WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma tutaj wifi więc laptop ani tablet nic nie pomoze. Jade na komorce :)
    boje sie ze mi tez tu kaza byc 10 dni...a ja po 1 dniu wrzeszczenia mam dosc :) o czym tu gadac z 80tka? :D

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frania21 wrote:
    hej u mnie źle wieści. lek stwierdził że cykl bezowulacyjny. dziś 12 dzien pecherzyk 12mm. mówi że raczej w tym cyklu nic z tego nie będzie. endo 15mm mówi że ok. estradiol na poziomie 56 chyba słaby. dostałam dupka na 14. poryczalam się jak głupia jak już stamtąd wyszłam. czekam na @ i od nowa polska ludowa....
    Nie mam pojęcia po czym Ci lekarze widzą, ze cykl bezowulacyjny ;/ 12 dc pęcherzyk 12 mm to super wynik. idac tym tokiem rozumowania to ja też powinnam mieś cykl bezowulacyjny, bo w 11dc miałam pęcherzyki 11mm, a owu mam nadzieją na dniach.... Estradiol rosnie w miarę wzrostu pęcherzyka... tylko to endo u Ciebie bardzo grube, w pierwszej fazie cyklu to mega grubaśne. Ja na Twoim miejscu nie brałabym na razie duphastonu, bo zniszczy Ci śluz płodny jesli owu jednak wystąpi. Poczekaj tydzień, za tydzień jeszcze jeden monitoring i dopiero duphaston. Jakaś dziwna ta Twoja ginka...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    boje sie ze mi tez tu kaza byc 10 dni...a ja po 1 dniu wrzeszczenia mam dosc :) o czym tu gadac z 80tka? :D

Lonia ja miałam na telefonie iple i tvn player i zużywałam pakiet z tel oglądając seriale ;) weekend może być trochę bardziej nudny bo raczej nic się w szpitalu nie dzieje. Krzyżówki, książka lub odwiedziny jak najbardziej wskazane ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frania zgadzam się z Rucola że chyba za wcześnie na przekreślanie cyklu. Owulacja przecież może nastąpić za 5-6 dni, nie musi książkowo w 14dc...

Rucola lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nie mam pojęcia po czym Ci lekarze widzą, ze cykl bezowulacyjny ;/ 12 dc pęcherzyk 12 mm to super wynik. idac tym tokiem rozumowania to ja też powinnam mieś cykl bezowulacyjny, bo w 11dc miałam pęcherzyki 11mm, a owu mam nadzieją na dniach.... Estradiol rosnie w miarę wzrostu pęcherzyka... tylko to endo u Ciebie bardzo grube, w pierwszej fazie cyklu to mega grubaśne. Ja na Twoim miejscu nie brałabym na razie duphastonu, bo zniszczy Ci śluz płodny jesli owu jednak wystąpi. Poczekaj tydzień, za tydzień jeszcze jeden monitoring i dopiero duphaston. Jakaś dziwna ta Twoja ginka...
    to facet.
    właśnie nie wiem co mam robić. wydawał mi się taki konkrety rzeczowy wydawało mi się że wkoncu trafiłam na swego. ale też mi się wydawało że 12mm w 12dc to ok i w miarę jakoś to pójdzie. mówil że na jednym jajnika czysto. mówił że może postymulować jeszcze trochę ale potem coś tam będzie za słabe żeby zagnieżdzil się zarodek. jak poczekam z tym dupkiem to potem okres mi się nie przesunie? bo po skończeniu dupke miał przyjść @ i wizyta.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frania, stymulacja moze negatywnie wpłynąć na endometrium co utrudnia zagniezdzenie. Prawidłowy cykle mieszczą się w zakresie 21-35 dni. Przy najdłuższym cyklu owu wypada na 21-22dc wiec masz jeszcze 10 dni na owulacje, zeby cykl był prawidłowej dłudości. Na moje oko do owu został Ci max tydzień. Kuo sobie testy owulacyjne, zacznij mierzyć temperature a duphaston najwczesniej za tydzien albo po skoku temperatury. I najlepiej zmień ginekologa ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale on nie powiedział kategorycznie że z tego ciąży nie będzie powiedział że może być ale jest pewne ryzyko. nic nie kumam. myślalam że skoro cykl bezowulacyjny to mój jedyny problem to jakoś to pokonał przy podejściu nr X i już. żadnych innych leków nie będę brała. nie wiem co mam myśleć. może chce mnie naciągnąć na kasę? albo doprowadzić do iui ale po co skoro mój m za super wyniki. nie wiem... jestem skolowana po tej wizycie

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Parsleyek, u mnie jest podobnie. widzę, że mój gin bardzo się starał, żeby nam pomóc, ale musiałam go opuścić z bólem serca. pomyślałam że niestety chyba bez wizyty w profesjonalnej klinice się nie obędzie. a tam co? gina zaproponowała, że jeśli nic nie będzie 3 mies po hsg - podejść do IUI. ja nie chcę tego, bo wiem że to nic nie da. mój mąż ma dobre wyniki i to się mija z celem, tym bardziej, że to mało nie kosztuje. też nie wiem co mam robić dalej, jestem w kropce

Marlena ja ostatnio coraz częściej myślę o IUI. Mamy podobnie - wszystko jest ok i u mnie i u M. Jak się orientowałam to trzeba zrobić mnóstwo badań do tego no i sam zabieg to razem wychodzi około 2tyś - dla mnie to bardzo dużo pieniędzy :/ Już ostatnio tracę nadzieję. Nie wiem czy byłaby większa szansa :/ Wolałabym wiedzieć, że coś jest nie tak i leczyć się w tym kierunku a tak - wszystko jest dobrze - więc dlaczego tyle czasu się nie udaje? ;( Wszyscy mi tylko powtarzają, że to przez to, że mam barierę psychiczną. Tylko co oni wszyscy mogą o tym wiedzieć :/

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia a duza ta torbiel? Trzymam kciuki, kurcze dlugo Cie tam trzymaja. Nie martw sie, moze jutro ktos nowy dolaczy do Twojej sali.
    Marlena w jakiej klinice bylas? Jak ja bylam w gamecie to lekarz zaproponowsl mi rozne sposoby/warianty leczenia. Co prawda u mnie to troche pokrecone, ale jakies wyjscia znalazl.
    Jesli chodzi o IUI to na innym watku dziewczyny pisaly ze mozna tez na nfz robic. Marlena to ze plemniki sa ok to nie znaczy, ze nie trzeba robic iui, sluz mozr byc wrogi lub moze Twoja szyjka wykonuje skurcze o ktorych ty nawet nie wiesz i nie dopuszcza plemnikow tam gdzie trzeba. Glowa do gory dziewczyny, trzeba sie pozadnie zastanowic, spokojnie przemyslec, obgadac z menem i podjac wlasciwa decyzje.

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze torbiel miala cos ponad 3 cm, lekarz mowil ze jest niewielka. Pewnie beda teraz to kontrolowac.
    Mam nadzieję ze dziś dodzwonie sie do serwisu i zrobia cos z tym telewizorem bo tu umre...

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frania21 wrote:
    ale on nie powiedział kategorycznie że z tego ciąży nie będzie powiedział że może być ale jest pewne ryzyko. nic nie kumam. myślalam że skoro cykl bezowulacyjny to mój jedyny problem to jakoś to pokonał przy podejściu nr X i już. żadnych innych leków nie będę brała. nie wiem co mam myśleć. może chce mnie naciągnąć na kasę? albo doprowadzić do iui ale po co skoro mój m za super wyniki. nie wiem... jestem skolowana po tej wizycie
    Frania najlepiej zacznij od samoobsetwacji i jesli masz mozliwosc za tydzien idz do gina, ale innego. Warto pochodzic, popytac i poszukac. U mnie sprawdziła się zasada "do trzech razy sztuka" :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Marlena w jakiej klinice bylas? Jak ja bylam w gamecie to lekarz zaproponowsl mi rozne sposoby/warianty leczenia. Co prawda u mnie to troche pokrecone, ale jakies wyjscia znalazl.
    Jesli chodzi o IUI to na innym watku dziewczyny pisaly ze mozna tez na nfz robic. Marlena to ze plemniki sa ok to nie znaczy, ze nie trzeba robic iui, sluz mozr byc wrogi lub moze Twoja szyjka wykonuje skurcze o ktorych ty nawet nie wiesz i nie dopuszcza plemnikow tam gdzie trzeba. Glowa do gory dziewczyny, trzeba sie pozadnie zastanowic, spokojnie przemyslec, obgadac z menem i podjac wlasciwa decyzje.

ja byłam w bocianie i zaproponowali mi hsg i naturalne starania, jeśli przez 3 mies nic to podejść do IUI, ale pani od razu mi to zasugerowała, że może nie spełnić oczekiwań w naszym przypadku. no to po co mi to mówiła? nie rozumiem. mam chęć wrócić do swojego poprzedniego lekarza.

a to nie wiedziałam, że to można na nfz. a nie wiesz jak można się na to załapać?

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Frania najlepiej zacznij od samoobsetwacji i jesli masz mozliwosc za tydzien idz do gina, ale innego. Warto pochodzic, popytac i poszukac. U mnie sprawdziła się zasada "do trzech razy sztuka" :)

Ok. rozumiem i chyba tak zrobię.
    Czy jeżeli przypuścmy za ten tydzień zaczne brac dupka to mam go brac rpzed tydzień i przyjdzie @ czy jak?
    Dajcie jakies wskazowki

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena nie wiem, widzialam ze dziewczyny na forum pisaly, ze mialy iui w szpitalu na nfz, a nie pytalam jakie trzeba warunki spelniac.
    Moj gin tez mi cos mowil ze kiedys iui bylo refundowane, a teraz to on nie wie jak. W klinice jeszcze szczegolowo tego nie omawialismy wiec nie wiem co tam zaproponuja.

Kurcze dziewczyny po tym clo, nie moge spac w nocy :/ Meczą mnie jakies wzdecia, brzuch mnie boli, wstaje co chwila siuisu ehhh....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia a ten/ta torbiel nie bedzie chyba przeszkadzal do laparo? A moze go usuna przy okazji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    ja byłam w bocianie i zaproponowali mi hsg i naturalne starania, jeśli przez 3 mies nic to podejść do IUI, ale pani od razu mi to zasugerowała, że może nie spełnić oczekiwań w naszym przypadku. no to po co mi to mówiła? nie rozumiem. mam chęć wrócić do swojego poprzedniego lekarza.

a to nie wiedziałam, że to można na nfz. a nie wiesz jak można się na to załapać?
    Marlena babka powiedziała poprostu prawdę. Uważam że to lepsze niż jak lekarze czarują, że po IUI się na pewno uda. Wiadomo, że raz się udaje raz nie i trzeba próbować, dlatego Twoja gina ostrzegła, że może nie być efektu. Dobrze, że kazała odczekać 3 cykle po hsg a nie pchała od razu na IUI ;)
    Joannaml dobrze pisze, że mogą być inne powody niepowodzeń o których nie wiecie a które nie wyszły w badaniach. Ja stwierdziłam, że czekam ten cykl i nie robię narazie kolejnych badań diagnostycznych i jak coś, to w czerwcu zbadam krew na parkiecie.ciala przeciwplemnikowe. Mąż też ma to zlecone z seminogram, ale końcem czerwca

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    szczerze? baaardzo dziwnie tam działają. Nie wierze, ze im NFZ zrefunduje cały pobyt takiej osoby, nie ma podstaw dla jak mnie. Przy poważnych operacjach nie lezy sie 10 dni, a co dopiero do laparo z takiego powodu... Dziwnie tam u Was. Chyba na serio maja za dużo łóżek wolnych...

kochana, ściągnij sobie jakąś książkę cz obejrzyj film na tel. Czesto szpital udostepnia pacjentom wifi i hasło jest przy rejestracji albo dostepne u pielegniarek.
    Co do 80-latki, wiesz co, ja czesto lezalam na urologii, tam sami emeryci są ;) Na palcach jednej reki mozna policzyc młodsze osoby. Zajmij sie soba po prostu, nie musisz z nia rozmawiac :) Idź kup sobie magazyn jakiś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 09:55

Lonia1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tersz mialam badanie przez kolejnego lekarza, chyba ordynatora. Jak mi wlozyl wziernik to myślałam ze urodze :( palce tak samo...na chama... co za ciul no... Babeczka po mnie to samo mowila.

Tak czy inaczej mowil ze torbiel sie przebije podczas laparoskopii. Pytalam czy idzie uruchomic lewy jajnik by sam pracowal to powiedzial ze wszystko wyjdzie podczas laparoskopi

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frania21 wrote:
    Ok. rozumiem i chyba tak zrobię.
    Czy jeżeli przypuścmy za ten tydzień zaczne brac dupka to mam go brac rpzed tydzień i przyjdzie @ czy jak?
    Dajcie jakies wskazowki
    Hmm standardowo dupka bierze 10 dni, ciężko coś doradzic. Chciałam Ci jeszcze napisać ku pokrzepieniu serca ze ja w 11dc miałam pęcherzyki 11mm a dziś 15dc jedtem juz po owu, chyba była przed południem, tak gin zadugetował po ilości płynu w zatoce diuglasa :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Marlena nie wiem, widzialam ze dziewczyny na forum pisaly, ze mialy iui w szpitalu na nfz, a nie pytalam jakie trzeba warunki spelniac.
    Moj gin tez mi cos mowil ze kiedys iui bylo refundowane, a teraz to on nie wie jak. W klinice jeszcze szczegolowo tego nie omawialismy wiec nie wiem co tam zaproponuja.

Mam znajomą, która leczyła się w klinice niepłodności w szpitalu na nfz. 5 lat się starali, lekarz nie chciał zrobić IUI ponieważ nie mieli żadnych przeciwskazań - wszystkie badania mieli ok. Już chcieli gdzie indziej iść ale udało się im i teraz jest w 5 miesiącu ciąży.

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
‹‹ 2516 2517 2518 2519 2520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ