X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Dziewczyny, jutro mam operację. Myślcie o mnie! Boję się, bo nie jestem w pełni zdrowa - wylazło mi od wczoraj mocne zapalenie ukl. moczowego, biorę antybiotyk, urolog teoretycznie wyraził zgodę na operację, ale mimo to boję się powikłań..
    Trzymamy kciuki! To coz z watroba tak? Jesteś w szpitalu?

Mamma-mia lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia zaciskamy kciuki! :* Wszystko będzie dobrze zobaczysz i szybko się do nas oddzywaj :)

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam właśnie od gastrolog. Choruję na te nadwrażliwe jelita i chciałam wiedzieć co mogę zrobić/zbadać przy tych staraniach. Tak więc tak jak mówiłam badania na p.ciala na celiakię, mąż w sumie też może je zrobić. Jak wyjdą to muszę gastroskopię zrobić no i odstawić gluten całkowicie. Spoko też, bo wcześniej nie byłam pewna czy produkty opisane jako bez laktozy faktycznie są bez niej i są ok, ale mówi że tak i mogę takie jeść (po mleku i zwykłym nabiale też mam wzdęty brzuch). Tak więc na dniach kolejne badania...

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jestem. Niestety nie wiem jeszcze która jutro mnie biorą...

Selina, nie wiem, czy pamiętasz, ale pisałam kiedyś, ze też mam ten problem z jelitami. Badalam sie na celiaklie i nic mi nie wyszło .. po mleku mam tak samo jak Ty, ale ja mam wykryte w dzieciństwie nietolerancje laktozy -z tym, ze z wiekiem próg tej tolerancji się zwiększył

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Otrzymałam wyniki p.cial tarczycowych i tak: anty TPO <9 i anty TG <10
    Wynik niby mieszczący się w granicach (górna granica dla TPO to 34 a dla TG 115), ale słyszałam, że najlepiej g wynik wynosił 0. Wiecie może czy jest ok u mnie? Czy powinnam pójść do endokrynologa?
    Na monitoringu na prawym jajniku pecherzyk 20mm a na lewym 18mm i edno 9mm. Owulacja tuż tuż ponoć
    Wg mnie jest ok. Ja przy wykryciu Hashimoto miałam anty tpo 986, a przy kolejnym sprawdzeniu było już tak wysokie,ze nieoznaczalne.

Selina lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Tak, jestem. Niestety nie wiem jeszcze która jutro mnie biorą...

Selina, nie wiem, czy pamiętasz, ale pisałam kiedyś, ze też mam ten problem z jelitami. Badalam sie na celiaklie i nic mi nie wyszło .. po mleku mam tak samo jak Ty, ale ja mam wykryte w dzieciństwie nietolerancje laktozy -z tym, ze z wiekiem próg tej tolerancji się zwiększył
    Tak pamiętam :)
    Ja coś czuję, że też nic mi nie wyjdzie. Myślę że jakbym miała celiakię, to po pieczywie czy makaronach to bym umierała z bólu brzucha-tak mi się wydaje. Ja zwyczajnie mam brzuch wzdęty przez większość dnia (no chyba że nie mam czasu jeść to nie jest ;) ), ale naprawdę trochę te kiszki podkurowalam ostatnio. Tak czy inaczej zrobię te p.ciala dla własnego spokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 00:21

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się jakieś dziwne rzeczy dzieją... dziś 32 dc a ja znów mam śluz jakby płodny :O o co cholera chodzi.. ?!

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia hmmm faktycznie dość dziwne. Clo teraz nie brałaś prawda? Jak długie miałaś ostatnio cykle?

Ja kurcze dziś rano po <3 jak poszłam do łazienki to nasienie wypłynęło takie brunatnie zabarwione, dziwne, jakbym plamiła. Mam 13dc i jakoś owulke miałam mieć teraz (choć i tak wydaje mi się że jak zwykle k.17dc bedzie), ale nic nie czułam żadnego bólu zupełnie nic. Myślicie że faktycznie to od owu mogło być? Może to przez to Clo

• RedRose Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, którym sie udało po Clo piszcie! Doda nam to nadziei :)

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina ja tez mialam w trakcie owulki ale różowy bardziej śluz.. I to tak przez jakies 2 dni.

Jezu ufam Tobie
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Lonia hmmm faktycznie dość dziwne. Clo teraz nie brałaś prawda? Jak długie miałaś ostatnio cykle?

Ja kurcze dziś rano po <3 jak poszłam do łazienki to nasienie wypłynęło takie brunatnie zabarwione, dziwne, jakbym plamiła. Mam 13dc i jakoś owulke miałam mieć teraz (choć i tak wydaje mi się że jak zwykle k.17dc bedzie), ale nic nie czułam żadnego bólu zupełnie nic. Myślicie że faktycznie to od owu mogło być? Może to przez to Clo

Nie, clo teraz nie brałam. Może te krwawienia po laparoskopii mam traktować jako @? to była żywa krew, więc też mi się nie chce wierzyć... ale z kolei krwawiłam na 2 dzień po zabiegu a nie od razu. To by pasowało, że teraz by wypadły dni płodne. No nie wiem, póki co nie odwołuję wizyty bo może do poniedziałku nie będę miała @ więc będę mogła iść na wizytę. A ostatnie cykle to: 30, 29, 27
    A wcześniej nie miałaś plamień podczas owulacji? Clo przyśpiesza owulację, więc całkiem możliwe, że to jest przyczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 10:19

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia-trzymam kciuki! Jestem myslami z Toba, nie martw sie, pozytywne myslenie najwazniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia z tego co czytam na forum to dziewczyny czasami maja plodny sluz przed @. A wydaje mi sie ze krwawienie po laparo to poprostu krwawienie po operacji, nie @.

Lonia1990, Gosia1989 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose no właśnie jakby to różowe było to bym zrozumiała a skąd tu takie brunatne zabarwienie :/ Nigdy tak nie miałam. Do tego to byla niewielka ilość właśnie z nasieniem a teraz nie plamie ani nic. Przed ten trochę brzuch mnie pobolewalo jak na @, ale jajniki nic.

Loniu to może jest faktycznie tak jak Joanna pisze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 11:43

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina a jesteś pewna że to śluz był zabarwiony a nie np. nasienie?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia ja mam taki śluz płodny zawsze przed @. Więc jak się pokazuje to wiem że @ tuż tuż.
    U mnie owu w tym miesiącu była niestety po niedrożnej stronie, więc znowu lipa. Teraz czekam na @ i od 2dc ponownie clo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 12:44

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Selina a jesteś pewna że to śluz był zabarwiony a nie np. nasienie?
    Na 99% to ze mnie było, bo skąd by się brunatne zabarwienie nasienia wzięło :/ współzyjemy ostatnio codziennie (ten FertilMan dał kurcze mężowi takiego kopa że w szoku jestem :P ) i tylko dziś to zauważyłam. Najpierw wypłynął żel conceive i trochę nasienia a później reszta i właśnie taka brunatna, więc tak jakby ze mnie z końca to wyszło (przepraszam za takie zobrazowanie sprawy...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 12:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Istnieje cos takiego jak plamienie owulacyjne. Od pekania pecherzyka

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papillon26 wrote:
    Istnieje cos takiego jak plamienie owulacyjne. Od pekania pecherzyka
    Tak wiem, tylko z tego co czytałam i słyszałam zwykle jest o różowym zabarwieniu a tu było brunatne. No, ale może u mnie akurat tak to wygląda ;)
    Idę w piątek rano na kolejny monit więc się dowiem

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma Mia, trzymaj sie i zobaczysz, ze nie zdązysz się położyć i bedzie po wszystkim:) trzymam kciuki.

Selina, raz to może być przez nadżerke o ile coś w tym stylu jakiś lekarz ci znalazł. Albo dwa- przez CLO mozna plamić. Ja tak mialam w chyba 10 dniu takie plamienia brązowo czerwone. a może jeszcze coś innego

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
‹‹ 2538 2539 2540 2541 2542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ