X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto poratowac się lekami póki jeszcze nie ma zagnieżdżenia? Bo to wysoka temperatura? Na pewno musisz teraz dużo odpoczywać, chociaż przy dziecku ciężko. Mam nadzieję że rano będzie lepiej a teoria że przeziębienie jest objawem wczesnej ciąży zostanie potwierdzona ;-) tulę i życzę zdrówka :-*

Selina, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma Mia a moze to zle samopoczucie to wlasnie efekt zagniezdzania? :)
    Tak czy inaczej zycze zdrowka :)

Gosia1989, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Watpie,to jeszcze za szybko. Gdyby to był przynajmniej 9dpo to większe szansę by były ze to jakiś objaw.
    Przestałam pić sok z pomarańczy (wcześniej piłam po 600ml dziennie) 3 dni temu, więc może Wit C za mało było i zlapalam jednak wirusa mojego męża.
    Wzięłam paracetamol 500, ale tempka nie zeszła, to zadzwoniłam do znajomego internisty i powiedział, że za mało wzięłam i mam wziąć jeszcze jedną.
    Czekam na efekty, boteraz mam 39stopni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 21:05

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia zdrowka!

Mi juz przeziebienie przeszlo, tez sie zarazilam od mojego...

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Watpie,to jeszcze za szybko. Gdyby to był przynajmniej 9dpo to większe szansę by były ze to jakiś objaw.
    Przestałam pić sok z pomarańczy (wcześniej piłam po 600ml dziennie) 3 dni temu, więc może Wit C za mało było i zlapalam jednak wirusa mojego męża.
    Wzięłam paracetamol 500, ale tempka nie zeszła, to zadzwoniłam do znajomego internisty i powiedział, że za mało wzięłam i mam wziąć jeszcze jedną.
    No to grubo z ta temperatura :( wspolczuje
    Bierz teraz preparaty z cynkiem i wit.c. Wybierasz sie jutro do doktorka?

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina - jutro idę do ginekologa,więc od razu spróbuję się upchnąć do rodzinnego.
    Dziecko do zlobka zaprowadze i pojade taksówką, nie będę się w takim stanie tłuc autobusem.

Czuje się koszmarnie.Maz mi ukrecil 3 szklanki soku z pomarańczy. Wcześniej wzięłam też wapno i Wit C. Leze z zimnym okladem na czole. Poliki mnie pieka, ale juz mi nie jest zimno,wiec temp przestała rosnąć.
    zamowie taksowke na jutro i idę spać.

age.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Jagna strasznie się cieszę i gratuluję zdrowego synka! Cudowna wiadomość!
    U nas będzie córeczka :-)

Co do objawów po clo to u mnie była oczywiście odczuwalna praca jajników i właśnie te zaburzenia widzenia czasami. Miałam takie coś jakby za przedmiotami które widzę podążało jakieś światło :-P Ciężko to określic bo zdecydowanie dziwne to było ale nie często się zdarzało, najczęściej w 4-5 dniu przyjmowania clo.

Mamma-mia, słyszałam kiedyś taką teorię, że przeziębienie w momencie zagnieżdżania może działać wręcz na plus, bo organizm jest jakby "zajęty" infekcją i nie "walczy" z zagniezdzajacym się fasolkiem, którego normalnie mógłby potraktować jak wroga. Nie wiem ile w tym prawdy ale głowa do góry! :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziebienie jest bardzo niebezpieczne na etapie zagniezdzenis i pierwszych tygodni ciązy,zwlaszcza wysoka temperatura.Wystrzegajcie sie wiec tego.
    Co do clo to nie czytac ulotek,to samo dotyczy letrozoli.Jak kazdy lek ma skutki uboczne i dziala na jedno szkodzi na drugie,wazne by w trakcie podawania leku byc pod kontrolą lekarza,monitoring to nie tylko oglądanie jajeczek ale takze reakcja na lek pozytywna czy tez negatywna.
    Ja na clo tylko pierwszy cykl zle znosilam ale to byla sennosc,arytmia,rozkojarzenie,kiepska koncentracja,jajniki raczej czulam po zastrzyku.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    W cytrusach jest malo vit.C najwiecej mają zielone owoce jak kiwi i zielone warzywa jak szpinak,pietruszka ziel. Brokuł

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    U mnie test ujemny
    Przykro mi,bardzo bym chciala by ci sie wreszcie udalo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevergiveup wrote:
    Spoko, Kuba tylko wykonywał mi zabieg, wiem, że to super lekarz. Myślę, że zawalił "prezes", który podał mi zastrzyk na pęknięcie przy pęcherzyku 18mm, który nie był w ogóle dojrzały...Czułam i wiedziałam że to za wcześnie ale mu zaufałam. Zawsze miałam podawany od mojego lekarza przy 22mm, więc jest różnica. Estradiol w dniu owu był tragiczny, ale odebrałam wynik dopiero po inse. No ale nie było możliwości wykonania zabiegu w nd bo nie było żadnego lekarza więc prezes stwierdził, że sobota będzie ok. No niestety teraz mam nadzieję, że mój lekarz lepiej to zaordynuje :(
    Mnie udalo sie zajsc w ciaze na clo robiac zastrzyk przy 18mm pecherzyku,tyle ze to nie jest wyznacznik kazdego jaja,kazde jajo ma swoj czas kiedy komórka dojrzeje,zastrzyk to moze przyspieszyc jednak zbyt wczesnie to tez nie dobrze.Naprawde lekarz musi miec dobre wyczucie kiedy zdecydowac o zastrzyku.Mam nadzieje ze kolejny raz bedzie bardziej owocny.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja czekam z niecierpliwoscią na te twoją laparo :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-) co do przeziębienia to był mój pierwszy objaw ciąży. Zwłaszcza że rzadko chorowalam ;-)

Gosia1989 lubi tę wiadomość

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Wszystkim Chorowitkom życzę zdrowia

Mamma-mia, Eska, Gosia1989 lubią tę wiadomość

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po Clo nie odczuwałam prace lewego jajnika, miałam wyczuwalne kłucia i ból jak na @. I uderzenia gorąca mnie dopadały.
    Teraz biorę Duphaston i zalewa mnie biały śluz w ilościach mało komfortowych :/

Jagna strasznie się cieszę i gratuluje. Tyle czasu niepewności i stresu. Na szczęście masz to już za sobą, i pozostaje się tylko cieszyć i oczekiwać syncia ;)

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    W cytrusach jest malo vit.C najwiecej mają zielone owoce jak kiwi i zielone warzywa jak szpinak,pietruszka ziel. Brokuł
    To nie do konca prawda :) cytryna owszem ma mało Wit C,ale pomarańcza z owoców, poza papaja (z której dostępności ciężko i nie jest zbyt tania) wychodzi najlepiej, choć kiwi tez ładnie. 1 pomarancza = 5.5 cytryny,a 1 kiwi = 3 ctryny Najwięcej ogolnie ma zolta papryka, kolejno czerwona, po niej jest pomarancza (stosunek wielkości do zawartosci), papaja. Jarmuz,brukselka i brokuł tez sa wysoko,ale z tej trójcy jadam tylko brokuła, którego dorzucam do obiadu dość często.

Odoukac w nocy gorączki nie miałam. Gadalam jeszcze raz z lekarzem i kazał mi wziąć pyralgine - ona pomogła pomogła końcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 07:53

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syringe wrote:
    Cześć dziewczyny ;-) co do przeziębienia to był mój pierwszy objaw ciąży. Zwłaszcza że rzadko chorowalam ;-)
    końcu mnie jeden z pierwszych,ale to był 4tc,także teraz nie ma sie co nakrecac,bo to dużo za wcześnie.
    ja podobnie. Goraczki miewam rzadko,a w tym cyklu to jakis totalny pech,bo to juz drugi raz! Mam nadzieje,ze choroba szybko minie. Lekarz mówił,ze prawdopodobnie grype zlapalam :/ okaze się dziś.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś z porannego moczu test ciążowy czułości 10, z ciekawosci,żeby sprawdzić jak tam trzyma sie we mnie hcg po zastrzyku 10 000 j. Jestem 5 dob po.
    Biel wizira :)
    Mówiłam,ze u mnie szybko schodzi :P

1_medium.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 08:04

age.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Przepraszam za nieobecnosc ale poprostu kazdy ma swój slaby czas.
    Dzis oddycham pelną parą bo dzis z rana dowiedzialam sie ze moje dziecko jest zdrowe,nift wykluczyly ZD wiec jestem szczesliwa,dodatkowa dobra wiadomosc to bedzie syn.
    Teraz wieczorem moge wejsc na watek i cieszyc sie waszymi sukcesami,musze nadrobic bardzo wiele.
    Jagna strasznie się cieszę!!!! Czekałam na wieści od Ciebie. Teraz życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży. Gratuluję synka!!

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia zycze aby przy kolejnym testowaniu byla druga kreseczka!

Mamma-mia, Gosia1989 lubią tę wiadomość

‹‹ 2322 2323 2324 2325 2326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ