X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Z tego, co wiem, to śluz płodny jest przed owulacją, a po niej staje się bardziej lepki lub kremowy. Jeśli dopiero dzisiaj zaobserwowałaś rozciagliwy śluz, to powinnas być krótko przed owulacją. Przytulanie więc jak najbardziej wskazane :D Trzymam kciuki!

Jest go tak mało, że zauważyłam tylko przy myciu. Więc nie wiem czy go wczoraj nie było czy ja nie zauważyłam. No ale nic. Okaże się wszystko w poniedziałek na monitoringu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas, wygląda na to ,że to początek, działaj :)

• stayaway Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze udało mi się znaleźć temat z clo! Ja jestem w trakcie drugiego cyklu na clo + estrofem. W pierwszym się nie udało, mam ogromna nadzieje, ze tym razem się uda. Za dwa dni planowany okres, wiec trzymajcie kciuki za mnie, a ja mocno trzymam za Was!! PS. Nie ma lepszej metody na poprawienie humoru aniżeli przeczytanie inf., ze komuś się udało przy tym wspomagaczu. Nadzieja rośnie ❤️

Justi77, Szyszunia 89 lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Jest go tak mało, że zauważyłam tylko przy myciu. Więc nie wiem czy go wczoraj nie było czy ja nie zauważyłam. No ale nic. Okaże się wszystko w poniedziałek na monitoringu.

Ja mam też strasznie mało i zaobserwowałam go dzisiaj a powinnam być bezpośrednio po owulacji. I zgłupiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:12

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    No ja mam monitoringvtez 11 dc - 13.10. Tak, pierwszy cykl z clo :). Zadnych skutkow ubocznych wciaz, az dziwne. Trzymam kciuki, Ty tez trzymaj Szyszunia

Ja też jestem w trakcie pierwszego cyklu z clo. Obecnie jestem w okresie okołoowulacyjnym, powinno być bezpośrednio po ale przez śluz zgłupiałam. I też nie odczuwam żadnych skutków ubocznych aż się przez to boję że nie zadziałało leki.

Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Super ze udało mi się znaleźć temat z clo! Ja jestem w trakcie drugiego cyklu na clo + estrofem. W pierwszym się nie udało, mam ogromna nadzieje, ze tym razem się uda. Za dwa dni planowany okres, wiec trzymajcie kciuki za mnie, a ja mocno trzymam za Was!! PS. Nie ma lepszej metody na poprawienie humoru aniżeli przeczytanie inf., ze komuś się udało przy tym wspomagaczu. Nadzieja rośnie ❤️

Oczywiście że trzymamy! Za Ciebie i za siebie też ☺️

Justi77 lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, a kiedy masz monitoring bo przy clo to owu potrafi być wcześniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:26

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    No ja mam monitoringvtez 11 dc - 13.10. Tak, pierwszy cykl z clo :). Zadnych skutkow ubocznych wciaz, az dziwne. Trzymam kciuki, Ty tez trzymaj Szyszunia
    Klusix widzę, że ten cykl mamy wspólny :-D ale u mnie niestety jest troche objawow niepożądanych... ale da sie zniesc ;-)

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Klusix Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia - to może będzie nam raźniej! A jakie masz objawy? Bo ja właśnie trochę się martwię, że może nie działa i dlatego zero reakcji. Więc Kasiulka zupełnie rozumiem obawy!

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:

Jak mocno może przyspieszuć owulacja? Moja zwykle była około 25-29 dnia, a dzisiaj mam 10dc i wydaje mi się, że śluz mam rozciągliwy. 2 ostatnie dni miałam baaardzo wodnisty. Wydaje mi się to dzwine, żeby aż tak mi przyspieszyło owulację... Jest to mój pierwszy cykl z clo, a brałam po 1tab 2-6dc. Ciekawe co by było jakbym brala pk 2tab ;P
    W poniedziałek monitoring...muszę jeszcze trochę wytrzymać w niepewności

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6 dc, już czuję jajcory no i @ zdecydowanie szybciej poszła sobie bo od wczoraj jakieś plamienia a normalnie mam bite 7 dni i to mocno. Z tym przyspieszeniem to dlatego,że zaczęłyśmy brać od 2 dc to i wszystko szybciej...

Ooo widzę,że Ty w Invimedzie, ja dzięki nim i Pani doktor mam pierwszą córkę ( IUI), ciężka ciąża bliźniacza, ale córa się ostała.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    Szyszunia - to może będzie nam raźniej! A jakie masz objawy? Bo ja właśnie trochę się martwię, że może nie działa i dlatego zero reakcji. Więc Kasiulka zupełnie rozumiem obawy!
    Pierwszego dnia mialam mdlosci, bol glowy bol jajnikow, zaparcia i na deser nerwowosc... tak wie nienajlepiej to znosze ale da sie przezyc :-) dzis zajelam sie grabieniem wiec jajniki bolaly jeszcze bardziej ale pozostale objawy jakby ustapily. Wszystko do przezycia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 22:55

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 naczytałam się wiele dobrego o Invimedzie, więc stwierdziłam, że może z ich pomocą w końcu się uda :) Jakie u Ciebie były problemy, że zdecydowałaś się na UI?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ove Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak mocno może przyspieszuć owulacja? Moja zwykle była około 25-29 dnia, a dzisiaj mam 10dc i wydaje mi się, że śluz mam rozciągliwy. 2 ostatnie dni miałam baaardzo wodnisty. Wydaje mi się to dzwine, żeby aż tak mi przyspieszyło owulację... Jest to mój pierwszy cykl z clo, a brałam po 1tab 2-6dc. Ciekawe co by było jakbym brala pk 2tab ;P
    W poniedziałek monitoring...muszę jeszcze trochę wytrzymać w niepewności
    Idziemy równiutko, jestem w tym samym dniu cyklu i też będę mieć w poniedziałek monitoring (12dc) - mialam jeszcze robione usg w czwartek (8dc) - pęcherzyk miał 13,5 mm. Lekarz sugerował, żeby dziś wziąć zastrzyk, ale zdecydowałam, że się wstrzymam i pójdę jutro na usg, bo test owulacyjny jest negatywny.

Ale generalnie to bywa różnie, ja za pierwszym razem z Clo w 9dc miałam już pęcherzyk 20mm...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, u mnie wtórna niepłodność , po poronieniu nie miałam owulacji i wtedy jeszcze były mąż miał słabe parametry nasienia. Po około roku leczenia w Invimedzie , przy pierwszej IUI zaszłam w bliźniaczą ciążę a pamiętam wystymulowały mi się 4 jajeczka i musiałam podpisywać zgodę na IUI ( ale moja gin się bała ,że będą czteroraczki lub więcej :)). Wtedy miałam stymulację gonadotropinami a teraz clo, monitoring mam we wtorek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Monika, u mnie wtórna niepłodność , po poronieniu nie miałam owulacji i wtedy jeszcze były mąż miał słabe parametry nasienia. Po około roku leczenia w Invimedzie , przy pierwszej IUI zaszłam w bliźniaczą ciążę a pamiętam wystymulowały mi się 4 jajeczka i musiałam podpisywać zgodę na IUI ( ale moja gin się bała ,że będą czteroraczki lub więcej :)). Wtedy miałam stymulację gonadotropinami a teraz clo, monitoring mam we wtorek.
    Wow masz bliźniaki? :D super!
    Chodzisz do poznańskiego Invimed tak? Dobrze pamiętam? Ja końcem miesiąca wybieram się do invimedu w Katowicach :) jesteśmy już nastawieni na IUI, mam nadzieję że w miarę szybko nam zrobią ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, jeden z bliźniaków obumarł w 10 tc, nie był to Invimed w Poznaniu , a w Warszawie, dr Anetta Karwacka, ale już tam nie pracuje a ja nadal z Nią i wierna Jej, już ponad 14 lat :)
    Trzymam kciuki za Ciebie Selina !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 00:10

kasiulka1082 lubi tę wiadomość

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:

No właśnie nie mam, lekarz zalecił tylko usg po 25 d.c. I mam 27 dnia cyklu dopiero. USG po to by sprawdzić czy nie pojawiły się torbiel po clo. A właśnie czytałam że Clo może przyspieszyć owulacje a ja patrząc na objawy (chociaż mało co w tym cyklu czuję) to mam wrażenie jakbym miała ją później niż w cyklach bez clo.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, cholerka , podejdź gdziekolwiek na USG ( jak możesz) zobacz czy Ci rosną te jajeczka, moze tak być ,że wielka dupa a szkoda Twojego oraganizmu na zbędne stymulacje tym lekiem, lepiej postawić wtedy na aromki typu symletrol np.

ps. jak wszytsko ładnie rośnie to może dobrze byłoby też dołożyć coś na pęknięcie jajeczka typu pregnyl np, a później dodać proga aby jajka przypadkiem nie przekształciły się w torbiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 17:49

• trigeria Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała po clo 3 pęcherzyki dominujące i podany pregnyl?

xyz
‹‹ 2619 2620 2621 2622 2623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ