X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Aniu ano właśnie, mój widział w listopadzie i teraz w styczniu tą podwyższoną prolaktynę, to w listopadzie (akurat leciałam na urlop) odradził lek właśnie ze względu na mój wyjazd i możliwe skutki uboczne, które mołyby być uciążliwe. Teraz w styczniu stwierdził, żebym jednak w lutym w 2-4dc zbadała ją jeszcze raz i dopiero coś przepisze :/ Powiem szczerze wkurza mnie to. Czemu niby tym razem miałaby być niska skoro nic nie zażywałam na jej obniżenie? Krótki okres czasu (2-3tyg) brałam Castagnus i tyle
    Ja to jak już wspominałam w gorącej wodzie jestem kąpana ;) dla mnie lekarz widzący wyniki badań powinien reagować od razu a nie Aaa pożyjemy zobaczymy, proszę się starać.
    Jeszcze nie znalazłam doktorka, który by mi w 100% odpowiadał :D Zawsze jestem od nich mądrzejsza hehe ;]
    Ale ginekolog czy endo? Bo jak gin,to idź z tym do endo,a jak endo,to zmień lekarza po prostu. Skoro jest nieprawidlowy wynik,nie dostajesz lekow,to jakim cudem mialby sie sam obnizyc?
    Ja Ci powiem,ze czasami dla swietnegonlekarza warto jechać gdzieś dalej. Ja do lekarzy czasami jeździłam 400 km,bo wiedziałam ze z sto razy lepsi niż moi miejscowi. Warto było. To,co tamci nie zrobili w dwa lata, jeden doktórego jechałam daleko,zrobił w kilka miesięcy.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a kiedy odstawilas bromka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ze podobno od leczenia prolaktyny juz sie odchodzi? Juz kilku lekarzy spotkalam, ktorzy wlasnie ze wzgledu na humorzastosc tego hormonu nie chca go leczyc...

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromergon odstawia się jak się zajdzie w ciążę. Ja też wtedy odstawialam

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    A wiecie, ze podobno od leczenia prolaktyny juz sie odchodzi? Juz kilku lekarzy spotkalam, ktorzy wlasnie ze wzgledu na humorzastosc tego hormonu nie chca go leczyc...
    Tego nie wiedziałam,ale za to wiem po sobie,ze u mnie prawidlowy poziom prolaktyny nie wpłynął na poprawę płodności.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa wrote:
    Douska kochana trzymam kciuki :*

Podczytuje Was ale nie nadążam na bieżąco bo siedzę w biurze po 12 godzin :(

A ze spraw co u mnie to nie wiem co robić :( Dzisiaj 5 dzień biorę luteinę, ale od wczoraj boli mnie brzuch dosyć mocno, całkiem jak w trakcie @, której oczywiście nie mam. Powinnam wziąć lutkę jeszcze przez dwa dni, ale zastanawiam się czy nie odstawić już skoro są takie bóle okresowe. Może tylko bez sensu wstrzymuje? Termin @ mam na jutro. Plamień żadnych ani nic podobnego nie mam. Co radzicie?
    Ja bym dzis dla 100% pewnosci zrobila test i w razie negatywnego wyniku odstawila lutke

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mialam taki stres wlasnie w grudniu :/ pewnie tez niezly zamet mialam w srodku. Co do bromka, to jeszcze poprzedni lekarz (u ktorego bylam we wrzesniu z wynikami prolaktyny), chcial mi go przepisac ale stwierdzil ze ma b.duzo skutkow ubocznych i sugeruje Dostinex.
    Powiedzial mi, ze jest b.drogi i zebym sie zastanowila o.O Zrezygnowalam, bo nie bylo mnie wtedy stac na jego zakup i bylam na etapie zmiany lekarza-bo ten nie fajnie mnie potraktowal ogolnie podczas calej wizyty. Ten nowy z polecenia u ktorego bylam to gin i wlasnie on stwierdzil, ze jak wyjezdzam na wakacje to narazie nie ma sensu przepisywac, bo sie bede zle czula a teraz w styczniu kazal ponowic badanie. No i tak mi sie to juz ciagnie.
    Zaluje oczywiscie, ze nie wykupilam tego drozszego leku, moglam skads kase wysuplac (on mi przepisywal 3op.jednoczesnie) bo pewnie juz dawno bym miala wszystko uregulowane.
    Radzicie pojsc z tym do endokrynologa? Czy zrobic ta prolaktyne za niecale 2tyg i isc do gina po recepte?

Mamma Mia matko i corko! czytalam to z zapartym tchem co to Ci sie dzialo. Kamienie kurcze bolesna sprawa na pewno :/ wspolczujeborykania sie z tym. Dobrze, ze juz Ci ulzylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 09:44

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina - co do laparo i hsg,to według mnie masz rację i szkoda czasu na hsg. Nie ma co sie bać laparoskopii,też miałam j. brzusznej tylko innej części i w porównaniu do dużych operacji,jakie miałam,to laparo to pikuś,dasz radę. szybko dochodzi się do siebie,moja mama miał ginekologiczna (usuwanie torbieli) i po trzech dniach normalnie chodziła, po 2 tyg wrocila do pracy, miała tylko 6 tyg zakazu dzwigania i ćwiczeń,ale na normalne spacery mogla chodzic.
    Skoro pokaże to u Ciebie na czym stoisz,czy jest sens podawac CLO, a dodatkowo też poprzetyka tam w razie czego,to według mnie piłuj doktorka,niech wypisuje skierowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 09:50

Selina lubi tę wiadomość

age.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Aniu a kiedy odstawilas bromka?
    Na początku ciąży,jakoś tak w 5 tygodniu

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Tak są ponoc 2 szkoły...ja zrobiłam test z obciążeniem to jeden gin powiedział że to nieważne i się już na to nie patrzy a ten z kliniki niepłodności wręcz przeciwnie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Selina - co do laparo i hsg,to według mnie masz rację i szkoda czasu na hsg. Nie ma co sie bać laparoskopii,też miałam j. brzusznej tylko innej części i w porównaniu do dużych operacji,jakie miałam,to laparo to pikuś,dasz radę. szybko dochodzi się do siebie,moja mama miał ginekologiczna (usuwanie torbieli) i po trzech dniach normalnie chodziła, po 2 tyg wrocila do pracy, miała tylko 6 tyg zakazu dzwigania i ćwiczeń,ale na normalne spacery mogla chodzic.
    Skoro pokaże to u Ciebie na czym stoisz,czy jest sens podawac CLO, a dodatkowo też poprzetyka tam w razie czego,to według mnie piłuj doktorka,niech wypisuje skierowanie :)
    Dokładnie,ja miałam w 2016 r aż dwie laparoskopie,jedna diagnostyczna a potem niestety z powodu ciąży pozamacicznej.po pierwszej wróciłam do pracy po tygodniu l4 a po drugiej jak w czwartek miałam zabieg,to w środę kolejna już poszłam do pracy

Mamma-mia lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis fatalnie czuje :( juz wczoraj mnie bralo na nowo, ale wolalam o tym nie myslec nawet a dzis jest gorzej. Migdaly mam jak pilki do ping ponga, ciezko mi sie oddycha i jakas flegme tam mam :/ u mnie to czeste niestety. Powietrze sie na pewno przyczynia do rozwoju infekcji. Lykam juz co moge, co w miare nie szkodliwe, obym tylko uniknela wizyty u lekarza

• Olgaa Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Tak dużo piszecie, że ciężko nadążyć :)

Wróciłam z monitoringu. W piątek, 11dc były dwa pęcherzyki 15 i 14mm. Dziś,15dc lekarz stwierdził, że owulacja była,bez Pregnylu,endometrium 9,5mm. Mam brać Duphaston 2x1 przez 12 dni i 21dc zbadać progesteron.
    Jednak po chwilowej radości i powrocie do biura tradycyjnie mam czarne myśli, bo na usg było widać pęcherzyki po 8-9mm i zastanawiam się, czy to możliwe, że jednak tamte pęcherzyki zmalały i nie było owu?:(

Mamma-mia lubi tę wiadomość

28 lat,pcos,4 cs,obecnie 2 cs z Clo - podcięte skrzydła

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, co do leczenia prolaktyny, napiszę moje subiektywne zdanie: czym prędzej do endokrynologa! Ginekolog, owszem, powinien mieć pogląd na wyniki hormonów, ale to endo zajmuje się stricte przysadką jeżeli chodzi o wydzielanie prolaktyny.
    Ja wzięcie bromergonu odczuwałam przez pierwsze kilka dni, ale jego działania odczułam już po trzech dniach (zniknął mlekotok). Po miesiącu przyjmowania 3x0,5 prolaktyna spadła mi poniżej normy. Trzy miesiące zajęło lekarzowi dobranie odpowiedniej dawki i teraz jest już wszystko ok.
    Mało tego, w bardzo wielu przypadkach za wysoka prolaktyna blokuje owulacje i choć nie zawsze uregulowanie prolaktyny od razu oznacza ciążę, to wielu przypadkach jednak tak jest - moja endo powiedziała, że wiele jej pacjentek zaciążyło już w pierwszym miesiącu przyjmowania leków.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:

Nie chcą go leczyć, bo uważają, że problem sam się rozwiąże? Bez sensu, jak dla mnie.

Mamma-mia, OMG!!!

mam Córeczkę <3
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, nie mam za bardzo teraz czasu czytać, ale chciałam tylko napisać, że moje marzenia na ten miesiąc prysły, bo przyszła @ :/ nie pomaga clo, nie pomaga przerwa od clo, nie pomaga nic generalnie. tyle w temacie

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Olgaa Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    cześć dziewczyny, nie mam za bardzo teraz czasu czytać, ale chciałam tylko napisać, że moje marzenia na ten miesiąc prysły, bo przyszła @ :/ nie pomaga clo, nie pomaga przerwa od clo, nie pomaga nic generalnie. tyle w temacie

Strasznie mi przykro :(

28 lat,pcos,4 cs,obecnie 2 cs z Clo - podcięte skrzydła

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:

Jakie plany na przyszłość?
    Pytam, bo ja teraz też ostatni miesiąc na CLO, później mam mieć miesiąc przerwy, porobić badania i za następny spróbować z innym lekiem stymulującym (jakieś dwa/trzy miesiące max). Jak się nie uda, to inseminacja.
    Pytam, bo już mi sił brak i zastanawiam się co mam robić.

Mam dzisiaj tak strasznie depresyjny dzień... Nie mogę się na niczym skupić, nie mogę w nocy spać, jestem ciągle zmęczona i wszystko mnie tak bardzo irytuje :/

mam Córeczkę <3
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    :( tulę :*
    a może w nowym cyklu by sprobowac Lamette?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 11:47

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena przykro mi :(

‹‹ 2326 2327 2328 2329 2330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ