X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, dziewczyny :( nie możemy sie poddawać. :*

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena,a myslalas może o IUI?

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Marlena,a myslalas może o IUI?

Mamma mia, nie nie mysleliśmy na razie o żadnych zabiegach, nie rozważaliśmy nic oprócz naturalnych starań. no ale widze, że w ten sposób nic z tego nie będzie więc pora wybrać się do kliniki, przynajmniej tak ustalalismy po poprzednim cyklu.

ja się strasznie denerwuje każdym okresem, jestem strasznie przybita, bo to co mi miało pomóc nic nie daje :/ wyniki mam w miare dobre więc O CO KAMAN? no jeszcze ta drożność została, ale jak to mój lekarz stwierdził- nie sądzi, żeby u mnie to było to i kazał na razie nie iść. teraz jeszcze jedno podejście CLO i nie wiem co dalej. u nas te starania trochę długo już trwają bo długo podchodzilismy do tego na luzie. praktycznie cały pierwszy rok co bedzie to będzie, dopiero potem zaczęłam interesować się, że coś może być nie tak. drugi rok stracony na marnych lekarzy, a teraz czekanie aż stanie się w końcu jakiś CUD!!

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    rodzynka66, najgorsze jest to, że ja zupełnie nie wiem o co chodzi i dlaczego to się nie udaje!! czy ze mną naprawde jest aż tak źle? ciągle muszę łykać garść jakichś gówien i dalej nic:/ juz prawie 3 lata a my dalej w miejscu.

Mam te same odczucia...

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha no i własnie te dobre wyniki progesteronu dały mi trochę nadziei. niestety im bardziej się nakrecam tym bardziej później cierpię :(

dzięki dziewczyny postaram się nie poddać

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena a na jakiej podstawie lekarz stwierdził że u Ciebie nie ma problemów z drożnością? Pytam bo mój gin mówił że leczenie zaczyna się od zbadania drożności jajowodów u kobiety i nasienia u faceta.
    Mam nadzieję, że u Ciebie ok, ale może warto byłoby sprawdzić? Mam znajomą z forum, która po roku nieudanych prób miała laparoskopię. Udrożnili jej jajowody i zaszła w tym samym cyklu...

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek nie wiem na jakiej podstawie właśnie. powiedział tylko że u mnie ewidentnie jest problem z hormonami, a drożność nie daje 100 % pewności i jest to inwazyjne badanie dlatego prośba, żeby poczekać. u mnie w tym cyklu progesteron ładny, owulacja była, no może tylko to że nie trafiliśmy ale plemniki są w stanie przetrwać 2 dni więc to raczej nie przez to. no trudno, może za miesiąc

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, może masz wrogi śluz... trzeba by było faktycznie iść do kliniki i porobic dokladniejsze badania, pomyśleć nad laparo albo inseminacja.

age.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Parsleyek nie wiem na jakiej podstawie właśnie. powiedział tylko że u mnie ewidentnie jest problem z hormonami, a drożność nie daje 100 % pewności i jest to inwazyjne badanie dlatego prośba, żeby poczekać. u mnie w tym cyklu progesteron ładny, owulacja była, no może tylko to że nie trafiliśmy ale plemniki są w stanie przetrwać 2 dni więc to raczej nie przez to. no trudno, może za miesiąc

Ja właśnie w przyszłym cyklu zdecydowałam się na laparoskopie. Jajowody niby drożne - miałam sonohsg. Ale mam torbiel endometrialna ok 3cm więc idzie do usunięcia i od razu oglądnięcie co w środku i hsg. Jeśli to nie pomoże to latem chyba pomyślimy o IUI bo też mi zbraknie pomysłów.. dlaczego :/

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja mysle, że powinnas zrobic droznosc, zamiast faszerowac sie ciagle tabletkami. Jak Ci ten lekarz nie da skierowania to idz do innego, jak powiesz swoja historie staran to na bank Ci da skierowanie.
    HSG nie jest inwazyjne,a czasami wrecz pomaga udroznic.
    Jesli czesto masz/mialas stany zapalne spraw kobiecych to calkiem mozliwe ze masz niedrozne.
    Nie mozna sie poddawac- nie ma okresu jest nadzieja, a nawet jak @ przyjdzie to zakasac rekawy i ruszyc na maraton po lekarzach.

wera 12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma Mia nie bralam wiesiolka od owu, tak jak radzono. Kochalismy sie od owu z zabezpieczeniem, zeby nie ryzykowac ciazy z ta bakteria. Zaczne go chyba brac na nowo. Ogolnie nie mam zadnych objawow infekcji, nic mnie nie swedzi ani nie piecze tylko podczas stosunku suchosc, taka jakby sciagnieta sluzowka i pieczenie.
    Co do jezyka to tez mam bialawy nalot na nim, ale codziennie go myje szczoteczka elektryczna i szybko schodzi. Kiedys od bylej ginki dostawalam przy leczeniu dla siebie i meza Flumycon chyba (nie wiem czy dobrze nazwe napisalam), lykalo sie chyba 1 tabletke i po 2tyg.znowu. Pomagalo.

Loonia bardzo prawdopodobne, ze jesli Ty masz infekcje to maz tez ma, tylko u mezczyzn zwykle nie ma takich objawow jak u nas. Nawet lekarz zwykly rodzinny powinien Wam leki przepisac. Przeleczycie sie obydwoje, koniecznie wtedy tez obydwoje probiotyki

Marlena jakby mi lekarz powiedzial, ze to badanie nie wskazane u mnie bo to raczej wina np.prolaktyny lub czegos innego, to bym sie grubo zaczela zastanawiac nad tym. Bo niby czemu jest taki przekonany? kazdy organiz jest inny przeciez. Moja znajoma zaszla w ciaze z b.wysoka prolaktyna, ale tylko dlatego, ze miala zrobiona laparoskopie, gdzie poudrazniali jej wszystko i usuneli ogniska endometriozy. Poza tym hsg w niczym nie przeszkadza w leczeniu hormonow, dla Twojego spokoju powinien Ci je zaproponowac

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w domu flukomazol, tez jednorazowo sie go bralo. Myslisz ze mogę go wziasc z mezem? Ale i tak ten wymaz zrobie :) ale biorąc antybiotyk nie zaszkodze staraniom? Bo jestem na clo

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej kochane;) Jak motywacja? ja w piątek poszłam zrobić sobie pełne badania krwi na świeżo...hormony, tarczyca itd...i powiedziałam, że jak tam nic złego nie wyjdzie....i znowu usłyszę, że jest ok! to się poddaje...nie mam siły ..zresztą ta cała stymulacja nie ma u mnie teraz sensu...jak mąż raz na 2 tyg w domu...ale już wzięłam ten 3 cykl clo...na wizycie powiem gin, że chce przerwę, bo ovu będzie wymijane przez mojego...

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonia to nie sa antybiotyki tylko leki p.grzybicze. Zasiegnij najlepiej opinii lekarza jutro czy tez pan w laboratorium (zalezy gdzie najpoerw sie wybierasz) czy mozesz to wziac przy staraniach. Lepiej najpierw zrobic badanie a dopiero pozniej brac lek niz odwrotnie

Lonia1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie: czy beta 8-9dpo bedzie wiarygodna?

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina za wczesnie na bete. 11dc to takie minimum

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Mamma mia, nie nie mysleliśmy na razie o żadnych zabiegach, nie rozważaliśmy nic oprócz naturalnych starań. no ale widze, że w ten sposób nic z tego nie będzie więc pora wybrać się do kliniki, przynajmniej tak ustalalismy po poprzednim cyklu.

ja się strasznie denerwuje każdym okresem, jestem strasznie przybita, bo to co mi miało pomóc nic nie daje :/ wyniki mam w miare dobre więc O CO KAMAN? no jeszcze ta drożność została, ale jak to mój lekarz stwierdził- nie sądzi, żeby u mnie to było to i kazał na razie nie iść. teraz jeszcze jedno podejście CLO i nie wiem co dalej. u nas te starania trochę długo już trwają bo długo podchodzilismy do tego na luzie. praktycznie cały pierwszy rok co bedzie to będzie, dopiero potem zaczęłam interesować się, że coś może być nie tak. drugi rok stracony na marnych lekarzy, a teraz czekanie aż stanie się w końcu jakiś CUD!!
    Marlena ja na twoim miejscu zrobiłabym drożnosc jajowodow. Ja żałuje że wcześniej jej nie zrobiłam, ale nigdy bym nie przypuszczała że mam niedrożne. Tym bardziej że mam dwóch synów i byłam w ciąży półtora roku temu. Pomyśl nad tym.

nevergiveup lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, ale jak to po owu? Mi gin wlasnie mowila, zeby brac DO owu, bo moze powodowac małe skurcze macic, wiec utrudniac zagniezdzenie sie zarodka. hmmm
    tez myje jezyk szczoteczka, mam taka szczoteczke, ktora ma druga strone przeznaczona do mycia jezka :) ale jak mialam candidie, to tego nie szlo zmyc

co do bety, to bezpieczniej zrobic w 11 dpo. 10dpo tez juz powinno wyjsc, ale wiesz...

Patus, moze przerwa dobrze Wam zrobi, nie tylko na psychike :)

A propos sluzu - przez te cholerna viagre mam problem ze sluzem :/ do momentu, gdy ja zaczelam brac wszystko bylo pieknie, zalewalo mnie tak, jak w zeszlym cyklu, a od czasu viagry z zewnatrz suchosc, dopiero jak wsadzam sobie viagre, to czuje, ze w srodku jest sluz wilgony, ale jest go duzo mniej, niz zwykle, choc w poprzednim cyklu bralam 4 kapsulki, a teraz nawet 6. Jestem zla. Mam nadzieje, ze chociaz na te endo mi pomogla, bo jak nie, to wiecej jej nie bede brala!!!

kurde jajniki dziś 0 odzewu. Mam nadzieje, ze nie mialam wczoraj owulki!

Patus_777 lubi tę wiadomość

age.png
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny . Mamma-mia ja na endo dostalam fematab bo mam za male i dodatkowo w tym cyklu na wlasna reke biore acard, na lepsze ukrwienie.czy pomogl raczej nie bo dzis mam 28 dzien cyklu i test negatyw ;( przykro naprawde mi sie zrobilo i az tak nawet glupio juz mowic mi mojemu ze znowu negatyw bo czuje sie taka jakby zbrakowana... czuje sie beznadZiejnie, inajgorszeze po tych nieudanych probach przestaje mi sie podobac sex , kiedys nawet nie musial mnie namawiac a teraz jak wiem ze nie musze to odwracam sie dupa i ide spac :-)
    Co do hsg to ja bedac na pierwszej wizycie w klinice powiedzieli zze od tego powinno sie zaczac jest to badanie nie inwazyjne i rada taka ode mnie ze nie czytajscie przed badaniem na necie o tym bo ja sie naczytalam i bylam przerazona a mowie wam ja osoba o niskim p orogu bolu ,,nie taki diabel straszny jak go maluja ,,:-)
    dobrze pomagaja przy infekcjach nasiadowki z rumianku i szalwii mi bardzo pomogly plus pimafucort.

Nic czekam na @ powinna sie oojawic za kilka dni bo znowu dostalam po clo torbieli tym razem krwotocznej , do kitu to wszystko.

dziewczyny trzymam za was kciuki, ja na razie odpuszczam sobie stymulacje i planuje zrobic hormony w 21dniu w kolejnym cyklu.
    Kiedys widzialam ze pisalyscie o skrzepach krwii podczas miesiaczki i mi gin powiedzial ze czesto tak maja kobiety przy tylozgieciu..

START 2014 ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma Mia napisalam, ze nie bralam wiesiolka OD owu :D w sensie, ze do owu bralam ;) W tym miesiacu srednio pomogl na sluz, a bralam po 6kaps.dziennie. Miesiac temu sluz byl spoko. Chyba musze znalesc inny sposob

Wera przykro mi z powodu negatywu. Nie mozesz tak o sobie myslec, ze jestes wybrakowana. Wy RAZEM staracie sie o dziecko, wiec nie wiadomo gdzie lezy przyczyna. My kobiety za duzo sobie do glowy kladziemy echh Naprawde trzymam mocno kciuki za kolejny cykl i wyniki :)

wera 12 lubi tę wiadomość

‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ