CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
atrycja wrote:Ja miałam monitoring ale po podaniu zastrzyku nic nie mówił o wizycie
Może na bieżąco będzie Ci mówił.
Ja drugi cykl z clo, ale pierwszy kiedy udało mi się wyhodować pęcherzyk nie brałam nic na pęknięcie i na szczęści pękł sam. Modle się, żeby ten cykl był też taki. Wolno, bo wolno ale pęcherzyk urósł do 2 cm na pewno i sam pękł - owulacje miałam koło 20 dc, czyli chyba późno, ale było. Ciąży nie ma co prawda, ale mam nadzieję, że teraz gorzej nie będzie. Brałam od 5 dnia cyklu po jednej tabletce. Wcześniej od 2 albo 3 jak brałam to nie urósł więcej jak 1.6 żaden pęcherzyk. -
RedRose wrote:Atrycja mam to samo. Polecam pasek św Dominika oraz modlitwę do niego.
Mam, długo nosiłam i się modliłam, ale nic się nie układało wtedy i jakoś raz ściągnęłam i przestałam nosić, ale teraz muszę się zmobilizować i wskrzesić w sobie wiarę i modlitwę. -
nick nieaktualnyRozmawiałam z moim ginekologiem i powiedział, że jeśli dalej nie mam okresu to jestem w ciąży... i że mam jutro robić test a jak wyjdzie negatywny to mam robić beta hcg, bo trzeciej opcji nie ma jak okresu nie ma !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:22
-
Frelcia wrote:Rozmawiałam z moim ginekologiem i powiedział, że jeśli dalej nie mam okresu to jestem w ciąży... i że mam jutro robić test a jak wyjdzie negatywny to mam robić beta hcg, bo trzeciej opcji nie ma jak okresu nie ma !!!
Byłoby idealnie. Ja bym na Twoim miejscu robiła od razu bete z krwi, żeby mieć pewność. Choć tak szczerze to nie robiłabym też sobie meeega nadziei, bo sama nieraz okresu nie miałam długo i wywoływałam tabletkami. No ale życzę powodzenia i trzymam kciuki za wynik. -
nick nieaktualnyPaulas wrote:Byłoby idealnie. Ja bym na Twoim miejscu robiła od razu bete z krwi, żeby mieć pewność. Choć tak szczerze to nie robiłabym też sobie meeega nadziei, bo sama nieraz okresu nie miałam długo i wywoływałam tabletkami. No ale życzę powodzenia i trzymam kciuki za wynik.
nie napalam się mocno, bo to wiadomo. Organizm może płatać figle i w jedną i w drugą stronę... ale.... -
nick nieaktualny
-
Paulas wrote:Dziewczyny która z Was brała olej z wiesiołka na endomedrium z OEPAROLA? Ile tabletek brałyście dziennie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:39
Jezu ufam Tobie -
Dziewczyny i jeszcze jedno. Od około miesiąca mam problem z ustami, robią mi się zajady i są strasznie suche i bolące. Wcześniej nigdy tak nie miałam, jak mi wyschły to zwykła pomadka albo krem i dwa dni i były jak ta lala. A teraz od miesiąca nie mogę sobie z tym poradzić. Zmieniłam pomadki, maści z witaminą a używałam, pomadka z wiesiołka, tribiotic, jakieś balsamy i delikatnie lepiej, ale ciągle wraca. Czy clo może to powodować? Dziś kupiłam maść z witaminą B i zobaczę. Podobno przy zajadach brakuje witamin z grupy B. Badać tą witaminę? Może jej brak przeszkodzić w staraniach?
-
RedRose wrote:Chyba 2 tabletki 3 razy dziennie ale wiadomo nie zawsze sie udawalo wiec czasem tylko 2 razy. Dokladnie OEPAROL femina
Czyli w sumie 6 tabletek dziennie CI wychodziło? Właśnie pytam bo na opakowaniu pisze żeby brać 1-2 kapsułki dwa razy dziennie, czyli 2 albo 4 tabletki na dzień i właśnie nie wiem. Wcześniej miałam jakiś inny i brałam 4 tabletki chyba i nawet ładnie mi endometrium urosło -
5 tabletek dziennie jesli masz oeparol femina. Najlepiej zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
Mi dzisiaj przyszedl FertilMan dla męża i szok ze takie duze tabsy az 4 tabletki na dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 21:29
Jezu ufam Tobie -
Paulas najpierw sprawdz czy juz nie ma tych witamin w suplementach ktore bierzesz.. Jesli nie ma za duzo wit z grupy B to witaminy B complex polecam, smarowac miodem lub olejem kokosowym. Moja kolezanka dzis na to samo sie skarżyła, moze to taka pogoda nie wiem sama. Po clo sie z czyms takim nie spotkałam zeby to byl jakis efekt uboczny. Jak bedzie bardzo bolalo to polecam masc Solcosceryl.Jezu ufam Tobie
-
Biorę tylko ovarin, tam jest witaminy b6 1,4 mg, b12 2,5 µg w dziennej porcji. Nie wiem sama czy to dużo.
Co jeszcze bierzecie za witaminy? Ja tylko ten ovarin i wiesiołek do owulacji. Lekarka o niczym innym nie mówiła a może warto się jeszcze czymś wspomóc? -
Czesc, u mnie 11 dpo (wyznaczonej przez ovufriend, bo mam przerwe od clo), a 32 dc i mam plamienie
Jest jakas nadzieje ze to implantacja, bo tempka wysoko ale sama w to nie wierze
Zawsze mialam cykle na clo 32 dni wiec by sie zgadzalo ze dzisiaj okres...
Paulas, ja biore jeszcze magnez i witamine d.
Frelcia, robilas test albo bete?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 14:32
-
nick nieaktualnymyssss wrote:Czesc, u mnie 11 dpo (wyznaczonej przez ovufriend, bo mam przerwe od clo), a 32 dc i mam plamienie
Jest jakas nadzieje ze to implantacja, bo tempka wysoko ale sama w to nie wierze
Zawsze mialam cykle na clo 32 dni wiec by sie zgadzalo ze dzisiaj okres...
Paulas, ja biore jeszcze magnez i witamine d.
Frelcia, robilas test albo bete? -
Paulas wrote:Biorę tylko ovarin, tam jest witaminy b6 1,4 mg, b12 2,5 µg w dziennej porcji. Nie wiem sama czy to dużo.
Co jeszcze bierzecie za witaminy? Ja tylko ten ovarin i wiesiołek do owulacji. Lekarka o niczym innym nie mówiła a może warto się jeszcze czymś wspomóc?