X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose dzięki :) To jest szansa tym bardziej, że może się udać ale jakoś na razie czuję chyba tylko skutki uboczne duphastonu, ktory biorę od owulacji. W niedzielę będę testować.

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak Wam wychodziło więcej niż 2 pęcherzyki to się starałyście? bo mój lekarz mówi, że jak jest ich więcej to odradza starania, bo może wyjść ciąża mnoga a tego bardzo nie chcemy...

• Ironiczna Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pecherzyk miał być pekbiety.. Ma 3xm..ma jeszcze szansę? :( ja mam już dość czekania w kółko i w kółko.. Pomóżcie proszę..

A.
  • Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pękły jak miały 22mm.W obu cyklach tak miałam tylko,ze w pierwszym miałam tylko jeden.
    Moja dr śmiała się,ze z 3 pęcherzyków będą trojaczki ;) A tak serio to jak zobaczyła moja minę to mnie uspokoila, ze w całej swojej karierze raz miała przypadek ciąży bliźniaczej. Czytałam na innym forum, że dziewczyna miała też 3 pęcherzyki a z żadnego nic nie wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 20:12

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • myssss Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 pęcherzyki i nic nie wyszło :P Mój lekarz z kolei mówił, że miał niedawno pacjentkę stymulowaną, która urodziła trojaczki :)

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    a jak Wam wychodziło więcej niż 2 pęcherzyki to się starałyście? bo mój lekarz mówi, że jak jest ich więcej to odradza starania, bo może wyjść ciąża mnoga a tego bardzo nie chcemy...

Ja miałam 3 cykle w których miałam po 3 pęcherzyki, zawsze wszystkie pękały a pomimo tego nie udało się. W tym cyklu nie wiem ile ich było bo jak byłam w 13dc na monitoringu to był już płyn w zatoce Douglasa ale przypuszczam, że jeden bo chyba raczej wszystkie by nie pękły naturalnie w tym samym czasie...

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:

Ja będę jak taki cud mnie dostąpi :) małe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, dziewczyny pisały nieraz, że 3 im pękały a nie udało się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Frelcia Clo powinno się brać mniej więcej o tej samej porze, więc skoro zaczęłaś k.16 to już tak kontynuuj w tym cyklu

Joanna heej! Kurcze, podziwiam Cię :) ja tam bym się pewnie kładła na laparo, nawet zła jestem trochę że żaden lekarz mi jej nie sugeruje. Właśnie już nie raz słyszałam że jajowody niby drożne na hsg a podczas laparo się okazuje że nie drożne, bez sensu totalnie. Czemu nie chcesz zabiegu?
    Selina to ja Ciebie podziwiam za wytrwalosc. My juz mielismy dosc odliczania zycia od wizyty do wizyty, stresu, wydawania niemalych pieniedzy na to wszystko. Spinania sie na seks w okreslone dni. Zauwazylam, ze po prostu to wszytsko za bardzo nas meczy i przytlacza. Ja stalam sie nieznosna az sama siebie nie poznawalam. Od czerwca, po ostatniej wizycie w klinice, rzucilismy to wszytsko w pi... co ma byc to bedzie. Moze za kilka miesiecy jednak dojrzeje do laparoskopi i sie na nia zdecyduje. Poza tym niechetnie podchodze do ingerencji w moj organizm. Jestem juz po jednej operacji wtedy jak mi pekla torbiel. Kazda ingerencja w organizm to nowe zrosty, oslabienie organizmu itp. Na razie zaszczepilam sie przeciw zoltaczce, jakby co to jestem gotowa na stol hehe ;)

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wytrzymalam i zrobiłam dzisiaj 12dpo test.Negatywny. I będę tutaj dla was najswiezszym przykładem,ze przy 3 pecherzykach nie udało się :(

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna starasz się 3lata, ja tylko rok, więc kto wie jakie miałabym nastawienie przy takim stażu... Póki co jestem uparta byle osiągnąć cel, nie wiem jak będzie za jakiś czas jak się nie uda :/
    Trzymam kciuki za Was i może jest w tym odpuszczeniu jakiś sens i właśnie dzięki temu się uda :)

Joannanml lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    A ja nie wytrzymalam i zrobiłam dzisiaj 12dpo test.Negatywny. I będę tutaj dla was najswiezszym przykładem,ze przy 3 pecherzykach nie udało się :(
    Przykro mi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie bałabym się ryzykować... czytałam, że dużo jest ciąż bliźniaczych a nam się marzy tylko jedno dziecko :)

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podczas dni płodnych przy stymulacji zauważalny jest u was sluz płodny tzn rozciągliwy?

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    Dziewczyny czy podczas dni płodnych przy stymulacji zauważalny jest u was sluz płodny tzn rozciągliwy?
    Mi się bardzo zmniejszyła ilość śluzu przy owulacji, niestety to skutek uboczny.
    Gdyby nie monitoringi, to nie wiedział bym że sa dni płodne.
    Olej z wiesiołka na poprawę, polecam.

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takie głupie pytanie. Można po Clo pić alkohol? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ja czsem sobie piwko wypilam albo kieliszek wina. Mysle ze w malych ilosciach nie zaszkodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam małe piwko. Dzięki :* jeszcze 7 dni i zobaczę czy coś urosło .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    Ja musiałam brać wiesiołka (oeparol femina) po 6kapsułek dziennie od @ do owu, zeby sluz zauwazyc. Ponoc tak mam, bo jak poszłam na usg to lekarz mówil, że sluzu jest duzo tylko wysoko przy szyjce ja jednak nie widziałam go na zewnatrz. Po wiesiołku sie na jakis czas poprawiło. Jednak po paru miesiacach przestałam brac, bo juz na niego nie reagowałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie ciągle rwie lewy jajnik i się martwię, że po prawej stronie nic :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    a mnie ciągle rwie lewy jajnik i się martwię, że po prawej stronie nic :(
    Przeciez to zupełnie normalne. Nie muszą pracować oba. Wyluzuj i nie wsłuchuj się tak :)

‹‹ 2581 2582 2583 2584 2585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ