X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atrycja wrote:
    Ja miałam monitoring ale po podaniu zastrzyku nic nie mówił o wizycie

Może na bieżąco będzie Ci mówił.

Ja drugi cykl z clo, ale pierwszy kiedy udało mi się wyhodować pęcherzyk nie brałam nic na pęknięcie i na szczęści pękł sam. Modle się, żeby ten cykl był też taki. Wolno, bo wolno ale pęcherzyk urósł do 2 cm na pewno i sam pękł - owulacje miałam koło 20 dc, czyli chyba późno, ale było. Ciąży nie ma co prawda, ale mam nadzieję, że teraz gorzej nie będzie. Brałam od 5 dnia cyklu po jednej tabletce. Wcześniej od 2 albo 3 jak brałam to nie urósł więcej jak 1.6 żaden pęcherzyk.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Atrycja mam to samo. Polecam pasek św Dominika oraz modlitwę do niego.

Mam, długo nosiłam i się modliłam, ale nic się nie układało wtedy i jakoś raz ściągnęłam i przestałam nosić, ale teraz muszę się zmobilizować i wskrzesić w sobie wiarę i modlitwę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z moim ginekologiem i powiedział, że jeśli dalej nie mam okresu to jestem w ciąży... i że mam jutro robić test a jak wyjdzie negatywny to mam robić beta hcg, bo trzeciej opcji nie ma jak okresu nie ma !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:22

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Rozmawiałam z moim ginekologiem i powiedział, że jeśli dalej nie mam okresu to jestem w ciąży... i że mam jutro robić test a jak wyjdzie negatywny to mam robić beta hcg, bo trzeciej opcji nie ma jak okresu nie ma !!!

Byłoby idealnie. Ja bym na Twoim miejscu robiła od razu bete z krwi, żeby mieć pewność. Choć tak szczerze to nie robiłabym też sobie meeega nadziei, bo sama nieraz okresu nie miałam długo i wywoływałam tabletkami. No ale życzę powodzenia i trzymam kciuki za wynik. ;)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was brała olej z wiesiołka na endomedrium z OEPAROLA? Ile tabletek brałyście dziennie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Byłoby idealnie. Ja bym na Twoim miejscu robiła od razu bete z krwi, żeby mieć pewność. Choć tak szczerze to nie robiłabym też sobie meeega nadziei, bo sama nieraz okresu nie miałam długo i wywoływałam tabletkami. No ale życzę powodzenia i trzymam kciuki za wynik. ;)

nie napalam się mocno, bo to wiadomo. Organizm może płatać figle i w jedną i w drugą stronę... ale.... :)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia czy Ty miałaś wcześniej inne zdjęcie? Bo u mnie z pamięcią słabo i niektóre z Was kojarzę po nicku a niektóre po zdjęciach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Frelcia czy Ty miałaś wcześniej inne zdjęcie? Bo u mnie z pamięcią słabo i niektóre z Was kojarzę po nicku a niektóre po zdjęciach.

Tak. Miałam zdjęcie ze ślubu :)

• RedRose Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Dziewczyny która z Was brała olej z wiesiołka na endomedrium z OEPAROLA? Ile tabletek brałyście dziennie?
    Chyba 2 tabletki 3 razy dziennie ale wiadomo nie zawsze sie udawalo wiec czasem tylko 2 razy. Dokladnie OEPAROL femina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:39

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas ja nie nosze codziennie. Zakladam jak sie modle lub do snu. :)
    Frelciu to czekamy na bete z krwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:41

Jezu ufam Tobie
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jeszcze jedno. Od około miesiąca mam problem z ustami, robią mi się zajady i są strasznie suche i bolące. Wcześniej nigdy tak nie miałam, jak mi wyschły to zwykła pomadka albo krem i dwa dni i były jak ta lala. A teraz od miesiąca nie mogę sobie z tym poradzić. Zmieniłam pomadki, maści z witaminą a używałam, pomadka z wiesiołka, tribiotic, jakieś balsamy i delikatnie lepiej, ale ciągle wraca. Czy clo może to powodować? Dziś kupiłam maść z witaminą B i zobaczę. Podobno przy zajadach brakuje witamin z grupy B. Badać tą witaminę? Może jej brak przeszkodzić w staraniach?

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Chyba 2 tabletki 3 razy dziennie ale wiadomo nie zawsze sie udawalo wiec czasem tylko 2 razy. Dokladnie OEPAROL femina

Czyli w sumie 6 tabletek dziennie CI wychodziło? Właśnie pytam bo na opakowaniu pisze żeby brać 1-2 kapsułki dwa razy dziennie, czyli 2 albo 4 tabletki na dzień i właśnie nie wiem. Wcześniej miałam jakiś inny i brałam 4 tabletki chyba i nawet ładnie mi endometrium urosło ;)

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju Frelcia ale byłaby niespodzianka :) Trzymam mocno kciukasy :)
    Olej z wiesiolka Gal brałam 3 razy dziennie po 2 tabl

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 tabletek dziennie jesli masz oeparol femina. Najlepiej zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. :)
    Mi dzisiaj przyszedl FertilMan dla męża i szok ze takie duze tabsy az 4 tabletki na dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 21:29

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas najpierw sprawdz czy juz nie ma tych witamin w suplementach ktore bierzesz.. Jesli nie ma za duzo wit z grupy B to witaminy B complex polecam, smarowac miodem lub olejem kokosowym. Moja kolezanka dzis na to samo sie skarżyła, moze to taka pogoda nie wiem sama. Po clo sie z czyms takim nie spotkałam zeby to byl jakis efekt uboczny. Jak bedzie bardzo bolalo to polecam masc Solcosceryl.

Jezu ufam Tobie
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę tylko ovarin, tam jest witaminy b6 1,4 mg, b12 2,5 µg w dziennej porcji. Nie wiem sama czy to dużo.

Co jeszcze bierzecie za witaminy? Ja tylko ten ovarin i wiesiołek do owulacji. Lekarka o niczym innym nie mówiła a może warto się jeszcze czymś wspomóc?

• myssss Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, u mnie 11 dpo (wyznaczonej przez ovufriend, bo mam przerwe od clo), a 32 dc i mam plamienie :( Jest jakas nadzieje ze to implantacja, bo tempka wysoko ale sama w to nie wierze :( Zawsze mialam cykle na clo 32 dni wiec by sie zgadzalo ze dzisiaj okres...

Paulas, ja biore jeszcze magnez i witamine d.

Frelcia, robilas test albo bete?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 14:32

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Czesc, u mnie 11 dpo (wyznaczonej przez ovufriend, bo mam przerwe od clo), a 32 dc i mam plamienie :( Jest jakas nadzieje ze to implantacja, bo tempka wysoko ale sama w to nie wierze :( Zawsze mialam cykle na clo 32 dni wiec by sie zgadzalo ze dzisiaj okres...

Paulas, ja biore jeszcze magnez i witamine d.

Frelcia, robilas test albo bete?
    W poniedziałek :(

• Ove Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Biorę tylko ovarin, tam jest witaminy b6 1,4 mg, b12 2,5 µg w dziennej porcji. Nie wiem sama czy to dużo.

Co jeszcze bierzecie za witaminy? Ja tylko ten ovarin i wiesiołek do owulacji. Lekarka o niczym innym nie mówiła a może warto się jeszcze czymś wspomóc?
    Ja biorę wiesiołka (ale kupiłam olej i daje go na kanapki zamiast masła), Wit. D, ovarin (wcześniej brałam miovarian). Zastanawiam się nad Dong Quai ale trochę się boję. Choć lekarz powiedział ze mogę brać. ..

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam Shatavari i czasem biore a czasem sie tez zastanawiam :D

Jezu ufam Tobie
‹‹ 2610 2611 2612 2613 2614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ