X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się pochwalić:D beta 855, testy z dwoma krechami, 4tydzień 4dzień ciąży. Odstawiłam wszystkie leki, miałam totalnie wyrąbane. Poza tym moje pęcherzyki samoistnie nie pękały a tu taki zonk, bez clo bez pregnylu. Nadal do mnie nie dociera :) Dziewczyny zostawiam wiruski i ciągnę na fioletową stronę mocy. Nie traćcie nadziei!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f2f7fa1395.jpg

Selina, Zielona1911, Lonia1990, mkgk, Nathi2468, Mamma-mia, ania1985 lubią tę wiadomość

• RedRose Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raffaelo gratulacje! Nawet monitoringu nie robiłas teraz? Ile cykli po odstawieniu leków się udało ?

Jezu ufam Tobie
  • Night Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raffaelo gratulacje! wspaniała wiadomość!

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja po monitoringu.
    Faktycznie jedząc wcześniej Clo niż 5-9dzien mamy wcześniej owulacje.
    Dziś 12dc i pecherzyk 16mm,Endo 8mm :)
    Chociaż test owu jeszcze negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello co za piękna informacja! Gratulacje :D i proszę po raz kolejny odstawienie wszystkiego zadziałało ;) hehe W który dpo miałaś taka betę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 15:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia mam nadzieję, że po zabiegu wszystko dobrze u Ciebie. Odezwij się do nas jak tylko będziesz mogła :)

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) ostatni cykl z clo miałam 24 lutego. Taką betę miałam w 32dniu cyklu, około 18-19 dni po owulacji (ale to tylko moje wyliczenia bo nie miałam monitoringu). U mnie największą zmorą były niepękające pęcherzyki.
    Ale możliwe że i większa dawka euthyroxu zadziałała, bo tsh mam teraz 1,23. A poza tym odpuszczenie wszystkiego :)

Dziś miałam kolejne kłucie, wyniki popołudniu, mam nadzieję że beta odpowiednio przyrośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 08:22

Lonia1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Dzięki dziewczyny :) ostatni cykl z clo miałam 24 lutego. Taką betę miałam w 32dniu cyklu, około 18-19 dni po owulacji (ale to tylko moje wyliczenia bo nie miałam monitoringu). U mnie największą zmorą były niepękające pęcherzyki.
    Ale możliwe że i większa dawka euthyroxu zadziałała, bo tsh mam teraz 1,23. A poza tym odpuszczenie wszystkiego :)

Dziś miałam kolejne kłucie, wyniki popołudniu, mam nadzieję że beta odpowiednio przyrośnie.
    Dajesz nadzieję :) ja mam problem z za dużymi pęcherzykami a teraz też nie wiem czy mi pękł, bo miał 3cm (sama dowalilam sobie Clo niepotrzebnie :/ )
    Trzymam kciuki z kolejną betę :)
    Aaa przypomnij który to był Twój cs?

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina jak pęcherzyki same rosną to odpuść clo, skup się bardziej na rozpęknięciu ich w odpowiednim momencie. Clo upośledza endometrium i znowu jest problem zagnieżdżeniem.

To był mój 9cs.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Selina jak pęcherzyki same rosną to odpuść clo, skup się bardziej na rozpęknięciu ich w odpowiednim momencie. Clo upośledza endometrium i znowu jest problem zagnieżdżeniem.

To był mój 9cs.
    Moja droga mnie nawet Clo nie upośledza endometrium ;) z Clo mam 10-12mm a bez 15-16mm...
    Tylko co tu zrobić żeby one szybciej pękały?

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina pregnyl jedynie pomoże, innej opcji nie ma.

Mamma mia odezwij się nam, co u Ciebie?! Wszystko poszło właściwie?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam tylko pregnyl, albo ostawić clo i zobaczyć czy same pękają przy jakiej wielkości.

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello serdecznie gratuluję! :) Rośnijcie zdrowo :)

RedRose ja też miałam zlecone badanie witaminy D3 ale mam w normie, bo biorę Ovarin i tam jest między innymi witamina D3.

Dziewczyny byłam w poniedziałek na monitoringu. W niedzielę bardzo mnie kłuł jajnik i dobrze wyczułam bo chyba była owulacja. Trochę tego nie rozumiem bo przy badaniu moja gin powiedziała, że trochę płynu jest w zatoce ale że jest jeszcze jeden pęcherzyk w prawym (21mm) i w lewym jajniku (20mm) i że nie koniecznie była owulacja. Dostałam na miejscu zastrzyk. Endo 9mm. Nigdy nie miałam pęcherzyka 21mm :) Jeżeli teraz się nie uda, to mamy zrobić coś takiego jak scratching w kolejnym cyklu - słyszałyście o tym? Albo któraś z was miało coś takiego? Powiedziała, że stosuje się to w przypadkach, gdy przynajmniej dwa razy nie uda się przy IUI ale u mnie jest właśnie wszystko ok i może to pomóc. Z tego co wyczytałam w necie to nazywa się to biopsją endometrium. Co o tym myślicie?

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • Night Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathi, nie jestem pewna, ale scratching to chyba robienie ranki w endometrium. Podobno podobno zarodki lubią sie zgnieżdżać w takich miejscach.
    U mnie na usg wczoraj po jednym 20mm pecherzyku w obu jajnikach (14dc). Dostałam zastrzyk z ovitrelle. Zobaczymy co będzie

Nathi2468 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Dziewczyny mozecie cos więcej powiedziec na temat badania nasienia? Gdzie w Warszawie najlepiej? Czy to badanie jakos szczególnie sie nazywa czy po prostu rozszerzone?
    Ja robiłam w bocianie w warszawie. 150 zł za te rozszerzone z morfologią (budowa plemników).

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    muszę się pochwalić:D beta 855, testy z dwoma krechami, 4tydzień 4dzień ciąży. Odstawiłam wszystkie leki, miałam totalnie wyrąbane. Poza tym moje pęcherzyki samoistnie nie pękały a tu taki zonk, bez clo bez pregnylu. Nadal do mnie nie dociera :) Dziewczyny zostawiam wiruski i ciągnę na fioletową stronę mocy. Nie traćcie nadziei!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f2f7fa1395.jpg
    Gratulacje!!!!

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Nathi, nie jestem pewna, ale scratching to chyba robienie ranki w endometrium. Podobno podobno zarodki lubią sie zgnieżdżać w takich miejscach.
    U mnie na usg wczoraj po jednym 20mm pecherzyku w obu jajnikach (14dc). Dostałam zastrzyk z ovitrelle. Zobaczymy co będzie
    Co rusz to człowiek się czegoś nowego dowiaduje :) ciekawe to

Nathi to trzymam kciuki :) Zawsze możesz zrobić badanie proga ok.21-23dc (7dpo), to potwierdza bo owulację

Nathi2468 lubi tę wiadomość

• polamonola Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was miała zalecenie od ginekologa, żeby CLO stosować pod język? Trochę mnie to zdziwiło, ponieważ nawet wujek google nie wie o co chodzi :P.

Hashimoto, PCOS
    5cs - UDAŁO SIĘ! <3
    24.03.2018 godzina 9.35 Łucja <3 (35tc)
  • polamonola Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dwa inne pytanka przy okazji!
    - Czy to możliwe, że zaczęłam 'czuć' jajniki praktycznie od pierwszej tabletki?
    - Czy którąś z Was też bolało podczas przytulanka po CLO?

Hashimoto, PCOS
    5cs - UDAŁO SIĘ! <3
    24.03.2018 godzina 9.35 Łucja <3 (35tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polamonola wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was miała zalecenie od ginekologa, żeby CLO stosować pod język? Trochę mnie to zdziwiło, ponieważ nawet wujek google nie wie o co chodzi :P.
    To by było trochę bez sensu, zawsze trzeba popić. Pod język stosuje się jedynie Luteinę w takiej właśnie formie

‹‹ 2541 2542 2543 2544 2545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ