CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina, na to że Cię muli wpływ ma jeszcze pogoda. dziś jest okropnie i dlatego jesteśmy takie rozbitepoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Selina, Marlena a ktore makcie dni cyklu?
Ja właśnie czekam w kolejce do labo. Ginka kazała zrobić lh, estradiol, progesteron. W pon wizyta.
A wczoraj seks nam sie nie udal, dziecko obudziło się dosłownie chwilę przed tym jak zaczelismy,a pozniej nie moglo usnac ponad 2h -
ja mam dziś 25dc.
właśnie dlatego każdy nam mówi, żebyśmy korzystali, dopóki dzieci nie mapoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
To trzymam kciuki, lada momemnt sie okaze
Taaa... my przed ciążą uprawialismy seks do 3 razy dziennie i był zawsze, chyba,ze jedno z nas gdzieś wyjechało. W ciąży długo mialam zakaz, po ciąży prawie 3 miesiace dochodziłam do siebie "na dole", siadanie na toalecie bolało,więc nie był mowy o seksie. A później wiadomo - zmeczenie itd. Teraz jak sie staramy o kolejną ciaze, to staramy się często uprawiać seks, ale nie zawsze warunki na to pozwalaja, aczkolwiek powiem Wam,ze sprawdza sie to,co kiedyś wyczytałam w jednych badaniach - im częściej uprawiasz seks, tym czesciej masz na niego ochote, libido rosnieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 09:46
Joannanml lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamma Mia ooo ciekawe wyniki badan
No ale prawda, na pewno przy malym dziecko jest trudniej.
Ja mam dzis 20dc. Zastanawiam sie czy isc znow proga badac k.23dc? W sumie lekarz nie kazal, moze ten wynik 18ng jaki mialam w styczniu jest ok. Mialam zamiar isc w 25dc na bete i juz brac antybiotyk.
A estradiol lepiej badac w 2 fazie?
Marlena zgadza sie, pogoda fatalnaWczoraj spedzilam wieczorem raptem 5min na zewnatrz i wchodzac do domu musialam nos wydmychac sola morska, bo mnie tak bolal od tego syfu. Niech sie ta zima juz skonczy
-
Selina wrote:
Marlena zgadza sie, pogoda fatalnaWczoraj spedzilam wieczorem raptem 5min na zewnatrz i wchodzac do domu musialam nos wydmychac sola morska, bo mnie tak bolal od tego syfu. Niech sie ta zima juz skonczy
a z wiosną niech bociany przylecą
z tym progiem to gdybyś zrobiła wiedziałabyś czy owulka była czy nie, ja w jednym miesiącu miałam wynik 7 a w tym 38. jest różnica a wynik robiony zawsze 23dc. z drugiej strony masz się potem nakręcać tak JAK JA to lepiej nie robić
ja sobie tylko nadziei narobiłam. a cycki znów się odezwałyjak zacznę już gadać głupoty to walnijcie mnie w tego avatara.
Selina lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny podczytuje was ale nie zawsze mam czas zeby napisac.
U mnie 6 dc czyli najlepszy-jak dla mnie, po okresie a przed owulka, czuje sie lekka, zwinna i jest ok. Pogoda przygnebiajaca troche, ale juz nie dlugo bedzie wiosna
Mamma mia o tak komplementy od jakiegokolwiek faceta niz swojego zawsze poprawiaja humori z tym seksem to racja, im czesciej tym czesciej sie chce.
Ja uwazam, że przy staraniach powinno sie kochac jak najczesciej, bo przeciez nigdy tka naprawde nie wiadomo czy to juz
Ja wczoraj zrobilam sobie badania z krwi, bo za miesiac planuje isc na wizyte, tzn chce jeden cykl jeszcze poprobowac bez clo i tabletek i dopiero w nastepnym isc do lekarza. Morfologia i OB w normie, TSH i Prolaktyna tez.
I wczoraj zaczelam oklady z plastrow borowinowych - smieje sie ze mam teraz domowe spa -
nick nieaktualnyMarlena88 o tak bociany...
Ja w zeszlym roku sobie narobilam nadzieji, że bocian nam cos przyniesie, bo zawsze krązyl kolo mojego auta, albo lecial nad nami jak gdzies jechalismy, ale niestety nic nam nie przyniosl. Moze w tym roku sie zaopatrzyl w dzidziusia i nam na wiosne przyleci
-
Joannanml wrote:I wczoraj zaczelam oklady z plastrow borowinowych - smieje sie ze mam teraz domowe spa
kochana ja o tych plastrach słyszałam, ale nigdy nie miałam okazji się wgłębić w temat. ciekawe czy one faktycznie pomagają na zrosty, choć ja nawet nie wiem czy je mam. badanie drożności jeszcze nie miałam, bo doktorek kazał się wstrzymać. twierdzi że u mnie ewidentnie coś z hormonami jest pochrzanione. tylko, że ja na te hormony biore leki już od roku i nic . ciekawe czy je tak profilaktycznie można stosować? jak myśliszpoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualnyMarlena88 - ja profilaktycznie biore, sama je sobie przepisalam haha
Badanie HSG mialam w sierpniu, a po operacji jestem juz rok. Wiec tez nie mam pewnosci czy juz cos tam sie nie popsocilo.
Ostatnio jak mialam @ to mnie bardzo bolala blizna az mi troche spuchlo, nie wiem czy to przez @ czy na zmiane pogody. Ale zaszkodzic nie zaszkodza raczej.
Kupilam na razie tylko 5-bo tyle jest w opakowaniu, powinno sie robic oklady 10 dni pod rzad, ja zobacze najpierw jak bedzie mi szlo z tymi 5cioma -
Joannanml, a jak to się nazywa i ile to kosztuje mniej wieęcej? w zwykłej aptece dostanę?początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualnyTak, ja kupilam w zwykłej aptece, mieszkam w malej miejscowosci i nie bylo problemu z dostepnoscia.
Mowilam po prostu: plastry borowinowe. One sa dosc duze i dosc ciezkie i kosztuja tylko 10 zl - 1 op 5 plastrow. Czytalam ze dziewczyny dzielily to na pol i mialy wtedy 10 mniejszych plastrow. -
w sumie skoro nie zaszkodzi to można spróbować, dzięki
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
Mamma-mia wrote:Selina, Marlena a ktore makcie dni cyklu?
Ja właśnie czekam w kolejce do labo. Ginka kazała zrobić lh, estradiol, progesteron. W pon wizyta.
A wczoraj seks nam sie nie udal, dziecko obudziło się dosłownie chwilę przed tym jak zaczelismy,a pozniej nie moglo usnac ponad 2h
A czy te badania masz za free ze skierowaniem od lekarza? Ide 1.03 do gina na nfz bo moja prywatna kazała zrobic przerwe 2miesiące od clo i hcce mnie zobaczyc dopiero po 2 miesiącach bo powiedziała,że bedzie efekt odbicia po clo?
Wracajac do tego na nfz to czy jezeli jej powiem jaka jest sytuacja to na ma prawo mi dac własnie skierowanie bezpłatne na tego typu badania czyli tsh,pr,lh,fsh,prl,estradiol.Zastanawiam sie czy wgl usg mi zobinie chce czekac bezczynnie 2 miesiące jak mogę coś w tym czasie zrobić.Jak miałam wizyte na nfz pare msc temu (inny lekarz)to troche sie załamałam bo generalnie usg wyszło tragicznie(echerzyki 8mm w 16dc)to i tak gin powiedział,że najpierw musze miec wyniki nasienia partnera bo bez tego na nic skierowaniami nie da,pomimo,że ewidentnie usg wskazywało,że cos nie halo ze mna.Mój o badaniu nie chce słyszec a mi sie płakać chce bo on twierdzi,że u niego jest ok skorojuz mnie 2 razy zapłodnił...Jakie macie doswiadczenia z lekarzami na nfz czy to jest moje prawo,żby mi te skierowania dała czy faktycznie mają racje.Chce sie przygotować na ewentualna dyskusje,napewno nie należe do osób które siedzą cichutko i nic nie mówia.
-
Paulinucha, ja osobiście z lekarzami z nfz styczności zbytnio nie miałam, ale wydaje mi się że to właśnie tak jest, że tam wszystko po taniości. nie rozumiem tylko jednego, dlaczego każe iść twojemu na badania skoro tak jak mówisz dwa razy już się udało
niby jest taka procedura, że najpierw badają faceta, no ale to w przypadku, kiedy nie ma jeszcze dziecka. wątpię, żeby coś się zmieniło i nasienie się pogorszyło. pewnie jest tak, że zależy na jakiego doktorka trafisz. jeden Cię zleje a inny będzie starał się pomóc.
Co dalej???
-
Selina wrote:Mamma Mia ooo ciekawe wyniki badan
No ale prawda, na pewno przy malym dziecko jest trudniej.
Ja mam dzis 20dc. Zastanawiam sie czy isc znow proga badac k.23dc? W sumie lekarz nie kazal, moze ten wynik 18ng jaki mialam w styczniu jest ok. Mialam zamiar isc w 25dc na bete i juz brac antybiotyk.
A estradiol lepiej badac w 2 fazie?
-
Paulinucha87 wrote:A czy te badania masz za free ze skierowaniem od lekarza? Ide 1.03 do gina na nfz bo moja prywatna kazała zrobic przerwe 2miesiące od clo i hcce mnie zobaczyc dopiero po 2 miesiącach bo powiedziała,że bedzie efekt odbicia po clo?
Wracajac do tego na nfz to czy jezeli jej powiem jaka jest sytuacja to na ma prawo mi dac własnie skierowanie bezpłatne na tego typu badania czyli tsh,pr,lh,fsh,prl,estradiol.Zastanawiam sie czy wgl usg mi zobinie chce czekac bezczynnie 2 miesiące jak mogę coś w tym czasie zrobić.Jak miałam wizyte na nfz pare msc temu (inny lekarz)to troche sie załamałam bo generalnie usg wyszło tragicznie(echerzyki 8mm w 16dc)to i tak gin powiedział,że najpierw musze miec wyniki nasienia partnera bo bez tego na nic skierowaniami nie da,pomimo,że ewidentnie usg wskazywało,że cos nie halo ze mna.Mój o badaniu nie chce słyszec a mi sie płakać chce bo on twierdzi,że u niego jest ok skorojuz mnie 2 razy zapłodnił...Jakie macie doswiadczenia z lekarzami na nfz czy to jest moje prawo,żby mi te skierowania dała czy faktycznie mają racje.Chce sie przygotować na ewentualna dyskusje,napewno nie należe do osób które siedzą cichutko i nic nie mówia.
Ja chodzę na nfz do lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:12
-
Dzieki Marlena za odpowiedz
No ja tez zawsze chodziłam prywatnie,ale teraz kazała zrobić dwa msc przerwy tak jak pisałam ona kazała sie starac cały czas jak co po 2 msc mam wrócic do niej i jedziemy dalej z clo.Licze na ten efekt odbicia..,ale w tym czasie chce te hormony zrobić nie będe oszukiwać,że wkurza mnie własnie taka postawa lekarzy jakby to z ich kieszeni szło
kurde należy mi sie cokolwiek przeciez.Nie wiem nawet czy zrobi mi usg,ale będe nalegać.Jak co to powiem,że boje sie o swoje zdrowie i dlaczego ona to bagatelizuje.A myslałam,że w uk jest popieprzona służba zdrowia. Wróciłam z Londynu tylko dlatego,żeby zajsc w ciąże w spokoju i bez pracy fizycznej bo najprawdopodobniej dwa poronienia z tego powodu,a tu sie okazuje,że dalej dupa.
-
Ja miałam te badania, co wymienilas za darmo na oddziale gin-endo,nie moglam przyjsc sobie z ulicy i zrobic w labie, tylko dostalam skierowanie od lekarza z przychodni przyszpitalnej na 3-dniowy pobyt i wowczas wszystko mi zrobili i jeszcze więcej
Teraz tez chodzę na NFZ i ginką mówiła,że niestety tylko szpital i klinika niepłodności mogą zlecać te badania na fundusz. Progesteron gin zwykły może zlecić tylko ciężarnej. Inaczej musiałby za wszystkie Twoje badania zapłacić z własnej kieszeniWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:25