X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atrycja wrote:
    Ja miałam monitoring ale po podaniu zastrzyku nic nie mówił o wizycie

Może na bieżąco będzie Ci mówił.

Ja drugi cykl z clo, ale pierwszy kiedy udało mi się wyhodować pęcherzyk nie brałam nic na pęknięcie i na szczęści pękł sam. Modle się, żeby ten cykl był też taki. Wolno, bo wolno ale pęcherzyk urósł do 2 cm na pewno i sam pękł - owulacje miałam koło 20 dc, czyli chyba późno, ale było. Ciąży nie ma co prawda, ale mam nadzieję, że teraz gorzej nie będzie. Brałam od 5 dnia cyklu po jednej tabletce. Wcześniej od 2 albo 3 jak brałam to nie urósł więcej jak 1.6 żaden pęcherzyk.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Atrycja mam to samo. Polecam pasek św Dominika oraz modlitwę do niego.

Mam, długo nosiłam i się modliłam, ale nic się nie układało wtedy i jakoś raz ściągnęłam i przestałam nosić, ale teraz muszę się zmobilizować i wskrzesić w sobie wiarę i modlitwę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z moim ginekologiem i powiedział, że jeśli dalej nie mam okresu to jestem w ciąży... i że mam jutro robić test a jak wyjdzie negatywny to mam robić beta hcg, bo trzeciej opcji nie ma jak okresu nie ma !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:22

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Rozmawiałam z moim ginekologiem i powiedział, że jeśli dalej nie mam okresu to jestem w ciąży... i że mam jutro robić test a jak wyjdzie negatywny to mam robić beta hcg, bo trzeciej opcji nie ma jak okresu nie ma !!!

Byłoby idealnie. Ja bym na Twoim miejscu robiła od razu bete z krwi, żeby mieć pewność. Choć tak szczerze to nie robiłabym też sobie meeega nadziei, bo sama nieraz okresu nie miałam długo i wywoływałam tabletkami. No ale życzę powodzenia i trzymam kciuki za wynik. ;)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was brała olej z wiesiołka na endomedrium z OEPAROLA? Ile tabletek brałyście dziennie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Byłoby idealnie. Ja bym na Twoim miejscu robiła od razu bete z krwi, żeby mieć pewność. Choć tak szczerze to nie robiłabym też sobie meeega nadziei, bo sama nieraz okresu nie miałam długo i wywoływałam tabletkami. No ale życzę powodzenia i trzymam kciuki za wynik. ;)

nie napalam się mocno, bo to wiadomo. Organizm może płatać figle i w jedną i w drugą stronę... ale.... :)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia czy Ty miałaś wcześniej inne zdjęcie? Bo u mnie z pamięcią słabo i niektóre z Was kojarzę po nicku a niektóre po zdjęciach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Frelcia czy Ty miałaś wcześniej inne zdjęcie? Bo u mnie z pamięcią słabo i niektóre z Was kojarzę po nicku a niektóre po zdjęciach.

Tak. Miałam zdjęcie ze ślubu :)

• RedRose Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Dziewczyny która z Was brała olej z wiesiołka na endomedrium z OEPAROLA? Ile tabletek brałyście dziennie?
    Chyba 2 tabletki 3 razy dziennie ale wiadomo nie zawsze sie udawalo wiec czasem tylko 2 razy. Dokladnie OEPAROL femina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:39

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas ja nie nosze codziennie. Zakladam jak sie modle lub do snu. :)
    Frelciu to czekamy na bete z krwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:41

Jezu ufam Tobie
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jeszcze jedno. Od około miesiąca mam problem z ustami, robią mi się zajady i są strasznie suche i bolące. Wcześniej nigdy tak nie miałam, jak mi wyschły to zwykła pomadka albo krem i dwa dni i były jak ta lala. A teraz od miesiąca nie mogę sobie z tym poradzić. Zmieniłam pomadki, maści z witaminą a używałam, pomadka z wiesiołka, tribiotic, jakieś balsamy i delikatnie lepiej, ale ciągle wraca. Czy clo może to powodować? Dziś kupiłam maść z witaminą B i zobaczę. Podobno przy zajadach brakuje witamin z grupy B. Badać tą witaminę? Może jej brak przeszkodzić w staraniach?

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Chyba 2 tabletki 3 razy dziennie ale wiadomo nie zawsze sie udawalo wiec czasem tylko 2 razy. Dokladnie OEPAROL femina

Czyli w sumie 6 tabletek dziennie CI wychodziło? Właśnie pytam bo na opakowaniu pisze żeby brać 1-2 kapsułki dwa razy dziennie, czyli 2 albo 4 tabletki na dzień i właśnie nie wiem. Wcześniej miałam jakiś inny i brałam 4 tabletki chyba i nawet ładnie mi endometrium urosło ;)

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju Frelcia ale byłaby niespodzianka :) Trzymam mocno kciukasy :)
    Olej z wiesiolka Gal brałam 3 razy dziennie po 2 tabl

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 tabletek dziennie jesli masz oeparol femina. Najlepiej zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. :)
    Mi dzisiaj przyszedl FertilMan dla męża i szok ze takie duze tabsy az 4 tabletki na dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 21:29

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas najpierw sprawdz czy juz nie ma tych witamin w suplementach ktore bierzesz.. Jesli nie ma za duzo wit z grupy B to witaminy B complex polecam, smarowac miodem lub olejem kokosowym. Moja kolezanka dzis na to samo sie skarżyła, moze to taka pogoda nie wiem sama. Po clo sie z czyms takim nie spotkałam zeby to byl jakis efekt uboczny. Jak bedzie bardzo bolalo to polecam masc Solcosceryl.

Jezu ufam Tobie
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę tylko ovarin, tam jest witaminy b6 1,4 mg, b12 2,5 µg w dziennej porcji. Nie wiem sama czy to dużo.

Co jeszcze bierzecie za witaminy? Ja tylko ten ovarin i wiesiołek do owulacji. Lekarka o niczym innym nie mówiła a może warto się jeszcze czymś wspomóc?

• myssss Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, u mnie 11 dpo (wyznaczonej przez ovufriend, bo mam przerwe od clo), a 32 dc i mam plamienie :( Jest jakas nadzieje ze to implantacja, bo tempka wysoko ale sama w to nie wierze :( Zawsze mialam cykle na clo 32 dni wiec by sie zgadzalo ze dzisiaj okres...

Paulas, ja biore jeszcze magnez i witamine d.

Frelcia, robilas test albo bete?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 14:32

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Czesc, u mnie 11 dpo (wyznaczonej przez ovufriend, bo mam przerwe od clo), a 32 dc i mam plamienie :( Jest jakas nadzieje ze to implantacja, bo tempka wysoko ale sama w to nie wierze :( Zawsze mialam cykle na clo 32 dni wiec by sie zgadzalo ze dzisiaj okres...

Paulas, ja biore jeszcze magnez i witamine d.

Frelcia, robilas test albo bete?
    W poniedziałek :(

• Ove Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Biorę tylko ovarin, tam jest witaminy b6 1,4 mg, b12 2,5 µg w dziennej porcji. Nie wiem sama czy to dużo.

Co jeszcze bierzecie za witaminy? Ja tylko ten ovarin i wiesiołek do owulacji. Lekarka o niczym innym nie mówiła a może warto się jeszcze czymś wspomóc?
    Ja biorę wiesiołka (ale kupiłam olej i daje go na kanapki zamiast masła), Wit. D, ovarin (wcześniej brałam miovarian). Zastanawiam się nad Dong Quai ale trochę się boję. Choć lekarz powiedział ze mogę brać. ..

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam Shatavari i czasem biore a czasem sie tez zastanawiam :D

Jezu ufam Tobie
‹‹ 2610 2611 2612 2613 2614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ