CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
muszę się pochwalić
beta 855, testy z dwoma krechami, 4tydzień 4dzień ciąży. Odstawiłam wszystkie leki, miałam totalnie wyrąbane. Poza tym moje pęcherzyki samoistnie nie pękały a tu taki zonk, bez clo bez pregnylu. Nadal do mnie nie dociera
Dziewczyny zostawiam wiruski i ciągnę na fioletową stronę mocy. Nie traćcie nadziei!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f2f7fa1395.jpg
Selina, Zielona1911, Lonia1990, mkgk, Nathi2468, Mamma-mia, ania1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny
ostatni cykl z clo miałam 24 lutego. Taką betę miałam w 32dniu cyklu, około 18-19 dni po owulacji (ale to tylko moje wyliczenia bo nie miałam monitoringu). U mnie największą zmorą były niepękające pęcherzyki.
Ale możliwe że i większa dawka euthyroxu zadziałała, bo tsh mam teraz 1,23. A poza tym odpuszczenie wszystkiego
Dziś miałam kolejne kłucie, wyniki popołudniu, mam nadzieję że beta odpowiednio przyrośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 08:22
Lonia1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRafaello wrote:Dzięki dziewczyny
ostatni cykl z clo miałam 24 lutego. Taką betę miałam w 32dniu cyklu, około 18-19 dni po owulacji (ale to tylko moje wyliczenia bo nie miałam monitoringu). U mnie największą zmorą były niepękające pęcherzyki.
Ale możliwe że i większa dawka euthyroxu zadziałała, bo tsh mam teraz 1,23. A poza tym odpuszczenie wszystkiego
Dziś miałam kolejne kłucie, wyniki popołudniu, mam nadzieję że beta odpowiednio przyrośnie.ja mam problem z za dużymi pęcherzykami a teraz też nie wiem czy mi pękł, bo miał 3cm (sama dowalilam sobie Clo niepotrzebnie
)
Trzymam kciuki z kolejną betę
Aaa przypomnij który to był Twój cs? -
nick nieaktualnyRafaello wrote:Selina jak pęcherzyki same rosną to odpuść clo, skup się bardziej na rozpęknięciu ich w odpowiednim momencie. Clo upośledza endometrium i znowu jest problem zagnieżdżeniem.
To był mój 9cs.z Clo mam 10-12mm a bez 15-16mm...
Tylko co tu zrobić żeby one szybciej pękały? -
Rafaello serdecznie gratuluję!
Rośnijcie zdrowo
RedRose ja też miałam zlecone badanie witaminy D3 ale mam w normie, bo biorę Ovarin i tam jest między innymi witamina D3.
Dziewczyny byłam w poniedziałek na monitoringu. W niedzielę bardzo mnie kłuł jajnik i dobrze wyczułam bo chyba była owulacja. Trochę tego nie rozumiem bo przy badaniu moja gin powiedziała, że trochę płynu jest w zatoce ale że jest jeszcze jeden pęcherzyk w prawym (21mm) i w lewym jajniku (20mm) i że nie koniecznie była owulacja. Dostałam na miejscu zastrzyk. Endo 9mm. Nigdy nie miałam pęcherzyka 21mmJeżeli teraz się nie uda, to mamy zrobić coś takiego jak scratching w kolejnym cyklu - słyszałyście o tym? Albo któraś z was miało coś takiego? Powiedziała, że stosuje się to w przypadkach, gdy przynajmniej dwa razy nie uda się przy IUI ale u mnie jest właśnie wszystko ok i może to pomóc. Z tego co wyczytałam w necie to nazywa się to biopsją endometrium. Co o tym myślicie?
Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
Nathi, nie jestem pewna, ale scratching to chyba robienie ranki w endometrium. Podobno podobno zarodki lubią sie zgnieżdżać w takich miejscach.
U mnie na usg wczoraj po jednym 20mm pecherzyku w obu jajnikach (14dc). Dostałam zastrzyk z ovitrelle. Zobaczymy co będzieNathi2468 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
RedRose wrote:Dziewczyny mozecie cos więcej powiedziec na temat badania nasienia? Gdzie w Warszawie najlepiej? Czy to badanie jakos szczególnie sie nazywa czy po prostu rozszerzone?34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Rafaello wrote:muszę się pochwalić
beta 855, testy z dwoma krechami, 4tydzień 4dzień ciąży. Odstawiłam wszystkie leki, miałam totalnie wyrąbane. Poza tym moje pęcherzyki samoistnie nie pękały a tu taki zonk, bez clo bez pregnylu. Nadal do mnie nie dociera
Dziewczyny zostawiam wiruski i ciągnę na fioletową stronę mocy. Nie traćcie nadziei!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f2f7fa1395.jpg34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
nick nieaktualnyNight wrote:Nathi, nie jestem pewna, ale scratching to chyba robienie ranki w endometrium. Podobno podobno zarodki lubią sie zgnieżdżać w takich miejscach.
U mnie na usg wczoraj po jednym 20mm pecherzyku w obu jajnikach (14dc). Dostałam zastrzyk z ovitrelle. Zobaczymy co będzieciekawe to
Nathi to trzymam kciukiZawsze możesz zrobić badanie proga ok.21-23dc (7dpo), to potwierdza bo owulację
Nathi2468 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was miała zalecenie od ginekologa, żeby CLO stosować pod język? Trochę mnie to zdziwiło, ponieważ nawet wujek google nie wie o co chodzi
.
Hashimoto, PCOS
5cs - UDAŁO SIĘ!
24.03.2018 godzina 9.35 Łucja(35tc)
-
I jeszcze dwa inne pytanka przy okazji!
- Czy to możliwe, że zaczęłam 'czuć' jajniki praktycznie od pierwszej tabletki?
- Czy którąś z Was też bolało podczas przytulanka po CLO?Hashimoto, PCOS
5cs - UDAŁO SIĘ!
24.03.2018 godzina 9.35 Łucja(35tc)
-
nick nieaktualnypolamonola wrote:Dziewczyny, mam pytanie: czy któraś z Was miała zalecenie od ginekologa, żeby CLO stosować pod język? Trochę mnie to zdziwiło, ponieważ nawet wujek google nie wie o co chodzi
.