CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie umiem spac to cos tu szkrobne
Zazdroszcze wam tych boli w jajnikach przy owulacji. Mnie nnigd nic nie boli. Raz w lipcu w pierwszym cyklu z clo bolaly. Teraz znow jestem pierwszy cykl na clo i bolu nie ma.
Tak czy inaczej jutro ide na monitoring w 12dc mam nadzieje ze nie bedzie juz po owulacji bo musze wiedziec czy lewy jajnik mi ruszyl czy nie.
Co do badania nasienia moj maz robil 4-5 dni przerwy.Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
nick nieaktualnyJa wczoraj na baletach bylam
wybawilismy sie na maxa ze znajomymi. Tak sobie tanczylam, pilam wino i myslalam Kto wie, moze to moje ostatnie takie charce zanim zajde. Za tydzien ostatki a pozniej pewnie takie biby dopiero w kwietniu.
Od rana jednak czuje sie fatalnie, jak zwykle bol glowy i mdlosci. Do tego okropne pieczenie i bol po przytulankachboje sie czy infekcja znow nie wraca, dramat jakis. Nie mam ani chwili spokoju no i ogolnie samopoczucie do d... przez to
Mamma Mia to dobre objawy. Trzymam kciuki za pecherzykNiedtety nie potrafie Twoich wynikow zinterpretowac
Loonia nie kazdy i nie zawsze czuje owu. Ja przed clo nie czulam, ze ja mam a teraz czuje, ale i wczesniej i teraz mialamNiech jutrzejszy monit pokaze piekny pecherzyk!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 12:21
-
Czyli to ze jej nie czuje nie jest niczym zlym? W zasadzie mam owulke w kazdym cyklu. Tak sobie ostatnio wmawialam, ze jesli jej nie czuje to moze jest niewartosciowa.
Jesli jutro nie zobacze pecherzyka na lewym jajniku to juz bede oswajac z laparoskopia. A tak sie boje
Mnie tez czesto piecze po ❤...teraz w weekend dzialamy codziennie a to takie nieprzyjemne dla mnie. Nienawidzę seksu, co chwile mowie to mojemu mezowiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 12:41
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
nick nieaktualnyLoonia Tak, brak bolu przy owu raczej nie jest niczym zlym. Ja teraz po clo hodowalam duze pecherzyki (w styczniu mialam 27mm! tuz po monicie peknal, bo bolalo jak cholera a teraz w sumie nie wiem, ale na 4 dni przed owu mialam 17mm, wiec pewnie tez sporo urosl jeszcze), ale teraz w marcu pewnie juz tak nie bede miala, bo "efekt odbicia" po clo na bank juz nie bedzie dzialal.
Sluchaj moze sprobuj globulek z kwasem hialuronowym na noc (nie pamietam nazwy, cos z femin w nazwie i takie rozowe opakowanje maja) ? One tak odnawiaja sluzowke i nawilzaja. Niech Ci jutro jak bedziesz monicie lekarz poluka czy aby nie masz infekcji, czesto przez nia jest pieczenie. Warto szybciej zaczac dzialac nim sie rozwinie. Lykaj tez probiotyki 2x dziennie w kapsulkach (Dicoflor lub SanProbi IBS, to jedne z lepszych)
Rozumiem bardzo dobrze co czujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 13:12
-
Lonia,ja myślę,ze czuje owulacje dlatego,ze mój organizm sam z siebie nie jest w stanie do niej doprowadzić,nie mam wcale naturalnych owulacji. Zarowno starając sie na lekach kilka lat temu,jak i teraz zawsze czulam, kiedy jajniki zaczynaly pracować albo kiedy mam owu.
Dziewczyny,a macie pieczenie w pochwie czy cewce?
Mi sobie zdarza miec,ale w cewce (czasami po seksie,albo teraz jak viagre sobie wtykam)
-
Dziecko spi. Jak wstanie,to obiad jemy i jedziemy do CH. Musimy wykorzystac w końcu karte podarunkowa do home&you, która kiedyś dostaliśmy. Poza tym moja jedyna torebka dobrej wielkosci sie wziela i popsula,a w ccc sa teraz zniżki 20% torebki, więc muszę męża naciągnąć
-
nick nieaktualnyMamma Mia najbardziej przy wejsciu pochwy boli i piecze, cewka nie. Kuzwa czuje jakbym urodzila
choc domyslam sie, ze bol tam wtedy jest gorszy, bo co ja moge wiedziec
Ogladalam sie tam luterkiem, to b.czerwone jest wejscie, posmarowalam Pimafucortem, siedze w aucie i jest juz troche lepiej, ale wlasnie chodzenie i siedzenie jest masakra. Normalnie ogien
Czy bromek moze powodowac suchosc tam w srodku? bo ogolnoe to mam sahare, uzylismy zelu conceive zeby byl poslizg, ale i tak niewiele dal
Heh tez dostalismy w zeszlym roku karte do home&youod znajomych po slubie. Mielismy 300zl na wykorzystanie a nie moglismy nic tam fajnego znalezc
akurat nic fajnego nie bylo i tak troche na sile pare rzeczy kupilismy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 13:20
-
Selina wlasnie chce jutro zrobic wymaz bo w grudniu mialam candide i nie wiem czy sie nie odnowila. Do tego zauwazylam ze na prawej rece miedzy 3-4 palcem zrobila sie taka dziwna skora, szorstka i czerwona. Jak sprawdzic czy candida nie zaatakowala organizmu od srodka? Sa jakies badania?
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamma-mia zakupy
ale fajnie, zazdraszczam i zycze udanych zakupow
Lonia jestem bardzo ciekawa czy ten lewy jajnik zadzialal u Ciebie i swoja droga czy u mnie tez. Ja tez nie czuje nigdy jajnikow wiec to nic zlego.
Na pieczenie pimafucort jest dobry, clotrimazol, jakiekolwiek kapsulki dopochwowe, ja czasami robie sobie tez gaziki z rozcienczonym olejkiem herbacianym, wkladam sobie troche na brzeg na chwile i czuje wtedy natychmiastowa ulgepo tym smaruje jakas mascia i kremem i od razu lepiej.
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Selina, może faktycznie znowu masznjakies świństwo. A już skonczylas kuracje? Może za krótko?
Bierzesz wiesiolka?
Co do karty, to ta jest nasza druga i najpierw też miałam kłopot z kupieniem czegoś. Tam jest dużo ładnych rzeczy,ale pierdolek takich... usiadłam i przemyślana czego potrzebujemy. Wróciliśmy tam ponownie i kupilam biały obrus plus bieznik (uwielbiam go,byl za 80 zl, ale jest śliczny, jedna warstwa z takiego kremowo-szarego materialu,a druga na to z a la bialej koronki w kształci kwiatow). Teraz mysle nad firankami,bo nie mamy (mieszkamy tu od roku), ale nie wiem czy tam maja.
Lonia,niechcący kliknąłam lubie to.
Dobry pomysl z tym wykazem. Ja przez candidie mialam nalot na języku,ktorego nie szło zmyc. Dostałam leki,pamiętam,ze były niedobre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 13:40
-
Mamma-mia wrote:
Lonia,niechcący kliknąłam lubie to.
Dobry pomysl z tym wykazem. Ja przez candidie mialam nalot na języku,ktorego nie szło zmyc. Dostałam leki,pamiętam,ze były niedobreStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
Teraz zauwazylam ze mam naloty i krosty na jezyku. Obawiam sie ze candida zaatakowala caly organizm ;( co teraz? Do rodzinnego isc?
Porownalam moj jezyk i meza i mamy taki sam wiec chyba jednak zdrowy jestWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:28
-
cześć dziewczyny. dziś zrobiłam test 12dpo (27dc) - negatyw
niestety znowu
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Marlena przykro mi
ja tez dwa dni robilam test, tez 12 dpo i tez dupa
Czekam na @...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
strasznie się nakręciłam znów, niepotrzebnie jak widać
raczej 12dpo powinno coś widać a tu nic a nic. już mnie brzuch zaczyna boleć a cycki jak pare dni temu mało nie wyleciały w kosmos tak teraz prawie ich nie czuć. nawet piękny progesteron nic nie pomógł, a i clo wątpie, że mi kiedykolwiek pomoże.
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
rodzynka66, najgorsze jest to, że ja zupełnie nie wiem o co chodzi i dlaczego to się nie udaje!! czy ze mną naprawde jest aż tak źle? ciągle muszę łykać garść jakichś gówien i dalej nic:/ juz prawie 3 lata a my dalej w miejscu.początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:strasznie się nakręciłam znów, niepotrzebnie jak widać
raczej 12dpo powinno coś widać a tu nic a nic. już mnie brzuch zaczyna boleć a cycki jak pare dni temu mało nie wyleciały w kosmos tak teraz prawie ich nie czuć. nawet piękny progesteron nic nie pomógł, a i clo wątpie, że mi kiedykolwiek pomoże.
Kurde przykro mipodobnie miałyśmy po dwa pecherzyki ehhh i Twój progesteron taki ładny był
Wiem co czujesz,ja robiąc testy już od 9dpo (miałam z allegro to można jechać codziennie)to jak juz biel vizira była 12-13dpo to już nie pozostawiłam żadnych złudzeń-i jak nigdy odkąd się staram byłam niesamowicie rozczarowana i wsciekła bo byłam pewna tak na 80 % że zaskoczyłam tym bardziej,ze miałam 2 jaja,sex w idealną porę,i piekny skok temp,gdzie wczesniej tak wyraznego nie miałam.Ehhh współczuję i co Tobie mogę powiedzieć to to,że nie możemy się poddawać z tym,że wiem jakie to trudne.Ja miałam ochote tym testem walnąc o sciane w tym cyklu !