SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po seksie kilka dni przed owu,w trakcie owu i po owu leze po prostu w łóżku przez min pół godziny,a w owulke staram się już do rana nie wstawac. Nogi do gory tez próbowałam brać,ale mi niewygodnie

age.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę sobie poduszke pod pupe,wtedy moja miednica jest w takiej pozycji,ze niby ułatwia plemnikom droge,ale to dopiero od 2 cykli stosuje.Staram się przed samym seksem tak zrobić,żebym mi sie siusiu nie chciało bo czasem tak mam i ide załatwic sprawe po i dupa czuję że wszystko mi wylatuje :/ Przewaznie staram sie po stosunku spać i najmniej pić własnie żeby do kibelka nie latać.Czytałam mnóstwo artykułów o tym własnie czy pomaga to w zapłodnieniu i przewaznie piszą,że to co ma być "zaaplikowane"odrazu to tak sie dzieje i nasienie,które nam wypływa po stosunku jest zbędne i zazwyczaj jest to płyn bez plemników(jakos tak).Chyba bardziej stosuje tą metodę dla uspokojenia własnej psychiki niż skuteczności :P
    Ale z tym orgazmem to na pewno pomaga bo wtedy faktycznie skurcze macicy "pomagaja"plemnikom przebyć tą długą droge.W zeszłym msc akurat miałam cisnienie i chęci także orgazmy były,ale co tu będe oszukiwać czasem ich nie ma kobiety,a ja w głowie mam myśli dotyczące głównie prokreacją.Smutne lecz prawdziwe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ena o mamo super, ze badanie dobrze wyszlo :D Tez sie na to szykuje i tak sobie mysle, oby cos tam lekko bylo przytkane i niech sie udrozni przy badaniu ;) a pozniej juz tylko z gorki.
    To teraz na owu czekasz?

Loonia Marlena cos wspominala, ze chyba hsg bedzie musiala dopiero zrobic (przepraszam, ze tak w jej imieniu pisze ;) )
    Ja bez leków nie mam owulacji. Okresu w sumie też. Od jutra wezmę Luteinę, przybędzie @ i wtedy pójdę na wizytę do kliniki.

Lonia - ja po prostu leżę po <3, ale nóg nie unoszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena to w ktorym dc mialas hsg? Ja myslalam, ze to do 10-12dc sie robi (tak czytalam), pozniej nie ze wzgl.na ewentualna mozliwa ciaze

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym ze podczas ❤ nie mam orgazmow, tylko lechtaczkowu. Robimy tak za pierw dochodze ja, by bylo sluzu wiecej a potem maz wbija :) i tez nie zawsze uda mi sie dojsc... Wiec u mnie nie ma mozliwosci bym doszla podczas ❤

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Problem w tym ze podczas ❤ nie mam orgazmow, tylko lechtaczkowu. Robimy tak za pierw dochodze ja, by bylo sluzu wiecej a potem maz wbija :) i tez nie zawsze uda mi sie dojsc... Wiec u mnie nie ma mozliwosci bym doszla podczas ❤
    Ja mam to samo w kwestii orgazmu,choc tylko czasami "załatwiamy" mnie wcześniej. Aczkolwiek raczej problemow ze sluzem nie mam.

Ja z kolei czytałam,ze orgazmn jest niewskazany przy staraniach.. i wez tu czlowieku badz madry ;)

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, Selina, hsg jeszcze nie miałam, ale wspomnę o nim na kolejnej wizycie lekarzowi. faktycznie moje starania trwają już długo, ale tak jak wspominałam, przez p[ierwszy rok było na luzie dopiero po roku zaczęłam się interesować, ale to też był dla nas czas intensywnych prac bo budowaliśmy dom i wtedy też jakoś trochę chodziłam do tego lekarza trochę nie. myślałam, że bromek pomoże i nie ma co się stresować. dopiero od połowy zeszłego roku zaczęliśmy bardziej wnikliwie przyglądać się sprawie i badać dokładniej. a hsg odwlekałam bo raz, że się tego boje, a dwa to lekarz mówił żeby się wstrzymać. no i tak to wygląda.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena hsg to nic strasznego, nie ma co się bać, ból do przeżycia. Mnie bardziej boli podczas okresu:) wiem że hsg robią też jakąś "pianką" (ja miałam płynem) i podobno to jest bardziej skuteczne.

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 paczek zjedzony :)
    Bieda pani w piekarni.. wydali jej zła rozpiske smaków pączków, w efekcie czego ludzie przychodzili z reklamacja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 09:03

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robia hsg pianka, tylko nie na nfz a prywatnie kosztuje duzo wiecej niestety :/ przynajmniej w Krk

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzien boli mnie spojenie lonowe :(
    Kurczę,po porodzie miałam rozejscie spojenia. Mam nadzieje,ze znowu cos sie tam nie porobilo

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia, a czy to może ot tak sobie się pojawić? nic nie wiem na temat takich schorzeń poporodowych, ale brzmi groźnie.

Selina czy mówisz o sono hsg? to to jest to z pianką?

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sonohsg miałam solą fizjologiczną. Mnie bolało, bardzo. ALe nie żałuję, bo wiem na czym stoję. Wiem w którym kierunku iść, a tak dalej była bym w miejscu...

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja sonohsg miałam solą fizjologiczną. Mnie bolało, bardzo. ALe nie żałuję, bo wiem na czym stoję. Wiem w którym kierunku iść, a tak dalej była bym w miejscu...

Ja tak jak Lonia - miałam solą fizjologiczną, badanie na nfz. Prawy poszedł szybciutko, z lewym było trochę gorzej, ale ogólnie nastawiłam się na okropny ból a koniec końców nie było tak strasznie.
    Sono hsg miałam w czerwcu 2016, teraz przy okazji laparo będę miała też hsg.

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena sono hsg jest wykonywane za pomoca usg (to co sie wpusci do srodka, to juz zalezy od lekarza badz waszej wspolnej decyzji, czy to bedzie sol czy pianka) a zwykle hsg wylonywane jest za pomoca rtg i wpuszczaja wtedy kontrast widoczny dla promieniowania rtg :)
    Ja mam miec sono hsg za pomoca soli fizj., pianką kosztuje 2x tyle u mojego gina :O

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u mojego lekarza płaciłam 250 zł za sonohsg solą, więc nawet się nie zastanawiałam czy prywatnie czy na nfz :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonia o matko to zazdroszcze, ze tak tanio! A skad jestes? Kurde ja pewnie przez to, ze duze miasto, to ceny masakra :( mi lekarz powiedzial 600zl...

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w zeszłym roku powiedzieli 550 albo jak za darmo to za 3 miesiące. masakra

Co dalej???
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja miałam hsg z kontrastem i rtg na nfz i prawie z biegu bez czekania

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina z Cieszyna jestem. Tez sie zdziwilam 100 zl sol 100 zl cewnik i 50 zl wizyta. Ogolnie moj ginekolog jesr tani, place 50 zl za kazda wizyte a nie raz bierze mnie do szpitala za darmo

5djypc0zkgziy9mr.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ