X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie tak samo :/

No tak,to jest minus takiego działania. Ale jak ma pomoc,to warto czekać.
    Powiem Ci,ze nigdy nie slyszalam o takiej metodzie. Jestem ciekawa jak jest z rzeczywistą skutecznością tego

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam okazję zmierzyć temp. 36.71.
    Słuzu mam dużo drugi dzień już, zalewa mnie taki wodnisty póki co. I drugi dzień boli mnie podbrzusze po jednej stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 13:08

age.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny w tak mroźny poranek u mnie temperatura -22 stopnie także za bardzo nie zadowala ale powiem wam że rośnie mi temperatura cały czas :) i jestem bardzo zadowolona że coś wreszcie się dzieje :) wszystko się rozstrzygnie w ciągu 7 dni :) . Albo @ albo nie :) byle żebym mogła zacząć nowy cykl :) jutro mam wizytę u lekarza :) prolaktynie zbilam do 5,30 ng a po godzinie wzrosla 6 razy więc do przodu :)

Mamma-mia lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 myslę,że gdyby to była ciąża to testy na pewno by Tobie pokazały,masz nienaturalnie strasznie dlugi cykl...Dobrze,że masz jutro wizyte u lekarza i on rozwieje Twoje wątpliwosci :) powodzenia !

• panan12 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    panan12 myslę,że gdyby to była ciąża to testy na pewno by Tobie pokazały,masz nienaturalnie strasznie dlugi cykl...Dobrze,że masz jutro wizyte u lekarza i on rozwieje Twoje wątpliwosci :) powodzenia !

Tzn jestem 7 dni po owulacji więc się okaże ...za wcześnie na test ciazowy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia!!! super!! serdeczne gratulacje! :) naprawdę takie wiadomości są dla mnie nadzieją :)

Panan trzymam kciuki żeby @ nie przyszła, niech ten nowy rok zacznie się dla Ciebie szczęśliwie :)

Madziulla za Ciebie też trzymam mocno kciuki.

u mnie wczoraj temperatura -18 także była gorąca herbatka przy kominku:)

Gosia1989, panan12 lubią tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Tzn jestem 7 dni po owulacji więc się okaże ...za wcześnie na test ciazowy
    A to życzę pozytywnego testowania.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) zobaczymy co to będzie :). Nie nastawiam się na nic . Kilka dni temu robiłam progesteron i rośnie czyli pecherzyk musiał niedawno pęknąć bo wcześniej do 73 dc była faza folikularna pecherzyk dojrzewal

f2w3k0s3plke7odf.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zaczynam brać CLO. Czy odczuwałyście skutki uboczne tego leku?

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Dziewczyny dzisiaj zaczynam brać CLO. Czy odczuwałyście skutki uboczne tego leku?
    Mnie coś tam ciągnęło w podbrzuszu, czasami zakłuło ale bólem tego nie nazwę. Tak to żadnych innych skutków ubocznych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa wrote:
    Nie wiem może i mają wpływ negatywny każdy ocenia inaczej. Miałam problem z torbielą na prawym jajniku, która nie chciała się wchłonąć. Miesiąc brania anty i mam problem z głowy. Cykle też miałam przez prawie rok prawidłowe po odstawieniu a dopiero jak zaczęłam się starać to zaczęły się problemy. To oczywiście tylko moje zdanie i mój przypadek.
    Ja napisałam o wieloletnim braniu pigułek (mam na myśli formę antykoncepcji) a nie zażywanie ich w jakimś zdrowotnym celu i odstawienie. Rozumiem pozażywać 2-3miesiące i odstawić, by coś uregulować. Jednak ja popełniłam błąd i uwierzyłam gince, że przez 4 lata ciągłego ich zażywania żadnej przerwy robić nie trzeba i że są b. bezpieczne :/
    No, jednak nie.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Mnie coś tam ciągnęło w podbrzuszu, czasami zakłuło ale bólem tego nie nazwę. Tak to żadnych innych skutków ubocznych.

Powiedz jak czulas się po owulacji ? Miałaś wzdety brzuch i w nocy wysoka temperature ? Bo ja nieraz miewam do 37,6

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    tak a propos bolesynch @ - miałaś tak, że bolał Cię tyłek, zn. jakby okolice gdzies wewnatrz odbytu jakby, w czasie @?

My dziś mam przerwę od przytulanek. W pon idę na wizytę do ginekologa drugiego, zobaczymy co on powie. Jak będzie bardziej godny zaufania, to się przeniosę jeszcze w tym cyklu.

Odnośnie antykoncepcyjnych - ja nie uważam ich za najgorsze zło. Brałam i dzieki nim obniżył mi się testosteron i androstendion, pomogły też złagodzic miesiączki i problem z nimi związane. Kiedyś miałam bardzo bolesne @, takie, ze nie mogłam nawet na tyłku siedzieć normalnie, tylko bokiem jakby, koszmar to był. Zalewało mnie przez 5-7 dni, leciały skrzepy wielkie. Nie byłam w sanie chodzić do szkoły czy funkcjonować normalnie. Wiecznie termofor na brzuch i przeciwbólowe, rozkurczające...
    Oczywiście, że miałam i mam nadal. Choruję na zespół jelita nadwrażliwego (co też zwalam na piguły) i jak @ nadciąga, to umieram podwójnie :( Chodzę często do toalety przez biegunki i ogólnie muszę uważać co wtedy jem, bo ostatnio nawet sałatka jarzynowa mi zaszkodziła :(
    Dramat, wole nie myśleć co tam mam w środku. Pewnie tak jak piszecie, macica jest zrośnięta z jelitem przez endomendę i daje takie objawy, mam już dość.
    Wyniki badań mnie pocieszyły, ale to pewnie dlatego, że cysta zniknęła z jajnika (się okaże w czwartek), ale jednak objawy przy @ zostały.
    Boję się trochę tej laparo :/ a raczej samej narkozy najbardziej.

Tak jak wspomniałam wcześniej: przepisanie pigułek w jakimś konkretnym celu zdrowotnym jest ok o ile nie bierze się ich wiele lat. Fajnie, bo nie ma bolesnych @, ale ani lekarze ani my nie myślimy o tym co nam to przyniesie za parę lat, jakie skutki uboczne :/

• Szatyneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:

Ja nie miałam doslownie zadnych skutków ubocznych po clo:-)

Rocznik '90 starania od 2009
    9 ciąż naturalnych | 2 procedury 3transfer 4.12 - > transfer blastki 5AA ( wlew z immunoglobulin, intralipid, accofil,encorton10mg,heparyna,papaveryna➡️ 6dpt - 24,8 | prog. 18 ( w dniu FET 7)
    9dpt - 66,33 | prog. 16
    10dpt - 106,7 ( inne labo)
    11dpt - 147,89 | prog. 19🙏
    13dpt - 351,95 | prog. 23,15 ☺️
    17dpt - 2565,49 - - >usg pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    18dpt - > wizyta w klinice -pęcherzyk ciążowy 8,5mm i pęcherzyk żółtkowy 19dpt - 4657,30 prog.14,52
    24dpt - 23635 | prog. 11,36 mamy zarodek3,5mm
    26dpt- 34469,9|prog.25,29
    34dpt - usg crl 1,39cm 😍❤️
    14.01. 22- > dzidziuś macha nóżkami crl 2,12 tydz. 8+5 z usg z OM 8+2
    20.01--> tydz. 9+4 z usg crl 2,84 ❤️
    09.02 - >prenatalne 13+1 zdrowa dzidzia|01.03 - > 16+0 - będzie syn ❤️
    ANTOŚ URODZONY 05.08.2022 <-- MAŁY WIELKI CUD ❤️😍
    moja historia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Powiedz jak czulas się po owulacji ? Miałaś wzdety brzuch i w nocy wysoka temperature ? Bo ja nieraz miewam do 37,6
    Wzdęć żadnych nie miałam. Temperatura taka jak na wykresie. Temperatura zresztą to bardzo indywidualna sprawa. Po owu tylko czasami czułam ciągnięcie w podbrzuszu.

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP - ja miałam, teraz póki co tylko raz miałam ból głowy i dzis mnie coś mdli, ale poprzednim razem czułam się masakrycznie. Zobaczmy czy obecnie tez mi się pogorszy, czy będzie lepiej.

Powiem Wam, że mimo monitoringu robię test owu, bo mam ich masę w szafie, więc robię 3 dziennie i jedno mnie zastanawia - jak nie było, tak i nie ma drugiej kreski, ledwo szary cien widac. Nic się nie poprawia. Boję się co z tą owulką będzie. Poprzednio po CLO miałam owu już w 11 dc, a dziś mam 9, mam nadzieje, ze jeszcze sie rozkręci.

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o bolesne @ to ja na pogotowiu wylądowałam z dwa razy i skończyo się zastrzykami w szynkę. też lekarz przepisał mi wtedy antykoncepcję, ale źle się po niej czułam i zrezygnowałam. dzięki niej miałam łagodniejsze @, ale w czasie brania drętwiały mi nogi i ręce więc uznałam, że piguły przeciwbólowe co miesiąc bedą bezpieczniejsze.

nie wiem o co z tym chodziło, pobrałam je tylko 3 miesiące. widocznie nie są dla mnie, skoro mój organizm tak zareagował

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:

Powiem Wam, że mimo monitoringu robię test owu, bo mam ich masę w szafie, więc robię 3 dziennie i jedno mnie zastanawia - jak nie było, tak i nie ma drugiej kreski, ledwo szary cien widac. Nic się nie poprawia. Boję się co z tą owulką będzie. Poprzednio po CLO miałam owu już w 11 dc, a dziś mam 9, mam nadzieje, ze jeszcze sie rozkręci.

a to nie jest tak, że przy CLO te testy trochę przekłamują? sama zastanawiam się czy kupić czy nie

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dostawałam zastrzyki przeciwbólowe i rozkurczające. Niestety była to norma. Był czas, że co miesiąc musiałam je dostawać.
    Marlena, a Ty masz endometriozę?

Macie zmienne nastroje przy CLO? Ja mam dziś jakiś dołek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 13:03

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech jak ja bym chciała, żeby to był mój ostatni cykl starań, już ich nawet nie liczę ale w zeszłym roku już stuknęło 30.

lecę w środę do doktorka, niech coś daje, nie będę czekać do lutego

Co dalej???
‹‹ 2278 2279 2280 2281 2282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ