CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyParsleyek wrote:Olciaa działaj działaj, mam nadzieję że Tobie aromek przyniesie szczęście, u mnie niestety pierwszy cykl nie poszedł.
Selina ja też mam dziś 1dc! :*
CześćDzięki wielkie
U mnie po aromku był tylko 1 pęcherzyk - w 11 dc miał 24 mm więc od razu dostałam zastrzyk. No a teraz czekamy
Trzymam za Ciebie kciuki
Parsleyek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrapa wrote:hej laski, jestem juz po CLO. za 2 dni mam monitoring. Jakos nie jestem pozytywnie nastawiona.
( mam ciagle kremowy sluz.. a moze jeszcze za wczesie na owu?
Sluzem sie poki co nie przejmuj, poczekaj.
Bierzesz Oeparol na śluz? -
Cześć Dziewczęta!
Parę dni do Was nie zaglądałam i niestety widzę parę smutnych wieści...głowy do góry i walczymy dalej!Oby kolejny miesiąc przyniósł radosne informacje na naszym wątku. Ściskam Was mocno!
Jutro mam 8dpo i lecę badać progesteron, zobaczymy czy w ogóle była ovu. Przeczucia mam kiepskie, ale która z nas śmie mieć dobre po kilku rozczarowaniach...
Apropo Oeparolu, to brałam w tym cyklu 2x1 tabletce do ovu i jakoś szalonej różnicy nie zauważyłamktóraś z Was miała podobnie?
28 lat,pcos,4 cs,obecnie 2 cs z Clo - podcięte skrzydła
-
nick nieaktualnyMamma mia, Parsleyek, Selina
Czyli jednak miesiac do dupy, zadnej z nas sie nie udalo
Ja teraz biore wiesiolek, ale 3x2 tabletki i narazie mam 8dc, takze nie widze jeszcze sluzu.
Pije tez czerwone winko po lampce dziennie, jem po kilka orzechow i biore koenzym q10.
Ale szczerze mowiac nie licze na cuda.
Przy bromku nie zauwazylam, zeby jakis sluz byl rewelacyjny, za to pierwsza ovu po laparo wow to byly tony sluzu pierwszy raz w zyciu cos takiego widzialam -
nick nieaktualnyOlga wiesiołka trzeba brać ok.5 kapsułek dziennie do owulacji, żeby był efekt
ja zauważyłam śluz przy owu w takim dawkowaniu
Joasia to dwa-trzy dni i śluz się pojawi
Ja tam w tym cyklu nie płakusiam@ przyszła, jest jak jest, nastawiam się optymistycznie na następne miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 23:42
-
Parsleyek wrote:Jeszcze pewnie z 2/3 cykle stymulowane a potem w kolejce laparo... Planujesz monitoring w tym cyklu?
w tym tygodniu zaczynam nowy cykl stymulowany, z 2-3 cykle czekamy czy ruszy owulacja z lewego, jeśli ni to laparoskopia
Parsleyek lubi tę wiadomość
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
kurczę, szkoda że się żadnej nie udało, jakiś ten styczeń pechowy. no nic. Pamiętacie Doris z Gdzie jest Nemo? Wiecie co się robi gdy życie dołuje? Mówi się trudno i płynie się dalej
Ja wczoraj 6 dc znów ledwo skończyła się @ a tu mnie śluz zalewa. normalnie ciągle go czułam. pewnie będzie jak zwykle 2 dni potem w ogóle zniknie i jak będzie owu to już będzie pustynia. takie w sumie pytanko mam z tym związane. czy jeśli dużo czasu przed owu jest ładny śluz, to czy armia sobie tam wpłynie i ma szansę przetrwać do owu w takim marniejszym? ostatnuio też tak miałam 6-7 dc śluz, 13dc dopiero owu i jak była to było sucho.Selina lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Totalnie nie mam humoru. Dziś znowu negatywny test. Już nie wierzę,ze coś coś tego wyjdzie.
I przestaje temperaturę mierzyć. Tylko mnie to stresuje,poza tym dziecko wola a ja leze i czekam az mi zmierzy. Bez sens.
W którym dniu cyklu robilyscie prolaktyne?
Muszę powtórzyć,a nie pamiętam jak to byloWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 09:00
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja z szybkim pytaniem: mam 2dc i chcialam zbadac prolaktyne, choroba przeszla ale jestem jeszcze oslabiona. Bedzie to mialo wplyw jakis na wynik? Dodam, ze procz paracetamolu, ibupromu i pseudoefedryny nie bralam zadnej chemii
Mam zamiar zaraz jechac z mezem i tak sie jeszcze zastanawiamMoze przy okazji jakies inne hormony zbadac? np.estradiol lub tedtosteron? Czy moze w inne dni lepiej?
Mamma Mia wlasnie miedzy 2-4dc sie powinno prolaktyne badacWiec czekaj jeszcze
Moze idz zrob bete? te testy czasem sa o tylek rozbic
Marlena plemniki 2-3dni przetrwaja, ale 5 to juz nieMoze zaopatrzcie sie w zel Pre Seed (ja go moze kupie na ten cykl), albo Conceive?
Lykaj po 5kapsulek dziennie Oeparol Femina (do kupienia w rosmanie), ja juz przy 1szej owu po nim zobaczylam sporo sluzuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 09:15
-
Mamma mia, Selina mi doktorek mówił, że dzień cylku nie ma wpływy na wynik prolaktyny, jedynym zaleceniem było iść z samego rana na czczo.
Głowy do góry laskipoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Pomoglabym,ale nie mam zielonego pojecia jak z tymi lekami... moze zadzwon do przychodni, badz labo i zapytaj? Oni powinni wiedzieć.
Na bete nie ide,bo mam zero na koncie. Moelismy duzo wydatkow teraz. Czekam na wyplate właśnie,myślałam,ze w pt przyjdzie, ale nie ma jeszcze. Maja czas do jutra.
Zresztą jak pojde i nic nie wyjdzie, to bede później wsciekac się ze 30 zl w błoto wywalone.
Jestem ciekawa czy nie udało się,bo byłam chora czy jest inny powód. -
Selina wrote:
Marlena plemniki 2-3dni przetrwaja, ale 5 to juz nieMoze zaopatrzcie sie w zel Pre Seed (ja go moze kupie na ten cykl), albo Conceive?
Lykaj po 5kapsulek dziennie Oeparol Femina (do kupienia w rosmanie), ja juz przy 1szej owu po nim zobaczylam sporo sluzu
właśnie ten śluz mam tak bardzo wcześnie, że zaczynam podejrzewać, że to właśnie przez to się nie udaje. też tak myślę, że co z tego, że teraz działamy jak owu będzie za tydzień i będą suchoty do tego czasu. biorę oeparol i faktycznie śluzu jest więcej no ale właśnie w nieodpowiednim czasie. no niby lekarz mówił, że nie ma to aż takiego znaczenia, że to nie jest duży problem.
a ten żel to normalnie w aptece? i on jest specjalny dla żołnierzyków i w razie gdy przy owu nie ma śluzu to im pomaga?początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualnyMarlena w aptece nie wiem czy sa tak normalnie. Ja Conceive zamawialam w necie na w sklepie Starania a ten Pre Seed tez w necie jest ale w jakims innym sklepie. Tanie toto nie jest
ale wlasnie "udaje" nasz naturalny sluz i poprawia ruchliwosc plemnikow, moga dluzej przetrwac-co u nas tez istotne, bo maz ma sporo powolnej armii.
Widzialam jakis czas temu, ze Jagna miala do sprzedania Conceive, moze napisz do niej?
A Oeparl bierzesz az do owu?
Mamma Mia no tak, rozumiem. Kochana nie denerwuj sie, nie zadreczaj pytaniamiKiedy wypada terminowa @?
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Kuzwaaaa trzeba byc na czczo na prolaktyne a ja musialam wziac Buscopan p.bolowo z rana
bo przeciez mam takie bole ze skonam. Kurdr to teraz juz po ptokach? popilam tylko odrobina wody
Selinka, ale możesz iść i jutro. mi do tej pory żaden lekarz nie mówił, że prolaktyne bada się w konkretnych dniachbez nerw. to nie zależy od dnia cyklu podobno. ale na czczo musisz być. bo ta prolaktyna bardzo chwiejna jest i jak najmniej czynników zewnętrznych musi być.
początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Selina,kochana, u mnie nie ma terminu @, bo J potrafię ja mieć zarówno po 45dniach,jak i po 90 czy 180.
mam brać duphaston 10 dni po prostu i odstawić jeśli będą negatywy. Ginka mówiła żebym próbowała od 10 dpo. Dziś mam 11 dpo,tzn. teretucznie to wieczorem mija,bo wieczorem dopiero owulka była.
Mam jeszcze trochę testow, to bede sprawdzać, ale ehhh sama wiesz jak to wszystko dołuje.
Jeszcze jak na złość,to znowu gorzej sie czuje. Przekleta infekcja. Już myślałam,ze mam prawie po. -
nick nieaktualnyMarlena mnie lekarz (2 lekarzy, bo zmienialam), mowilo ze koniecznie miedzy 2-4dc, w necie tez tak pisza na stronach labo. Jutro nie dam rady
maz dzis mnie moze zawiezc. Myslicie ze ta 1pigulka z odrobina wody moze miec wplyw? echh ok nie wazne, jade do labo i zobaczymy co powiedza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 09:50
-
no właśnie, najlepiej zajechać i zapytać, one tam na pewno wiedzą i Ci powiedzą czy możesz czy nie. no to już sama nie wiem jka z tą prolaktyną. ja latałam kiedy mi pasowało i lekarz nic nie mówił.początek starań sierpień 2014
Co dalej???