X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się pochwalić:D beta 855, testy z dwoma krechami, 4tydzień 4dzień ciąży. Odstawiłam wszystkie leki, miałam totalnie wyrąbane. Poza tym moje pęcherzyki samoistnie nie pękały a tu taki zonk, bez clo bez pregnylu. Nadal do mnie nie dociera :) Dziewczyny zostawiam wiruski i ciągnę na fioletową stronę mocy. Nie traćcie nadziei!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f2f7fa1395.jpg

Selina, Zielona1911, Lonia1990, mkgk, Nathi2468, Mamma-mia, ania1985 lubią tę wiadomość

• RedRose Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raffaelo gratulacje! Nawet monitoringu nie robiłas teraz? Ile cykli po odstawieniu leków się udało ?

Jezu ufam Tobie
  • Night Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raffaelo gratulacje! wspaniała wiadomość!

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja po monitoringu.
    Faktycznie jedząc wcześniej Clo niż 5-9dzien mamy wcześniej owulacje.
    Dziś 12dc i pecherzyk 16mm,Endo 8mm :)
    Chociaż test owu jeszcze negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello co za piękna informacja! Gratulacje :D i proszę po raz kolejny odstawienie wszystkiego zadziałało ;) hehe W który dpo miałaś taka betę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 15:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia mam nadzieję, że po zabiegu wszystko dobrze u Ciebie. Odezwij się do nas jak tylko będziesz mogła :)

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) ostatni cykl z clo miałam 24 lutego. Taką betę miałam w 32dniu cyklu, około 18-19 dni po owulacji (ale to tylko moje wyliczenia bo nie miałam monitoringu). U mnie największą zmorą były niepękające pęcherzyki.
    Ale możliwe że i większa dawka euthyroxu zadziałała, bo tsh mam teraz 1,23. A poza tym odpuszczenie wszystkiego :)

Dziś miałam kolejne kłucie, wyniki popołudniu, mam nadzieję że beta odpowiednio przyrośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 08:22

Lonia1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Dzięki dziewczyny :) ostatni cykl z clo miałam 24 lutego. Taką betę miałam w 32dniu cyklu, około 18-19 dni po owulacji (ale to tylko moje wyliczenia bo nie miałam monitoringu). U mnie największą zmorą były niepękające pęcherzyki.
    Ale możliwe że i większa dawka euthyroxu zadziałała, bo tsh mam teraz 1,23. A poza tym odpuszczenie wszystkiego :)

Dziś miałam kolejne kłucie, wyniki popołudniu, mam nadzieję że beta odpowiednio przyrośnie.
    Dajesz nadzieję :) ja mam problem z za dużymi pęcherzykami a teraz też nie wiem czy mi pękł, bo miał 3cm (sama dowalilam sobie Clo niepotrzebnie :/ )
    Trzymam kciuki z kolejną betę :)
    Aaa przypomnij który to był Twój cs?

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina jak pęcherzyki same rosną to odpuść clo, skup się bardziej na rozpęknięciu ich w odpowiednim momencie. Clo upośledza endometrium i znowu jest problem zagnieżdżeniem.

To był mój 9cs.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Selina jak pęcherzyki same rosną to odpuść clo, skup się bardziej na rozpęknięciu ich w odpowiednim momencie. Clo upośledza endometrium i znowu jest problem zagnieżdżeniem.

To był mój 9cs.
    Moja droga mnie nawet Clo nie upośledza endometrium ;) z Clo mam 10-12mm a bez 15-16mm...
    Tylko co tu zrobić żeby one szybciej pękały?

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina pregnyl jedynie pomoże, innej opcji nie ma.

Mamma mia odezwij się nam, co u Ciebie?! Wszystko poszło właściwie?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam tylko pregnyl, albo ostawić clo i zobaczyć czy same pękają przy jakiej wielkości.

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello serdecznie gratuluję! :) Rośnijcie zdrowo :)

RedRose ja też miałam zlecone badanie witaminy D3 ale mam w normie, bo biorę Ovarin i tam jest między innymi witamina D3.

Dziewczyny byłam w poniedziałek na monitoringu. W niedzielę bardzo mnie kłuł jajnik i dobrze wyczułam bo chyba była owulacja. Trochę tego nie rozumiem bo przy badaniu moja gin powiedziała, że trochę płynu jest w zatoce ale że jest jeszcze jeden pęcherzyk w prawym (21mm) i w lewym jajniku (20mm) i że nie koniecznie była owulacja. Dostałam na miejscu zastrzyk. Endo 9mm. Nigdy nie miałam pęcherzyka 21mm :) Jeżeli teraz się nie uda, to mamy zrobić coś takiego jak scratching w kolejnym cyklu - słyszałyście o tym? Albo któraś z was miało coś takiego? Powiedziała, że stosuje się to w przypadkach, gdy przynajmniej dwa razy nie uda się przy IUI ale u mnie jest właśnie wszystko ok i może to pomóc. Z tego co wyczytałam w necie to nazywa się to biopsją endometrium. Co o tym myślicie?

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • Night Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathi, nie jestem pewna, ale scratching to chyba robienie ranki w endometrium. Podobno podobno zarodki lubią sie zgnieżdżać w takich miejscach.
    U mnie na usg wczoraj po jednym 20mm pecherzyku w obu jajnikach (14dc). Dostałam zastrzyk z ovitrelle. Zobaczymy co będzie

Nathi2468 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Dziewczyny mozecie cos więcej powiedziec na temat badania nasienia? Gdzie w Warszawie najlepiej? Czy to badanie jakos szczególnie sie nazywa czy po prostu rozszerzone?
    Ja robiłam w bocianie w warszawie. 150 zł za te rozszerzone z morfologią (budowa plemników).

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    muszę się pochwalić:D beta 855, testy z dwoma krechami, 4tydzień 4dzień ciąży. Odstawiłam wszystkie leki, miałam totalnie wyrąbane. Poza tym moje pęcherzyki samoistnie nie pękały a tu taki zonk, bez clo bez pregnylu. Nadal do mnie nie dociera :) Dziewczyny zostawiam wiruski i ciągnę na fioletową stronę mocy. Nie traćcie nadziei!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f2f7fa1395.jpg
    Gratulacje!!!!

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Nathi, nie jestem pewna, ale scratching to chyba robienie ranki w endometrium. Podobno podobno zarodki lubią sie zgnieżdżać w takich miejscach.
    U mnie na usg wczoraj po jednym 20mm pecherzyku w obu jajnikach (14dc). Dostałam zastrzyk z ovitrelle. Zobaczymy co będzie
    Co rusz to człowiek się czegoś nowego dowiaduje :) ciekawe to

Nathi to trzymam kciuki :) Zawsze możesz zrobić badanie proga ok.21-23dc (7dpo), to potwierdza bo owulację

Nathi2468 lubi tę wiadomość

• polamonola Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was miała zalecenie od ginekologa, żeby CLO stosować pod język? Trochę mnie to zdziwiło, ponieważ nawet wujek google nie wie o co chodzi :P.

Hashimoto, PCOS
    5cs - UDAŁO SIĘ! <3
    24.03.2018 godzina 9.35 Łucja <3 (35tc)
  • polamonola Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dwa inne pytanka przy okazji!
    - Czy to możliwe, że zaczęłam 'czuć' jajniki praktycznie od pierwszej tabletki?
    - Czy którąś z Was też bolało podczas przytulanka po CLO?

Hashimoto, PCOS
    5cs - UDAŁO SIĘ! <3
    24.03.2018 godzina 9.35 Łucja <3 (35tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polamonola wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was miała zalecenie od ginekologa, żeby CLO stosować pod język? Trochę mnie to zdziwiło, ponieważ nawet wujek google nie wie o co chodzi :P.
    To by było trochę bez sensu, zawsze trzeba popić. Pod język stosuje się jedynie Luteinę w takiej właśnie formie

‹‹ 2541 2542 2543 2544 2545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ