X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po seksie kilka dni przed owu,w trakcie owu i po owu leze po prostu w łóżku przez min pół godziny,a w owulke staram się już do rana nie wstawac. Nogi do gory tez próbowałam brać,ale mi niewygodnie

age.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę sobie poduszke pod pupe,wtedy moja miednica jest w takiej pozycji,ze niby ułatwia plemnikom droge,ale to dopiero od 2 cykli stosuje.Staram się przed samym seksem tak zrobić,żebym mi sie siusiu nie chciało bo czasem tak mam i ide załatwic sprawe po i dupa czuję że wszystko mi wylatuje :/ Przewaznie staram sie po stosunku spać i najmniej pić własnie żeby do kibelka nie latać.Czytałam mnóstwo artykułów o tym własnie czy pomaga to w zapłodnieniu i przewaznie piszą,że to co ma być "zaaplikowane"odrazu to tak sie dzieje i nasienie,które nam wypływa po stosunku jest zbędne i zazwyczaj jest to płyn bez plemników(jakos tak).Chyba bardziej stosuje tą metodę dla uspokojenia własnej psychiki niż skuteczności :P
    Ale z tym orgazmem to na pewno pomaga bo wtedy faktycznie skurcze macicy "pomagaja"plemnikom przebyć tą długą droge.W zeszłym msc akurat miałam cisnienie i chęci także orgazmy były,ale co tu będe oszukiwać czasem ich nie ma kobiety,a ja w głowie mam myśli dotyczące głównie prokreacją.Smutne lecz prawdziwe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ena o mamo super, ze badanie dobrze wyszlo :D Tez sie na to szykuje i tak sobie mysle, oby cos tam lekko bylo przytkane i niech sie udrozni przy badaniu ;) a pozniej juz tylko z gorki.
    To teraz na owu czekasz?

Loonia Marlena cos wspominala, ze chyba hsg bedzie musiala dopiero zrobic (przepraszam, ze tak w jej imieniu pisze ;) )
    Ja bez leków nie mam owulacji. Okresu w sumie też. Od jutra wezmę Luteinę, przybędzie @ i wtedy pójdę na wizytę do kliniki.

Lonia - ja po prostu leżę po <3, ale nóg nie unoszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena to w ktorym dc mialas hsg? Ja myslalam, ze to do 10-12dc sie robi (tak czytalam), pozniej nie ze wzgl.na ewentualna mozliwa ciaze

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym ze podczas ❤ nie mam orgazmow, tylko lechtaczkowu. Robimy tak za pierw dochodze ja, by bylo sluzu wiecej a potem maz wbija :) i tez nie zawsze uda mi sie dojsc... Wiec u mnie nie ma mozliwosci bym doszla podczas ❤

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Problem w tym ze podczas ❤ nie mam orgazmow, tylko lechtaczkowu. Robimy tak za pierw dochodze ja, by bylo sluzu wiecej a potem maz wbija :) i tez nie zawsze uda mi sie dojsc... Wiec u mnie nie ma mozliwosci bym doszla podczas ❤
    Ja mam to samo w kwestii orgazmu,choc tylko czasami "załatwiamy" mnie wcześniej. Aczkolwiek raczej problemow ze sluzem nie mam.

Ja z kolei czytałam,ze orgazmn jest niewskazany przy staraniach.. i wez tu czlowieku badz madry ;)

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, Selina, hsg jeszcze nie miałam, ale wspomnę o nim na kolejnej wizycie lekarzowi. faktycznie moje starania trwają już długo, ale tak jak wspominałam, przez p[ierwszy rok było na luzie dopiero po roku zaczęłam się interesować, ale to też był dla nas czas intensywnych prac bo budowaliśmy dom i wtedy też jakoś trochę chodziłam do tego lekarza trochę nie. myślałam, że bromek pomoże i nie ma co się stresować. dopiero od połowy zeszłego roku zaczęliśmy bardziej wnikliwie przyglądać się sprawie i badać dokładniej. a hsg odwlekałam bo raz, że się tego boje, a dwa to lekarz mówił żeby się wstrzymać. no i tak to wygląda.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena hsg to nic strasznego, nie ma co się bać, ból do przeżycia. Mnie bardziej boli podczas okresu:) wiem że hsg robią też jakąś "pianką" (ja miałam płynem) i podobno to jest bardziej skuteczne.

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 paczek zjedzony :)
    Bieda pani w piekarni.. wydali jej zła rozpiske smaków pączków, w efekcie czego ludzie przychodzili z reklamacja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 09:03

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robia hsg pianka, tylko nie na nfz a prywatnie kosztuje duzo wiecej niestety :/ przynajmniej w Krk

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzien boli mnie spojenie lonowe :(
    Kurczę,po porodzie miałam rozejscie spojenia. Mam nadzieje,ze znowu cos sie tam nie porobilo

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia, a czy to może ot tak sobie się pojawić? nic nie wiem na temat takich schorzeń poporodowych, ale brzmi groźnie.

Selina czy mówisz o sono hsg? to to jest to z pianką?

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sonohsg miałam solą fizjologiczną. Mnie bolało, bardzo. ALe nie żałuję, bo wiem na czym stoję. Wiem w którym kierunku iść, a tak dalej była bym w miejscu...

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja sonohsg miałam solą fizjologiczną. Mnie bolało, bardzo. ALe nie żałuję, bo wiem na czym stoję. Wiem w którym kierunku iść, a tak dalej była bym w miejscu...

Ja tak jak Lonia - miałam solą fizjologiczną, badanie na nfz. Prawy poszedł szybciutko, z lewym było trochę gorzej, ale ogólnie nastawiłam się na okropny ból a koniec końców nie było tak strasznie.
    Sono hsg miałam w czerwcu 2016, teraz przy okazji laparo będę miała też hsg.

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena sono hsg jest wykonywane za pomoca usg (to co sie wpusci do srodka, to juz zalezy od lekarza badz waszej wspolnej decyzji, czy to bedzie sol czy pianka) a zwykle hsg wylonywane jest za pomoca rtg i wpuszczaja wtedy kontrast widoczny dla promieniowania rtg :)
    Ja mam miec sono hsg za pomoca soli fizj., pianką kosztuje 2x tyle u mojego gina :O

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u mojego lekarza płaciłam 250 zł za sonohsg solą, więc nawet się nie zastanawiałam czy prywatnie czy na nfz :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonia o matko to zazdroszcze, ze tak tanio! A skad jestes? Kurde ja pewnie przez to, ze duze miasto, to ceny masakra :( mi lekarz powiedzial 600zl...

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w zeszłym roku powiedzieli 550 albo jak za darmo to za 3 miesiące. masakra

Co dalej???
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja miałam hsg z kontrastem i rtg na nfz i prawie z biegu bez czekania

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina z Cieszyna jestem. Tez sie zdziwilam 100 zl sol 100 zl cewnik i 50 zl wizyta. Ogolnie moj ginekolog jesr tani, place 50 zl za kazda wizyte a nie raz bierze mnie do szpitala za darmo

5djypc0zkgziy9mr.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ