X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, Mamma Mia, mój lekarz chce wrócić do CLO właśnie. nie wiem dlaczego to samo. z taką różnicą, że nie 5-9dc tylko 3-7dc. nie wiem co to zmieni. 2 miesiące mam tak brać. o lametcie mi jeszcze nie wspominał. zastanawiam się czy jakiekolwiek leki cokolwiek zmienią:/ właśnie zaczynam 36 cs.

Mamma Mia, współczuję tych kamieni, nie miałam nigdy, ale słyszałam, że to coś okropnego.

Olgaa, Joasia, dziękuję, myślałam, że jak już wszystko jest stabilne, to się w końcu uda. niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 11:59

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Ciebie, Marlena88, też staramy się od sierpnia 2014 r. Byłam stymulowana CLO sześć m-cy (tak naprawdę trzy po uregulowaniu prolaktyny i tarczycy) i też żyłam nadzieją, że teraz, że w końcu.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga mi sie wydaje, ze te pecherzyki, ktore teraz widzialas to sa cialka zolte i one maja prawo byc mniejsze, bo po wypuszczeniu jajeczka po prostu jakby "flaczeja" ;) Badz dobrej mysli, bo choc nawet dwa pecherzyki gwarancji nie daja to jednak szansa jest wieksza :)

Olgaa lubi tę wiadomość

• Olgaa Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jeszcze niepowodzeń przed nami... kur... limit powinien się dawno wyczerpać! :/

28 lat,pcos,4 cs,obecnie 2 cs z Clo - podcięte skrzydła

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś wieczorem zastanowimy się z mężem co dalej. od 3 dnia cyklu mam przepisane CLO, no ale znów bez monitu. a jeśli znów nabawię się torbieli? nie wiem jaki ten lekarz ma plan. a i zapomniałam, że 300 zł płacę za każdą wizytę bo to profesor. może w końcu warto odwiedzić klinikę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 12:26

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Olgaa Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Olga mi sie wydaje, ze te pecherzyki, ktore teraz widzialas to sa cialka zolte i one maja prawo byc mniejsze, bo po wypuszczeniu jajeczka po prostu jakby "flaczeja" ;) Badz dobrej mysli, bo choc nawet dwa pecherzyki gwarancji nie daja to jednak szansa jest wieksza :)

Dziękuję! Wasza wiedza i doświadczenia są bardzo cenne :*

28 lat,pcos,4 cs,obecnie 2 cs z Clo - podcięte skrzydła

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie dziewczyny że się wtrynię (poczytuję Was od jakiegoś czasu, coś tam pytałam ale jakoś tak wkręcić się nie potrafię:) )

Marlena88 poleciłabym zmienić lekarza, dziwne że daje tylko clo bez monitoringu (jakby robił to na odczepnego, kij mu w...oko). Wiesz czy te pęcherzyki Ci pękają? Może tu jest problem, jeżeli nie robi monitoringu to nie wiadomo, a znowu faszerować się lekami jest bezsensu. Druga moja myśl-nie robi monitoringu więc nie wiadomo czy endometrium nie jest za małe. Clo upośledza endometrium i jajco nie ma jak się zagnieździć. Może powinien Ci zmienić leki na np. aromek (podobno on nie upośledza endo)+ monitoring+ewentualnie coś na pęknięcie + badanie progesteronu.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:

Marlena88 poleciłabym zmienić lekarza, dziwne że daje tylko clo bez monitoringu (jakby robił to na odczepnego, kij mu w...oko). Wiesz czy te pęcherzyki Ci pękają? Może tu jest problem, jeżeli nie robi monitoringu to nie wiadomo, a znowu faszerować się lekami jest bezsensu. Druga moja myśl-nie robi monitoringu więc nie wiadomo czy endometrium nie jest za małe. Clo upośledza endometrium i jajco nie ma jak się zagnieździć. Może powinien Ci zmienić leki na np. aromek (podobno on nie upośledza endo)+ monitoring+ewentualnie coś na pęknięcie + badanie progesteronu.

w skrócie: byłam 2 miesiące na clo 5-9dc bez monitu, po tych dwóch miesiącach zrobiła mi się torbiel 7,5cm która jak szybko powstała tak po kolejnym cyklu z distreptazą zniknęła. no ale ten cykl był stracony. w kolejnym cyklu bez CLO ovu miała być ok 17dc(niepotwierdzona), w kolejnym 13dc potwierdzona że jajko pękło. no i właśnie na ten cykl miałam nadzieję. endo w tym cyklu i w poprzednim bez CLO 11 i 14 mm, więc chyba nie jest źle. no i teraz clo 3-7 dc mam brać

Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby te moje jajka pękają, bo pare razy było tak, że zaszłam powiedzmy w 10 dc a tu już było po owu. on widzi problem w rozregulowanym cyklu. za wcześnie owlacje. a jak zaczął kombinować z lekami, to już sama nie wiem kiedy ja te owulacje mam

Co dalej???
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Czy zdarzyło się wam że ovu wyznaczył błędnie termin owulacji według monitoringu wychodzi że owulację miałam 13 dnia cyklu a ovu przesunęło mi na 17 schody tylko dlatego że miałam 3 skoki temperatur?

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    niby te moje jajka pękają, bo pare razy było tak, że zaszłam powiedzmy w 10 dc a tu już było po owu. on widzi problem w rozregulowanym cyklu. za wcześnie owlacje. a jak zaczął kombinować z lekami, to już sama nie wiem kiedy ja te owulacje mam

No to już trochę jaśniej. Faktycznie masz trochę nieregularne cykle. Ale i tak zmieniłabym lek na inny, ileż można się faszerować clo. A wyniki progesteronu?

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    No to już trochę jaśniej. Faktycznie masz trochę nieregularne cykle. Ale i tak zmieniłabym lek na inny, ileż można się faszerować clo. A wyniki progesteronu?

nie pamiętam dokładnie wyniku bo robiłam wszystkie hormony już jakiś czas temu i 3 lekarzy analizowało i niby było ok. aż zerknę dziś w domu z ciekawości, bo sama ich nie analizowałam.

Co dalej???
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    nie pamiętam dokładnie wyniku bo robiłam wszystkie hormony już jakiś czas temu i 3 lekarzy analizowało i niby było ok. aż zerknę dziś w domu z ciekawości, bo sama ich nie analizowałam.

Jeszcze kilka pomysłów:
    -badanie na ureaplazme?
    -wrogi śluz?
    -badania faceta ok?
    -może pora na inseminację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ale masz super endometrium jak na CLO. Co mnie dziwi bardzo, skoro piszecie, ze Aromek nie powoduje uposledzenia endometrium to czemu go czesciej nie przepisuja? On jest jakis wyjatkowo drogi? Czy o co w tym chodzi?

Mamma mia wspolczuje bolu, masakra urodzic takie kamienie :( pewnie stad ta twoja goraczka byla. Moj brat tez mial kiedys kamienie to strasznej goraczki dostal, ze az go karetka zabrala.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello, z tego co podajesz to męża badanie mamy i jest ok. pozostałe myślę, że juz klinika napewno by się tym zajęła.

Joasia, starałam się jeść oeparol w pierwszej fazie, orzeszki i wino od czasu do czasu. może coś pomogło na endo. przy clo miałam 10-11mm, a bez clo do 14mm. no to chyba jak dla jaja to dobre warunki.

skłaniam się ku hsg, ale doktor mówi, że to problem z hormonami i żebym na razie nie robiła.

Co dalej???
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze powiedziawszy nie wiem czemu lekarza głównie clo przepisują. Porównałam ceny: clo 10tab. 26zł, aromek 30tab 59zł

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Szczerze powiedziawszy nie wiem czemu lekarza głównie clo przepisują. Porównałam ceny: clo 10tab. 26zł, aromek 30tab 59zł

ja też nie wiem o co z tym chodzi. wątpie, że chodzi o cenę, skoro oni za wizyty tyle floty biorą.

ja na kolejne 2 miesiące mam CLO, zobaczymy.

Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, że tak z rana wylałam na Was wiadro żalu, ale jestem zła i wściekła i najchętniej to już bym wyszła z tej pracy i poszła do domu pod kocyk.

Co dalej???
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    ja też nie wiem o co z tym chodzi. wątpie, że chodzi o cenę, skoro oni za wizyty tyle floty biorą.

ja na kolejne 2 miesiące mam CLO, zobaczymy.

Nie masz możliwości pójść do innego gina na monitoring?

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello, właśnie o tym też pomyślałam. mam możliwość pójścia do Luxmedu za darmo, ale tam terminy jak na nfz. może uda mi się wbić jakoś.

chciałam zapytać, czy jeśli któraś z Was miała CLO przepisane na 3-7 dc zamiast 5-9 to jaki był tego powód? bo nie wiem do końca dlaczego doktor mi to przestawił, a dodzwonić się do niego graniczy z cudem. byłabym wdzięczna za odpowiedź

Co dalej???
‹‹ 2327 2328 2329 2330 2331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ