CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Są dwa pęcherzyki jeden na prawym drugi na lewym jajniku. Mam dzialac od jutra do poniedzialku (podzialam dluzej). W ndz zrobic zastrzyk ovritelle
dzis tez zrobilam test ieu ale negatywny. Test najwcześniej zrobic 26.06. Jeżeli będzie pozytywny zrobić bhcg, progesteron, TSH, ft3 i ft4. Jrzrlu negatywny to znowu od 2-6 DC cło i w 12-13 DC na wizyte.
Dzis 12 DC. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLonia1990 wrote:Selina mi zawsze pekaly pecherzyki, ale lekarz i tak dawal pregnyl tak w razie czego. I co bylo w poprzednim cyklu ? Monitoring w piatek Pecherzyk niewielki - pregnyl, 3 dni pozniej pecherzyk 24 mm i znow pregnyl. Uznalam ze po 2 pregnylach na pewno pęcherzyk pekl bo zawsze peka bez pregnylu lub z 1 szt i juz nie szlam sprawdzac. No i w maju przed laparoskopia wyszloze mam torbiel. Nawet 2 szt pregnylu nie gwarantuja ze pecherzyk peknie
Cykl stracony, więc czekam na tą wizytę 10 lipca i może coś więcej ustalę z ginka, nie pozwolę się już zbyć z tym problemem -
nick nieaktualnySelina nie wiem czy na taki przerosniety pecherzyk by pregnyl pomogl. Pregnyl sie podaje w fazie wzrostu pecherzyka. Nie boj sie o torbiel, powinien sie wchlonac podczas okresu, nic nie poczujesz. 10 lipca to za miesiac wiec spoko, akurat. Pojedziesz na urlop zrelaksujesz sie i wrocisz z innym nastawieniem.
Selina lubi tę wiadomość
-
Cześć, to mój pierwszy post tutaj. Mam pewne pytanie. To mój pierwszy cykl z CLO. Brałam CLO przez 5 dni i od drugiego dnia bardzo czułam pracę jajników (szczególnie wieczorem/nocą). 4 dzień był bardzo bolesny, myślałam, że rozerwie mi jajnik. 5 i ostatni dzień CLO był już całkiem spokojny. Odkąd przestałam brać tabletki jajniki się uspokoiły, nie mam już wyraźnych bólów. Wydaję mi się,że coś nadal w nich czuję, ale ból nie jest intensywniejszy (powinien być? bo niby pęcherzyki rosną...). Czy któraś z Was miała podobnie? Jak się czułyście w trakcie i po CLO? Wizytę u lekarza mam we wtorek. PozdrawiamWrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
nick nieaktualnyNight wrote:Cześć, to mój pierwszy post tutaj. Mam pewne pytanie. To mój pierwszy cykl z CLO. Brałam CLO przez 5 dni i od drugiego dnia bardzo czułam pracę jajników (szczególnie wieczorem/nocą). 4 dzień był bardzo bolesny, myślałam, że rozerwie mi jajnik. 5 i ostatni dzień CLO był już całkiem spokojny. Odkąd przestałam brać tabletki jajniki się uspokoiły, nie mam już wyraźnych bólów. Wydaję mi się,że coś nadal w nich czuję, ale ból nie jest intensywniejszy (powinien być? bo niby pęcherzyki rosną...). Czy któraś z Was miała podobnie? Jak się czułyście w trakcie i po CLO? Wizytę u lekarza mam we wtorek. Pozdrawiam
Te wszystkie odczucia są normalne. Zwykle przy pierwszych cyklach z Clo czuć bardzo pracę jajników czesto też owulację.
Ja 2 cykle z Clo właśnie wszystko intensywnie czułam a teraz po polrocznej przerwie nie czułam zupełnie nic.
Nie martw się nic a podczas wizyty na pewno zobaczysz pęcherzyk/i na usg -
Dzięki Selina. Jak długo bałam CLO to bardzo czułam jajniki, a dzisiaj np. już nic nie czuję. We wtorek się dowiem czy coś wyrosło. A jeszcze takie pytanie, jaka jest szansa, że wyrośnie odpowiednio duży pęcherzyk na jajniku, z którego nie miała być owulacja naturalna? W tym miesiącu owulacja miała być z prawego, niestety on nie ma połączenia z macicą, więc liczę, że z lewego coś się wydarzy.Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Myslalam ze ta przerwa sie nie skonczy nigdy...
Byłam dziś na usg niby 38dc a dzis endo 13mm i pecherzyk 25mmlekarz mowil ze tw krwawienie po laparoskopi moglo byc miesiaczka, no ale to i tak by sie nie zgadzalo bo wówczas wychodzi ze to 25dc. Dziwne to wszystko. Teraz mam 3miesiace staran bez hormonow i monitoringow
Selina, Joannanml lubią tę wiadomość
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Ja w trakcie brania raczej nie czulam ale ostatnią owulacje mialam tak czułą i męczącą ze az dostalam biegunki i bolał mnie brzuch.. Raczej odczuwam brzuch w trakcie owulacji i po owulacji. Dziewczyny jak test z moczu wyszedl negatywny 32 dc a owulka byla 14 dc to raczej nic z tego?Jezu ufam Tobie
-
Lonia ciesz się tym czasem bo odpoczniesz sobie od tego wszystkiego
powodzenia! Ja jeszcze chyba jeden cykl z clo jesli sie nie udało teraz i dalej bede myslala nad czyms innym.. Tylko ze gdzie nie pojde slysze ze jetem tak chuda ze nic dziwnego. Tylko ze ja po prostu taka jestem i jem normalnie.
Jezu ufam Tobie -
nick nieaktualnyLonia idziesz jeszcze na monit?
Niech tam pęcherzyk ładnie pęka
RedRose a ile ważysz przy jakim wzroście?
Ja też mam trochę niedowagę, ale nikt mi nigdy nic nie mówił że to przez to
Ja myślałam, że jednak pęcherzyk pękł w sobotę popołudniu, bo coś mnie brzuch bolał z tej strony, ale teraz myślę sobie, że to chyba nie przez to. Dzis byłby powiedzmy 3dpo, więc chyba piersi już powinny zacząć mnie boleć (nie pamiętam kiedy zaczynały w poprzednich cyklach) a ja nie czuję kompletnie nic -
Lonia1990 wrote:Jak długo się staracie? Jaki progestron po owulacji?
Jakie masz wyniki badań hormonów i innych - Lh, FSH, Testosteron, Androstendion, antyTYPo, antyTG, 17OH, DHEAS ?
Masz wszystkie badania zrobione skoro twierdzisz, że jest wszystko ok?
A Czym jest kochana badanie:
Androstendion
17OH,
DHEAS?
antyTYPo, antyTG - sprawdzałam w normie - Testosteron też.
Progesteron po owulacji miałam 17 ng/ml.
TSH 2,7 dziwne bo w marcu miałam 2,2 a brałam 50 euthyrox i zwiększono mi w weekendy do 70 euthyrox w pozostale dni 50 euthyrox. Ale zamiast spasć to wzrosło??? a miałam na początku roku 1,8 ? Dziwne ze mimo brania leków rośnie????
Prolaktynę mam lekko podwyższoną prolaktyna 27 ng /ml. Ginekolog mówi, że nie przeszkadza bo owulację i tak mam to niby nie ma wpływu.
Nie wiem co myslec...
-
RedRose wrote:Mkgk u mnie 29 dc i tex czuje male skurcze. Owulacja byla. Serduszkowanie tez bylo. Tylko u mnie ten problem ze ja biore luteine wiec ewentualnego okresu dostane dopiero kilka dni po odstawieniu. Ginka powiedziala zeby brac lutke do 32 dnia cyklu i jesli test bedzie negatywny to zeby odstawic i do niej nie przychodzic tylko czekac na ewentualny okres i potem nastepny cykl od nowa z clo. Myslicie ze to ok?
no u mnie tez nic z tego. Dzis spadla temp nawet testu nie robiłam . A dziś 31 dc... normalnie mailam 28/29. już miałam cicha nadzieje.
No nic trzymam kciuki żeby się udało następnym razem
-
Selina, 42 kg przy 1.57 ale serio nigdy sie nie odchudzalam. Moja mama tez jest szczupła. Dziewczyny slyszala ktoras o dr Małgorzacie Jerzak z Warszawy? Czy robilyscie badania na poziom wit D? Kolezanka mi poleciła wczoraj żeby zrobićJezu ufam Tobie
-
Selina póki co mam 3 miesiące starać się na luzie, bez monitoringów i ulepszaczy
Dobrze, bo akurat będę miała okres wakacyjny dla siebie.
A Tobie niech jak najszybciej @ przyjdzie, by zacząć nowy cykl i nowe nadzieje!
Ja to bym już nie chciała @ przez następny rok
Androstednion to hormon męski tak jak testosteron. Ja np. testosteron mialam w górnej granicy normy a androstendion znacznie przekroczony.
17oh i dheas to sa hormony nadnercze, ale na nich się nie znam bo te mam akurat ok
W każdym razie ja wszystkie te badania miałam zlecone zaraz na początku diagnozowania
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Mkgk ja kilka miesięcy temu miałam tsh ponad 5. Dostalam euthyrox 50 i jodid 100. Po miesiącu tsh spadlo do 2,5. A po kolejnym wzrosło do 2,7. Wtedy dostałam euthyrox 75. Po takiej dawce miałam wynik 1,5. A teraz, 3 miesiące od ostatniego wyniku mam 1,2, czyli taka dawka mi służy. Może też powinnaś dostać większą dawkę? A bierzesz jod? I czy bierzesz euthyrox na czczo, co najmniej 30min przed posiłkiem?Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016