X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie 6dc i temp dalej wysoka - 36,9.
    Czy to nie zaburzy owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj poszłam na wizytę do lekarza ale pocałowałam klamkę gdyż wyjechał na jakąś konferencję. Muszę iść w poniedziałek skonsultować wyniki partnera. Także w tym miesiącu odpuszczamy sobie clo. Lecimy na dupku jeszcze.
    Zrobimy posiew i witaminki zakupimy dla partnera.
    A w poniedziałek muszę się wyrwać z pracy aby podskoczyć do szpitala na konsultację ale przynajmniej będziemy wiedzieć co i jak.
    Trochę szkoda tego miesiąca ale wyszliśmy z założenia, że lepiej upewnić się, że jak będziemy podchodzić do inseminacji to, że wszystko a przynajmniej większość będzie ok.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:
    Hej wczoraj poszłam na wizytę do lekarza ale pocałowałam klamkę gdyż wyjechał na jakąś konferencję. Muszę iść w poniedziałek skonsultować wyniki partnera. Także w tym miesiącu odpuszczamy sobie clo. Lecimy na dupku jeszcze.
    Zrobimy posiew i witaminki zakupimy dla partnera.
    A w poniedziałek muszę się wyrwać z pracy aby podskoczyć do szpitala na konsultację ale przynajmniej będziemy wiedzieć co i jak.
    Trochę szkoda tego miesiąca ale wyszliśmy z założenia, że lepiej upewnić się, że jak będziemy podchodzić do inseminacji to, że wszystko a przynajmniej większość będzie ok.
    Olasz też mi sie wydaje, że lepiej poczekać. Mi tez lekarz nie raz powtarzał, że lepiej odpuścić jeden cykl i porobić badania niż działać na upartego.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia, współczuję Ci tych problemów. mam nadzieję, że w końcu los Ci wynagrodzi to wszystko. U Ciebie jak nie ręka, to wątroba, jak nie to to co innego. no naprawde Ciebie to coś się uczepiło jak na złość.

Zielona 1911, może taka jest Twoja bazowa temperatura. ja swoją temperaturę przestałam mierzyć, jak mi zaczęły góry i doliny na wykresie się pokazywać. zmierzyłam sobię temp, żeby sprawdzić kilka razy mniej więcej w odstępie pół godziny i za każdym razem wychodziło co innego. od tamtej pory mój termometr leży w szufladzie zapomniany.

Olasz, bardzo dobrze myślisz. ja ostatnio nie jestem w stanie odpuścić żadnego cyklu.

U mnie dziś 25dc. nie chcę o tym nawet myśleć, ale znów schemat zaczyna się powtarzać, znów przestają boleć mnie piersi i zaczynam puchnąć, czyli wygląda jakby organizm przygotowywał się do wrednej @ :/

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Mamma mia, współczuję Ci tych problemów. mam nadzieję, że w końcu los Ci wynagrodzi to wszystko. U Ciebie jak nie ręka, to wątroba, jak nie to to co innego. no naprawde Ciebie to coś się uczepiło jak na złość.

Zielona 1911, może taka jest Twoja bazowa temperatura. ja swoją temperaturę przestałam mierzyć, jak mi zaczęły góry i doliny na wykresie się pokazywać. zmierzyłam sobię temp, żeby sprawdzić kilka razy mniej więcej w odstępie pół godziny i za każdym razem wychodziło co innego. od tamtej pory mój termometr leży w szufladzie zapomniany.

Olasz, bardzo dobrze myślisz. ja ostatnio nie jestem w stanie odpuścić żadnego cyklu.

U mnie dziś 25dc. nie chcę o tym nawet myśleć, ale znów schemat zaczyna się powtarzać, znów przestają boleć mnie piersi i zaczynam puchnąć, czyli wygląda jakby organizm przygotowywał się do wrednej @ :/
    Właśnie w poprzednim cyklu temperatura była idealna. Zaczęła się od 36,2 i skok był prawie do 37,0 i tak się utrzymywala do dnia @,wtedy była 37,3 i dalej jest wysoka.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Właśnie w poprzednim cyklu temperatura była idealna. Zaczęła się od 36,2 i skok był prawie do 37,0 i tak się utrzymywala do dnia @,wtedy była 37,3 i dalej jest wysoka.

wprawdzie nie mierzyłam ostatnio temperatury przy CLO, ale przy tym leku odczuwam wzmożone objawy pms. bardziej bolą mmie cycki, głowa, czasem mi bardziej gorąco. może to CLO zmienia trochę tempkę. wątpię, żeby to miało zaburzyć owulację

Zielona1911 lubi tę wiadomość

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko było odpuścić ten miesiąc ale po długiej i momentami wybuchowej rozmowie z partnerem tak zadecydowaliśmy.
    Ważne, że to była wspólna decyzja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona a nie mialas w ostatnim czasie jakiegos stresu albo infekcji (nawet lekkiej)? W ogole @ mialas terminowo i byl taki jak zwykle? czy robilas moze bete? Ja bym na Twoim miejscu nie przejmowala sie az tak bardzo ta temperatura

Marlena @ spodziewasz sie za 4-5dni? Echh oby nie przyszla jednak!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Grono wstrzymujących starania widzę się poszerza... oby nie na długo :/ Wiosna w końcu musi być urodzajna!

Mamma mia oby wyniki dało się szybko unormować, tego Ci życzę

Olcia podziwiam wytrwałość, twarda babka z Ciebie :) Trzymam kciuki za dalsze miesiące, żeby objawy leku nie dawały tak w kość

Kochana ja już przekonałam się, że w życiu nie wszytko układa się tak jakbyśmy chcieli, ale trzeba walczyć o swoje marzenia. Teraz skupiam się na sobie i swoich przyjemnościach, ale prawde mówiąc już nie mogę się doczekać powrotu do starań. Buziaki :-*

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Zielona a nie mialas w ostatnim czasie jakiegos stresu albo infekcji (nawet lekkiej)? W ogole @ mialas terminowo i byl taki jak zwykle? czy robilas moze bete? Ja bym na Twoim miejscu nie przejmowala sie az tak bardzo ta temperatura

To był pierwszy cykl po tabletkach anty.
    Wcześniej miałam @ nie regularne.
    6 dni temu odstawiłam progesteron, może mam go nadal w organizmie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia, przykro mi, że masz takie złe wyniki, ale dobrze, że robisz badania i kontrolujesz bo jakby tego nie było to mogłoby być gorzej....

U mnie prawdopodobnie 2dpo , owulacja po clo była w 12 dc, więc chyba ok
    Dziś mnie pokłuwają jajniki na przemian, eh pewnie nic z tego...sama nie wiem. Pojutrze zaczynam dupka

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamma mija! ;) U Ciebie to sie dzieje!-szok, nie nadarzam juz. Dobrze, ze zrobilas badania, wiesz na czym stoisz, zastosujesz leczenie i w najgoretsze miesiace u Ciebie tez bedzie namietnie! ;) Trzymam kciuki.

Wszystkim dziewczynom na forum zycze aby pecherzyki po clo byly owocne, jak i rowniez po innych lekach wykluly sie fasolki.

Ja troche luzuje z forum, musze troche przestac o tym myslec. Chce troche wziac sie za siebie-cwiczenia itp bo przytylo mi sie 3 kg :(
    29 marca mam wizyte u lekarza - zobaczymy co powie mi dalej, czy zastosuje jakies dalsze leczenie/badania czy od razu na in vitro skieruje.
    Bede zagladala od czasu do czasu, a po wizycie u lekarza na pewno sie odezwe.
    Trzymajcie sie dziewczyny!

Gosia1989, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

biorąc pod uwagę cykle z clo to powinna być ok 29dc czyli za 3 dni. jeśli to byłby zwykły cykl bez wspomagania, pewnie już bym leżała z termoforem. jeszcze testu nie robię, poczekam do wtorku lub środy. też mam nadzieję, że nie przyjdzie, jeszcze muszę trochę poczekać :)

jeśli chodzi o dolegliwości to jak zwykle, nie czuję się jakoś inaczej. od jakichś dwóch dni czuję lekkie pobolewanie w podbrzuszu i lekki ból piersi. o niczym innym nie myślę, więc muszę się czymś zająć :)

Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    To był pierwszy cykl po tabletkach anty.
    Wcześniej miałam @ nie regularne.
    6 dni temu odstawiłam progesteron, może mam go nadal w organizmie?

wiesz co, myślę, że nie powinnaś aż tak się tym zamartwiać, bo może być wiele czynników, które mogły podwyższyć temperaturę. może to być przez leki.

Selina lubi tę wiadomość

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. U mnie deszczowy dzień.
    Dziś mój 3ci dzień z Clo i czuje się ok. Tylko wydaje mi się ze przedłużył mi @. 7my dzień a ja nadal krwawie.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Dzień Dobry. U mnie deszczowy dzień.
    Dziś mój 3ci dzień z Clo i czuje się ok. Tylko wydaje mi się ze przedłużył mi @. 7my dzień a ja nadal krwawie.

to dość silny lek i na pewno w jakiś sposób cykl Ci zmieni. u mnie pojawiła się w cyklu z CLO też dziwna rzecz, której nigdy wczesniej nie zaobserwowałam. około 9-10 dc lekko zabarwiony na lekko brązowo rzadki śluz prawie jak woda, dosłownie kilka kropel, ale dało się zauważyć. poszłam z tym do gine a on powiedział, że clo tak działa na mnie. obejrzał mnie i stwierdził, że wszystko ok. sytuacja powtórzyła się w dwóch (na 4) cyklach clo.

Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 10dc i pierwszy sluz sie pojawil :) w poniedziałek mam monitoring, nie wiem czy nie będzie juz za pozno i nie zobacze na ktorym jajniku byl pecherzyk :(

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    to dość silny lek i na pewno w jakiś sposób cykl Ci zmieni. u mnie pojawiła się w cyklu z CLO też dziwna rzecz, której nigdy wczesniej nie zaobserwowałam. około 9-10 dc lekko zabarwiony na lekko brązowo rzadki śluz prawie jak woda, dosłownie kilka kropel, ale dało się zauważyć. poszłam z tym do gine a on powiedział, że clo tak działa na mnie. obejrzał mnie i stwierdził, że wszystko ok. sytuacja powtórzyła się w dwóch (na 4) cyklach clo.
    Ciekawe,ale z drugiej strony jak przy takim krwawieniu współżyć, a jeżeli już to pewnie ta krew pogorszy jakość śluzu.
    Przeważnie moje @ trwały 4-5dni i kończyły się brązowa krwią a dziś w 7dniu nadal różowo czerwona

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja dziś 10dc i pierwszy sluz sie pojawil :) w poniedziałek mam monitoring, nie wiem czy nie będzie juz za pozno i nie zobacze na ktorym jajniku byl pecherzyk :(
    Lonia zobaczysz bo owulacje bedzie widział czy byla z lewego czy z prawego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 10:21

agniesia0491, Lonia1990 lubią tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• kerka Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja po kolejnym monitoringu :) lewe jajko - dwa pecherzyki po 21 mm, endometrium dalej male bo 6,4mm, ale trafilam dzis na super pania doktor (wyszlam z mysla ze chyba sie do niej przepisze :D)
    powiedziala, ze nie moge brac CLO bo mi ścieńcza endometrium, dostalam dopochwowo estrofem na szybkie podrasowanie endometrium i pregnyl na pekniecie pecherzykow :)
    w czwartek kontrola
    kupilam igle 0,45 mm i strzykawke 2ml do tego pregnylu - bedzie taki zestaw ok?
    troche sie boje przed zrobieniem zastrzyku :P musze go zrobic jutro o 10 rano

Gosia1989, Mamma-mia, Selina lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ