X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie mojej ostatniej torbieli pozbylam dieta. co prawda trwalo to 2 miesiace ale warto bylo.

• wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla trzymam kciuki:)
    Widze ze ci nasi faceci to jednak wyjatkowi sa:) Moj tez kiedys robil mi zastrzyk z pregnylu i podszedl do tego jak fachowiec :)
    Bo wtedy zadna z nas nie myslala co bedzie za kilka lat jak bede w koncu chciala miec dziecko. Stalo sie a teraz musimy jakos sobie z tym poradzic.

START 2014 ;(
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla co to za dieta byla? choc mam nadzieje ze jednak nie bedzie tak zle

START 2014 ;(
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kallaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa i przyznam szczerze z rumiencami na twarzy, ze nigdy nie udzielalam sie na zadnym forum. Postanowilam to zmienić,poniewaz czuje, ze tu zaspokoje swoja ciekawosc na temat Waszych staran o babelka oraz ze bede mogla sie wygadac :-) u mnie sprawa wyglada tak, ze nie mam owulacji przez branie kilka lat temu antykoncepcji. Zdarzalo sie, ze moj cykl trwal nawet 100 dni. O dzidiusia staramy sie niedlugo, bo od października 2016, ale juz na poczatku grudnia odwiedziliśmy klinike leczenia nieplodnosci. Powodem bylo rozkladanie rak przez zwyklego ginekologa. Lekarz w klinice przyznal, ze bardzo dobrze zrobiliśmy przychodzac do niego,gdyz prawdopodobnie nasze starania bylyby bezowocne. W grudniu wywolalismy owulacje luteina. Nastepnie brałam clostilbegyt na stymulacje ovu. 13go dnia cyklu bylam na usg i okazalo sie, ze dominujący pecherzyk jest jeszcze malutki bo ma 11 mm. Lekarz kazal przyjsc za 3 dni,czyli 5 stycznia. Okazalo sie ze pecherzyka nie ma, jednak mam grubsza blone sluzowa, co swiadczy o owulacji. Lekarz nie jest jednak pewny,czy ona na pewno sie odbyla. Wyslal mnie wiec na badania progesteronu tydzien pozniej, czyli pojade zrobic je 13go stycznia. Mimo wszystko zyje ogromna nadzieja, ze moze akurat sie udalo... z mezem przytulalismy sie regularnie co 2 dni :-) jest moze wsrod Was osobka,ktora miala podobnie? W ogole to ciagle o tym wszystkim mysle, nie potrafie wyluzowac. Tez tak macie? Czy tylko ja swiruje? Wszyscy powrarzaja, ze jestesmy na poczatku staran i nie powinnam sie stresowac,jednak swiadomosc tego, ze od dawna nie mam owulacji powoduje niepewnosc. Mialam tez robione badania niektorych hormonow i byly bardzo niskie. Podrawiam Was wszystkie.
    witaj :)
    Ja staram się nie myśleć za często o tym, ale nie da się tak :P Jest taki niepokój mimo wszystko.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera 12 wrote:
    Madziulla co to za dieta byla? choc mam nadzieje ze jednak nie bedzie tak zle

Wera ja mam endometrioze i torbiel byla endometrialna - uciekalam spod noza bo moj owczesny gin chcial mnie na stol klasc i wycinac. zmienilam gina i on powiedzial zeby dac jej miesiac i zobaczymy co bedzie.

stosowalam diete na ednometrioze. zero cukru, glutenu, nabialu i czerwonego miesa.
    zalecany indyk ryby wazywa owoce.
    nabial i czerwone mieso mocno ograniczylam a cukier i gluten odstawilam supelnie.
    wszyscy mowia co tu jesc...ale wierzcie mi ze naprawde wiele pysznych rzeczy mozna wyczarowac.

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera 12 wrote:
    Dziewczyny powiedzial ze niespodziewal sie ze nie pekna...i braklo mi slow ze nie przygotowal sie na taka ewentualnosc skoro ja sama go informowalam ze bedac nastolatka bardzo czesto zdarzalo mi sie ze mialam torbielki na jajnikach.
    On to poprostu zignorowal, niestety nie mam mozliwosci zmienienia go na innego bo nie ma poprostu:( mieszkam w UK a tu naprawde jest porazka jesli chodzi o leczenie nieplodnosci a monitoring to oni robia dzieki testom owulacyjnym:)
    Zobaczymy co bedzie za tydzien bo mam jechac na kolejne usg i wtedy zdecyduje czy mam zaczac brac progesteron zeby sie wchlonely.
    Mam prawde mowiac watpliwosci bo to kolejny tydzien a one beda sobie rosly jak je dokarmilam tak clomidem i ze moga byc z nich naprawde duze cysty.Zastanawiam sie czy sama nie zaczac brac za dwa dni progesteronu.bo raczej watpie ze sie udalo boje sie za to skutkow ubocznych a juz mnie kluje w lewym boku...
    a jakbys napisała maila do "mamyginekolog" z prośbą o polecenie jakiejś kliniki/placówki/lekarza? Ona chyba spędziła tam kilka lat. Chyba, ze coś pomyliłam.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    aaa no i maz zrobil mi dzis zastrzyk ovitrelle wiec trzymac kciuki!! :) od jutra wielkie odliczanie :)
    Odliczam razem z tobą i zaciskam kciuki :-)

Madziulla lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    To może dołączę do tej dobrej passy i pochwale się pozytywnym testem :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc859bccafe0.jpg
    Wow!gratuluje,czekamy na bete w takim razie.Test wyszedl w terminie @?

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera 12 wrote:
    Witajcie dziewczyny ja tez zaczelam swoja przygode z clomidem. wczoraj bylam na monitoringu 15dc i moje pecherzyki maja az 35 mm 34mm, a w 11dc mialam 16mm,19mm, wiec zostalam przestymulowana:( teraz sie boje ze powstana torbiele bo juz czuje ucisk i klucia w tym miejscu. to moj pierwszy cykl z clomidem...
    Duze jaja nie są efektem przestymulowania,poprostu nie dojrzaly i nie pękly...kolejnym razem popros o zastrzyk,wtedy wieksze szanse ze pękną choc gwarancji nie daje.Wazne by z @ zeszly.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevergiveup wrote:
    Mam nadzieję, ale narazie jestem trochę zaniepokojona bo po 5 minutach leżenia czułam jak mi to wypływa a chyba nie powinno :( ale doktor zniknął zaraz po badaniu więc nie miałam jak się go zapytać czy normalne...
    Wyplywa,ale co ma zostac zostanie,nic sie nie martw.Powodzenia..czyli odliczanie :-) &&&&

nevergiveup lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No oczywiście, ze tak powie :/ mnie też tak mówili. Ja brałam 17-25r.ż. z roczną przerwą - musiałam na rok wrócić, bo miałam okrutnie bolesne miesiączki, lądowałam w szpitalu.
    Tak naprawdę w 100% nie zbadano wszystkich skutków ubocznych wieloletniego zazywania pigułek. Przecież lobby farmaceutyczne by na tym bardzo straciło, lekarze też, bo przestaliby wypisywać recepty. Ja wiem jedno: pigułki, nawet te super nowoczesne, przyjmowane długotrwale MUSZĄ mieć odbicie na organizmie. To jest może i tylko moja teoria, ale tak czuję. Więcej tego dziadostwa nie tknę :/
    tak a propos bolesynch @ - miałaś tak, że bolał Cię tyłek, zn. jakby okolice gdzies wewnatrz odbytu jakby, w czasie @?

My dziś mam przerwę od przytulanek. W pon idę na wizytę do ginekologa drugiego, zobaczymy co on powie. Jak będzie bardziej godny zaufania, to się przeniosę jeszcze w tym cyklu.

Odnośnie antykoncepcyjnych - ja nie uważam ich za najgorsze zło. Brałam i dzieki nim obniżył mi się testosteron i androstendion, pomogły też złagodzic miesiączki i problem z nimi związane. Kiedyś miałam bardzo bolesne @, takie, ze nie mogłam nawet na tyłku siedzieć normalnie, tylko bokiem jakby, koszmar to był. Zalewało mnie przez 5-7 dni, leciały skrzepy wielkie. Nie byłam w sanie chodzić do szkoły czy funkcjonować normalnie. Wiecznie termofor na brzuch i przeciwbólowe, rozkurczające...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam tabletki jeszcze dluzej, bo min. 15 lat, przez 5 lat w trybie 3 miesiecznym czyli 3 opakowania i przerwa. Akurat u mnie to bylo lekarstwo na endometrioze, ktora rozwinela sie podczas rocznej przerwy w tabletkach. Niestety od tabletek anty nabawilam sie migren, takze tez masakra byla :(

Mi tez maz robi zastrzyki i miesza ten pregnyl, bo mi to sie zaraz rece trzesa i polowe bym powylewala, a tak ja tylko leze i czekam na wstrzykniecie ;)

Nevergiveup to normalne, ze wyplywa, nie martw sie.

Dziewczyny a wy tez robicie drugi zastrzyk z hcg po tygodniu od ovu? Ja mam tez po tygodniu przyjsc na badanie krwi, ale to chyba tylko prg zbadaja bo na bete jeszcze za wczesnie prawda?

wera 12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia ja mialam takie bolesne @, straszne skurcze jelita grubego juz przed @ i pierwsze trzy dni to byla masakra :(
    Okazalo sie, ze endometrioza umiejscowila mi sie pomiedzy macica i jelitem grubym i w momencie skurczy macicy przed i w czasie @ mialam skurcze jelita, bo te dwa organy byly ze soba sklejone :( Na szczescie usuneli mi to w czasie laparo.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    aaa no i maz zrobil mi dzis zastrzyk ovitrelle wiec trzymac kciuki!! :) od jutra wielkie odliczanie :)
    Juz trzymam :-) moze juz czas i kolej na ciebie &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wow!gratuluje,czekamy na bete w takim razie.Test wyszedl w terminie @?
    Dziękuję:-) Test wyszedł w 26dc, czyli dwa dni przed @. W poniedziałek beta :-)

nevergiveup lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Mamma mia ja mialam takie bolesne @, straszne skurcze jelita grubego juz przed @ i pierwsze trzy dni to byla masakra :(
    Okazalo sie, ze endometrioza umiejscowila mi sie pomiedzy macica i jelitem grubym i w momencie skurczy macicy przed i w czasie @ mialam skurcze jelita, bo te dwa organy byly ze soba sklejone :( Na szczescie usuneli mi to w czasie laparo.
    powiem Ci, ze ja ogólnie mam sporo objawów endo-mend że tak powiem. Zauważyłam to już w czasie starań o pierwsze dziecko i rozmawiałam z ówczesnm lekarzem o tym, ze jak z clo nie uda się, o zrobimy laparo. Ale udało się, więc temat ucichł. Aczkolwiek mam wrażenie, że endometrioza też mnie dotyczy niestety.
    Skurcze jelit przy @ tez mam, do dziś nawet. Jak mam @ to latam do kibelka bardzo często. U mnie zresztą zawsze przed @ zaczyna się ganianie do toalety. Mam tez tyłozgięcie macicy

W ogóle to mam znajomą, która ma endometriozę III i zaszła dzięki IVF. W czasie wizyt kwalifikacyjnych lekarz powiedział, że endo-mendę antykoncepcyjne tabletki (a raczej środki hormonalne o skutku antykoncepcji) typu Diane cz Syndi blokują (nie leczą, tylko jakby zatrzymują czas, a wiadomo, że endometrioza się pogarsza z czasem).

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:

Dziewczyny a wy tez robicie drugi zastrzyk z hcg po tygodniu od ovu? Ja mam tez po tygodniu przyjsc na badanie krwi, ale to chyba tylko prg zbadaja bo na bete jeszcze za wczesnie prawda?
    oo jeszcze o czyms takim nie słyszałam. Powiesz coś więcej?:)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    oo jeszcze o czyms takim nie słyszałam. Powiesz coś więcej?:)

Lecze sie w klinice w DE i tutaj chyba jest taki standard (bo kolezanki tez tak mialy np.po inseminacji), ze najpierw stymuluja i robia monitoring, potem zastrzyk na wywolanie ovu i starania, a pozniej 7 dni od pierwszego zastrzyku jeszcze jeden zastrzyk z hcg, albo ovitrelle albo pregnyl (u mnie akurat to drugie). Tydzien po ovu mam tez przyjsc na badanie krwi, ale nie wiem co dokladnie beda badac...
    Ten drugi zastrzyk jest na tzw. podtrzymanie ewentualnej ciazy. W Pl przepisuja na to chyba dupka, tutaj nie, ale to w sumie tez progesteron.
    Problem jest tylko taki, ze moja faza lutealna trwa dokladnie 14 dni i kiedys po ovitrelle 7 dni po ovu, ktora odbyla sie w 14 dc czekalam kolejne 14 dni na @, takze z cyklu 28-30 dniowego zrobil sie 14+7+14 :/

Z te endomendo to tak juz niestety jest i wiem, ze antyki ja tylko usypiaja, ale jakbym nie robila przerwy w braniu to nie mialaby szans sie rozwinac do 3 stopnia :/ Tez tak mialam z jelitami, ze dzien przed albo najpozniej w pierwszy dzien @ sie oczyszczaja i pozniej te skurcze, jakbym caly czas musiala isc do toalety, takie bolesne parcie. Teraz miesiac po laparo juz tego nie mialam, co prawda @ nadal byla troche bolesna, ale z jelitem sie uspokoilo :) tez mam tylozgiecie, ale u mnie byly te bole od endometriozy, bo tak jak mowie po laparo przeszly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 23:48

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będą badać progesteron?
    Ja ma mam zalecony zrobić w 22-24 dc.
    A w takim razie u Was na jakiej podstawie wiadomo czy kobieta zaszła w ciążę? Tzn. w sensie ze czy dłużej czekacie na test (dłużej niż do terminu @) czy jak? Bo po pregnylu przecież i tak test pozytywnybwychldzi przez 7-10 dni przy 5000, a przy podwójnej dawce do 2 tyg. z tego,co wiem.

A też tak masz,ze plecy Cię bolą przy @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 23:54

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dol plecow szczegolnie kosc ogonowa mnie przed i w trakcie @ bolala.

Ja mialam do tej pory tylko jeden cykl z ovitrelle, bez stymulacji i musialam czekac 14dni po drugim zastrzyku na zrobienie testu, tego dnia dokladnie przyszla @. Lekarze zabraniali robic wczesniej, bo moze wyjsc wlasnie pozytywny. Czyli dokladnie tak jak mowisz musialam czekac 7 dni dluzej :(

‹‹ 2277 2278 2279 2280 2281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ