X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwa pęcherzyki jeden na prawym drugi na lewym jajniku. Mam dzialac od jutra do poniedzialku (podzialam dluzej). W ndz zrobic zastrzyk ovritelle :) dzis tez zrobilam test ieu ale negatywny. Test najwcześniej zrobic 26.06. Jeżeli będzie pozytywny zrobić bhcg, progesteron, TSH, ft3 i ft4. Jrzrlu negatywny to znowu od 2-6 DC cło i w 12-13 DC na wizyte.
    Dzis 12 DC.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie co sadzicie. Czy 11 dni po spodziewanej owulacji to dobry czas na robienie bhcg? Wydaje mi sie, ze to troche za szybko, bo przeciez beta rosnie niemal z zerowego poziomu...

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę można zrobić juz 10 dpo oczywiście jezeli eiedz kiedy byla :)

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papillon26 wrote:
    Powiedzcie co sadzicie. Czy 11 dni po spodziewanej owulacji to dobry czas na robienie bhcg? Wydaje mi sie, ze to troche za szybko, bo przeciez beta rosnie niemal z zerowego poziomu...
    12dc najlepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Selina mi zawsze pekaly pecherzyki, ale lekarz i tak dawal pregnyl tak w razie czego. I co bylo w poprzednim cyklu ? Monitoring w piatek Pecherzyk niewielki - pregnyl, 3 dni pozniej pecherzyk 24 mm i znow pregnyl. Uznalam ze po 2 pregnylach na pewno pęcherzyk pekl bo zawsze peka bez pregnylu lub z 1 szt i juz nie szlam sprawdzac. No i w maju przed laparoskopia wyszloze mam torbiel. Nawet 2 szt pregnylu nie gwarantuja ze pecherzyk peknie
    Masz rację. Trudno, chciałam od koleżanki załatwić pregnyl, ale nie mają na stanie. Może to znak że nie powinnam brać.
    Cykl stracony, więc czekam na tą wizytę 10 lipca i może coś więcej ustalę z ginka, nie pozwolę się już zbyć z tym problemem

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina nie wiem czy na taki przerosniety pecherzyk by pregnyl pomogl. Pregnyl sie podaje w fazie wzrostu pecherzyka. Nie boj sie o torbiel, powinien sie wchlonac podczas okresu, nic nie poczujesz. 10 lipca to za miesiac wiec spoko, akurat. Pojedziesz na urlop zrelaksujesz sie i wrocisz z innym nastawieniem.

Selina lubi tę wiadomość

• Night Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to mój pierwszy post tutaj. Mam pewne pytanie. To mój pierwszy cykl z CLO. Brałam CLO przez 5 dni i od drugiego dnia bardzo czułam pracę jajników (szczególnie wieczorem/nocą). 4 dzień był bardzo bolesny, myślałam, że rozerwie mi jajnik. 5 i ostatni dzień CLO był już całkiem spokojny. Odkąd przestałam brać tabletki jajniki się uspokoiły, nie mam już wyraźnych bólów. Wydaję mi się,że coś nadal w nich czuję, ale ból nie jest intensywniejszy (powinien być? bo niby pęcherzyki rosną...). Czy któraś z Was miała podobnie? Jak się czułyście w trakcie i po CLO? Wizytę u lekarza mam we wtorek. Pozdrawiam :)

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Cześć, to mój pierwszy post tutaj. Mam pewne pytanie. To mój pierwszy cykl z CLO. Brałam CLO przez 5 dni i od drugiego dnia bardzo czułam pracę jajników (szczególnie wieczorem/nocą). 4 dzień był bardzo bolesny, myślałam, że rozerwie mi jajnik. 5 i ostatni dzień CLO był już całkiem spokojny. Odkąd przestałam brać tabletki jajniki się uspokoiły, nie mam już wyraźnych bólów. Wydaję mi się,że coś nadal w nich czuję, ale ból nie jest intensywniejszy (powinien być? bo niby pęcherzyki rosną...). Czy któraś z Was miała podobnie? Jak się czułyście w trakcie i po CLO? Wizytę u lekarza mam we wtorek. Pozdrawiam :)
    Hej
    Te wszystkie odczucia są normalne. Zwykle przy pierwszych cyklach z Clo czuć bardzo pracę jajników czesto też owulację.
    Ja 2 cykle z Clo właśnie wszystko intensywnie czułam a teraz po polrocznej przerwie nie czułam zupełnie nic.
    Nie martw się nic a podczas wizyty na pewno zobaczysz pęcherzyk/i na usg :)

• Night Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Selina. Jak długo bałam CLO to bardzo czułam jajniki, a dzisiaj np. już nic nie czuję. We wtorek się dowiem czy coś wyrosło. A jeszcze takie pytanie, jaka jest szansa, że wyrośnie odpowiednio duży pęcherzyk na jajniku, z którego nie miała być owulacja naturalna? W tym miesiącu owulacja miała być z prawego, niestety on nie ma połączenia z macicą, więc liczę, że z lewego coś się wydarzy.

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze ta przerwa sie nie skonczy nigdy...
    Byłam dziś na usg niby 38dc a dzis endo 13mm i pecherzyk 25mm :) lekarz mowil ze tw krwawienie po laparoskopi moglo byc miesiaczka, no ale to i tak by sie nie zgadzalo bo wówczas wychodzi ze to 25dc. Dziwne to wszystko. Teraz mam 3miesiace staran bez hormonow i monitoringow :)

Selina, Joannanml lubią tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w trakcie brania raczej nie czulam ale ostatnią owulacje mialam tak czułą i męczącą ze az dostalam biegunki i bolał mnie brzuch.. Raczej odczuwam brzuch w trakcie owulacji i po owulacji. Dziewczyny jak test z moczu wyszedl negatywny 32 dc a owulka byla 14 dc to raczej nic z tego?

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia ciesz się tym czasem bo odpoczniesz sobie od tego wszystkiego ;) powodzenia! Ja jeszcze chyba jeden cykl z clo jesli sie nie udało teraz i dalej bede myslala nad czyms innym.. Tylko ze gdzie nie pojde slysze ze jetem tak chuda ze nic dziwnego. Tylko ze ja po prostu taka jestem i jem normalnie.

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok mam wyniki z krwi <0.2 takze niestety nie tym razem..

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia idziesz jeszcze na monit? :) Niech tam pęcherzyk ładnie pęka ;)

RedRose a ile ważysz przy jakim wzroście?
    Ja też mam trochę niedowagę, ale nikt mi nigdy nic nie mówił że to przez to

Ja myślałam, że jednak pęcherzyk pękł w sobotę popołudniu, bo coś mnie brzuch bolał z tej strony, ale teraz myślę sobie, że to chyba nie przez to. Dzis byłby powiedzmy 3dpo, więc chyba piersi już powinny zacząć mnie boleć (nie pamiętam kiedy zaczynały w poprzednich cyklach) a ja nie czuję kompletnie nic

• mkgk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Jak długo się staracie? Jaki progestron po owulacji?

Jakie masz wyniki badań hormonów i innych - Lh, FSH, Testosteron, Androstendion, antyTYPo, antyTG, 17OH, DHEAS ?

Masz wszystkie badania zrobione skoro twierdzisz, że jest wszystko ok?

A Czym jest kochana badanie:
    Androstendion
    17OH,
    DHEAS?

antyTYPo, antyTG - sprawdzałam w normie - Testosteron też.
    Progesteron po owulacji miałam 17 ng/ml.

TSH 2,7 dziwne bo w marcu miałam 2,2 a brałam 50 euthyrox i zwiększono mi w weekendy do 70 euthyrox w pozostale dni 50 euthyrox. Ale zamiast spasć to wzrosło??? a miałam na początku roku 1,8 ? Dziwne ze mimo brania leków rośnie????

Prolaktynę mam lekko podwyższoną prolaktyna 27 ng /ml. Ginekolog mówi, że nie przeszkadza bo owulację i tak mam to niby nie ma wpływu.

Nie wiem co myslec...

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Mkgk u mnie 29 dc i tex czuje male skurcze. Owulacja byla. Serduszkowanie tez bylo. Tylko u mnie ten problem ze ja biore luteine wiec ewentualnego okresu dostane dopiero kilka dni po odstawieniu. Ginka powiedziala zeby brac lutke do 32 dnia cyklu i jesli test bedzie negatywny to zeby odstawic i do niej nie przychodzic tylko czekac na ewentualny okres i potem nastepny cykl od nowa z clo. Myslicie ze to ok?

no u mnie tez nic z tego. Dzis spadla temp nawet testu nie robiłam . A dziś 31 dc... normalnie mailam 28/29. już miałam cicha nadzieje.
    No nic trzymam kciuki żeby się udało następnym razem

zi13rjjgy7oea2if.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, 42 kg przy 1.57 ale serio nigdy sie nie odchudzalam. Moja mama tez jest szczupła. Dziewczyny slyszala ktoras o dr Małgorzacie Jerzak z Warszawy? Czy robilyscie badania na poziom wit D? Kolezanka mi poleciła wczoraj żeby zrobić

Jezu ufam Tobie
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina póki co mam 3 miesiące starać się na luzie, bez monitoringów i ulepszaczy :)
    Dobrze, bo akurat będę miała okres wakacyjny dla siebie.
    A Tobie niech jak najszybciej @ przyjdzie, by zacząć nowy cykl i nowe nadzieje! :)
    Ja to bym już nie chciała @ przez następny rok :D

Androstednion to hormon męski tak jak testosteron. Ja np. testosteron mialam w górnej granicy normy a androstendion znacznie przekroczony.
    17oh i dheas to sa hormony nadnercze, ale na nich się nie znam bo te mam akurat ok :)
    W każdym razie ja wszystkie te badania miałam zlecone zaraz na początku diagnozowania

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozecie cos więcej powiedziec na temat badania nasienia? Gdzie w Warszawie najlepiej? Czy to badanie jakos szczególnie sie nazywa czy po prostu rozszerzone?

Jezu ufam Tobie
  • Night Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkgk ja kilka miesięcy temu miałam tsh ponad 5. Dostalam euthyrox 50 i jodid 100. Po miesiącu tsh spadlo do 2,5. A po kolejnym wzrosło do 2,7. Wtedy dostałam euthyrox 75. Po takiej dawce miałam wynik 1,5. A teraz, 3 miesiące od ostatniego wyniku mam 1,2, czyli taka dawka mi służy. Może też powinnaś dostać większą dawkę? A bierzesz jod? I czy bierzesz euthyrox na czczo, co najmniej 30min przed posiłkiem?

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
‹‹ 2540 2541 2542 2543 2544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ