X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przewrażliwiona. Przepraszam.

• Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina,

Wykonałam też badanie Homocysteiny i wyszła 10.
    Normy:
    z suplementacją folianami: <12
    bez suplementacji: <15

W przypadku ciąży:
    z suplementacją folianami <8
    bez suplementacji folianami <10

Dla przypomnienia: kwas foliowy wyszedł mi 34,4 przy normie do 18,7.

Co mi teraz radzicie?

Kontaktowałam się z moją endo i kazała mi nic nie robić z tym... Nadal brać kwas 0,4. Mój ginekolog jest na urlopie, zadzwonię dopiero w poniedziałek.

Dodam jeszcze, że siostra urodziła córeczkę z rozszczepem kręgosłupa, więc teoretycznie może powinnam brać zwiększoną dawkę. Nic już nie wiem.

Zmienić po prostu ten kwas na ten lepiej przyswajalny czy badać coś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 21:18

Endometrioza
    02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
    Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
    Mam synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo dobrze byłoby, żeby homocysteina była poniżej 10, ok.8 lub niżej. Zbija się ją wit.B12 (najlepiej cała gama z grupy B ) w formie metylokobalaminy. Ja łykam suple B-Right z firmy Jarrow, ale dziewczyny polecają też Doctor's Best, zawiera chyba więcej tej B12. wiesz co u mnie lekarze też nic nie mówili na homocysteinę, ale naprawdę gdzieś mam ich zdanie. Działam na własną rękę, bo widzę po forum, że czasem inaczej się nie da...
    Idę w środę do nowego gina, zobaczymy co on na to. W poniedziałek mam zamiar zbadać poziom kwasu foliowego, wit.B12 i może żelazo i ferrytynę, chociaż będę świeżo po @, to żelazo za dobrze pewnie nie wyjdzie...

Frelcia daj spokój, za co przepraszasz ;) Każda z nas tutaj jest czasem przewrażliwiona, najważniejsze to siebie uspakajać by nie nakręcać się za bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 23:55

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja musiałam brać wiesiołka (oeparol femina) po 6kapsułek dziennie od @ do owu, zeby sluz zauwazyc. Ponoc tak mam, bo jak poszłam na usg to lekarz mówil, że sluzu jest duzo tylko wysoko przy szyjce ja jednak nie widziałam go na zewnatrz. Po wiesiołku sie na jakis czas poprawiło. Jednak po paru miesiacach przestałam brac, bo juz na niego nie reagowałam
    Chyba spróbuję w tym cyklu.Przekonałas mnie.Czyli od pierwszego dnia @ do początku owulacji? Później stop?

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołek jest w ogóle zdrowy dla kobiet :) tak mi teściowa zawsze mówi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    Chyba spróbuję w tym cyklu.Przekonałas mnie.Czyli od pierwszego dnia @ do początku owulacji? Później stop?
    Si, do owulacji, po owu już nie bierzesz, bo może powodować mikroskurcze mogące spowodować trudności w zagniezdzaniu się zarodka. Ważna jest ta ilość kapsułek, jeśli będziesz miała też tego oeparol, to mnie lekarz kazał aż 6 łykać... Czasem łykałam 2x3 a czasem jak zapomniałam to naraz 6 ;) nic się nie działo

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Si, do owulacji, po owu już nie bierzesz, bo może powodować mikroskurcze mogące spowodować trudności w zagniezdzaniu się zarodka. Ważna jest ta ilość kapsułek, jeśli będziesz miała też tego oeparol, to mnie lekarz kazał aż 6 łykać... Czasem łykałam 2x3 a czasem jak zapomniałam to naraz 6 ;) nic się nie działo
    No to super. Dzięki kochane za informacje. Zawsze to któraś ma większą wiedzę w różnym temacie wiec warto się pytać :)
    Tylko dziwi mnie sluz,ktory utrzymuje się po owulacji do teraz aż ze mnie wypływa taki biały o konsystencji kremowej. Niby duphaston niweluje jego ilość co sprawdziło mi się w kwestii plodnego ale już inaczej rzecz się dzieje po owulacji do teraz.Hmmm....nigdy tak nie miałam. Zazwyczaj susza a teraz...

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    No to super. Dzięki kochane za informacje. Zawsze to któraś ma większą wiedzę w różnym temacie wiec warto się pytać :)
    Tylko dziwi mnie sluz,ktory utrzymuje się po owulacji do teraz aż ze mnie wypływa taki biały o konsystencji kremowej. Niby duphaston niweluje jego ilość co sprawdziło mi się w kwestii plodnego ale już inaczej rzecz się dzieje po owulacji do teraz.Hmmm....nigdy tak nie miałam. Zazwyczaj susza a teraz...
    Kremowy sluz po owu to normalne :) to dobry znak, wszystko jest ok. Ile dpo jesteś?

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13dpo i czekam niestety na @

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Używając regularnie wiesiołka można się poczuć 20 lat młodziej.

Dzięki wiesiołkowi ustępuje drętwienie kończyn, łuszczyca, szumy w uszach, nieprzyjemny zapach potu, poprawia się pamięć, wzrok, wzmacniają włosy i paznokcie, wygładza się skóra.

Wiesiołek również usprawnia wydzielanie insuliny, działa osłaniająco i wzmacniająco na cały układ nerwowy, wzmacnia serce, poprawia krążenie, zwiększa przepuszczalność maleńkich naczynek włosowatych.

Jest skuteczny w chorobach skóry, egzemach, trądziku, schorzeniach układu kostnego, stanach zapalnych stawów, postępowym artretyzmie, reumatyzmie, miażdżycy, nieprawidłowym ciśnieniu krwi. Chroni organizm przed powstawaniem zakrzepów krwi, a więc przed zawałami, udarami, chorobą Bergera i chorobą wieńcową, oczyszcza naczynia krwionośne ze złogów.Wiesiołek pobudza przemianę materii, pomaga w likwidowaniu nadwagi, wzbudza energię i siłę życiową u osób starszych, wzmacnia nerki, zmniejsza objawy gośćca, pomaga w leczeniu chorób układu pokarmowego, wrzodów jelit, chorób immunologicznych, zakażeń bakteryjnych i wirusowych.

Ułatwia uczenie się, wzmacnia pamięć i koncentrację, zmniejsza wyzwalanie adrenaliny z nadnerczy pod wpływem stresu, pomaga w leczeniu alkoholizmu, cukrzycy, stwardnienia rozsianego, schizofrenii.

Jednym słowem same zalety – żadnych przeciwwskazań. :))))

Agusia8111 lubi tę wiadomość

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia jak jeszcze działa pozytywnie na układ nerwowy to tym bardziej ten olejek dla mnie :D ;)

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ostatnia tabletka i teraz byle do piątku na monitoring. Ale jestem podekscytowana ..mam nadzieję że po wizycie nie będę płakać że nic nie urloslo

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dzisiaj ostatnia tabletka i teraz byle do piątku na monitoring. Ale jestem podekscytowana ..mam nadzieję że po wizycie nie będę płakać że nic nie urloslo
    Trzymam kciuki :)

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :* ale chyba mam zaczątki jakiejś deprechy...od dwóch dni nie wychodzę z domu :(

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    dziękuję :* ale chyba mam zaczątki jakiejś deprechy...od dwóch dni nie wychodzę z domu :(
    Kurcze depresja to na ponure jesienne dni ewentualnie. Teraz głowę wysoko i z myślami pozytywnymi.Na zakupy cos fajnego sobie kupić. Te złe myśli zająć natlokiem innych przyjemnych rzeczy.Ja to wtedy wybieram się właśnie po nowa bieliznę czy inne szmatki. A do tego jeszcze mamy przyjemne słoneczko wiec Frelcia głowa do góry a będzie dobrze

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesień uwielbiam... ale myślałam nad terapią... jakoś nie jestem do końca szczęśliwa i tu nie chodzi o małżeństwo. A sama ze sobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, nie bój się terapii! Ja byłam u psychologa, ale niestety niewiele pomógł. Znalazłam jednak fajne babeczki, które zajmują się tylko tematem niepłodności. Poszukaj kogoś takiego w swojej okolicy, nie idź do byle jakiego psychologa, od wszystkiego, bo może nie pomóc.

U tych babeczek jeszcze nie byłam, we wrześniu planuję, jeśli IUI się nie powiedzie. Mam niestety stany depresyjne, bywają wieczory, że ciągle płaczę, nikt ze znajomych nie rozumie mojej sytuacji. Niby starają się ale nikt, kto przez to przeszedł nie zrozumie. Dobija mnie ich gadanie o wyluzowaniu, przestaniu przyjmowaniu leków, negatywach in vitro czy klepanie po ramieniu i udawanie, ze będzie ok. O inseminacji nie powiedzialam nikomu. Nie zniosłabym pytań o to czy się udało akurat w momencie okresu... Pewnie też dlatego mi odbija, bo już mi głowę rozsadza od tych negatywnych emocji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem pedagogiem, mój Tato jest psychoterapeutą... I owszem wyluzowanie jest ważne ale ja nie potrafię. I to nie chodzi tylko o brak ciąży. Ogólnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że na nasze samopoczucie składa się wiele czynników, ciąża jest po prostu punktem zapalnym. A ciężko się wyluzować i zapomnieć o staraniach, gdy chodzi się po lekarzach i łyka garść tabletek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co czekam na piątek...ładny chociaż jeden pęcherzyk da mi nadzieję

‹‹ 2582 2583 2584 2585 2586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ