X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinek91 wrote:
    No wlasnie, pierwsza poronila... Jestem z Warszawy wiec nie da rady :/
    Akurat poroniła 2 dziecko i to na bardzo wczesnym etapie.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    biegunka to chyba nie jest dobry objaw...?
    Dzizas, też mialam dziś biegunkę i wczoraj na noc. Sądziłam że to po soku, który niby świeży był, ale dziwnie mi smakował... Wolę sobie nie wkręcać że to ciąża :/ mam dziś 25dc

• olciaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1803 wrote:
    Laski właśnie wróciliśmy z urlopu. Od konca lipca brak okresu, na urlopie biegunka. Wczoraj zrobiłam dwa testy i oba pozytywne
    gratulacje :)

Anka1803 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dzizas, też mialam dziś biegunkę i wczoraj na noc. Sądziłam że to po soku, który niby świeży był, ale dziwnie mi smakował... Wolę sobie nie wkręcać że to ciąża :/ mam dziś 25dc

To zrób test i się nie irytuj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    To zrób test i się nie irytuj.
    haha ale po co mam robić test, skoro mam dopiero 9dpo? :D błagam ;)
    Btw Ty się irytujesz w każdym poście

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Udowodniono już, że ibuprom to jeden z gorzej działających na organizm lek z
    grupy niesteroidowych leków p.zapalnych. Nie chodzi już o to co mówi Ci lekarz, ale jakie są ogólne fakty naukowe. Owszem, jeśli weźmiesz sobie 1 tabletke raz na dłuższy czas to ok, gorzej jak bierzesz go np.co miesiąc przy @ albo częstych bólach głowy. Wtedy należy rozważyć mniej szkodliwą alternatywę

Ja się niedawno zdziwiłam jak byłam chora i trafiłam do takiej starszej lekarki, która była na zastępstwo w przychodni. Mówiłam jej, że brałam paracetamol. Myślałam zawsze, że to bezpieczny lek, bo przecież mogę to stosować kobiety w ciąży. A ona do mnie, żeby brać ibuprofen, bo paracetamol jest bardzo mocny i w ogóle.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinek91 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem nowa na forum i mam kilka pytanek, może któraś z Was miała/ma (lub zna takie przypadki) takie same problemy jak ja :)
    Staramy się z mężem o 1 dziecko od stycznia 2017r, do lipca nic nie wychodziło. Robiliśmy z mężem mnóstwo badań, w tym badanie nasienia, ale wszystko i u mnie i u niego jest w porządku. Ogólnie miałam bardzo stresującą pracę, wybrałam się do psychiatry, który stwierdził u mnie stan nerwicowo-depresyjny. Byłam u pani ginekolog, która powiedziała, że ten stan może powodować problemy z zajściem w ciążę. Dostałam zwolnienie. Wyluzowałam się już, odpoczęłam, ale nadal mamy problem z zajściem.
    Teraz na usg wyszło mi, że mam macicę dwurożną lub łukowatą i mogę nie donosić ewentualnej ciąży :( Lekarka przepisała mi Clostilbegyt, żeby wspomóc wytwarzanie pęcherzyków podczas owulacji.
    Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc? Może jakieś porady od bardziej doświadczonych? :)

Ja mam macicę dwurożną lub przegrodę macicy, ale wyszło to dopiero przy histeroskopii diagnostycznej, na usg nic lekarka o tym nie mówiła to chyba nie było widać.

Z tego co mi mówiła moja lekarka to różnie może to być. Można poronić, może szyjka się skracać i dojść do przedwczesnego porodu a może nie być nic tylko trzeba będzie się oszczędzać. Mówiła, że każdy lekarz miał pacjentki z podobnymi wadami, które donosiły i urodziły. Czytałam, że np przy wadach macicy czasem trzeba leżeć całą ciążę. Stresowałam się tym na początku, ale teraz trochę odpuściłam, bo na razie nie mogę zajść :(
    Jeszcze mi mówiła, że konsultowała się w mojej sprawie z innym lekarzem i potwierdził to. Jakieś zabiegi mające na celu usunąć wadę robi się podobno po 3 poronieniach.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    olciaa myssss bardzo Wam Dziękuję za odpowiedzi <3

Mam nadzieję, że się nie gniewacie , że tak wypytuje :*

Mnie też nie bolą piersi, planuję testować we wtorek, ale tracę nadzieję, bo zmierzyłam sobie raz rano temperaturę i była tylko 36,4. Mało :( Wcześniej na początku cyklu miałam poniżej 36, czasem 36.1 ale to i tak chyba za mały skos na ewentualną ciążę. Tyle że te pomiary miałam w cyklach bezowulacyjnych raczej. A w tym cyklu nie mierzyłam na początku.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinek91 wrote:
    No wlasnie, pierwsza poronila... Jestem z Warszawy wiec nie da rady :/

Ale niekoniecznie wada macicy była powodem poronienia.

olciaa ja bym prosiła nazwisko tego lekarza, może przyda się na zaś.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dziewczyny którym się udało... a czułyście się troszkę jak na okres? czy to już w ogóle mnie przekreśla?

Wiem że macie już mnie pwenie dość :(

No ja się czasem właśnie tak czuje. Wczoraj rano to już tak mnie bolał brzuch i plecy, że myślałam że mimo brania duphastonu to zaraz dostanę. ALe to może też promieniowało mi od kręgosłupa, bo mnie często boli.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzie wrote:
    Dziewczyny, co do macicy dwurożnej, to ja jestem przykładem, że można spokojnie ciążę donosić i urodzić naturalnie. Co prawda pierwszą ciążę poroniłam ale to nie z powodu macicy dwurożnej a pustego jaja płodowego. Mój lekarz od usg (dla tych z Warszawy polecam dr Makowski Robert, specjalizuje się w usg ginekologicznym ze szpitala na Żelaznej) powiedział, że nie ma żadnego problemu z macicą dwurożną. Teraz staramy się o rodzeństwo i przymierzam się do clo, bo nie wychodzi od 10 miesięcy.

Jakie Twoje słowa są pocieszające. Na prawdę :)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1803 wrote:
    Laski właśnie wróciliśmy z urlopu. Od konca lipca brak okresu, na urlopie biegunka. Wczoraj zrobiłam dwa testy i oba pozytywne

Ale fajnie, gratulacje ;)

RedRose może to było krwawienie implantacyjne?

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Mnie coś delikatnie rozkłada choroba, to podobno też taki objaw ciąży i sobie wkręcam. To nic, że mój mąż chory i pewnie się zaraziłam od niego :D

Selina lubi tę wiadomość

• RedRose Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To plamienie implantacyjne moze byc w dniu spodziewanej miesiączki?

kotek87 lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Anka to masz cierpliwosc ze nie zrobilas testu jak 2 tygodnie spóźnił Ci sie okres!;)
    Dokładnie!!!

A tak poza tym to wielkie gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 08:45

Anka1803, kotek87 lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • myssss Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka gratulacje!! :)

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wzielam sie za siebie i od 3 tygodni cwicze prawie codziennie Chodakowska. Gdzies mi mignelo info ze wysilek moze utrudnic implantacje... Boje sie teraz w drugiej fazie cyklu cwiczyc. Co o tym myslicie? Macie jakies sprawdzone info na ten temat?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny, wzielam sie za siebie i od 3 tygodni cwicze prawie codziennie Chodakowska. Gdzies mi mignelo info ze wysilek moze utrudnic implantacje... Boje sie teraz w drugiej fazie cyklu cwiczyc. Co o tym myslicie? Macie jakies sprawdzone info na ten temat?
    Dźwiganie ciężarów albo ostre forsowanie brzucha może i by mogło utrudnić zagnieżdżanie. Może poprostu ćwicz w 2 fazie ale spokojniej? Co innego jakbyś miesiącami sport uprawiała, ale ćwiczysz dość krótko więc wystarczy się trochę oszczędzać :)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    To plamienie implantacyjne moze byc w dniu spodziewanej miesiączki?

Podobno właśnie bardzo częśto kobiety biorą to za nadchodzącą miesiączkę, bo wypada w podobnym terminie.

kotek87 lubi tę wiadomość

• myssss Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina uspokoilas mnie
    Nie chce rezygnowac z cwiczen ale tez nie chce nimi zaszkodzic. To co cwicze jest dosc intensywne i duzo spiec brzucha jest niestety. Ale moze po prostu bede cwiczyc co drugi dzien a nie codziennie

gyxwqps6hogdm1kg.png
‹‹ 2600 2601 2602 2603 2604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ