej nie miałam, a to juz mój 15cs wiec troche doświadczenia juz mam. W 6dpo zaczęłam odczuwać lekki bol piersi, stały sie takie ciężkie i bolały za każdym razem gdy zdejmowałam stanik. Do tego w badaniu krwi wyszedł mi kosmicznie wysoki prg 112. Przez to wszystko nakręciłam sie ze cos sie dzieje ze cos jest na rzeczy, niestety beta zrobiona w 9dpo nie pozostawiła złudzeń, wynik <1,2 , znam ten wynik u mnie to negatyw :/
    I teraz sie zastanawiam skąd te wszystkie ciążowe objawy, byłam w jednej ciazy która poroniłam, właśnie taki szybki ból piersi jak od 6dpo miałam tylko wtedy. Czy to mozwlie ze to przez CLO? Ze np skoro miałam podwójna owulacje i dwa ciałka żółte sie wykształciły i przez to jest wiecej prg i te objawy? Niby na logikę mogłoby tak byc, ale jestem ciekawa czy któraś z Was weteranki tez tak miała. :)
    Ja miałam trzy pęcherzyki dominujące,prawdopodobnie była podwoje owulacja,jednak musiało to być raz za razem,ponieważ bardzo szybko test ciążowy wyszedł mi pozytywny. Jakiś bodajże 3 czy 4 dni przed terminem @ miałam już potwierdzenie beta,ze jestem w ciąży. Pierwsza owu miałam na pewno w 11dc.
    Mnie w minionym cyklu bardzo długo bolały piersi i sutki. Były ogromne.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Marlena dzięki za odpowiedź, a już po 1 cyklu można zauważyć efekty? Czy trzeba brać 2-3 miesiące?

Na opakowaniu napisali, żeby brać 5 kapsułek dziennie... nie ma szans u mnie, że będę brała po jednej 5 razy dziennie :/ Myślicie, że można wziąć np. 2x2 i 1?
    Ja brałam 5 na raz od 1dc i efekty były ;-)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Hej !dziewczyny jak "przeżywałyście" owulacje biorąc clo ?czy niczym szczególnym się nie wyróżniała?Bolą mnie jajniki(zwłaszcza lewy)już od kilku dni,ale dzisiaj to już jest jakaś masakra-normalnie nie mogę chodzić,robię dzisiaj wszystko bardzo powoli bo czuję go przy każdym ruchu!teoretycznie jestem po owulacji lecz praktycznie nie wiem bo nie mam monitoringu w tym cyklu.Oczywiście nikt wróżką tutaj nie jest,proszę tylko o opinie dziewczyn,które własnie tak silnie przeżywały owulacje biorąc clo.
    Ja dwa razy podczas ovu mialam tak silne bóle przez kilka godzin ze nie moglam chodzic a nawet jadąc samochodem kazda nierównosc byla bardzo odczuwalna.To byly dwa cykle na szesc kiedy cos takiego czulam poza tym bez objawowo slbo delikatne klócia

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 gratuluje,niech tam fasolka zdrowo sie rozwija.

Negatywnych bet nie lubie,przykro mi ze owe niestety sie zdarzają,przykro mi...jednak uwazam ze 9 dni po ovu to troszku za wczesnie czasem,warto poczekac choc do 11-12 dnia po ovu,warto dac szanse zarodkowi jesli jest i dac mu czas na uswiadomienie nas o swoim istnieniu.Nie ma to jak wysoka beta,niska zazwyczaj sieje obawy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    A gdzie ciezarowki się podziewaja? Mam nadzieję ze to nie foch za wpisy niektórych dziewczyn :(
    My nie mamy w zwyczaju fochy pokazywac,to powazny wątek i my nie damy sie ot tak stąd wyrzucic.Ciesze sie ze watek zyje,mimo ze od czasu do czasu kuleje,warto jednak tu byc i pisac nawet o tym jakie akurat ciasto ktoras zrobila na niedziele.Niby pierdola ale kazda przy tym moze sie pochwalic co tez wyczarowala na obiad,deser czy nawet jaką kieckie dla poprawy humoru kupiła.To jest fajne kiedy mozemy byc razem w staraniach i w codziennym zyciu.

Lonia1990, Mamma-mia lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ania a chodzisz do "zwykłego gina" w sensie takiego ogólnego czy do takiego co się zajmuje niepłodnością np w klinice niepłodności?ja chodziłam prawie rok do zwykłych i mam wrażenie że straciłam dużo czasu na stymulacjach które nie miały podstaw dać ciąży bo inne rzeczy nie hyly zbadane,a to dopiero wyjaśniło się w klinice niepłodności,fakt moja ciąża była na naturalnym cyklu z zaskoczenia,ale wcześniej nikt mi nie badał np.prolaktyny,nie brałam leku na jej obniżenie,a kiedy zaszłam w ciążę to brałam bromergon i tez pewnie pierwsza ciąża która niestety była pozamac. Wpłynęła na to ze szybko zaszłam w drugą,niemniej jednak polecam lekarzy którzy zajmują się tylko niepłodnością bo czasem jakiś dosłownie niuans przesądza...a ogólni ginekolodzy wogole na takie badania jie kieruja
    Aniu chodzę do zwykłego ginekologa. \tylko on zrobił mi dużo badań. prolaktyne też robiłam tylko, że samą bez obciążenia. Teraz jak pójde to zapytam jakie on ma plany w stosunku do mnie. Zapytam czy sa jeszcze jakies badania, które powinnam zrobić a jeszcze ich nie robiłam.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Hejka dziewczyny

ale u mnie dzis zimno i popruszylo w koncu troche.

dzis u mnie 10 dc i mam wrazenie ze piersi mi rozsadzi...
    pojutrze wizyta usg
    Powodzenia zatem,pochwal sie tu po wizycie jajami :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ania a jakie badania miałaś robione? Mąż przebadany? Czy tylko stymulacje lekarz zleca? Ja jestem takiego samego zdania jak AniaStaraczka - warto iść do kliniki nieplodnosci bo tam zupełnie inaczej podchodzą do tematu. A zwykły gin nawet najlepszy bardzo często nie ma po prostu wiedzy w temacie niepłodności bo to nie jego specjalizacja i choćby nie wiem jak chciał to może nie udać mu się pomóc.
    Moniaaa mąz miał dwa razy robione i u niego jest ok. ja miałam badane takie jak hormony i wyszło mi, że mam za niski progesteron i nie ma owulacji. I dlatego mam te stymulacje z clo.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Hej. Miałam dziś wizytę. Postanowienia sa takie:
    [Dziś 4dc] 4-6 dc 3x1 CLO, za tydzien usg, za 2 tyg tez. Mam wypisany tez Pregnyl i w zależności od sytuacji na usg mam dostać 2 ampułki. Od 6-18 dc mam brać oeparol, a na wieczór tez acard.

A w 24 dc mam zrobić progesteron i w razie czego wziąć duphaston.

Miała ktoras z Was Clo w takim dawkowaniu?
    Ostro,ja tylko 2×1,z taką dawką sie nie spotkalam jednak spotkalam sie ze podawano clo wiecej niz przez 5 dni

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was może polecić jakiegoś ginekologa od niepłodności w Wawie? Czy porostu mam iść do jakieś kliniki niepłodności nie ważne do jakiego?

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    @ powinnam dostać w 15dpo wiec jeśli wtedy nie przyjdzie to w 16dpo zrobię sikanca, ale nie robię sobie nadziei. Nie słyszałam o przypadku zeby komuś wyszła ujemna beta w 9dpo a potem jednak była ciąża.

Nikt mi nie odpowie na moje pytanie odnośnie dolegliwości po owu w cyklu z CLO? :(
    Co do tej bety...akurat moja kolezanka zrobila dzien przed wigilia bete 9dpo i wyszla 1,2 ale dziwnie sie czula jak na nadchodzącą @ choc bol brzucha byl silny to jednak troche inny,w terminie @ 14dpo zrobila bete bo nie przyszla mimo objawów..beta byla ponad 200 wiec warto poczekac przynajmniej do 12dpo.

Co do objawów po ovu to naprawde sporo dziewczyn mialy typowe objawy ciazowe a jednak ciazy nie bylo,poprostu wysoki progesteron dawal znac.W twoim przypadku moze jeszcze nie byc to juz "na pewno",dwa cialka i wysoki prog...ja nadal trzymam kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Ja jeszcze przed ovu, takze niestety nie pomoge ;) Czylam za to jajniki dzien po pierwszej tabletce clo.

Mam za to pytanie do mamus/ciezarowek bioracych bromka: jak zaszlyscie w ciaze to musialyscie od razu odstawic czy brac jeszcze jakis czas?
    Z tego co czytalam to niektore odstawialy po pozytywnej becie a czesc znów brsla ale mniejsze dawki do któregos tygodnia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina,oeparol tylko do ovu,bralam 2×2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 23:32

Selina lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was może polecić jakiegoś ginekologa od niepłodności w Wawie? Czy porostu mam iść do jakieś kliniki niepłodności nie ważne do jakiego?
    To nie moje rejony ale z pewnoscia ktos dooradzi z okolic.Co do kliniki to sugerowalabym sie opiniami o lekarzach,wiadomo nie ma takiego co by mial same pozytywu ale trzeba brac pod uwage jak bardzo jest skuteczny i kierunki w jakich sie specjalizował i przebyte staze.Bĺedem jest dzwonic do kliniki i prosic o wizyte do pierwszego lepszego lekarza,poprostu w taki sposob nic sobie nie polepszysz w wyborze lekarza.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina,

ja brałam po 6, 3x2 i były od razu efekty. nie musiałam czekać. na opakowaniu było napisane, że można brać taką dawkę. to raczej nie zaszkodzi. a tylko do ovu bo może powodować jakieś skurcze z tego co tu dziewczyny pisały i co mi doktorek mówił.

Selina lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ostro,ja tylko 2×1,z taką dawką sie nie spotkalam jednak spotkalam sie ze podawano clo wiecej niz przez 5 dni
    Wyczytałam na ulotce,ze maksymalna dawka w jednym cyklu to 650 mg,u mnie wyjdzie 450,więc chyba jeszcze luz. mówił,ze z uwgai na to,że w 4dc zdążę wziąć tylko dwie,to do 6 dc mam brać 3x1,a 7tc tylko poranna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 09:18

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam czuc jajniki,ale na razie tylko chwilami mocniej.

Co do acardu -gin mi mówił,ze przy Hashimoto on też jest polecany. Ja przy okazji tez mam hashi, więc może dodatkowo wspomoże.

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a słuchajcie, jeśli chodzi o krótką drugą fazę cyklu to mogę się porwać sama na luteinę czy to skonsultować? podobno to jest bez recepty, a nic o tym nie wiem. wybieram się za tydzień 14dc do ginka, może jest szansa że w tym cylku będę mogła jeszcze coś pobrać.

Pisałam wcześniej już o tym, czy 8 dni drugiej fazy to mało? któraś miała takie problemy? jeśli tak to czy coś z tym da się zrobić?

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, luteina jest na recepę

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, to mam jakieś nieaktualne informacje. dzięki mamma-mia

Co dalej???
‹‹ 2265 2266 2267 2268 2269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ