X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Olciaa działaj działaj, mam nadzieję że Tobie aromek przyniesie szczęście, u mnie niestety pierwszy cykl nie poszedł.

Selina ja też mam dziś 1dc! :*

Cześć :-) Dzięki wielkie :-)
    U mnie po aromku był tylko 1 pęcherzyk - w 11 dc miał 24 mm więc od razu dostałam zastrzyk. No a teraz czekamy :-)
    Trzymam za Ciebie kciuki :-)

Parsleyek lubi tę wiadomość

• Trapa Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski, jestem juz po CLO. za 2 dni mam monitoring. Jakos nie jestem pozytywnie nastawiona. :(( mam ciagle kremowy sluz.. a moze jeszcze za wczesie na owu?

Ania

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trapa wrote:
    hej laski, jestem juz po CLO. za 2 dni mam monitoring. Jakos nie jestem pozytywnie nastawiona. :(( mam ciagle kremowy sluz.. a moze jeszcze za wczesie na owu?
    W którym dc będziesz mieć monit?
    Sluzem sie poki co nie przejmuj, poczekaj.
    Bierzesz Oeparol na śluz?

• Olgaa Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta!

Parę dni do Was nie zaglądałam i niestety widzę parę smutnych wieści...głowy do góry i walczymy dalej!Oby kolejny miesiąc przyniósł radosne informacje na naszym wątku. Ściskam Was mocno!

Jutro mam 8dpo i lecę badać progesteron, zobaczymy czy w ogóle była ovu. Przeczucia mam kiepskie, ale która z nas śmie mieć dobre po kilku rozczarowaniach...

Apropo Oeparolu, to brałam w tym cyklu 2x1 tabletce do ovu i jakoś szalonej różnicy nie zauważyłam :/ któraś z Was miała podobnie?

28 lat,pcos,4 cs,obecnie 2 cs z Clo - podcięte skrzydła

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia, Parsleyek, Selina :(
    Czyli jednak miesiac do dupy, zadnej z nas sie nie udalo :(

Ja teraz biore wiesiolek, ale 3x2 tabletki i narazie mam 8dc, takze nie widze jeszcze sluzu.
    Pije tez czerwone winko po lampce dziennie, jem po kilka orzechow i biore koenzym q10.
    Ale szczerze mowiac nie licze na cuda.

Przy bromku nie zauwazylam, zeby jakis sluz byl rewelacyjny, za to pierwsza ovu po laparo wow to byly tony sluzu pierwszy raz w zyciu cos takiego widzialam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga wiesiołka trzeba brać ok.5 kapsułek dziennie do owulacji, żeby był efekt :) ja zauważyłam śluz przy owu w takim dawkowaniu

Joasia to dwa-trzy dni i śluz się pojawi :)

Ja tam w tym cyklu nie płakusiam ;) @ przyszła, jest jak jest, nastawiam się optymistycznie na następne miesiące :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 23:42

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Jeszcze pewnie z 2/3 cykle stymulowane a potem w kolejce laparo... Planujesz monitoring w tym cyklu?
    To tak jak u mnie :) w tym tygodniu zaczynam nowy cykl stymulowany, z 2-3 cykle czekamy czy ruszy owulacja z lewego, jeśli ni to laparoskopia :)

Parsleyek lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, szkoda że się żadnej nie udało, jakiś ten styczeń pechowy. no nic. Pamiętacie Doris z Gdzie jest Nemo? Wiecie co się robi gdy życie dołuje? Mówi się trudno i płynie się dalej :)

Ja wczoraj 6 dc znów ledwo skończyła się @ a tu mnie śluz zalewa. normalnie ciągle go czułam. pewnie będzie jak zwykle 2 dni potem w ogóle zniknie i jak będzie owu to już będzie pustynia. takie w sumie pytanko mam z tym związane. czy jeśli dużo czasu przed owu jest ładny śluz, to czy armia sobie tam wpłynie i ma szansę przetrwać do owu w takim marniejszym? ostatnuio też tak miałam 6-7 dc śluz, 13dc dopiero owu i jak była to było sucho.

Selina lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalnie nie mam humoru. Dziś znowu negatywny test. Już nie wierzę,ze coś coś tego wyjdzie.
    I przestaje temperaturę mierzyć. Tylko mnie to stresuje,poza tym dziecko wola a ja leze i czekam az mi zmierzy. Bez sens.

W którym dniu cyklu robilyscie prolaktyne?
    Muszę powtórzyć,a nie pamiętam jak to bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 09:00

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z szybkim pytaniem: mam 2dc i chcialam zbadac prolaktyne, choroba przeszla ale jestem jeszcze oslabiona. Bedzie to mialo wplyw jakis na wynik? Dodam, ze procz paracetamolu, ibupromu i pseudoefedryny nie bralam zadnej chemii
    Mam zamiar zaraz jechac z mezem i tak sie jeszcze zastanawiam ;) Moze przy okazji jakies inne hormony zbadac? np.estradiol lub tedtosteron? Czy moze w inne dni lepiej?

Mamma Mia wlasnie miedzy 2-4dc sie powinno prolaktyne badac :) Wiec czekaj jeszcze
    Moze idz zrob bete? te testy czasem sa o tylek rozbic ;)

Marlena plemniki 2-3dni przetrwaja, ale 5 to juz nie :/ Moze zaopatrzcie sie w zel Pre Seed (ja go moze kupie na ten cykl), albo Conceive? :)
    Lykaj po 5kapsulek dziennie Oeparol Femina (do kupienia w rosmanie), ja juz przy 1szej owu po nim zobaczylam sporo sluzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 09:15

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia, Selina mi doktorek mówił, że dzień cylku nie ma wpływy na wynik prolaktyny, jedynym zaleceniem było iść z samego rana na czczo.

Głowy do góry laski

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomoglabym,ale nie mam zielonego pojecia jak z tymi lekami... moze zadzwon do przychodni, badz labo i zapytaj? Oni powinni wiedzieć.

Na bete nie ide,bo mam zero na koncie. Moelismy duzo wydatkow teraz. Czekam na wyplate właśnie,myślałam,ze w pt przyjdzie, ale nie ma jeszcze. Maja czas do jutra.
    Zresztą jak pojde i nic nie wyjdzie, to bede później wsciekac się ze 30 zl w błoto wywalone.

Jestem ciekawa czy nie udało się,bo byłam chora czy jest inny powód.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po oeparolu miałam bardzo dużo śluzu. Brałam 4 kapsułki dziennie

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Marlena plemniki 2-3dni przetrwaja, ale 5 to juz nie :/ Moze zaopatrzcie sie w zel Pre Seed (ja go moze kupie na ten cykl), albo Conceive? :)
    Lykaj po 5kapsulek dziennie Oeparol Femina (do kupienia w rosmanie), ja juz przy 1szej owu po nim zobaczylam sporo sluzu

właśnie ten śluz mam tak bardzo wcześnie, że zaczynam podejrzewać, że to właśnie przez to się nie udaje. też tak myślę, że co z tego, że teraz działamy jak owu będzie za tydzień i będą suchoty do tego czasu. biorę oeparol i faktycznie śluzu jest więcej no ale właśnie w nieodpowiednim czasie. no niby lekarz mówił, że nie ma to aż takiego znaczenia, że to nie jest duży problem.

a ten żel to normalnie w aptece? i on jest specjalny dla żołnierzyków i w razie gdy przy owu nie ma śluzu to im pomaga?

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena w aptece nie wiem czy sa tak normalnie. Ja Conceive zamawialam w necie na w sklepie Starania a ten Pre Seed tez w necie jest ale w jakims innym sklepie. Tanie toto nie jest :/ ale wlasnie "udaje" nasz naturalny sluz i poprawia ruchliwosc plemnikow, moga dluzej przetrwac-co u nas tez istotne, bo maz ma sporo powolnej armii.
    Widzialam jakis czas temu, ze Jagna miala do sprzedania Conceive, moze napisz do niej? :)
    A Oeparl bierzesz az do owu?

Mamma Mia no tak, rozumiem. Kochana nie denerwuj sie, nie zadreczaj pytaniami :/ Kiedy wypada terminowa @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwaaaa trzeba byc na czczo na prolaktyne a ja musialam wziac Buscopan p.bolowo z rana :( bo przeciez mam takie bole ze skonam. Kurdr to teraz juz po ptokach? popilam tylko odrobina wody

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kuzwaaaa trzeba byc na czczo na prolaktyne a ja musialam wziac Buscopan p.bolowo z rana :( bo przeciez mam takie bole ze skonam. Kurdr to teraz juz po ptokach? popilam tylko odrobina wody

Selinka, ale możesz iść i jutro. mi do tej pory żaden lekarz nie mówił, że prolaktyne bada się w konkretnych dniach :) bez nerw. to nie zależy od dnia cyklu podobno. ale na czczo musisz być. bo ta prolaktyna bardzo chwiejna jest i jak najmniej czynników zewnętrznych musi być.

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina,kochana, u mnie nie ma terminu @, bo J potrafię ja mieć zarówno po 45dniach,jak i po 90 czy 180. :/ mam brać duphaston 10 dni po prostu i odstawić jeśli będą negatywy. Ginka mówiła żebym próbowała od 10 dpo. Dziś mam 11 dpo,tzn. teretucznie to wieczorem mija,bo wieczorem dopiero owulka była.
    Mam jeszcze trochę testow, to bede sprawdzać, ale ehhh sama wiesz jak to wszystko dołuje.

Jeszcze jak na złość,to znowu gorzej sie czuje. Przekleta infekcja. Już myślałam,ze mam prawie po.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena mnie lekarz (2 lekarzy, bo zmienialam), mowilo ze koniecznie miedzy 2-4dc, w necie tez tak pisza na stronach labo. Jutro nie dam rady :/ maz dzis mnie moze zawiezc. Myslicie ze ta 1pigulka z odrobina wody moze miec wplyw? echh ok nie wazne, jade do labo i zobaczymy co powiedza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 09:50

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, najlepiej zajechać i zapytać, one tam na pewno wiedzą i Ci powiedzą czy możesz czy nie. no to już sama nie wiem jka z tą prolaktyną. ja latałam kiedy mi pasowało i lekarz nic nie mówił.

Co dalej???
‹‹ 2337 2338 2339 2340 2341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ