CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuchcinka wrote:A teraz po moim wywodzie czas na pytanie odnośnie CLO
Czy po CLO, zawłaszcza jeśli wychodowalyscie wiecej pęcherzyków i miałyście podwójna owu miałyście wzmożone objawy Ala ciążowe po owulacji mimo braku ciazy? Powiem Wam ze ten cykl jest dla mnie brutalny bo od 1dpo strasznie bolą mnie sutki czego jeszcze nigdy wcześniej nie miałam, a to juz mój 15cs wiec troche doświadczenia juz mam. W 6dpo zaczęłam odczuwać lekki bol piersi, stały sie takie ciężkie i bolały za każdym razem gdy zdejmowałam stanik. Do tego w badaniu krwi wyszedł mi kosmicznie wysoki prg 112. Przez to wszystko nakręciłam sie ze cos sie dzieje ze cos jest na rzeczy, niestety beta zrobiona w 9dpo nie pozostawiła złudzeń, wynik <1,2 , znam ten wynik u mnie to negatyw
I teraz sie zastanawiam skąd te wszystkie ciążowe objawy, byłam w jednej ciazy która poroniłam, właśnie taki szybki ból piersi jak od 6dpo miałam tylko wtedy. Czy to mozwlie ze to przez CLO? Ze np skoro miałam podwójna owulacje i dwa ciałka żółte sie wykształciły i przez to jest wiecej prg i te objawy? Niby na logikę mogłoby tak byc, ale jestem ciekawa czy któraś z Was weteranki tez tak miała.
Mnie w minionym cyklu bardzo długo bolały piersi i sutki. Były ogromne.
-
nick nieaktualnySelina wrote:Marlena dzięki za odpowiedź, a już po 1 cyklu można zauważyć efekty? Czy trzeba brać 2-3 miesiące?
Na opakowaniu napisali, żeby brać 5 kapsułek dziennie... nie ma szans u mnie, że będę brała po jednej 5 razy dziennieMyślicie, że można wziąć np. 2x2 i 1?
-
Paulinucha87 wrote:Hej !dziewczyny jak "przeżywałyście" owulacje biorąc clo ?czy niczym szczególnym się nie wyróżniała?Bolą mnie jajniki(zwłaszcza lewy)już od kilku dni,ale dzisiaj to już jest jakaś masakra-normalnie nie mogę chodzić,robię dzisiaj wszystko bardzo powoli bo czuję go przy każdym ruchu!teoretycznie jestem po owulacji lecz praktycznie nie wiem bo nie mam monitoringu w tym cyklu.Oczywiście nikt wróżką tutaj nie jest,proszę tylko o opinie dziewczyn,które własnie tak silnie przeżywały owulacje biorąc clo.
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ja86 gratuluje,niech tam fasolka zdrowo sie rozwija.
Negatywnych bet nie lubie,przykro mi ze owe niestety sie zdarzają,przykro mi...jednak uwazam ze 9 dni po ovu to troszku za wczesnie czasem,warto poczekac choc do 11-12 dnia po ovu,warto dac szanse zarodkowi jesli jest i dac mu czas na uswiadomienie nas o swoim istnieniu.Nie ma to jak wysoka beta,niska zazwyczaj sieje obawyAntoś IVF,Julisia natural
-
Lonia1990 wrote:A gdzie ciezarowki się podziewaja? Mam nadzieję ze to nie foch za wpisy niektórych dziewczyn
Lonia1990, Mamma-mia lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:Ania a chodzisz do "zwykłego gina" w sensie takiego ogólnego czy do takiego co się zajmuje niepłodnością np w klinice niepłodności?ja chodziłam prawie rok do zwykłych i mam wrażenie że straciłam dużo czasu na stymulacjach które nie miały podstaw dać ciąży bo inne rzeczy nie hyly zbadane,a to dopiero wyjaśniło się w klinice niepłodności,fakt moja ciąża była na naturalnym cyklu z zaskoczenia,ale wcześniej nikt mi nie badał np.prolaktyny,nie brałam leku na jej obniżenie,a kiedy zaszłam w ciążę to brałam bromergon i tez pewnie pierwsza ciąża która niestety była pozamac. Wpłynęła na to ze szybko zaszłam w drugą,niemniej jednak polecam lekarzy którzy zajmują się tylko niepłodnością bo czasem jakiś dosłownie niuans przesądza...a ogólni ginekolodzy wogole na takie badania jie kieruja34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
moniaaa_1988 wrote:Ania a jakie badania miałaś robione? Mąż przebadany? Czy tylko stymulacje lekarz zleca? Ja jestem takiego samego zdania jak AniaStaraczka - warto iść do kliniki nieplodnosci bo tam zupełnie inaczej podchodzą do tematu. A zwykły gin nawet najlepszy bardzo często nie ma po prostu wiedzy w temacie niepłodności bo to nie jego specjalizacja i choćby nie wiem jak chciał to może nie udać mu się pomóc.34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Mamma-mia wrote:Hej. Miałam dziś wizytę. Postanowienia sa takie:
[Dziś 4dc] 4-6 dc 3x1 CLO, za tydzien usg, za 2 tyg tez. Mam wypisany tez Pregnyl i w zależności od sytuacji na usg mam dostać 2 ampułki. Od 6-18 dc mam brać oeparol, a na wieczór tez acard.
A w 24 dc mam zrobić progesteron i w razie czego wziąć duphaston.
Miała ktoras z Was Clo w takim dawkowaniu?Antoś IVF,Julisia natural
-
Dziewczyny a czy któraś z Was może polecić jakiegoś ginekologa od niepłodności w Wawie? Czy porostu mam iść do jakieś kliniki niepłodności nie ważne do jakiego?34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Kuchcinka wrote:@ powinnam dostać w 15dpo wiec jeśli wtedy nie przyjdzie to w 16dpo zrobię sikanca, ale nie robię sobie nadziei. Nie słyszałam o przypadku zeby komuś wyszła ujemna beta w 9dpo a potem jednak była ciąża.
Nikt mi nie odpowie na moje pytanie odnośnie dolegliwości po owu w cyklu z CLO?
Co do objawów po ovu to naprawde sporo dziewczyn mialy typowe objawy ciazowe a jednak ciazy nie bylo,poprostu wysoki progesteron dawal znac.W twoim przypadku moze jeszcze nie byc to juz "na pewno",dwa cialka i wysoki prog...ja nadal trzymam kciukiAntoś IVF,Julisia natural
-
joasia1982 wrote:Ja jeszcze przed ovu, takze niestety nie pomoge
Czylam za to jajniki dzien po pierwszej tabletce clo.
Mam za to pytanie do mamus/ciezarowek bioracych bromka: jak zaszlyscie w ciaze to musialyscie od razu odstawic czy brac jeszcze jakis czas?Antoś IVF,Julisia natural
-
ania1985 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was może polecić jakiegoś ginekologa od niepłodności w Wawie? Czy porostu mam iść do jakieś kliniki niepłodności nie ważne do jakiego?Antoś IVF,Julisia natural
-
Selina,
ja brałam po 6, 3x2 i były od razu efekty. nie musiałam czekać. na opakowaniu było napisane, że można brać taką dawkę. to raczej nie zaszkodzi. a tylko do ovu bo może powodować jakieś skurcze z tego co tu dziewczyny pisały i co mi doktorek mówił.Selina lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Jagna 75 wrote:Ostro,ja tylko 2×1,z taką dawką sie nie spotkalam jednak spotkalam sie ze podawano clo wiecej niz przez 5 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 09:18
-
a słuchajcie, jeśli chodzi o krótką drugą fazę cyklu to mogę się porwać sama na luteinę czy to skonsultować? podobno to jest bez recepty, a nic o tym nie wiem. wybieram się za tydzień 14dc do ginka, może jest szansa że w tym cylku będę mogła jeszcze coś pobrać.
Pisałam wcześniej już o tym, czy 8 dni drugiej fazy to mało? któraś miała takie problemy? jeśli tak to czy coś z tym da się zrobić?początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
ooo, to mam jakieś nieaktualne informacje. dzięki mamma-miapoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???